Søkelys vil kun bli sporadisk oppdatert i juni og juli måned

En liten oppdatering. Søkelys vil forbli begrenset oppdatert også i juli måned. Deler av behandlingen samt seponerings-symptomer på ulike medikamenter tar på krefter og motivasjon og psyke. Ber dere alle huske på meg i bønn gjennom sommeren. Ellers Guds velsignelse og beskyttelse til dere alle og en riktig god sommer.   Mvh Kjell

42 tanker om “Søkelys vil kun bli sporadisk oppdatert i juni og juli måned

 1. Må vi ha inn utenlandske forkynnere for å få vekkelse? Jeg tror ikke noe på det. Mine ukristne venner ville aldri gått å hørt på dem. Kanskje kan noen av disse forkynnerne vekke opp de som har sittet på disse samme møtene i tiår… Tror ikke på noen vekkelse slik kristen tv alltid snakker om.

  Hanvold og Jørn Strand sier vi må bli befruktet av dem. Nei takk. Jeg trenger å lese mer Bibel, mer bønn og lytte til sunn forkynnelse, min eneste sjanse til å få noen av mine venner med til Himmelen…

  https://youtu.be/LDTE9zJnPvg?t=1154

  • Ja, merkelig hvordan alle disse utenlandske forkynnerne som Hanvold presenterer alltid sier at de ser en spesiell salvelse og utvelgelse av Norge. En stor vekkelse er alltid like rundt hjørnet.

   Skulle så gjerne sett en vekkelse, men en vekkelse vil aldri skje i dette lander før Guds folk tar frem sin Bibel, leser og tar dette Ordet til seg for det det er, nemlig Guds Ord og ikke utdaterte menneskelige tanker om Gud.

   Jeg ser faktisk lite tegn til vekkelse i landet vårt dessverre. Kristne bryr seg lite om Ordet. Folket omfavner seksuell umoral, høye aborttall og et hylekor mot Israel. Kirken er mest opptatt av det sosiale og Himmel og Helvete, livets to utganger tror ikke hyrdene på engang. Andre kirkesamfunn er i ferd med å følge DNK i å skulle velsigne det Bibelen kaller for synd, et ekteskap som ikke er et ekteskap.

   Jeg undres over hvorfor Gud, ifølge disse Visjon Norge-predikantene, skulle si at det hviler en spesiell salvelse over Norge og at vi er spesielt utvalgt når vi så til de grader har vendt Ham ryggen etter at han i over hundre år har velsignet oss rikt takket være datidens Gudsfrykt og Bibellesning i folket.

   -Richard

  • Ja, nesten hele Norge skulle nå snart være frelst når man legger sammen alle profetiene som har handlet om vekkelse.

   Kjenner til noen syke -og også noen som visste de ikke hadde lenge igjen å leve -unge og eldre, som har blitt frelst. Kriser må ofte til for å se sannheten. Ellers hører jeg ikke om mange.

   Man klarer seg fint uten Gud i et rikt land som Norge. Tror man. Jeg tenker ofte på hvordan Gud må føle det. Han som elsker hver og en så høyt, så høyt…

  • Hannah
   Jeg vil anbefale å høre talen av Peter Tsukahira, som talte på Internasjonale ambasade Jerusalems sommerstevne som pågår i Kristiansand. Han talte både torsdag og fredag kveld. Talen fra fredag kveld vil jeg anbefale alle kristne som vil stå på Sannheten å høre. Går ut fra du finner den på nettet en plass. Dette var noe vi trengte å høre i vårt land. Spesielt nå som Pinsebevegelsens teologiske refleksjonsgruppe denne uken la ut konklusjonen de har holdt på med i mange år om skilsmisse og gjengifte. Det er eventyr. Ble minnet om 2.Tim. 4.4. da jeg hadde lest det. De skal vende seg bort fra sannheten og vende seg til eventyr. Så nå mener jeg det må være tid for at vi som tilhører Pinsebevegelsen bør melde oss ut av menigheten. Om ikke vi gjør det, samtykker vi. Nei, vi får ingen vekkelse om ikke Guds folk i Norge vender seg bort fra synden. Igjen jeg anbefaler på det varmeste denne talen jeg nevnte. Må Gud velsigne deg rikelig Hannah. Jorunn

   2
   1
  • Takk Jorunn. Takk for tipset, hadde allerede sett litt, skal prøve å få sett resten etter hvert. Har sett ham før en gang. Pleier følge litt med på ICEJ. De sender direkte.

