Spenningen mellom Nato og Russland fortsetter å ekskalere

Den iskalde klimaet som nå eksisterer mellom Øst og Vest når sjeldent polen-øker-hærennyhetssendingene til mainstream media. I etterkant av krigen i det Østlige Ukraina
og den tunge russiske involveringen i krigen i Syria, har spenningen mellom Øst og Vest økt betraktelig. Ferske Nato styrker er blitt sendt til de baltiske stater og Polen. I tillegg skal Polen i frykt for Russland opprette en 35 000 mann stor paramilitær styrke, sa den polske forsvarsministeren. – Vi har besluttet å øke antallet på polske soldater. Vi anslår, at hæren neste år vil bestå av 150.000 mann, sa den polske forsvarsministeren Antoni Macierewicz til journalister. Bakgrunnen for den militære styrkeoppbyggingen i Polen skal være den russiske annekteringen av Krim samt det pro-russiske opprøret i det østlige Ukraina. Natos utplassering av et rakettskjold i Polen og Romania har irritert Putin og Russland voldsomt, og president Vladimir Putin har stresset at Russland vil komme med et passende svar på dem man anser som en økende trussel fra Nato mot Russland. 

Det er økende krigsfrykt i de øst-europeiske land som grenser mot Russland. Både Russland og Nato opptrer begge gjensidig mer aggressivt og før helgen kunne flere medier fortelle at Polen er ferd med å bygge opp en 35 000 mann stor paramilitær styrke som skal bidra i forsvaret av landet i en eventuell krig med Russland. Både russland-krigNato og Russland har forsterket sitt militære nærvær i grenseområdene mot hverandre og både Øst og Vest er nå i ferd med å ruste opp sine forsvar. Samtidig er det flere militær-øvelse nå enn tidligere og begge sider følger hverandre med argusøyne. Det er to av verdens ledende makter som nå støter sammen på den globale arena. I USA pågår det nå en forholdsvis kaotisk valgkamp hvor businessmannen Donald Trump som har minimal politisk erfaring forsøker å utfordre den kriminelle Hillary Rodham Clinton som er under etterforskning av FBI på grunn av den såkalte epost skandalen. En rumensk hacker skal ha hacket Hillary Clintons private epost server og under høringer har Hillary gjentatte ganger kommet med usannheter. I videoen under snakker  Luke Rudkowski i “We are Change” om den økende militære og politiske spenningen mellom USA/Nato og Russland. Selv om vi ennå ikke ser direkte militære konfrontasjoner ser vi likevel nå to store makter med motsatte interesser kjempe om dominans på verdensarenaen. Den russiske bjørnen har igjen reist seg -og protesterer høylytt mot Vestens ekspansjonspolitikk østover.

 

will-graham

Én tanke om “Spenningen mellom Nato og Russland fortsetter å ekskalere

Det er stengt for kommentarer.