Donald Trump truer med tøffere sanksjoner mot Recep Erdogan og Tyrkia over fengslet kristen pastor –

Pastor Andrew Craig Brunson som har sittet fengslet i Tyrkia helt siden 2016 har fått en viktig kampfelle i president Donald Trump. USA truer med enda flere sanksjoner dersom ikke den amerikanske pastoren løslates fra husarresten tyrkiske myndigheter har pålagt ham. Da Søkelys første gang omtalte saken i begynnelsen av januar i 2017, satt pastoren fengslet i et lukket fengsel. Nylig ble han overført til husarrest, men president Trump og hans administrasjon krever full løslatelse.

Sitter i husarrest i Tyrkia og beskyldes for delaktighet i det angivelige militærkuppet mot Recep Erdogan. Beskyldningene er åpenbart falske.

“Vi har allerede innført sanksjoner mot flere tyrkiske regjeringsmedlemmer, og vi har flere som vi planlegger å innføre dersom de ikke løslater ham snart, sa finansminister Steven Mnuchin i et regjeringsmøte med Trump torsdag. Den amerikanske pastoren Andrew Craig Brunson (50), som har bodd i Tyrkia i en årrekke, ble pågrepet etter det angivelige kuppforsøket i landet sommeren 2016. Han anklages både for bånd til Kurdistans arbeiderparti (PKK), som er forbudt i Tyrkia, og den muslimske predikanten Fethullah Gülen. Fengslingen av Brunson har den siste tiden utløst en ordkrig mellom presidentene Donald Trump og Recep Tayyip Erdogan. De to landene er også i ferd med å vikle seg inn i en handelskrig, noe som har bidratt til at verdien på den tyrkiske liren har falt betydelig. President Donald Trump som tidlig i sin president-periode tok sterkt til orde for at forfølgelsen av kristne må opphøre, viser med dette at han også følger opp dette løftet. Nato-landet Tyrkia har under president Erdogans regime gått i klart islamistisk retning og i dagens Tyrkia blir landets kristne minoritet utsatt for forfølgelse og press fra myndighetene.

Recep Erdogans islamst-regime holder pastor Andrew Brunson fengslet for hans kristne tro

Facebook Comments

1 tanke om “Donald Trump truer med tøffere sanksjoner mot Recep Erdogan og Tyrkia over fengslet kristen pastor –

  1. Det er utrolig at vesten holder seg med en militær alliansepartner som aldr lar en eneste mulighet gå i fra seg til å rakke ned på alt vesten står for.

    Tyrkia minner stadig oftere om et fascistisk diktatur der religion er opphøyd til verdslig politikk.Tyrkia sto opp imot Europa og USA i verdenskrigene og er påny i ferd med å konvertere til en total failed state. Handelskrigen mot USA taper de glatt og noen økonomisk hjelp kan de ikke regne med fra russerne som selv opererer med en overskuddsøkonomi på høyde med Portugal.

    Håper Erdogans hissighet vipper han av tronen så de stakkars, underkuede tyrkerne kan vende tilbake til utgangspunktet for Kemal Ataturks verdslige politiske utgangspunkt. Å blande religion direkte inn i politikken er ødeleggende. Særlig når guden de tar med seg i håndbagasjen er en imaginær entitet åndelig sett.

    10

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *