Stryper gitarist Oz Fox har fått svulst på hjernen -ber om økonomisk støtte til behandlingen

Stryper gitarist Oz Fox fikk et anfall på scenen søndag kveld og det viser seg at han har to svulster i hodet. Foto: GoFundMe

Giverlysten stor blant fans som ber for Stryper gitarist Oz Fox: Har fått inn over 54000 dollar på få dager  Gitarist Oz Fox i det kristne hardrock bandet Stryper skal i følge hans kone, Annie Lobert ha fått påvist kreft i hjernen. Annie Lobert som grunnla organisasjonen “Hookers for Jesus” som kan bety “hore for Jesus”  men i denne sammenheng sikter termen “hookers” at det er snakk om en virksomhet som søker å vinne mennesker i sex industrien og prostituerte til den kristne tro. I følge Annie Lobert har hennes mann fått to svulster i hjernen, den ene i bakhodet mens den andre sitter nær den øret. Det er nå satt i gang en innsamlingsaksjon på “GoFundMe” som er en nettside hvor folk kan donere penger online til medmennesker og organisasjoner som trenger økonomisk støtte. Den kristne hardrockeren fikk et alvorlig anfall mens han stod på scenen og opptrådte, og det ble tatt MR av hodet som viste to svulster

Annie Lobert som er gift med gitaristen og grunnlegger av organisasjonen “Hookers for Jesus” som jobber for å bringe evangeliet til mennesker som jobber i sex-industrien eller som driver med prostitusjon. Lobert var før hun ble troende både “call girl” og prostituert i  Las Vegas, Minneapolis, Minnesota, og Hawaii i 16 år og i 2009 giftet hun seg med gitaristen i Stryper. Hittil er det kommet inn litt over 54000 dollar på Gofundme. Målet er 100 000 dollar til å betale for en behandling helseforsikringen ikke dekker og foreløpig har 750 fans av den kristne gruppen gitt over 54000 dollar for å avhjelpe situasjonen, og selv her fra Norge kan man bidra til at den kreftrammede kan få nødvendig behandling. Samtidig er det tusenvis av fans over hele den vestlige verden som nå ber for den kristne artisten. Aktuelle GoFundMe side kan besøkes her. 

45 tanker om “Stryper gitarist Oz Fox har fått svulst på hjernen -ber om økonomisk støtte til behandlingen

 1. 1. Korinterbrev 11:14:

  ” 14 Lærer ikke selve naturen dere at det er en skam for mannen å ha langt hår, 15 mens det for kvinnen er en ære? For håret er gitt henne som slør. 16 Hvis noen vil lage strid om dette, så husk at en slik skikk har ikke vi, og heller ikke Guds menigheter.”

  Hvem kan regne med Guds hjelp om man vanærer seg mot Bibelens klare tale her. “en slik skikk har ikke vi, og heller ikke Guds menigheter”, sier Paulus. Ergo tilhører denne mannen ikke en kristen menighet. Men hvem bryr seg om Bibelen i vesten idag? “FÅ er de som går på den smale vei til det evige livet”

  6
  4
  • Tilhører ikke en kristen forsamling? Hva vet DU om hans hjerteforhold til Gud og Jesus? Han er vel ikke mindre feilfri enn DU og alle andre?

   1
   2
  • Det hjertet er fylt med taler munnen og viser ens ferd. Er denne ferden i strid med Guds ord må man enten korrigere seg eller konstatere at en ikke er en kristen.

   Menigheter som utvikler et antagonistisk forhold til skriftene og tillater at normene flyter ut slik det var i Laodikea vil miste Jesu gunst og ikke lenger stå i en godkjent kristen standing.

   Denne “artisten” bærer alle synlige tegn på å ha forlatt kristendommen til fordel for en selvopphøyd idolplass i rampelyset. Da går det som det må gå dessverre.

   3
   2
 2. Triste nyheter!

  Stryper har betydd og betyr mye for meg. Jeg spiller dem nesten ukentlig. En av mine sterkeste opplevelser var konsert med dem og deres sterke Jesus-fokuserte vitnesbyrd.

  Blir så lei av å høre mennesker som sier: ” Skikk deg ikke lik denne verden!” og dømmer alle andre som ikke er som seg selv.

  Hva betyr det? Det dreier seg ikke om at kristne alltid skal være “umoderne”, nei det betyr at vi skal ha Jesus og troen med oss gjennom hele livet vårt, i alt vi foretar oss! Musikk er ikke å skikke seg lik denne verden. Musikk kan brukes både i den gode og ondes tjeneste. Oz Fox bruker musikken i Herrens tjeneste!

