Smitten fortsetter å øke i Israel, mange fullvaksinerte blir smittet og syke -stiller spørsmål ved om Pfizer virker på Delta

Flere doser og jevnlig Covid-19 dop kan bli nødvendig for å gi folk en følelse av at de er beskyttet

Israelske myndigheter vurderer nå en tredje dose “vaksine” i et forsøk på å dempe smitteøkningen av Coronaviruset i landet. De daglige tilfeller av nye smittede har økt betraktelig og ser ut til å følge mønsteret fra i fjor sommer og høst. Tallet på registrerte nye smittede er omtrent identisk med julitallene i fjor, og viser at de to dosene med vaksine ikke ser ut til å ha redusert smitten selv om tallet på daglige dødsfall er noe lavere. Dette kan skyldes at deltavarianten ikke er like farlig som det opprinnelige Kinaviruset var, eller det kan skyldes av vaksinen reduserer faren for død. Imidlertid har vaksinene ikke påvirket det israelske smittebildet og derfor går myndighetene inn for at folk skal få en tredje dose med vaksinen.

Det som kan vli resultatet er at folk vil trenge både en tredje og fjerde dose av Covid-19 vaksinen som ennå er under under utprøvning. For å oppnå jevn gruppeimmunitet kan det være at folk vil trenge 4-6 doser vaksine hvert eneste år fremover for å kunne føle seg beskyttet mot alvorlig Covid-sykdom eller død. Saken er den at data indikerer at 84 prosent av de nye smittede var “vaksinerte” og dette uroer den amerikanske senatoren Ron Johnson som til Fox News business uttalte dette:

https://www.youtube.com/watch?v=cNXgAi0kNIA