   Folk forsvinner fra menigheter. Er kanskje ikke det rette å gjøre. Gud vet best hva man bør gjøre. Pastorer trenger bønn. Det er tøft for dem å være modige i dag. (men mye er ikke riktig, både når det gjelder pastorer og medlemmer) Hører sjelden om Matt.18:15. Fant dette i Dagen. Kanskje Selbekk kan gjenta det, det var visst gammelt.

   https://www.dagen.no/perspektiv/Synd_og_problemer_i_menigheten-38993

  • Det har vært et kobbel med “profeter” på Visjon Norge i år. Ikke EN har bært troverdig, utifra Guds Ord. Alle har de vært opptatt med å promotere seg selv, i stede for Guds Ord. 21. mars spådde en såkalt “profet” at TV Visjon Norge skal bli gjeldfri om to år. Time vill sjov.

  • Føler jeg er på en annen planet enn andre kristne…
   Snakket nylig med flotte kristne som jeg mente har bena godt plantet på jorden, men… De så lite på Visjon Norge, men det de så var bra mente de. Falske profeter var nytt for dem, jeg ble satt på plass, de mente jeg var negativ. De ble forbauset av det jeg sa og ikke enige i noe jeg nevnte om falle i bakken, hyling og skriking, bønnetunneller, forførelser, vranglæren, musikk m.m. (men tror jeg selv ble mer forbauset!) Tror knapt de hadde tenkt tanken at det finnes forførelser engang. Man blir litt mismodig, men prøver å minne meg selv om at det trenger jeg ikke.

   “7 For Gud ga oss ikke en ånd som gjør motløs; vi fikk Ånden som gir kraft, kjærlighet og visdom” (2.Tim.1:7)

   Når jeg ser reaksjonene begynner jeg nesten å lure på om jeg selv er på jordet.

   En kveld Christian Finne var på Kanal tipset jeg et par andre. Jeg fikk til svar at de synes han var veldig masete og de slo av. Det var dumt synes jeg. Håper han fortsetter å tale.

 2. Du er våken, Hannah. De fleste av Guds folk sover i dag. Mange har et slør, så de ikke ser. Har du lest konklusjonen til refleksjonsgruppen i Pinsebevegelsen ang. skilsmisse og gjengifte. Det er et eventyr. 2.Tim. 4.4. Jeg tror vi lever i den tiden Bibelen omtaler som “det store frafallet”. Det er bare DHÅ som kan overbevise mennesker. Vi må stå i mot løgnen med Sannheten. Sannheten er sterkere enn løgnen.

  • Ja, det ble som man trodde. Og hvis det er lenge til bortrykkelsen (som jeg ikke tror det er) så blir det kanskje mye rart fra pinsegrupper og andre fremover. En ny pinsetoppleder er snart på plass, godt skolert og følger nok Guds Ord. Siden forrige kommentar jeg hadde til deg (1 uke?) har 2 kristne par valgt å gå fra hverandre, det er trist her nå… (hva gjør man? Gir dem en blomst, oppmuntring? Ber for dem? Skal jeg be for alle dem som skiller seg så rekker jeg ikke dem som er fortapt. Joda, skal innrømme jeg husker på dem, men har kanskje nok med mine nærmeste)

   Ang. frafallet i Bibelen; noen profetforskere mener at det betyr opprykkelsen. Det kan oversettes oppbrudd, avreise, å flyttes bort, avgang, å dra bort. (se gjerne 125-135 i Svein Magne Pedersen’s bok “Snart kommer Jesus”) Men det kan også bety frafall fra troen, eller opprør. King James var først ute med ordet frafall. Uten noe forklaring hvorfor de endret det. Biblene før det brukte ordet opprykkelse. Folk har til alle tider falt fra, og når antikrist kommer vil en stor del bli forført. (Stjeler noen setninger fra boken nå) Uansett hva ordet betyr,så taler Bibelen klart om de siste tider.