  Konen til Oz Fox gjør en fantasisk jobb blant de som de fleste kristne ikke vil ta i med ein pinne ei gang. Jeg er veldig begeistret for Kjell her i Søkelys og vi har gått på Bibelskole sammen, men jeg føler det dessverre her i reportasjen prøves å rakke ned på henne og det flotte arbeidet de gjør! Det blir noe tabloid over det hele og dessverre virker reportasjen mer på å så tvil om disse menneskenes tro og virke.

  Jeg vil gjerne folde mine hender og vende min bønn opp mot Himmelen og vår kjære Herre og Skaper:

  Kjære Jesus takk for Oz Fox og hans kone! Takk for at hun ble fri fra pornoindustrien og møtte deg! Takk for at Du kunne bruke henne til å gjøre en forskjell blant de “utstøtte”. Takk for alle de åndelige stundene jeg har hatt med musikken til blant annet Stryper og alle de gangene jeg har vært nedbøyd, men så har musikken og tekstene løftet meg opp, slik Du løfter opp de som søker deg Herre. Jeg ber Deg om å gå til Oz Fox og hans familie og til de andre i bandet, som jobber for Deg! Jeg ber om helbredelse i form av et mirakel eller at Du leder ham gjennom det hele og sørger for at han får den medisinske behandlingen han trenger for å bli frisk. Takk for at Du har gitt oss et hemmelig våpen som ingen andre har, nemlig bønnen! Takk at til og med Du Jesus går i forbønn for Oz Fox og hans familie! Amen!

  Jeg bryr meg om deg Oz Fox! Jeg bryr meg om deg og din familie! Herren vil gå med deg i denne vanskelige utfordringen ditt liv har fått! Du er min broder i troen på Jesus Kristus! Når et av lemmene lider, da lider hele kroppen!

  Med dyp takknemlighet for ditt og din kones arbeid for Kristus, kjære broder!

  -Richard Tørressen, Flekkerøy

  • Stryper står for Salvation Through Redemption Yielding Peace, Encouragement and Righteousness.

   Under Strypers logo står det et Bibelvers, Jesaja 53:5. Der står det «… ved hans sår har vi fått legedom» (engelsk: «by His stripes we are healed»).

   Navnet Stryper ble valgt på grunn av dette verset.

   Kjære Oz Fox, håper du kan finne kvile i Bibelverset som har fulgt dere gjennom alle disse årene.

   Ved Jesu sår har du Oz Fox fått legedom!

   Dette er noe vi alle kan finne kvile i !

   mvh Richard Tørressen, Flekkerøy

  • Beklager Kjell, men jeg er opprørt i min ånd hvordan du formidler budskapet om svulstene til en kristen broder ved å så i tvil og prøve å rakke ned på det flotte arbeidet kona hans gjør.

   Synes det er vondt å lese! Hun vokste opp i tøffe kår og ble seksuelt misbrukt som mindreårig. Det hele ledet henne ut i fornedrelse, men Jesus reiste henne opp og gav henne et nytt liv. Et liv hun kunne leve for å kunne hjelpe andre som har vært i hennes situasjon.

   Å antyde at hennes organisasjon har et navn som henspeiler på at de er aktive horer som lever for Kristus er så vanvittig at du burde dementere dette og rett og slett be om unnskyldning til Han som løftet opp skjøgen Maria Magdalena, Han som løftet opp Annie Lobert og gav henne en ny sjanse til å være med å løfte opp flere som henne og Maria Magdalena.

   Navnet henspeiler ene og alene på at de er mennesker som har vært i en spesiell livssituasjon og som nå har valgt Jesus. Han som valgte dem først!

   Les mer om denne flotte personen her:

   http://www.hookersforjesus.net/

   Med ønske om en annen fokusering enn å lete etter dritt!

   Husk hva Petra hadde spilt inn baklengs, da de så seg lei på “rettroende” som hele tiden lette etter noe å kunne ta dem på og som kunne brukes for å så tvil om deres kall og kristne tjeneste:

   “Why are you looking for the devil, when you oughta be looking for the Lord!”

   Richard Tørressen (ikke en anonym “rettroende”)

   2
   2
  • Hei Richard. La du merke til at det opprinnelig stod et NB øverst i saken? Jeg glemte å legge inn en kortversjon av det som står i bunnen om organisasjonen, nemlig at termen “hookers” her henspeiler på målet om å nå prostituerte og dem som jobber i sex industrien med evangeliet. Jeg skulle ha skrevet en slags gjengivelse av dette som stod litt lengre ned i saken: “Annie Lobert som er gift med gitaristen og grunnlegger av organisasjonen “Hookers for Jesus” som jobber for å bringe evangeliet til mennesker som jobber i sex-industrien eller som driver med prostitusjon. Lobert var før hun ble troende både “call girl” og prostituert i  Las Vegas, Minneapolis, Minnesota, og Hawaii i 16 år og i 2009 giftet hun seg med gitaristen i Stryper,” men jeg glemte det rett og slett.
   Derfor stod dette NB malplassert øverst i teksten tidligere. Jeg har nå rettet opp dette.

