Streiken får Nidar til å stenge produksjonen

Butikkene kan bli tømt for mer enn egg. Foto fra en nærmest tom hylle for egg i en Kiwi butikk. Foto: Kjell A

Brus, øl og kullsyrholdige drikker er ikke det eneste som vil kunne bli borte fra butikkenes hyller. Storstreiken gjør at godteriprodusenten Nidar stanser all produksjon av sjokolade og søtsaker fra og med mandag. Det melder NTB. 225 av de 250 ansatte på Nidar-fabrikken i Trondheim går ut i streik mandag, skriver Adresseavisen.
Det betyr at det kan gå tomt for søtsaker som Smash, Stratos, Laban og Bamsemums i tiden framover. – Grossistene henter fra lager. Det som står klart nå, vil de klare å hente ut, men også dem som jobber på lager tas ut i streik, sier hovedtillitsvalgt for NNN i Nidar, Stig-Gøran Nilsen i Chokoladearbeidernes Klubb til NTB. Det er grunn til å forvente at mange vil bruke mandagen til å fylle opp handlevogna med varer som etterhvert vil bli tømt fra butikkene. Og når streiken trappes opp førstkommende fredag vil også Orkla som er den største leverandør av dagligvarer i Norge bli rammet.

2 tanker om “Streiken får Nidar til å stenge produksjonen

  1. Så vi risikerer altså å å etter ganske lang tid gå tom for godteri, brus og øl…

  2. Varer vi fint kan være foruten, bra for folkehelsa. Verre er det hvis det på sikt går ut over grunnleggende basisvarer, det kan det fort gjøre med alt som skjer i verden.

    Vi har i tillegg nærmest avviklet kunnskap og ferdigheter om å produsere mat til oss selv. Tror ikke det er dumt av hver og en av oss å begynne å sette noen poteter i jorda. Og dyrke det vi kan, der vi er.

Det er stengt for kommentarer.