   Etter all undervisning jeg har lest og hørt så oversetter jeg 2.Tess. 2:7 med at antikrist er allerede nå i virksomhet, men de troende er bremseklossen som må bli tatt bort slik at antikrist fritt kan utfolde seg.

   For mange menigheter gjelder dette i 2.Tim. 4:3: “For det skal komme en tid da folk ikke lenger tåler den sunne lære, men skaffer seg den ene læreren etter den andre, slik de selv finner for godt. For de vil ha det som klør i øret.” Ser nå at dette er visst verset foran det du nevnte -om at “de vil heller høre eventyr enn sannheten”. Så sant.

  • Det er rart å lese “du er våken Hannah”, siden mange rundt meg mener jeg er så mye annet. I det siste har jeg ofte bare latt være å si mine tanker til kristne. Fordi det tar på. Folk er heller ikke så interessert i Ezekiel og andre.

   Ingen kan få meg til å tro noe annet at det er en MEGET spesiell tid vi lever i nå. Hvor lenge kan dette stå på? Ikke lenge tror jeg

 3. Kjære Hannah
  Slik som jeg forstår Bibelen,så skal vi gjennom trengselen. Jeg mener forkynnelsen som 90 prosent av forkynnerne står for i dag er klør i øret forkynnelse. Jeg tror det var på slutten av 1800 tallet denne forkynnelen kom
  i forbindelse med noe en eller annen i England har sagt. Bare ved å lese Matteus 24 kap, er det jo klart at vi skal gjennom trengselen. Hvorfor hadde Jesus ellers advart Guds folk om vi ikke skal oppleve det. Jeg kjente at jeg trengte å komme til en overbevisning av dette for en stund siden. Ei venninne av meg som har studert dette i Bibelen i over 20 år, sa at Bibelen er krystallklar om at Jesus kommer bare en gang. Hun anbefalte meg boken av Robert Adams, en pinsevenn som er oppdradd med denne forkynnelsen, men som i voksen alder gikk inn i Guds ord og skiftet mening. Jeg følger også en TV-serie hvor han og 2 andre deltar på en kristen svensk TV-kanal. Programlederen har fått et kall fra Gud om å forkynne Sannheten. Jeg tror de som tror at man bare skal rykkes opp før trengselen kan få sjokk og til og med miste troen. Jeg tror vi går tøffe tider i møte også i Norge og de ser vi allerede har begynt. Jeg ønsker deg Guds velsignelse Hannah.

  • Det finnes så mange som har 20 års studie av dette. Og kommer frem til ulike ting. Det blir som det blir, sammen med Jesus skal jeg stå løpet ut uansett 🙂 Hørte og leste Robert Adams for en tid siden, men etter en stund var det noe som skurret. Matt. 24 er det delte meninger om, som du sikkert vet. Husker aldri jeg så Adams smile. (selv om ikke det behøver bety noe) Det er mange som sier de har et kall… Mange sier også at Gud har talt til dem om noe, men så hadde Han ikke det allikevel… (Personlig tror jeg verken han eller venninnen din har rett i at vi blir her under trengselen) Jeg hørte lenge på Adams og sjekket i Bibelen, før jeg kjente at noe ikke stemte.

   Gud bestemte oss ikke til vrede, 1.Tess.5.

   Anbefaler deg å se Y.Tube-taler av Jack Hibbs, J.D Farag, Amir Tsarfati m.fl. (disse har heller ikke samme mening om Matt.24, og det er ok) Bibelen har sannheten, en dag forstår vi alt. Anbefaler deg artiklene bibelogtro har om dette. Boka til Svein Magne Pedersen anbefaler jeg fortsatt, selv om jeg mener noe er uriktig der. Det gjelder mange andre også. Den er stappfull av bibelvers, og da kan man virkelig få studert selv. Gud velsigne deg også Jorunn.

