Søkelys vil med dette ønske våre lesere en riktig god påske

Skjærtorsdag samles disiplene til det siste måltid med sin Herre og Frelser. En av disiplene, Judas Iskariot er blitt inntatt av Satan og oppsøker det religiøse lederskapet i Israel og inngår en grei deal. 30 sølvpenger mot et kyss. I nattetimene rystes Jesus av dødsangst ettersom han vet at timen nærmer seg. Det er en angstfylt allmektige Gudesønn som fortvilt ber “Om det er din vilje, la den kalk gå meg forbi, -men ikke som jeg vil, bare som du vil. Natten faller på og disipler er tynget av søvn, mens Jesus forblir i bønn. Med et kommer en flokk menn inn i Getsemane hagen hvor Jesus og hans disipler av og til brukte å få seg litt søvn.

Flokken kommer så frem til Jesus og Judas går bort å gir ham et kyss. “Venn, forråder du Menneskesønnen med et kyss spør Jesus mens vaktstyrken prøver å pågripe ham. Det oppstår noen tumulter og Peter klarer å hogge av øret til en av tempeltjenerne. “Legg ned sverdet sa Jesus, for den som tar til sverd skal falle for sverd.” Så helbreder Jesus øret til denne tempelvakten mens flokken av disipler løp alle til sitt. I bakgrunnen følger Peter med på dramaet som utspiller seg. Falske vitner kommer med uhørte påstander om Jesus og det pågår en farselignende rettssak hvor den religiøse elite har bestemt at skal ende i død. Jesu død. Mens den nysgjerrige Peter forsøker å holde seg litt i bakgrunnen blir han gjenkjent av flere av dem som er på tempelplassen der dramaet om Jesus utspiller seg. “Du var en av dem,” sa en tjenestekvinne mens Peter bannet og fornektet. Dette skjedde tre ganger før hanen gol, og Peter, den storskrytende disippel som bare timer før høylytt hadde erklært at han ville gå i døden for Jesus, møter Jesu blikk og forstår hva som har skjedd. Jesus fikk rett. Peter kom til å svikte sin Herre og Mester og løp gråtende bort. Erkjennelsen av synden ble tung å bære for mannen som til daglig var fisker.

Vi ønsker alle en riktig god påske og oppfordrer våre lesere til å bruke de neste dagene til å lese fra Skriften hva som utspant seg under de dramatiske påskedagene i Jerusalem år 33. God påske!

Kjell

 

4 tanker om “Søkelys vil med dette ønske våre lesere en riktig god påske

 1. Takk. Veldig bra.
  Var syk i går, leste kun 1.avsnitt da og klarte ikke mer, men ville så gjerne… Sliten, og mange timer senere åpnet jeg Bibelen en helt tilfeldig plass. DER startet ditt avsnitt nr. 2 om Judas som gikk bort til Jesus. Tilfeldig -ja kanskje det. Men jeg kaller det gjerne Gudfeldig 🙂

  Jeg er glad i tall og vet ikke hvor jeg var i Bibelen, men husker det starta med vers 47 (som i mitt hode er Israel november 1947) og noe med side 27 (som er siste nevnte dag ang. Noah). Herren så til meg atter en dag og ga meg en ekstra stor glede. (Selv om man fint finner teksten om Getsemane selv.)

  Leste nettopp avsnitt 2 du skrev. Fint skrevet.

  Tilslutt nevner du påskedagene Jerusalem år 33.
  I natt tenkte jeg på Jesus. Fordi jeg vaknet, så på klokka og den viste 0:33.

  Og i dag tenker jeg på Jesus. Og tenker på hvor høyt Han må elske alle oss mennesker… Hva Han gjennomgikk… Akkurat nå er det en stor gul sitronsommerfugl på vinduet mitt, og minner meg om at jeg må huske å ønske dere god påske.

  • I dag, 2 dg. senere, fløy en nydelig sitronsommerfugl i ring rundt meg. Veldig lenge. Tilslutt tok jeg den opp! Den satt i hånda mi og jeg satte den ifra meg i en påskelilje. Så fløy den. Da tenkte jeg på alle dere på Søkelys 🙂 At en dag skal vi møtes.

 2. En riktig god påske til Søkelys og Kjell! Måtte vi alle prøve så godt vi kan å være gode og overbærende mot hverandre. Selv når man kjenner det bruser i «fjærene», er det viktig å minne hverandre om at livet er som et pust. Det er da man forstår hvor hjelpeløs man egentlig er når det kommer til stykket. Alt godt til alle debattanter, med ønske om en fredelig påske til ettertanke om hvorfor vi feirer påske, om man tror eller ikke. God påske til Hannah også ☺️

Det er stengt for kommentarer.