   Opprinnelig stod det slik øverst:
   Gitarist Oz Fox i det kristne hardrock bandet Stryper skal i følge hans kone, Annie Lobert ha fått påvist kreft i hjernen. Annie Lobert som grunnla organisasjonen “Hookers for Jesus” som kan bety “hore for Jesus” (NB: har hennes mann fått to svulster i hjernen, den ene i bakhodet mens den andre sitter nær den øret. Det er nå satt i gang en innsamlingsaksjon på “GoFundMe” som er en nettside hvor folk kan donere penger online til medmennesker og organisasjoner som trenger økonomisk støtte. Den kristne hardrockeren fikk et alvorlig anfall mens han stod på scenen og opptrådte, og det ble tatt MR av hodet som viste to svulster

   –og jeg begynte på en parantes og la inn et NB ..og et tomrom hvor jeg skulle ha lagt inn hva meningen var i denne sammenheng, men glemte det helt og skrev bunnen om Hookers for Jesus virksomhet…og glemte å legge inn noe tilsvarende i teksten igjen fordi jeg satt meg for å spise.

  • Hei Kjell!

   Det er lov å gjøre feil! Artikkelen din er fin nå. Det var mildt sagt opprørende å lese slik den stod skrevet til å begynne med! Og når jeg i tillegg vet hva Stryper har betydd for meg og tusener, ja millioner av andre mennesker med sitt budskap om Jesus og leser en slik søppelkommentar fra anonyme “Bibelen” når et menneske lider av en dødelig sykdom. Ja, da vemmes jeg og og jeg blir fysisk kvalm! Jeg skjønner godt at Jesus ble eitrende sint når han stod overfor andre menneskers respektløshet!

   Dere mennesker som har gitt tommel opp på “Bibelens” kommentar eier ikke skam i livet!! Det er så grusomt at det finnes ikke ord! Dersom dette er deres holdning i livet er dere absolutt ikke mine brødre og søstre i troen, nei dere er åndelig avskum!!! Ingen med Jesus i hjertet viser slik hjertesløshet overfor en syk mann, som attpåtil er i tjeneste for Jesus Kristus!

   Stryper har et nært forhold til Petra. De har vært på flere turneer sammen og forkynt budskapet om frelse til tusener i latin amerika. Eieren av dette nettstedet, Kjell, har forresten vært med å solgt merchandise for Vokalisten i Petra. Så dersom dere fordømmer min broder Oz Fox, så fordømmer dere Kjell og meg også! Stryper, Petra, Kjell og jeg er så heldige å få lov til å tjene Jesus! Vi har alle våre oppgaver som er gitt oss! Å se Kjell som driver dette nettstedet selge T-skjorter og CD-plater for vokalist i Petra, John Schlitt, var en stor glede! Det er en velsignelse å se mennesker som elsker Jesus, Sannheten og Ordet dra lasset sammen på tross av forskjellige arbeidsoppgaver i Guds Rike.

   Dere som støtter anonyme “Bibelen” i kommentarfeltet her i denne artikkelen: Jeg kan med frimodighet si at dersom dere ikke forandrer den holdningen dere støtter, vil dere engang komme til en lukket dør!! Ingen med Jesus i hjertet viser sånn respektløshet og avsky for et medmenneske, ja til en som har rett til å kalle seg for et Guds barn.

   Richard Tørressen, Flekkerøy

   2
   2
  • Stryper er ikke min form for musikk og jeg forstår at mange reagerer når de ser en video med Stryper, mange vil oppfatte det som verdslig, når gitaristen nå er syk, er vi som kristne forpliktet til å yte hjelp, dersom vi har mulighet, og mener vi at musikken som de spiller er ugudelig, så er mitt forslag dette: Be om at Herren skal veilede slik at vedkommende gjør det som er rett.

  • Ei heller i denne kommentaren sier jeg noe mer enn det som er realiteten. At jeg kan forstå at mange oppfatter slik musikk som verdslig da stilen er lik den mange ikkekristne band spiller. Likevel peker jeg på den viktige veier. Nemlig vår forpliktelse til å bry oss uansett hva vi måtte mene om musikken til dette bandet. Musikk er og forblir smak og behag og uansett hva vi måtte mene er veien å gå bønn. Be for medlemmene i gruppa, be Herren veilede til et rett liv innfor Hans ansikt. Tilsist: Musikk er kultur og hva man mener om musikk og formene er et spørsmål som ofte er kulturelt og sosialt betinget.
   Det jeg sier i denne kommentaren er at jeg kan forstå at enkelte kan reagere negativt på “kristen-rock” da det ennå i endel sammenhenger finnes folk som oppfatter rockemusikk som noe av denne verden. Hvorfor? En god del kristne vokser opp i forsamlinger som ikke har samme åpenhet for rockemusikk som du og jeg har. Larry Normans spørsmål: “why should the devil have all the good music” er et spørsmål som fremdeles er relevant. Samtidig vil det også være delte meninger om hva som er god musikk. Dette er noe vi bare må forholde oss til. Det er bare slik. Jeg tror det er klokt å ikke legge for mye vekt på hva enkeltindivider måtte mene om musikk og forskjellige musikktyper. Gud kan bruke slik musikk til å nå mennesker uansett hva du, jeg eller Berit skulle mene om saken.

