Svensk antisemittisk utenriksminister med nye utfall mot Israel -beskyldes for hykleri i israelsk presse

svensk-angriperDen svenske utenriksministeren Margot Wallström har igjen utløst diplomatisk krise mellom Israel og Sverige etter at hun fordømte israelsk politi og sikkerhetsstyrker for å skyte palestinske terrorister når de forsøker å drepe jøder. Wallström har åpenbart “glemt” at svensk politi selv skjøt og drepte den 21 år gamle Anton Lundin-Pettersson da han utførte sitt skoleangrep ved en skole i Trollhättan i oktober i år. Den svenske utenriksministeren som tidligere har utløst diplomatisk krøll mellom Israel og Sverige opererer tydeligvis med en regel for Sverige og en annen for Israel, skriver sinte israelere i kommentarfeltene i israelske aviser.

Den svenske venstrevridde utenriksministeren har provosert Israel kraftig med sin Margot_Wallström_Senate_of_Poland_01påstand om at Israel henretter palestinske terrorister uten rettssak. Utsagnet blir møtt med skarp fordømmelse av den israelske ambassadøren til Sverige som fordømmer den svenske utenriksministeren på å fokusere mer på terrorofrenes selvforsvar enn terrorhandlingene som stadig blir begått av palestinske terrorister. Som kjent har Israel de siste månedene vært rammet av en palestinsk terrorbølge som har tatt en rekke jødiske liv og påført mange alvorlige skader. Israel har i selvforsvar skutt en rekke palestinere som har stått bak angrepene. Men i følge den svenske utenriksministeren som igjen skaper diplomatisk krise er dette noe man kan klandre. Den pro-palestinske svenske utenriksministeren kom med utsagn under en diskusjon i den svenske riksdagen om den pågående palestinske terroren og volden mot Israel. I følge den svenske avisen Expressen ble Wallström spurt av et medlem av riksdagen og hvorfor hun ikke kom med en sterk fordømmelse av de palestinske angrepene mot israelere. I sitt svar sa Wallström at hun var i mot disse kniv angrepene. “Jeg syntes det er forferdelig og de burde ikke skje. Israel har rett til å forsvare seg seg selv og sin egen sikkerhet, sa hun videre. Men hun la oss til at Israels respons ikke må være utenrettslige henrettelser av terrorister på gjerningsstedet eller at responsen ikke må være “uforholdsmessig” kraftig slik at tallet på døde blir større på palestinsk side enn på jødisk side.

Israels ambassadør til Sverige,  Isaac Bachman, fordømte den svenske utenriksministeren og kritiserte henne for å fokusere mer på hvordan terrorofrene forsvarer seg enn på terroristene som dreper. Den svenske utenriksministeren søker med dette å ta oppmerksomheten bort fra terrorismens grusomhet,” sa den israelske ambassadøren. Blant israelske avislesere som har kommentert den svenske utenriksministerens utsagn er reaksjonen som vanlig sterke: “Er man venstrevridd og regjerer et land som har importert store mengder muslimer tør hun kanskje ikke mene noe annet,” skriver en av dem som har kommentert saken. En annen skriver dette: “Wallstrom’s intent is crystal clear: She devalues Jewish life at the alter of anti-semitism and Islamic extremism.” Andre av dem som har kommentert saken mener at den svenske utenriksministeren er hyklerisk med å kritisere Israel for å skyte terrorister som angriper dem samtidig som svensk politi skjøt og drepte gjerningsmannen som stod bak skoleskytingen i Trollhättan tidligere i høst. “Tydeligvis har svenskene ett mal for seg selv og et annet for Israel.”