 4. Til Hannah
  At Gud ikke bestemte oss til vrede, betyr at Han ikke bestemte oss til dom. Det er ved å lese Bibelen selv, jeg ikke finner noen dekning for at Jesus tar oss bort før trengselen. Det har vært godt å få støtte for dette av mennesker som har mer åpenbaring i Ordet. Det var nylig en svensk mann også som skrev til meg privat fordi han så min mening fikk motsvar i ei gruppe på nettet. Han skrev at jeg er helt enig med deg Jorunn. Han ble frelst i godt voksen alder og har også vært mye i Ordet. Jeg får mer og mer åpenbaring, men alt ser jeg ikke helt klart, bortsett fra at jeg mener at Jesus kommer ikke før trengselen. Derfor synes jeg det er veldig bra at hun svenske programlederen er blitt kalt av Gud til å opprette dette programmet. Gud vil sørge for oss samme hva vi skal gjennom. Men jeg tror mange kommer til å dø som martyrer. Vi kommer til å bli prøvd fremover hva Jesus egentlig betyr for oss.

  1
  1
  • Jeg skjønner du er overbevist. Jeg trodde også som deg før.
   En av oss tar feil, og det går fint. Jeg er trygg på at vi møtes en gang 🙂 Det blir fint.
   Men ikke hopp over J.D.Farag og de andre gutta 😉 Verdt å ta en titt. Og ikke glem han norske heller (GordonTobiassen)
   Av de utenlandske jeg nevnte tidligere så kanskje du vil like best å høre Amir Tsarfati… Om du vil 🙂
   Navn på svensk kristen TV kanal +hun programlederen du sa har fått et kall fra Gud?

  • At Gud ikke bestemte oss til vrede, forstår jeg på samme måte som deg. Altså, at den som tar i mot Jesus får sine synder utslettet, og dommen som bragte vrede over et menneske oppheves.

  • Ja, Rom.5:9 sier at vi er rettferdiggjort ved Hans blod og frelst fra vreden 🙂

   Men til Jorunn viste jeg til verset i 1.Tess.5 “Gud bestemte oss ikke til vrede men til å vinne frelse ved Jesus” der det er nevnt i forbindelse med Herrens dag; “plutselig ødeleggelse, mørke, som en tyv”. Det står også om trøst. Og at DERE er IKKE i mørket 🙂 Så ikke Dagen skulle komme over OSS som en tyv. Det står om DE andre i vers 3; “Og de skal slett ikke slippe unna”. Da tenker jeg at VI slipper unna.
   Dette er vel kanskje mer til Jorunn 🙂

 5. Gordon Tobiassen tør jeg ikke høre på etter at jeg hørte ei kvinne sa at også han forkynner at liknelsen om brudepikene ikke er til oss. Det kan tyde på at han skiller, som flere andre gjør i dag, mellom hva som er til jødene og hva som er til hedningene. Dette tok jeg opp med en eldre forkynner, som jeg har tiltro til. Han sa at jeg måtte holde meg langt unna denne læren for det er vranglære. Hele Guds ord er også til oss hedninger, men jødene har lettere for å forstå enkelte ting, for eks. Matteus evangeliet. Jeg fikk bare bekreftet det jeg selv mente. Det er mye slags vranglære i dag.

  • Uansett hvilket syn vi har så har man ingen problem med å finne noen som støtter oss. Jeg tar meg ofte tid til å se/høre på mennesker jeg er uenige i -man lærer alltid et eller annet. Har nå sett litt på noen av himlentv7.se sine videoer der Robert Adams er med. Og det blir nok med det. Kjenner igjen det han sier fra tidligere. Han har studert godt og lenge. Et pluss med ham er at han ikke er så påståelig (men han kunne egentlig bare vært det siden man merker hva han mener).

   Jeg vil aldri anbefale disse videoene til noen. At jeg blir trist av dem har ingenting å gjøre med at serien “beviser” at vi skal være her i trengselen. (For det tror jeg ikke vi skal være) Videoene sprer ikke glede og håp synes jeg. Det er intet nytt der å høre, utav det jeg så på. Veldig grundig. Men intet nytt. Jeg synes det var tomt. Jeg savner Jesus og slår av videoene. Og er tom. Ikke bra. Sorry. Ta en titt på de ting jeg nevnte 😉 Særlig J.D.Farag’s YouTube-videoer. Jeg ønsker deg det beste 🙂

   Det er allerede masse trengsler. Jeg har heldigvis ikke opplevd de samme som mine brødre og søstre som blir forfulgt og torturert, men… Og hvis jeg skulle i trengselen i 7 år, så er jeg redd jeg ikke ville klare mer enn 7 dager. Den er ikke for oss tror jeg. Som på Noahs tid så har Gud planen klar for oss. Vi har det velsignede håp 🙂

  • Johannes’ åpenbaring 7
   9 Deretter så jeg – og se: En stor skare som ingen kunne telle, av alle folkeslag og stammer og folk og tungemål. De stod for tronen og for Lammet, kledd i lange hvite kjortler, og med palmegrener i sine hender.
   10 Og de ropte med høy røst og sa: Frelsen tilhører vår Gud, han som sitter på tronen, og Lammet.
   11 Alle englene stod omkring tronen og om de eldste og de fire livsvesener, og de falt ned for tronen på sitt ansikt og tilba Gud og sa:
   12 Amen! Velsignelsen og herligheten og visdommen og takken og æren og makten og styrken tilhører vår Gud i all evighet! Amen!
   13 Og en av de eneste tok til orde og sa til meg: Disse som er kledd i de lange hvite kjortler- hvem er de? Og HVOR ER DE KOMMET FRA?
   14 Jeg så til ham: Herre, du vet det! Og han sa til meg: Dette er de som kommer ut av den store trengsel, og de har tettet sine kjortler og gjort dem hvite i Lammets blod.
   Så enkelt står de beskrevet i Bibelen om den store trengsel. Hvorfor gjøre Guds Ord vanskelig da?

  • Jeg er glad det står “en STOR skare som ingen kunne telle”.
   Da er kanskje ALLE de jeg ber for blant dem

  • Det er slik jeg forstår det. Men jeg ser jo bare stykkevis og delt.

  • Men hva med alt i Guds Ord om bortrykkelsen da? Skrift forklarer skrift, og alt må taes med. Ang. Joh.Åp. 7:14: “Dette er de som kommer ut av den store trengsel”. Dette er de som ikke ble med i bortrykkelsen, men som har blitt frelst etterpå -i trengselen. Vi har alle trengsler her i denne verden. Men vi skal ikke i den store trengsel. Gud reddet Noah og skal redde oss.

   HERRENS DAG
   Har så lyst å dele denne av Inge Røysland med dere to 🙂
   https://www.youtube.com/watch?v=rMOEnvf_teo

   Og om å ha det som er større enn profetisk gave, nådegave til helbredelse o.a.:
   https://www.youtube.com/watch?v=1-CysKzAs4k
   (det blir aldri vekkelse uten dette)

   RAPTURE (bortrykkelsen)
   https://www.youtube.com/watch?v=yn4Q0dIrCfI
   (Av Jack Hibbs, men Gordon Tobiassen kan dette like godt)

   1
   1
 6. Takk for svar, Birger Hermansen.
  Det er slik jeg også forstår det.
  Det kan bli tøft, men jeg vil heller være
  forberedt og tro at når jeg holder meg
  nær til Gud, så vil Han holde seg nær
  til meg og sørge for meg.

  2
  3
  • Jeg har takket for meg på denne nettsiden – fordi jeg er blitt ” sentral ” i bompengeopprøret her i Bergensområdet. Men – du Birgir Hermansen har så rett – så rett ! Store deler av kristenheten har hyllet seg inn i en forestilling om å unngå all smerte og alle problemer med en opprykkelse FØR trengselstiden. Det er ikke slik : Smerte og lidelse følger dem som har troen i sitt hjerte. Husk at alle 12 apostlene ble drept ( hersker tvil om en ). Stå på Birgir – du er på rett vei !!

   2
   3
  • Ture, (hei forresten) det handler ikke om at noen av oss har rett.
   BIBELEN – GUDS ORD har rett.

   Skrift forklarer skrift. Disiplene ble drept ja. Og derfor mener du det ikke skal gå så bra med oss heller? Husk at hvis du leser om disiplene som ble drept så må du også lese om Noah og familien som IKKE ble drept 🙂

   Det greske ordet “harpazo” er i Bibelen. Og mye annet om bortrykkelsen. Hannah har ikke lagt det til.
   Du skriver at jeg og andre har hyllet meg inn i en forestilling…
   Nei Ture, jeg har hyllet meg inn i Guds Ord 🙂

   Og jeg sier som Birgir: “det er slik jeg forstår det -jeg ser stykkevis og delt”.

