Solid oppslutning om MIFFs pro-israelske Oslo demonstrasjon

Flere hundre Israel-venner samlet foran stortinget i pro-israelsk markering, nye rakettangrep mot Israel og Netanyahu vurderer ny 72 timers våpenhvile

pro-israelEt sted mellom 400 og 500 Israel-venner hvor flere hadde tatt med seg israelske flagg var søndag samlet til en pro-israelsk demonstrasjon foran stortinget i Oslo. En rekke bidragsyter blant annet fra Israels venner på stortinget holdt appeller. Det er den pågående konflikten mellom Israel og Hamas/islamsk hellig krig som er bakgrunnen for den norske støttemarkeringen for Israel. Bak et forholdsvis tungt oppbud av politi kunne Israel-vennene denne gang holde en fredfull demonstrasjon til fordel for det landet som åpenbart splitter Norge.

israel-ambassadorI appellene ble det blant annet tatt avstand fra den norske presse og TV2 og NRKs ensidige dekning av konflikten. Litt lenger borte sto et hundretalls pro-palestinske aktivister og ropte slagord til fordel for palestinerne. Også der var det et solid oppbud av politi. Den siste bidragsyteren som holdt appell under støtte markeringen var Israels fungerende ambassadør til Norge George Deek som sa at Israel ønsket fred med palestinerne samtidig som han oppfordret Hamas og andre terrororganisasjon til å slutte å skyte raketter mot Israel. Den fungerende israelske ambassadøren takket for Israel-vennenes støtte.  Markeringen ble avsluttet med at lederen for Israel for fred ba de fremmøtte Israelvennene pakke ned de medbrakte israelske flaggene for å unngå at de selv skulle bli angrepet på veien hjem, eller at det israelske flagget skulle bli brent i Oslo. “Jeg ønsker ikke å se israelske flagg i flammer i Oslo i dag,” sa Conrad Myrland i slutten av markeringen.

Raketter mot Israel og mulig ny 72 timers våpenhvile

ashkelonSamtidig som de norske Israel-vennene holdt sin markering i Oslo var befolkningen i det sørlige Israel igjen under angrep fra Hamas og andre palestinske terror-organisasjoner. Det israelske Iron Dome systemet skjøt ned en rakett over Netivot samtidig som to raketter eksploderte i Sdot Negev. Også over Ashkelon måtte det israelske rakettforsvaret ta ut en rakett samtidig som en annen eksploderte utenfor Ashkelon. Sirener som varslet innkomne raketter ble utløst i flere byer i det sørlige Israel i ettermiddag og to raketter eksploderte nær Sderot hvor de utløste en krattbrann. Samtidig melder israelske aviser at Hamas og co skal ha blitt enige om å akseptere en ny 72 timers våpenhvile etter press fra Egypt, mens Israel ennå ikke har respondert på forslaget. Hamas og de andre terrororganisasjonene har tilsynelatende nok en gang behov for å omgruppere, hente frem nye raketter og planlegge nye angrep på Israel.