Skihopper Dawid Kubacki fikk kritikk av ateist for å vise sin tro: Svarer med å si “Jeg skammer meg ikke over min kristne tro”

Dawid Kubacki som vant årets tysk/østeriske hoppuke er ikke blant dem som skammer seg over sin kristne tro. (Foto You Tube)

Dawid Kubacki som vant den tysk/østeriske hoppuka i årets sesong er blant dem som ikke er redd for å vise verden hvem han tror på. Kubacki som er en av verdens beste skihoppere sier rett ut at han ikke “skammer seg over sin tro på Kristus” og viser dette for verden med å gjøre korsets tegn avsluttet av et håndsignal for bønn på toppen av bakken før han setter ned bakken. Kubacki som vant dagens hopprenn i Neustad i Tyskland hisset nylig på seg journalist  Wojciech Kuczok i avisen “Gazeta Wyborcza” som kritiserte hopperen for å demonstrere sin kristne tro gjennom å “korse seg” før han setter ned bakken. Wojciech Kuczok i avisen “Gazeta Wyborcza” reagerer sterkt og sier at “Idrettsfolk som demonstrerer sin tro gjennom tv- sendinger sårer hans ateistiske følelser.” Kubacki selv besvarer det hele med å si at han ikke skammer seg over sin kristne tro og at denne er det viktigste i livet

Dawid Kubacki sier at han ikke skammer seg over sin kristne tro som han uttrykker gjennom å gjøre korsets tegn foran hvert eneste hopp. (Foto You Tube)

Lørdagens hopprenn i Neustad, Tyskland gav nok en seier til polakken som vant årets hoppuke. Dawid Kubacki (28) som giftet seg i mai 2019 med Marta Kubacka er ikke redd for å vise verden at han er en kristen. Kubacki som er sammen med Adam Malysz og Kamil Stock den tredje polakk som har vunnet hoppuka. Etter at avisen Gazeta Wyborcza publiserte en artikkel der journalist Wojciech Kuczok gikk ut og sa at “idrettsutøver som demonstrerer sin religiøse tro i tv-sendinger såret hans ateistiske følelser” uttalte Kubacki til avisen PCh24 at han ikke skammet seg over sin kristne tro og at det å gjøre korsets tegn er veldig viktig for ham. “Troen er veldig viktig i mitt liv. Jeg sier farvel med korsets tegn før jeg setter ned bakken fordi korset symboliserer den troen jeg identifiserer meg med,” forklarte Kubacki til den polske avisen. I følge Kubacki gjør troen han til en bedre utøver og han gjennom denne opplever ekstra støtte når han setter utfor bakken. Foruten å hoppe på ski, trene og tilbringe tid med familien besøker den unge skihopperen jevnlig gudstjenester og bruker tid på bønn skriver Onet Sport som har intervjuet skihopperen om han tro. Kubacki som er en av flere skihoppere som er kristne. Også Kubackis landsmann, Kamil Stock skal være troende kristen.  Fra før er det kjent at de to norske storhopperne Anders Jacobsen og Johan Remi Evensen også stod frem som kristne i hoppmiljøet. Saken fortsetter etter videoen

