Saudi-Arabia til krig mot Houthi-militsen i Jemen

2015 -året da storkrigen begynte i Midt-Østen

Saudi-Arabia har gått til krig mot Houthi-militsen i nabolandet Jemen og har fått med seg
ukraine-waren rekke andre land. Det kan kaste regionen ut i en storkrig, advarer en talsmann for militsen. Ifølge Saudi-Arabias ambassadør i Washington, Adel al-Jubeir, har USA gitt grønt lys til militæroffensiven, men deltar ikke selv direkte. Det hvite hus opplyser imidlertid at USA bistår med logistisk støtte og etterretningsinformasjon, melder avisen Dagen.. En storkrig i regionen kan bli katastrofal, melder E24 . I 2015 har ting gått fra ille til verre i Midt-Østen og denne situasjonen har den velkjente hobby-analytikeren Jan Hårstad advart sine lesere om i innlegg et innlegg på verdidebatt. Midt-Østen har i tiden etter 2011 blitt kastet ut i krig og borgerkrig som aldri tidligere og ting kan nå tyde på at 2015 ble året da verden gikk av hengslene. Jan Hårstad som tidligere har snakket om den kommende Shia-Sunni muslimske storkrigen har allerede kommentert den siste krigen i Midt-Østen i et innlegg på verdidebatt. 

Det er jo nå storkrig i Jemen og bak de stridende militser står Saudi-blokken og Egypt med full opptrapping. 100 krigsfly fra Saudiene og 150 000 fotsoldater.Egypts marine har okkupert viktige strategiske Bab el-Mandeb og en trenger faktisk ikke være ekspert for å skrive at denne iransk-saudiske krigen vil spre seg til nabostatene. Den har jo pågått i Syria i fire år og også denne gang vifter John Kerry med det amerikanske flagget – for saudi-egypt blokken.

Dette skrev jeg for en time siden, men innlegget forsvant ut i eteren. Jeg håper jeg har bedre hell denne gang for her kommer et moment for verdidebatts sultne Israel- Palestina debattanter. Hamas hadde hovedbase i Damaskus for fire år siden. Så trodde ledelsen av Hamas at de var på den vinnende siden når de la seg på Nato- Jihadistlinja hvor også Saudiblokken var med sine krigspenger og jihadister.

Hamas Jihadister begynte også og krige mot palestinere i Yarmouk-leiren som var pro-Bashar al-Assad (PFLP -General Command) og ble kastet ut av landet. Deres prognoser for Midtøsten slo helt feil. Det var aksen Iran-Syria- Hizballah-Irak og Houthimilitsen i Jemen som gjorde framgang.

I det siste året har da Hamas jobbet hardt for å komme inn i the axis of resistance igjen og er på godt vei inn.

Dette kommer fullstendig på kollisjonskurs med PA-Abbas som idag tilkjennegjør full støtte- som USAs John Kerry – til den saudisk-egyptiske krigen.

Det er 180 grader imot den politikk som Hamas har utviklet i det siste halvåret og resultatet av Jemen krigen kan bli en ny interpalestinske voldsbølge med mye tortur,skyting og drap.

Med andre ord: det er ikke sikkert at det er så viktig med den eller den uttalelse av Netanyahu som verdidebattørene biter seg fast i.