 3. Kristne skal ”ikke dømme verden, for verden skal Gud dømme. Det er blant dere selv dere skal dømme”, sier Skriften.

  Det betyr ikke at vi er opptatte av å bedømme andres alminnelige ufullkommenheter og mindre feil. Det får være opp til den enkelte å ta til seg de åndelige rådene som Gud lar oss få del i gjennom skriftene.

  Men samtidig er det viktig å ”advare den ugudelige mot hans ugudelige ferd, ellers kan vi få vedkommendes blod på våre hender”, heter det. Det kan vi gjøre ved å vise til hva Bibelen sier om de ulike prinsippene for kristen adferd.

  Dersom noen så videre ”grunner på sin egen samvittighet” uten å ta hensyn til de bibelske normene, overlater vi ham til Gud, ”rister støvet av føttene og går til neste by (person)”.

  Verden er nå på mange måter lik et synkende passasjerskip. Kristne ber folk gå i livbåtene, mens verdens mennesker er mer opptatte av å finne en bedre lugar. Og når vi først er kommet i livbåten, så hopper vi ikke i vannet fordi det sitter en annen i båten vi ikke liker.

  Vi er pliktige til å si i fra hva Bibelen sier om dette og hint, men når vi har gjort det og vedkommende ikke vil høre går vi videre på livets vei.

  Dersom menn vil ha langt hår og kvinner klippe seg kort er dette i strid med Bibelens klare normer. Det har med at Gud ikke aksepterer unisex eller likestilling mellom kjønnene. Vi ser hva brudd på disse prinsippene har ført til i vår del av verden. Nå vet dere dette.

  5
  3
  • Vel, noen vil være uenig. Selv syntes jeg ikke noe om slik musikk. Men det vi kan gjøre som er positivt Berit, er å be for dem som er i bandet. Be at Gud skal føre dem til å leve rett og riktig.
   Jeg kjenner ikke deres personlige livsstil, musikken til Stryper syntes jeg ikke om. Likevel vil jeg huske på vedkommende i bønn i forbindelse med hans sykdom. Det kan i hvert fall ikke skade å be for vedkommende.

  • Å ikke syntes noe om slik musikk har ingenting med om de står i Herrens tjeneste eller ikke! Hvem er dere til å dømme? Snakke ned andres tjeneste fordi man ikke liker musikken? Jeg skammer meg over slike holdninger! Petra har hardere musikk enn Stryper! Kjell, mener du Petra også er på djevelens side? For dersom disse som sier de tjener Herren vanærer Ham, da et de djevelens tjenere! Er det dere mener?

   Å gå i rette med vranglære som fører bort fra Kristus, det er en ting. Men, det dere holder på med her er å bedømme andres tjeneste utfra deres egen smak og standard! Jeg tviler på om jeg hadde valgt Himmelveien uten disse bandene og deres musikk. De pekte på Jesus for meg i en urolig ungdomstid. Enda taler Jesus sterkt til meg gjennom disse!

   Dere burde virkelig gå i deres moralske jeg og spørre dere selv om dere dømmer Herrens tjenere eller ikke!

   Jeg blir så utrolig skuffet over holdningene som vises her og lite respekt for hvem og hva Herren bruker for å spre budskapet om Jesus!!

   Musikken til både Flekkerøyguttene og Åge Samuelsen ble fordømt i sinn samtid og kalt for djevelens musikk og drikkeviser. Jeg vet om mange som har brukt Flekkerøyguttene til forspiel musikk og drukket seg opp til “Ut å fiske”. Så Flekkerøyguttene er pr deres definisjon også ugudelige, da deres samtid mente det var djevelens musikk!

   Ydmykhet for andres opplevelser med Jesus i musikken burde dere vise mer respekt for!

   Min frelse er vel ugyldig da “djevelen” bevarte meg?

   Finner ikke ord på hvor skuffet jeg er over holdningene mange her inne har.

