Sverige kan vurdere å sende tropper til Ukraina

Pål Johnson, forsvarsminister i valsal-staten Sverige

“Sverige kan vurdere å sende tropper til Ukraina dersom et slikt forslag blir fremsatt av NATO-medlemsland. Det uttaler den svenske forsvarsministeren Pål Jonson, ifølge RBC Ukraine. Han påpekte at landene som samlet seg tidligere i år på toppmøtet i Paris ikke hadde en samlet posisjon angående spørsmålet om å sende tropper til Ukraina. – Det er ingen konkret forslag for øyeblikket. Hvis det kommer opp, et konkret forslag, kan vi ta det til vurdering, understreket forsvarsministeren,” i følge Inyheter.no

“Ideen om å sende vestlige tropper til Ukraina begynte å bli aktivt diskutert etter at presidenten i Frankrike, Emmanuel Macron, snakket om det. Han har gjentatte ganger understreket at en slik mulighet ikke bør avvises. Samtidig presiserte Macron at det å sende tropper ville være mulig i tilfelle av en fornyet russisk fremrykning mot Kyiv eller Odesa. Mandag uttalte Madis Roll, presidentens rådgiver for nasjonal sikkerhet i Estland, at spørsmålet om å sende tropper til Ukraina blir diskutert. Imidlertid påpekte Estlands forsvarsminister, Hanno Pevkur, kort tid etter at det ikke hadde vært noen spesifikke diskusjoner om dette spørsmålet innen regjeringen,” heter det videre i Inyheters oppslag.

2 tanker om “Sverige kan vurdere å sende tropper til Ukraina

  1. Svenskane er ikkje dumme. Dei forstår at dersom Russland skal bekjempast må alle Natoland stilla opp med våpen og folk. Fyrst då kan dei effektivt knebla Putin.

    1
    2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *