Sirkus Maldonado: I kveld braker det løs, nå går det 32 apostler på dusinet

I kveld begynner møtekampanjen med den kontroversielle framgangsteologen og apostel-i-slagselvbestaltede “apostelen” Guillermo Maldonado i Telenor arena. Telenor har som kjent i de siste årene vært i medias søkelys etter at det ble kjent at selskapet var dypt involvert i en korrupsjonssak i Hvite-Russland, og derfor er det kanskje passende at Telenor arena også blir gjenstand for besøk av en korrupt “apostel” med et ennå mer korrupt evangelium som lover velstand, helse og økonomisk fremgang til dem som er villig til å “så inn” i Jan Hanvolds kontroversielle virksomhet. Mange kristne syntes å ha en overveldende tro på at dette er Guds vei og i dyp ærefrykt beundrer de denne ny-religiøse guruen som i disse dager besøker vårt land for å forføre mennesker med glatte ord. Årets besøk av sirkus Maldonado har mange slående likheter med besøket til TL Osbor på Jordal Amfi på 1980 tallet som høstet overskrifter i dagspressen som “Mirakelbløffen” med bilder av skuffende troende som forble i sine rullestoler fordi de ikke hadde tro nok.

Saken er ganske enkelt. I bibelens budskap har vi bare tolv apostler å forholde oss til, og apostel-profetdette var 12 menn utvalgt av Gud og salvet med Ånden og som talte med Guds autoritet. I vår tid derimot, er apostel-tittelen noe man kan få kjøpt mot et gebyr på 500 dollar årlig, og realiteten er nå, så tragisk det enn kan lyde, at det nå går 32 apostler på dusinet, og nærmest hvem som helst kan definere seg som en apostel, fordi det nå bare er blitt et tomt ord. Mens Guds ord slik vi finner det i Bibelen er rettesnor og høyeste autoritet, så ser vi i dag mange tildels enfoldige mennesker sette sin lit til den selvbestaltede “apostel” Maldonado (foto)  som i disse dager visiterer Telenor arena: “For å nå Norge med kristen tro, trengs mer enn mirakler”, skriver Lemma Desta, jaså, og dette “mer” har vi liksom her i Norge, der man angriper de eneste skikkelige apostlene jkc.1som gidder komme til dette åndelig etterblivne landet, der vi sannsynligvis har minst resultater for Guds rike av alle sammenlignbare land i verden. Kommer det apostler med helbredelsesgaver og massevis av mennesker blir helbredet og frelst, ser man det som sin plikt å skrive artikler mot dem,” skriver en hissig debattant i avisen Dagen etter et innlegg som uttrykker kritikk mot årets sirkus i regi av TV Visjon Norge. Som kjent er det ikke vanskelig å ta tittelen “apostel” innenfor deler av den karismatiske bevegelsen som ukritisk biter på alt som smaker av brød og sirkus. Det forundrer meg faktisk litt at ikke også Jan Kåre Christensen (bildet) i Smyrna Oslo svir av noen kroner og kjøper seg tittel han og!  For i vår tid er det jo bare å kalle seg apostel  og så tror faktisk noen at man er det, spesielt hvis man har penger i ryggen og ser suksessfull ut. Apostel meg her og apostel meg der. De eneste apostler jeg anerkjenner er de tolv jeg finner omtalt i Den Hellige Skrift -og alle disse andre, hva navn de enn måtte ha,  hvor stor deres kirke enn måtte være , hvorvidt deres tittel er kjøpt, tatt eller gitt. Som  bibelske kristne anerkjenner vi ikke deres aposteltittel, -og vi fester heller ikke tillit til deres ord og lære, dersom det ikke samstemmer helt med Guds Ord, ei heller vil vi bøye oss for deres autoritet. -Men dersom deres forkynnelse er i tråd med Guds ord, kan jeg anerkjenne dem som mine brødre og søstre i troen. En likemann i troen, en venn i nøden, en bror som strekker ut sin hjelpende hånd. Som er villig til å bli skitten, som står med i medgang og motgang, og ikke en som stikker i sitt private jetfly straks showet er slutt: Jesus sa: “Men den som vil bli stor iblandt eder, han skal være eders tjener,  og den som vil være den første blandt eder, han skal være eders træl, likesom Menneskesønnen ikke er kommet for å la sig tjene, men for selv å tjene og gi sitt liv til en løsepenge for mange. (Matt 20,26-28)

8 tanker om “Sirkus Maldonado: I kveld braker det løs, nå går det 32 apostler på dusinet

 1. Så litt på Maldonado i kveld. Ikke mye ånd og kraft der i gården ned.
  Mest manipulering og store ord i mine øyne, og ingen sunn forkynnelse av evangeliet. Egenlig er det rart at folk lar seg villede av dette mennesket som opptrer som en stjerne. Det Jan Hanvold innfører i Norge er en demonisk avgudsdyrkelse av et menneske som sier seg å være noe. Oppskrytt kaller jeg det og jeg vil spørre.Hva har denne mannen som ikke Jesus har? Dette var velstandsevangeliet for alle penga

  • Helt enig. Her var det ingen ånd og kraft, men et sirkus der Maldonado løp rundt og ropte i kjent stil. Det virket som han hadde litt problemer med å trekke i gang salen. Ikke var det stort av undere heller. Han ba de som ble helbredet stille opp for å vitne. Det kom 5 personer, de fleste med en psykisk lidelse. Sikkert ikke det han forventet, men før han rett etter dette forsvant fra podiet lovet han store undere i kveldens forestilling.