   1
   1
 7. Jeg har hørt nok forkynnelse om bortrykkelsen før trengselen. Skal jeg høre mer forkynnelse, må det være noen jeg kan kjenne er enig i det jeg selv har kommet frem til ved å lese Bibelen. Malcon Hedding, som er en forkynner jeg har tiltro til, skriver ydmykt i en bok jeg har av ham: De som sier at Jesus kommer før trengselen legger noe til Bibelen. Jeg avslutter der.

  2
  3
  • Nei du gjør ikke det, Jorunn 🙂 Du er en klok sjel pleier å sjekke ting 🙂 Hvis du velger å ikke bry deg med verken Gordon Tobiassen, Malcon Hedding, venninnen din sin mening eller din eller min, så kan du jo starte med det greske ordet “harpazo” i 1.Tess.4:17. Rykket opp. Det har ingenting med Jesu’ annet komme å gjøre -når han planter sine ben på Oljeberget. (og meg og deg kommer bak Ham på hvite hester)

   Etter det verset er det bare å kjøre på og høre på undervisning som Robert Adams ikke liker 🙂 Se mine linker. Adams holdt på å lure meg også. Jeg tror Adams gjør det i god tro, og vi kan be for ham.

   Og er du skeptisk til Gordon, så anbefales bibelogtro.com om disse ting.

   Alt godt til deg 🙂

   1
   1
  • Ture Andersen: “Jeg har takket for meg på denne nettsiden ”

   Kan vi stole på deg bare denne ene gangen nå Ture? Du har jo erklært det skriftlig. Og “løgnere skal ikke arve Guds rike”.

 8. Ture da, bompenge-“partiet”? Som bare har en sak… Er du ikke opptatt av å bevare Guds dyrebare skaperverk? Jeg kommer til å stemme MDG. Ja til rushtidsavgift, renere luft og lokalmiljø, kamp mot plast i havet og annet svineri. Dessuten har de en god og rettferdig velferdspolitikk.?? Jeg var i Bergen nylig, og det var en betydelig forbedret luftkvalitet, og Bybaben fra Flesland til Danmarksplass, var en fin og behagelig tur, til den beskjedne pris av kr 19,-(humørbillett).?

  1
  2
 9. Hei
  Ser at det er noe uenighet om bortrykkelsen. Det virker nesten som at noen mener at frelsen er avhengig av om riktig syn på dette. Men frelsen hviler jo på Jesus Kristus forsonings verk. Paulus sier til korinterne at han ikke ville vite noe annet enn Jesus Kristus og han korsfestet. Og han sier til romerne at det er Guds rettferdighet er ved troen på Jesus Kristus for alle og over alle som tror.
  Jeg selv er ikke helt overbevist om når bortrykkelsen er, men heller til Hannas syn på dette. Legger ved et stykke som sto i Karmel-bladet jeg fikk i posten i dag. Men jeg er overbevist om at det er Jesu forsoningsverk – ordet om korset – som frelser, ikke hvilket syn en har på bortrykkelse.

