Slik skaper svarte i Amerika selv grobunn for rasisme

Man høster hva man sår, heter det i Skriften. På sosiale medier deles nå en video som viser hvordan svarte mennesker selv, gjennom sine handlinger mot eldre hvite amerikanere som er innlagt i eldreomsorgen -medvirker til å skape økt fremmedhat i det moderne USA. Man høster det man sår, og “sår” man ut slik disse fargede helsearbeidere gjør, vil innhøstningen bli mer rasisme og fremmedhat, mot dem selv…

10 tanker om “Slik skaper svarte i Amerika selv grobunn for rasisme

 1. Stakkars mennesker. Jeg så kun starten og klarte ikke mer.

  Jeg skal som kristen ikke ha hevntanker, og her må jeg virkelig ta meg sammen… Jeg tror det skjer mye mer enn vi er klar over, med mindre vold enn dette. Sjansen for å bli tatt er liten, de snakker seg lett ut av det. Det finnes mange pårørende med bekymringstanker i dette land.

  • Hannah, jeg er enig med deg. Orket heller ikke se mer, og hva er det som venter i andre land tro? Er møkkalei den omvendte rasismen som er voksende og har gode kår.

  • Orket heller ikke å se hele. Men jeg har en litt annen tilnærming til dette om at det er svart mot hvit. Jeg liker absolutt ikke at man skiller mennesker på hudfarge. Ja, jeg skjønner at denne filmen nører opp om fremmedhat, men det er helt irrelevant etter mitt menneskesyn hva slags hudfarge pleierne eller pasientene har.

   Det er grusomt det pleierne gjør og heldigvis får de sin straff. Hudfarge gjør deg ikke kriminell. At det sitter veldig mange svarte i fengsel i USA og få hvite handler mer om oppvekstvilkår og levevilkår. Dessverre er det flest svarte som vokser opp slik.

   Må si at jo eldre jeg blir og med stadig flere kontakter blant alle jordens menneskefarger jeg får, jo mer blir fargene visket ut og jo mer ser jeg at inni er vi like. Dessverre har rasisme og hvit dominans i flere århundrer gjort at det er en skjevfordeling av ressurser i verden. Da havner dessverre flest fargede i usunne oppvekstvilkår som også avler mest kriminalitet.

   Dessverre ser vi at det er en stor tendens, særlig i Sør-Afrika og Zimbabwe at nå skal jorda taes fra hvite statsborgere som hevn, fordi de er hvite.

   Tenk hvis vi klarte å se mennesker som mennesker og ikke dømme etter hudfarge. Mennesket avler det det sår uavhengig av hudfarge.

  • Skal man unnskylde at man er hvit, på lik linje med at man ikke skal unnskylde at man er brun i huden? Det er også helt unødvendig å unnskylde det som vises på denne videoen. Det er mange flotte mennesker fra alle nasjoner og med alle hudtoner, men det foregår også en hets mot hvite fordi man er hvit. Hvorfor unnskylde det? Det går begge veier, men nå foregår det hets mot etniske hvite, fordi de er hvit. Om det er årsaken i denne videoen, vet ikke jeg, men har fått med meg propagandaen som føres mot det å være det vi kaller oss, hvite.

 2. Spørsmålet må bli: Hvorfor er det svarte mennesker i Amerika?
  Svaret på det er enkelt: Fordi de begynte med slavehandel i 1619.
  Hvordan ble slavene behandlet?
  Enkelt svar på det også: Rette og slett grusomt.
  Hele internett er fult av opplysninger om dette, for de som vil finne ut om forholdene om hvordan svarte mennesker har blitt behandlet i USA igjennom tidene.

  Når den hvite befolkningen har sådd slike grusomheter i flere hundre år, hva vil de da høste av det de har sådd?

  Vold og atter vold.

  Mvh RJ

 3. Er litt overrasket over at du bruker ordet fremmedhat. Hvis du følger med på det som skjer i vestlige land, så er vi i ferd med å bøye oss for vold mot den etniske befolkningen i vestlige land der man går spesifikt etter hvite. Å kalle det fremmedhat, fordi man reagerer på urett, er å bomme på målet.

  • Den saken husker jeg, og det er like forferdelig å se dette som det er å se annen urettferdighet. Hvorfor sette dette opp mot hvordan eldre forsvarsløse mennesker blir behandlet på aldershjem? Jo, de har en gang vært ung de også, men man kan ikke hevne seg på alt og alle. Som sagt skaper urett sinne og frustrasjon når man ser at andre utsettes for sånn behandling, om man er svart eller hvit. Det har noe med rettferdighet å gjøre og se hvordan andre hjelpeløse mennesker blir behandlet.

  • Ja, det er like vondt å se det, samme hvem som gjør det.

   Verden er virkelig full av syke mennesker. Han som står og ser på hva kollegaen gjør i VG-linken er livredd. Han har nok vært vitne til mye stygt fra før. Skulle sagt fra. Men krever mot. Med slike galninger… Godt det ble filmet. På tide jævelskapen tok slutt. Håper ikke at drapsmannen hadde kone og barn. Og håper pasientene i videoen Søkelys har ovenfor er trygge nå. Jeg takler å se mye, men den videoen var tøff. Jeg rakk bare å se en mann. Jeg får ham ikke ut av hodet…

   En sang kommer til meg “Rød og gul og hvit og svart er det samme har Han sagt, Jesus elsker…” Det er ufattelig hvordan Gud elsker.

  • Ser at saken er fra nå nylig, det har vært en lignende sak der politiet la en person i en sånn stilling at han ikke fikk puste og døde. Trodde det var den du linket til. Det har vært sånne tilfeller tidligere også. Greien er at jeg orker knapt å se på disse videoene lengre.

Det er stengt for kommentarer.