Snakket han opp oljeprisene med en bløff? Oljeprisen kraftig opp etter Trump Twitter

Wall Street åpnet med nedgang etter de nye sjokktallene fra Det amerikanske arbeidsdepartementet. Så gikk Donald Trump på Twitter og med noen linjer både Russland og Saudi-Arabia hardnakket benekter, lykkes presidenten med å snakke opp oljeprisene med nærmere 25 prosent før prisene falt noe tilbake. Meldingen som sendte både oljepriser og Wall Street i pluss var denne: “Just spoke to my friend MBS (Crown Prince) of Saudi Arabia, who spoke with President Putin of Russia, & I expect & hope that they will be cutting back approximately 10 Million Barrels, and maybe substantially more which, if it happens, will be GREAT for the oil & gas industry!”

Russland har allerede benektet at samtalen presidenten gjengir har funnet sted og Saudi-Arabiske myndigheter har verken bekreftet eller avkreftet presidentens påstand. Fredag morgen svirrer ryktene om at det i neste uke vil bli et møte i OPEC og oljeprisene stiger forsiktig i håp om at landene skal bli enige om produksjonskutt for å heve oljeprisene.  Selv om den påståtte avtalen ikke materaliserer seg har likevel Trump lykkes med å sende aksjemarkedet oppover på tross av at ledighetstallene og de økonomiske data skulle tilsi et megakrakk. Samtidig som stadig flere amerikanere nå må stille i mat og suppekø, jobber sentralbanken og finansdepartementet hardt med å få sendt ut den berømte “sjekken” på omkring 12000 kroner som skal gis som krisehjelp til amerikanske forbrukere. I kveld sier imidlertid finansminister Steven Mnuchin at det likevel ikke vil bli noen sjekk, men at de digitale dollarene vil bli overført til folks kontoer i banken. Det man minst av alt ønsker er at amerikanerne skal strømme til bankene og ta ut pengene raskets mulig. Dette fordi bankene rett og slett ikke har fysiske papirpenger nok til å dekke et større run på bankene. I følge finansministeren vil folk som har bankkonto motta pengene i løpet av få dager, og senest innen påske. De amerikanere som ikke har bankkontoer risikerer å måtte vente i uker på pengestøtten fra myndighetene.

2 tanker om “Snakket han opp oljeprisene med en bløff? Oljeprisen kraftig opp etter Trump Twitter

    • Hvordan er høyere priser på drivstoff godt for dem amerikanske folk? For et par uker siden sa Trump at lavere oljepriser var bra for folket siden bensinen ble billigere. Siden minst 10-15 millioner nå har mistet jobben og dermed inntekten. Hvordan skal de kunne betale for høyere utgifter til drivstoff?

Det er stengt for kommentarer.