  Fra bladet Karmel:
  Erling Thu hadde en sak om dette tema i Dagen 3. juni. Jeg er ikke i tvil om Thu sine gode hensikter, men etter mitt syn bygger hans konklusjoner på feile premisser med tanke på hva Skriften sier om denne saken.
  Han gjør den tradisjonelle kardinalfeilen å ikke skille mellom den oppgaven Herren gav jødene som sitt jordiske eiendomsfolk; nemlig å forkynne «evangeliet om riket» (Matt. 28, 19) og den oppgave som Paulus brakte den nytestamentlige menighet – å forkynne «nådens evangelium» (2. Kor. 5, 17–21).
  Da Jesus vandret omkring på denne jord i Israels land, fikk jødene tilbudet om Riket som skulle opprettes på denne jord med Jesus Messias som konge. Derfor skrev også Pilatus «Jødenes konge» på korset. Alle de fire evangelier vitner om rikets lover og hvordan dette riket var tenkt på denne jord. Men som kjent sa jødene som samlet folk «Nei» til dette himmelske tilbud, og dermed ble tilbudet trukket tilbake for en tid. Bibelen er klar på at riket igjen skal tilbys jødene når Messias setter sin fot på Oljeberget etter sin synlige gjenkomst (Sak. 14, 4). Da Jesus vandret på denne jord, var Han lys i denne verden. Han sa selv at «natten kommer, da ingen kan arbeide». Nettopp dette har det jødiske folk smertelig fått erfare i 2000 år etter Hans komme til denne verden. For det jødiske folk har det vært mørkt inntil vår tid siden den gang. Siden Jesu himmelfart har verden ligget i mørke.
  I mellomtiden fikk Paulus oppgaven som «hedningenes apostel» – å gå til hedningefolkene med budskapet om den frie nåden. Det er dette budskapet som skal forkynnes i vår tid og like frem til opprykkelsens dag (1. Tess. 4). For de mennesker som ikke er frelst, hviler det et mørke over. Men for den gjenfødte, frelste skare sier Skriften at «vi ikke hører natten eller mørket til.» Vi venter på vårt salige håp: nemlig Herrens komme ned til lufthimmelen for å rykke oss opp til seg. Bibelen sier endog om dette: «Trøst da hverandre med disse ord.»
  Den sammenblanding som gjennom tidene har vært mellom disse to åpenbare forskjellige budskap, har ført til stor ulykke for forholdet mellom jøder og kristne, og ikke minst en stor forvirring blant de kristne. Når flere kristne i dag proklamerer at de skal gjøre større tegn enn det Mesteren selv gjorde, og henviser til Skriften, stjeler de et utsagn som Skriften klart taler inn i den messianske tidsalder (tusenårsriket).
  Bibelens uttrykk «de siste dager» forklarer Skriften selv: Det er sju dager i Guds frelsesplan. Vi lever nå i skiftet mellom den 6. og den 7. dagen. Én dag er i Guds øyne som tusen år (2. Pet.). Sabbatsdagen, den 7. dagen, er tusenårsriket som skal avsluttes med den endelige dom foran den store hvite trone.
  Om det jødiske folk sier Skriften: «Han vil gjøre oss levende etter to dager. På den tredje dag vil Han oppreise oss, og vi skal leve for Hans åsyn» (Hosea 6, 2).  Altså ser vi med egne øyne at Herren nå, etter 2000 år, gjenreiser sitt jordiske folk helt i tråd med profetens ord. På den tredje dagen skal jødene leve for Hans åsyn, når Messias skal regjere jorden ut fra Jerusalem.
  Det vi altså ser i dag, i 2019, foran våre øyne, er følgende:
  Nådens tidsalder går mot sin snarlige ende. De troende tar Herren hjem til seg, mens verden går en grufull trengselstid i møte. Dette kan skje hvilken dag som helst. Før dette skjer, ser vi mørkets krefter mer og mer synliggjort, slik vi i dag også opplever i samfunnet med Satans veldige angrep på Guds forordninger.
  Jødene er i ferd med å bli gjenopprettet som folk og land – og de vil etter hvert få oppleve å bli gjenfødt som samlet folk etter at Messias er ankommet Oljeberget i herlighet og kraft. Før tusenårsriket opprettes, vil Herren dømme nasjonene i Josafats dal. Domskriteriet er hvordan nasjonene har forholdt seg til det jødiske folk i trengselstiden.
  For en troende i dag er håpet og optimismen vissheten om at Herren selv skal hente oss bort fra denne jammerdal og hjem til seg. Verden rundt oss vil bare bli mer og mer preget av Satans veldige virksomhet.

  5
  1
 10. Synet på endetiden er ikke frelse-avgjørende, men jeg er mer og mer overbevist om at feil endetidsyn gjør noe med enn. Korsteologi og herlighetsteologi er noen nøkkelord her. Korsteologien knytter oss til Kristus, herlighetsteologien titter innad i seg selv og ønsker alt godt. Som Guds barn er vi ikke lovet herlighet på denne jord, men det er noen usigelige løfter fra Gud at han skal bære oss gjennom livet og bevare oss. Men har vi her forestillinger om at livet blir lett og vi ikke skal oppleve trengsler og vanskeligheter kan det fort rokke troens liv. Her er det viktig å ha en god grunnmur i livet som er bygd på Bibelen og dens lære denne tids avslutning. Åp 13.7-8. Hvem er de Hellige som dyret seirer over? Hvem er de som har navnet i Livets bok? Som Guds barn er jeg Hellig og har fått navnet mitt skrevet i Livets bok. Da er ikke disse versene så vanskelig å forstå sammen med mange andre. Når Jesus døde på korset så det ut som et nederlag, men han vant seien. Når dyret seirer over de Hellige, ser det ut som nederlag. Men vi seirer og har en evighet i vente hos Gud.
  Kan anbefale et par taler med Jan Bygstad om dette temaet som er svært lærerike og til god hjelp.