   Richard Tørressen

   1
   6
  • Hei Richard. Du skriver dette til meg: ” Petra har hardere musikk enn Stryper! Kjell, mener du Petra også er på djevelens side?” Og la meg da spørre: Hvor sier jeg at Stryper er på djevelens side? Hvor har jeg skrevet eller uttrykt at så er tilfelle?
   Jeg kan ikke finne noe sted at jeg uttrykker noe i nærheten av noe slikt -selv om jeg personlig ikke har liker eller syntes om Strypers musikk. Det er to vidt forskjellige ting å omtale et band som ubrukelig i evangeliets tjeneste eller å si at man personlig ikke liker musikken til Stryper.
   Det er to vidt forskjellige ting.

  • Richard: “Men, det dere holder på med her er å bedømme andres tjeneste utfra deres egen smak og standard!”

   Slett ikke Richard. Om du bryr deg om Bibelen vet du at Gud advarer mot at menn har langt hår slik kvinner roses for. Denne artisten er derfor med Bibelens klare ord ikke en kristen.

   Det er du som grunner på din egen rettferdighet og konstruerer din egen religion/bibel som passer bedre med din personlige smak enn Jesu verdier.

   Det får være opp til deg å fare vill, men det er min kristne plikt å peke på hva som er rett og galt.

   1. Korinterbrev 11:14:

   » 14 Lærer ikke selve naturen dere at det er en skam for mannen å ha langt hår, 15 mens det for kvinnen er en ære? For håret er gitt henne som slør. 16 Hvis noen vil lage strid om dette, så husk at en slik skikk har ikke vi, og heller ikke Guds menigheter.»

   7
   3
  • Og Kjell, hvordan bedømmer du om hva slags musikk som er brukende til å spre Ordet! Det du driver med nå er personlig synsing og du kan ikke på noen måte bruke Bibelen for å beskrive en musikktype for kristen eller demonisk!

   Hva du mener om musikken er revnende likegyldig! At du ikke får noe ut av dette musikalske uttrykket gir deg ingen rett til å kalle det eller antyde at det et ugudelig.

   Da David danset naken opp Jerusalems gater i glede og ære for Gud, anser vi det som vanærende og umoralsk. Men, hva vi mener er ikke alltid det samme som hva Gud mener!

   Dere avskriver et redskap som millioner av kristne får åndelig utrustning av hver dag!

   Deres holdninger tråkker på min person og mitt forhold til Jesus! Dere burde virkelig ra et oppgjør med deres synspunkter. Dere sårer mennesker mer enn dere aner!

   Richard Tørressen

   2
   6
  • Her forsøker du å tillegge meg meninger jeg ikke har eller uttrykker Richard. Min kommentar til signaturen Berit er som så: “Noen vil være uenig i din ytring om at det er makkverk og demonisk. Dog legger jeg til at jeg selv ikke syntes noe spesielt om musikken til Stryper. Dog legger jeg ingen føringer utover dette, at det er langt bedre å be for dem som er i bandet. Be for dem slik at de Gud skal lede dem til et rett og riktig liv. Som skrevet i kommentaren min: Jeg kjenner ikke deres personlige livsstil -og derfor oppfordrer jeg til bønn om at Gud skal lede dem til et rett og riktig liv. Dette er så avgjort en viktig bønn å be og er noe positivt fremfor å uttrykke at musikken og gruppa er noe demonisk og ett makkverk. Jeg sier da intet i min kommentar om hvorvidt musikken som Stryper spiller er dugelig eller ikke til å spre evangeliet. Dog er det en fair sak å ikke like en bestemt gruppe eller en bestemt musikkstil. Her tillegger du meg påstander jeg ikke har fremsatt. Gud kan selvfølgelig bruke et band og deres musikk uavhengig av om jeg liker gruppen eller ikke. Det siste jeg skriver i kommentaren (uavhengig av om man liker musikken eller bandet) er en oppfordring til å be for Oz Fox -og det selvfølgelig ikke er skadelig å be slik at han blir frisk og rask igjen.
   Det å omtale Styper som ren demonisme slik Berit gjør er helt på sidelinjen og blir nok ikke delt av spesielt mange som leser Søkelys. Ei heller av meg.

  • Om Guds ord virker sårende på en selv er det på høy tid “å ransake seg selv om en er i troen”. Det må vi alle gjøre kontinuerlig. Håper Jesu og Pauli ord treffer hjertet ditt og driver deg til omvendelse, for “en liten surdeig syrner HELE deigen”, sa Jesus. Ønsker deg alt godt Richard.

   7
   4
  • Berit!

   Sa ikke Paulus også noe om å tie i forsamlingen? La mannfolka stå for praten! Mannen et kvinnens hode…..

   Det dreier seg ikke om langt eller kort hår for om du er frelst eller ikke. Bibelen nevner ikke dette i forbindelse ned frelse i det hele tatt. Det er nå engang slik at kulturforskjeller har det alltid vært. Paulus oppfordret til sømmelighet i menighetene i sin samtid. Har ingenting med frelsen å gjøre i det hele tatt! Var Jesus snauklipt? Jesus nevnte ikke hårlengen en eneste gang! Gud brukte til og med Samsons lange hår til å vise sin styrke!