  • Rettelse. Det kom fram noen flere enn 5, men de vitnet om “undere” som skjedde i fjor.

 2. Gjengir kveldens tigging. Maldonado sa:
  Enten opererer du i velsignelse eller i forbannelse. Fattigdom er en forbannelse. Gjør du en handling i ulydighet utløser du en spiral av forbannelse, og motsatt.
  Mange jobber og jobber uten å se fruktene av sitt arbeid. De opererer i forbannelse. Menneskets økonomi er drevet av stress. Under stress hele tiden, Gud er ikke i det. Guds økonomi arbeider i hvile. Når du arbeider i velsignelsen aktiverer du noe i den åndelige verden. Du hviler i Gud og du nyter fruktene av ditt arbeid. Mange jobber og jobber og nyter ikke det de har. Gud vil ikke at du skal operere i forbannelsen, men i velsignelsen. Da kommer du inn i sirkelen av velsignelsen. En gjerning av lydighet utløser en sirkel av velsignelse.

  Hvordan aktiviserer du Guds økonomi? Når du gir! Andre religioner i USA får inn 150 mill på to uker, og de er ikke kristne! Når det kommer til kristne, vi som har sannheten, må vi aktivisere og vi må være lydige. For når vi gir til Gud så utløser vi en sirkel av velsignelser. I kveld vil jeg at du skal så inn I Guds rike.
  Så inn ditt beste offer og du tror på at Gud vil utfri deg og berøre din kropp.
  Vi kjøper ikke helbredelse. Jesus betalte på korset. Vi gjør det fordi vi er takknemlige og fordi andre trenger å høre fra Jesus.
  Gi ditt beste offer. Det vil utløse en sirkel av velsignelse og du vil se at Gud velsigner deg.
  Pastor Jan vil nå instruere deg i hvordan du skal gi. Vi vet at Gud er god og han ønsker å velsigne deg tilbake, og det er derfor vi alltid tar opp et offer før prekenen, før du blir betjent. Da åpner du ditt hjerte.

  Hanvold kommer frem på podiet og forteller hvor kortterminalene befinner seg.

 3. Jeg anbefaler alle til å ta en tur bort til Telenor Arena for å oppleve hvordan det er å være tilstede på møtene og ikke bare se på TV.
  Og ikke bare kritisere.

  Jeg var selv tilstede og satt sammen med mange kjente norske pastorer.
  Det var veldig mange kristne innvandrere tilstede, fra innvandrermenigheter rundt omkring.
  Det var forbønn tilslutt og folk ble berørt og fornyet.Det strømmet bare folk fram til forbønn.

  • Det hjelper dessverre ikke at du sitter sammen med kjente pastorer. De er ingen garanti for riktig forkynnelse, og i denne sammenhengen er den falsk. Se hva Maldonado sier, Betty, så forstår du at ting ikke er som de burde være. Les de falske profetiene han kom med i fjor, se hvordan han forandrer bibelvers slik at de får en annen mening. At folk kommer inn i en slags stemning ved å være i hallen betyr bare at det blir lettere å manipulere dere. Det som teller er hva som serveres fra scenen, og det hører vi selv om vi ikke er der.
   Husk hva Jesus sa om at litt surdeig gjennomsyrer hele deigen. Ikke la deg lure!

 4. Om penger: Det står mye i 2.korinterbrev om det. I vers 7 står det at enhver skal gi som han har satt seg fore i sitt hjerte! Ikke ned sorg og ikke av tvang!
  For Gud elsker en glad giver.
  Videre i vers 8: Og Gud er mektig til å gi oss all nåde i rikelig mål, forat vi alltid i alle ting kan ha alt det vi trenger til og derfor kan gjøre all god gjernin!!
  Burde være noe å reflektere over? I kontrast til Maldonados ord om dette.
  Videre står det i Ordspråk.30;15 at BLODIGLEN HAR TO DØTRE, GI HIT OG GI HIT!
  Hans ord var Bibelen men hovedtyngden av folk der var kristne og de kan ikke ha demoner. De kan bli deprimert etc og være kjødelige – men kan ikke ha demoner om de er frelst på alvor . DHÅ og Satan kan ikke bo i samme “hus”.
  Videre brukte han Ordet til å gå i rette med kristne som anklaget medkristne og deres “gjøren og laden.” For meg virket det som han ville skremme mulig kritikere til taushet ved å si at man da ved det kunne ha gjort den eneste utilgivelige synd, å synde imot DEN Hellige Ånd. Og aldri få tilgivelse…Dette likte jeg dårlig og det var svært lite forkynnelse og innbydelse til de ufrelste som forhåpentligvis var der.
  For øvrig anser jeg de hele å være en “opplevelse” for mulig NYFRELSTE..

Det er stengt for kommentarer.