  https://www.podbean.com/media/share/pb-aheze-a25fbf?utm_campaign=w_share_ep&utm_medium=dlink&utm_source=w_share

  https://www.podbean.com/media/share/pb-rtk6i-a25fc9?utm_campaign=w_share_ep&utm_medium=dlink&utm_source=w_share

  1
  1
  • Jeg vet ikke hva som gjør at Oddbjørn og Rolf tror at noen her mener at frelsen er avhengig av endetidssyn, men kanskje kan det være en kommentar fra meg langt her nede på siden til Betina/Jorunn hvor jeg skriver et “men” om vreden i 1.Tess.5. Jeg mener selvfølgelig at vi i dette verset også (akkurat som i Rom.5:9) er rettferdiggjort ved Hans blod og frelst fra vreden (hvis vi har tatt imot Jesus).

   Og det å tro at man ikke skal oppleve noen trengsler og vanskeligheter, tror jeg ikke gjelder noen av oss her inne. I verden vår er det nok av trengsler… (man holder ut, man har det velsignede håp. Vi skjønner så godt Paulus som så gjerne ville dra herfra) Jeg tror så gjerne at lunkne folk våkner litt når de blir syke og lider. De har aldri tenkt så mye på evigheten, men nå begynner de kanskje å lengte litt. Jeg mener at det mest naturlige for en kristen, er å lengte. Her er vi jo kun en ørliten stund.

   Noen kristne mener det ikke er sunt å være så himmelvendt. Dette stemmer ikke. Man nødes bare mer og mer for ufrelste mennesker, Gud gjør noe med oss, og de merker vår kjærlighet.
   Hvis jeg får med meg noen til Himmelen, så var det først og fremst pga. det. Størst av alt er kjærligheten. Gud er kjærlighet.

   1
   1
  • Rolf, takk for at du anbefalte disse taler av Jan Bygstad. Han taler i ydmykhet om at det er noe som er vanskelig å forstå. Men han er tydelig på at vi skal gjennom trengselen. Jeg tror vi lever i det store frafallet nå. Det har jeg merket på kommentarene til såkalte kristne som skriver i debattene som pågår nå. Jeg mener at forkynnelsen om bortrykkelsen før trengselen er herlighetsteologi og klør i øret forkynnelse. Han sier det samme som jeg har lest Malcon Hedding skriver at de som forkynner bortrykkelsen før trengselen legger til noe i Bibelen. Han er også en veldig ydmyk forkynner. Veldig sterkt å høre disse talene. Spesielt den første gjorde stort inntrykk på meg.

 11. Jeg har lest det Erling Thu har skrevet i Dagen og jeg er slett ikke enig. Karmel forkynner vel at man ikke skal dele evangeliet til jøder.

  1
  1
 12. Ture Andersen: “Jeg har takket for meg på denne nettsiden ”

  Kan vi stole på deg bare denne ene gangen nå Ture? Du har jo erklært det skriftlig. Og “løgnere skal ikke arve Guds rike”.

  • Nå er det andre “nick” du bruker, bare i denne tråden. Ture har like god rett til å kommentere på denne bloggen som det DU har. Du har jo SELV ved flere anledninger gitt uttrykk for at du skulle slutte å kommentere på Søkelys. Du annonserte til og med at du skulle starte din egen blogg.
   Da bør i alle fall DU ta til deg at “løgnere skal ikke arve Guds rike”.

 13. Ber for deg.
  Takk for oppdatering og hilsen med velsignelse.
  Ønsker deg bedre dager nå resten av sommeren. Gud velsigne deg.

Det er stengt for kommentarer.