   Måten du og dine likesinnede leser deres Bibel ødelegger mer enn du aner for andre! Dere setter opp deres moralske sperrer slik at dere skygger for Jesus!

   Jeg advarer sterkt mot en slik måte å løfte fram Guds Ord som du gjør her!

   Richard Tørressen

   2
   6
  • Richard: “Bibelen nevner ikke dette i forbindelse ned frelse i det hele tatt.”

   Dette blir jo helt feil. Når Paulus under inspirasjon sier: “16 Hvis noen vil lage strid om dette, så husk at en slik skikk har ikke vi, og heller ikke Guds menigheter.», så betyr jo det at en ikke er i en av Guds menigheter om det tillates at menn i menigheten har langt hår.

   (“Hele skriften er inspirert (theopneustos gresk) )

   At du eller en rockemusiker ignorerer dette annullerer ikke Guds sanne ord i Skriftene.

   Det er også Guds vilje at kvinner skal tie om åndelige ting når menigheten er samlet. Det understrekes fem ganger i Korinterbrevet. Til Timoteus utdyper Paulus at dette var fordi kvinnens ord førte til menneskenes fall.

   Det er bare dersom man er svak i troen at man havner på gyngende grunn av å bli tilrettevist ved hjelp av Bibelen. Det har vi da alle måttet tåle opp i gjennom. Se heller på det som en nyttig aha-opplevelse at man oppdager nye nyanser i skriftene.

   Richard, du har da så mange andre gode egenskaper! Om man snubler et par trinn i trappen behøver man ikke gå ned i bånn av trappen og starte på ny. Ta heller et par kjappe trinn opp og gå videre. Ønsker deg alt godt.

   7
   1
  • Og Berit! I dette tilfellet er det ikke Guds Ord som sårer, men dine og dine likedinnedes. Dere setter dere som guder over andre menneskers tro! Dere er sperrer for budskapet om Jesus! Mange blir skremt bort av sånne som deg! Mange får ikke hørt om Jesus på grunn av sånne som deg! Du prøver å fremstå som gudfryktig, men du er et hinder og du har stilt deg opp som et stengsel inn til den smale sti. Mennesker går en evig fortapelse i møte grunnet disse holdningene. Mennesker som Gud søkte i et uttrykk de kjenner seg igjen i. Men, du stiller deg opp i begynnelsen av den smale sti som som et hinder og forteller dem at de er umoralske og er ikke frelst!

   Dine holdninger verken samler eller sprer! De stenger! Og mennesker som er kalt ….går glipp av frelsen………..av denne grunn!

   2
   6
  • Det er nokså pussig at Du sier at JEG er dømmende. Det er Guds ord som er skarpere enn noe tveegget sverd som dømmer. Og er veien stengt så er det for den som går fortapt. For disse er Guds ord som Bibelen sier “en duft fra død til død”. Sannheten er ingen kosehobby Richard. “Vi må slåss som det gjelder livet”, sier Gud.

   Men valget er opp til deg og meg. “FÅ er de som går på den smale vei”, og oppvåkningen før dommens dag kan være kraftig for de mange i vesten som har blandet Bibelen ut med hippietanker, flower power og barn av regnbuen.

   8
   1
 4. Richard det var en fornøyelse å lese ditt oppgjør med denne personasjen, og jeg er helt enig med deg i bedømmelsen.

  Jeg leser ikke noe av det denne personasjen skriver, det holder med tre linjer så kjenner jeg som oftest ånden bak ordene, og da holder det for meg.

  Nå har jeg personlig aldri hørt om denne Stryper, og hva de står for, derfor har jeg ikke kommentert noe i dette innlegget.

  Det kan jo være tilfellet med denne personasjen også, at han ikke aner hvem han skriver om, det kan jo være en slags forklaring/unnskyldning.

  Men denne personasjen gidder jeg ikke å engasjere meg i.

  Når det gjelder likes eller ikke, så er det noe du ikke trenger å merke deg noe ved, fordi dette er ikke reelle ting, noe han gir seg selv i hytt og pine, og eller ikke likes hvis det passer ham.

  Jeg skal demonstrere dette ved å gi meg selv 10 likes.

  Mvh RJ

  11
  3
  • RJ:”Men denne personasjen gidder jeg ikke å engasjere meg i.”

   Og vipps så gjorde du det likevel… Ikke lett å holde ord nei. Hvor lenge til neste gang? To minutter?

   6
   3
 5. Bibelen løfter en advarende finger mot å la mannens hår gro ned over skuldrene ”på kvinners vis”. For noen fremstår slike detaljerte normer som bagatellmessige og de velger å hoppe bukk over de råd Gud gir oss til fordel for personlige preferanser.

