Sterke virkemidler taes i bruk mot motstandere av å definere Israel som en jødisk stat

Kontroversielt forslag splitter israelsk politikk og kan presse frem nyvalg

Lapid-hitlerManipulerte bilder av den israelske presidenten, flere ledende ministere i Netanyahu’s regjeringskoalisjon og den israelske politisjefen ikledd Nazi uniformer ble søndag publisert på nettet i protest mot kreftene i israelsk politikk som er i mot det kontroversielle lovforslaget om å definere Israel som en jødisk stat. Både president Reuben Rivling, justisminister Tzipi Livni, politisjef  Yohanan Danino og tidligere minister Michael Eitan ble alle avbildet i de fryktede sorte uniformer som ble båret av nazi-tidens SS mens finansminister Yair Lapid som er  leder og grunnlegger av partiet Yesh Atid ble avbildet som Adolf Hitler. De kontroversielle og manipulerte bildene ble i følge Kanal 10 lagt ut på Facebook og viser temperaturen og sprengkraften som ligger i debatten om hvorvidt Israel skal defineres som en jødisk stat. Bildeteksten som fulgte med bildene som i dag fikk omtale i israelsk media omtalte de nevnte samfunnstoppene som “antisemitter som er imot en jødisk stat i Israels land.”

nazisI følge informasjon innhentet av israelsk media skal eieren av facebooksiden som publiserte disse bildene være en anonym profil bosatt i Tel Aviv og utdannet ved universitetet i Tel Aviv og ansatt i det israelske forsvaret. Sikkerhetsminister Yitzhak Aharonovitch  har anmodet regjeringsadvokat  Yehuda Weinstein  om å sette i gang en etterforskning av hendelsen og kaller det alvorlig. “Dette er å krysse en rød linje og vi tar dette veldig alvorlig,” sa den israelske sikkerhetsministeren og viste til at slike tildragelser tidligere har fått alvorlige konsekvenser og vi må raskt finne dem som er ansvarlige og bringe dem for retten,” sa sikkerhetsministeren. Bildene minner om en plakat som ble distribuert i forkant av en demonstrasjon i 1995 og som viste avdøde statsminister  Yitzhak Rabin utkledd som nazist. Kort tid etter dette ble Rabin myrdet og mange mente at plakaten av han utkledd som nazist medførte til en forsterket anti-Rabin atmosfære i Israel som igjen førte til at han ble drept.

Også i 2013 sirkulerte et bilde av Lapid som Hitler på nettet, mange hevdet da at bildet var et stunt satt i verk av krefter som forsøkte å bakvaske og sverte omdømmet til dem som kritiserte Yair Lapid. Lovforslaget som vil definere Israel som en jødisk stat ble nylig vedtatt av en splittet regjering og dette er blant de spørsmål som truer med å splitte den nåværende koalisjonsregjeringen som er splittet i synet på om Israel skal defineres som en jødisk stat. Saken har såpass sprengkraft i seg at den kan komme til å utløse nyvalg i Israel.

En stolt israelsk arabisk sionist 

En av Israels største patrioter og pro-israelsk aktivist på sosiale medier er Mohammad Zoabi, en ung israelsk arabisk muslim. Han elsker sitt land, Israel som har vært en del av hvem han er så lenge han kan huske. Hans mål er å få israelske arabere og verden rundt til å forstå at de må støtte Israel. Hans mål er å en da kunne bli valgt inn i Knesset og stolt tjene det landet han elsker. Han er en stemme verken Mads Gilbert, norsk presse eller NRK finner det bryet verd å lytte til.

https://www.youtube.com/watch?v=-fbDjpbBHb4