Får støtte av lesere

Den polske skihopperen som er en av flere topphoppere som har hatt sin forankring i kristen tro -får omfattende støtte til sin åpne bekjennelse av den kristne tro. “Bra gjort, Dawid, Det er fint å se deg når du gjør korset tegn og så setter utfor bakken. Gud leder deg til seier og det at du ikke skammer deg over troen på korset, er et tegn for alle kristne,” heter det i en kommentar. “It seems that in the case of the jumper from Nowy Targ faith in God is stronger than faith in yourself” – a beautiful compliment, I would like to be able to say that about myself,” skriver Alexander i sin kommentar til saken. “La oss ikke skamme oss over Gud og ikke skamme oss over Jesus. La oss trekke Ham frem der Han er kastet ut,” skriver en annen troende polakk. “Flott gjort Dawid, det provoserer ateistene at du og Kamil (Stock) er troende. Det er flott at du viser ærbødighet overfor Gud som sendte sin Sønn. Må Gud gi deg styrke til å stå imot venstrevridd propaganda,” skriver en annen i en kommentar. “Dawid, du er et eksempel for gode holdninger, du har rett bror, vi kan ikke oppnå noe uten Gud,” skriver signaturen Radek. “Noen er stolt av hva de burde skamme seg over, mens andre ikke skammer seg over det som fører til herligheten. Takk skal du ha, må Gud velsigne deg Dawid,” skriver Arvena mens Barbara Zedlews følger opp med dette: “A wonderful young man and brave in defending his Faith. And supposedly we have “freedom of speech”? David expressed his feelings with a sign of the cross and praise him, he knew what to do to give him wings.” Artur Adamus følger opp med denne kommentaren i en annen polsk nettside som har omtalt saken:  “Thank you that there are still people who can bravely believe and defend their faith …”

Tekst: Kjell Andersen

5 tanker om “Skihopper Dawid Kubacki fikk kritikk av ateist for å vise sin tro: Svarer med å si “Jeg skammer meg ikke over min kristne tro”

 1. Sårer hans ateistiske følelser? 1??? Nå er det like før jeg begynner å LE. Men det er egentlig tragisk at noen kan si slikt.
  Egentlig skal Dawid Kubacki være stolt over at en ateist i det hele tatt reagerer på at han viser sin tro på Jesus Kristus. Vær bare sikre på at ateisten har fått en åndelig berøring av å se det.

  • Må si Amen til det Birgir. Jeg så dagens hopprenn og gledet meg over at en mann som ikke er redd for å vise hvem han tror på, vant rennet.
   At ateister blir såret og vonbrotne får vi bare ta med et smil. Men vi ser overalt hvordan forakten for kristne bryter frem her i Norge.
   Vi ser det i Kristiansand ved at studenter boikotter å ha undervisning i Filadelfia menighetens lokale og håndballspillere som ikke vil spille håndball dersom håndballforbundet leier lokaler av Brunstad kristne menighet. Det er ganske utrolig at enkelte faktisk boikotter et lokale fordi det er eid av menigheter de ikke kan identifisere seg med.

 2. Det er så utrolig oppmuntrende når kjente idrettsfolk står tydelig frem med sin kristne tro!! Det gir styrke til selv å være tydelig overfor dem jeg møter på min vei og situasjoner jeg kommer opp i.

  Følgende er en glede å lese og se for en ivrig Livetpool-supporter som jeg er:

  Liverpool-stjernen Firmino fra Brasil ble nylig døpt av lagkamerat og Liverpool keeper Becker, og delte selv denne videoen av sin dåp og han skriver:« Jeg ga deg mine nederlag og mine seire. Min største kjærlighet er Jesus». Han siterer videre 2 Korinterbrev 5:17

  «Derfor, hvis noen er i Kristus, er han en ny skapning. Det gamle er borte, det nye har kommet til».

  Blant dem som har kommentert dåpen er Lucas Moura, spiss for Tottenham:

  – Ære til Gud. Gratulerer bror. Livets beste avgjørelse!

  https://youtu.be/Yg_NEY4G728

  • Flott å høre Richard. Alltid en glede å bli klar over brødre i troen, entend de er skihoppere, fotballstjerner eller bryggesjauere.

 3. Ekte mannfolk.
  Kubacki, Remen Evensen og ikke minst Andreas Håtveit! Han ruler. Sønnen og kona kan være kjempestolt av ham. Lisa Børud har også muskler!

  Tim Tebow gjør meg også glad 🙂 Se denne! 94 millioner googlet Joh. 3:16 i løpet av en kamp pga ham.

  https://www.youtube.com/watch?v=SFQZtrDSObA

Det er stengt for kommentarer.