  Det er akkurat slik eksempelvis statskirken har utviklet seg til en massiv frafallskirke. Noen drypp her og noen drypp der og med ett er hele trossamfunnet konvertert fra kristne til ren hedenskap. Tar’u den så tar’u den..

  Oppriktige kristne burde heller juble når Gud gir dem gode råd med på veien. Ikke avvise deler av Skaperens bruksanvisning som åndelig junkfood.

  Det er verd å merke seg Jesu ord om fariseernes og sadukeernes forhold til læresetninger: -EN liten surdeig syrner HELE deigen. Mange ser på fariseisme som det motsatte. Men faktum er at fariseerne hevdet de fulgte de hebraiske skrifter, men valgte i stedet å gjøre noe annet.

  Vi kan fort komme i en liknende situasjon om vi begynner å desavuere skriftene til fordel for personlige preferanser.

  Enkelte vil ha lyster eller ønsker som kolliderer med Bibelen. Da kan det bli harde tak i kampen mot vårt falne kjøds tilbøyeligheter. Da er ydmykhet botemiddelet på blå resept. Det er bedre å være grenen som bøyer seg enn grenen som knekker.

  Husk at Jesu ord i sin tid førte til at noen av jødene ”skar tenner” over hans lære. Ja, til slutt myrdet de han for dette. Men vi vil ikke være blant dem som korsfester Kristus på ny. Vil vi vel..?

  6
  1
  • Jeg har sjelden sett en så falsk ytring som det du har kommet med her, Berit.

   Du snakker om at vi skal adlyde Bibelen og Gud. Samme Bibel sier at kvinner ikke skal tale. Noe du da ikke adlyder. Ergo er din forakt for Bibelen ganske så åpenbar for alle.

   Husk at din mann er ditt hode og din hjerne. Det er kun han som har rett til å tale.

   Ikke det at jeg vil at du skal tie. Men Bibelen og Gud har sagt at du skal tie og du snakker i ditt innlegg om totalt troskap til Bibelen. For en vits !!! For en løgn av et innlegg !!

   2
   1
  • Berit din Bibeltolkning er rett og slett en lære som fører mennesker bort fra Jesus. Du viset en snever kunnskap om din Bibel. Ting er ikke alltid så enkle som du tror. Du evner ikke å se dette, fordi du aner hva Paulus taler om.

   Dere som hører til religiøse utseende-politiet bør virkelig ta til dere kunnskap før dere fører enda fler bort fra Herren.

   Les her:

   https://byggemennesker.blogspot.com/2008/10/da-paulus-sa-at-mannen-er-kvinnens-hode.html?m=1

   Richard Tørressen

   2
   1
  • Hvorfor tror dere at “Berit” er en kvinne, dette er samme personasjen som Ture kaller JV. en person som har 1001 nick.

   1
   1
  • Knut:”Du snakker om at vi skal adlyde Bibelen og Gud. Samme Bibel sier at kvinner ikke skal tale.”

   Det er desverre dårlig med bibelkunnskap her inne. Det er derfor så mange “tror” de er på lag med Jesus. Derfor skal de si når dagen kommer: “Herre, Harre har vi ikke gjort mektige tegn i ditt navn. Men da skal Jesus si dem like ut: Vik bort fra meg dere som gjorde urett”.

   For du skjønner det Knut at det er når MENIGHETEN samles at kvinner ikke skal tale om åndelige ting eller undervise. I den ordinære forkynnelsen kan kvinner gjerne snakke til menn bare de har noe på hodet over det lange håret.

   Men det er trist at menn utenfor menigheten må undervises av kvinner. Men slik er det frem til Guds nye verden.

   Berit

   4
   1
  • Der tar du feil Knut. Det står ingen plass i Bibelen at kvinner ikke skal tale.

  • Kunnskapsløsheten om hva Bibelen sier er uten ende her på Søkelys:

   1. Korinterbrev 14:33… Som i alle de helliges menigheter 34 skal kvinnene TIE når menigheten samles. Det er ikke tillatt for dem å tale; de skal underordne seg, slik også loven sier. 35 Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det er en skam for en kvinne å tale i menigheten. 36 Var det kanskje fra dere Guds ord gikk ut? Er det bare til dere ordet er kommet? 37 Hvis noen mener seg å være profet eller ha åndsgaver, så skal han vite at det jeg skriver, er et Herrens bud. 38 Den som ikke godtar dette, blir selv ikke godtatt.

 6. Richard

  Jeg ser at du har latt deg irritere over enkelte innlegg her. Det er nok JV-ere du diskuterer med – og da kommer du som kristen aldri til enighet med dem. De blir ikke definert som kristne engang ( – religiøs sekt med visse kristne islett ). Husk at en av dem kalte meg for demon for kort tid siden. Videre fikk jeg klar melding om at jeg skulle dø ! De er nok ute etter å ødelegge denne gode nettsiden ved å spre falsk lære – herunder at det ikke finnes noen evig fortapelse. Dette er stikk i strid med Jesu egne ord.

  Så Richard : Rist JV-støvet av dine føtter og gå videre !

  2
  1
  • Slik jeg møtte JV i den tid da jeg brukte til på Rikets Sal i Kristiansand, var ikke JVene spesielt opptatt av å gå i mot musikk. Som du kanskje ikke vet. Mange av de unge i sekten likte Michael Jackson fordi han var et Jehovas Vitne. En annen artist de elsket og gjerne dro på konsert med var Van Morrison som også er et Jehovas Vitne. Slik jeg jeg med egne øyne så: Det var ikke uvanlig for dem i Jehovas Vitner å sette på en CD med Van Morrison med ei kald pils i hånden. Imidlertid, dersom de skulle få et eksemplar av Norge i Dag i postkassen, så fant de frem et håndkle som de tok avisen med for å kaste det “demoniske” i søpla eller brenner “den i ovnen”.
   Jeg kan ikke huske at JV på noen måte var opptatt av det “Berit” argumenterer med. Snarere tvert i mot. De fulgte vår tids kultur. Kvinner har kort hår, korte skjørt og er moderne kledd.

  • Årsaken til dette er at denne personasjen har laget seg en blandings religion av forskjellige sekter, men er vel ganske nær syvende dags adventistene.

   Denne personasjen elsker å provosere, for å skape oppmerksomhet rund seg selv, og ikke Jesus.

   Mvh RJ

  • RJ: “Men denne personasjen gidder jeg ikke å engasjere meg i.”

   Javelnei…

 7. Ja , Kjell : Jeg er klar over at du har god kjennskap til Jehovas Vitner og deres vaner. Da jeg leste ditt innlegg ; kom jeg til å tenke på en hendelse for mange år siden.
  En kvinnelig JV-er som bor tre kilometer herfra ; ringte på døren her og hadde med en flaske vin som hun hadde laget selv. Jeg ba henne inn i peisestuen og sa til henne at denne flasken kan vi dele ( kona mi er total-avholdskvinne ) – noe vi også gjorde. Vi diskuterte ikke Skriften i det hele denne kvelden. Men hun kom hit senere for å forkynne sitt budskap.

  Ja , jeg drikker rødvin . Det gjorde Yeshua også da han gikk på denne jord. Siden HAN gjorde dette ; så kan også jeg gjøre slikt. Dessuten gjorde Han sitt første under i Kana ; ved å gjøre om lag 600 liter vann om til 600 liter utmerket vin.

  Rødvin inneholder et stoff som heter RESVERATROL som gjør mye godt i menneske-kroppen ( senker kolesterolet m.a. ) Det har forskere i Israel og USA funnet ut den senere tid. Men : Brennevin holder jeg meg unna.

  • Så Jesus fylte seg altså med Djevelens ånd? Og salmisten også? Og Timoteus? Synd de ikke nådde opp til Birgirs nivå som gudelig. :=)

  • Betala Er ikke løgnen djevelen ånd? Det står i MIN Bibel. Og du vil ha meg å tro at Jesus tyllet i seg av djevelens ånd?

 8. Min menig: Jeg kan ikke fordra rockemusikk eller Stryper i det hele tatt. Likevel er det vondt å lese at en mann har fått svulst på hjernen.
  Jeg orker ikke slik tung musikk, men vil likevel være med å be for denne gitaristen og her er jeg uenig med Berit.
  Jeg leste jo her at hans kone hadde vært prostituert og var blitt frelst, og det er jo noe å glede seg over.
  Jesus opererte jo blant skjøger og når de skriftlærde ville steine den kvinnen som var grepet i hor: Sa Jesus, den som er uten synd kan kaste den første steinen.
  Syntes Søkelys her har en objektiv dekning av saken.

  Hilsen Siri

 9. Birgir Hermansen: Der tar du feil Knut. Det står ingen plass i Bibelen at kvinner ikke skal tale.

  Kunnskapsløsheten om hva Bibelen sier er uten ende her på Søkelys:

  1. Korinterbrev 14:33… Som i alle de helliges menigheter 34 skal kvinnene TIE når menigheten samles. Det er ikke tillatt for dem å tale; de skal underordne seg, slik også loven sier. 35 Hvis det er noe de vil lære, så la dem spørre sine menn hjemme. For det er en skam for en kvinne å tale i menigheten. 36 Var det kanskje fra dere Guds ord gikk ut? Er det bare til dere ordet er kommet? 37 Hvis noen mener seg å være profet eller ha åndsgaver, så skal han vite at det jeg skriver, er et Herrens bud. 38 Den som ikke godtar dette, blir selv ikke godtatt.

Det er stengt for kommentarer.