Hva lærer Guillermo Maldonado egentlig?

apostel-visjon-norgePredikanten Guillermo Maldonado har i de siste ukene fått massiv oppmerksomhet i forbindelse med sitt besøk i Norge. Den omstridte forkynneren som bærer tittelen “apostel” er høyt elsket av Jan Hanvold og en rekke av trosbevegelsens tilhengere, mens andre er mer skeptiske og advarer både mot de mange fagre løfter som blir gitt. Men hva lærer egentlig Maldonado? Dette forsøker  Jan Helge Aarseth, teolog utdannet ved Fjellhaug skoler, mangeårig misjonær i Tanzania og nå lærer ved Fjelltun bibelskole i en artikkel du kan lese fra nettsiden For oss.no

2 tanker om “Hva lærer Guillermo Maldonado egentlig?

 1. Her treffer Aarseth spikeren på hodet. Maldonado vrir på bibeltekster slik at de får en annen betydning. Det er slik han kan loppe sin egen menighet for penger og skryte av at menigheten har det beste av alt og er gjeldfri. Dette lærte han Hanvold i fjor når han profeterte over VN lederen og sa at han ikke måtte være redd for å spørre etter mer penger. Hvor ille kan det bli?

 2. Og hvem er Cindy Jacobs, som her profeterer over NAR – apostel Maldonado?

  “Cindy Jacobs Profetiza a Guillermo Maldonado y Ana Maldonado/ Prophecy Guillermo Maldonado”

  https://www.youtube.com/watch?v=6erKqmqNU0I

  “NAR – en karismatisk «apostolisk» reformasjon?”

  “Blant Horizontal Apostles nevner vi:

  •«Ambassadorial apostles» har internasjonal tjeneste, og arbeider for å samle og drive den apostolisk bevegelse på globalt plan.”

  “Det er her fristende å spørre hvor læren om disse forskjellige apostelfunksjonene kommer fra. Bibelen taler ikke om territoriale apostler, eller om noen av de andre aposteltypene som NAR bevegelsen opererer med. Det er heller ikke bibelsk grunnlag for å hevde at apostlene er en slags åndelige hærførere med spesiell innsikt i såkalt åndelig krigføring. NAR bevegelsen har med andre ord utviklet en lære om apostler som ikke er i samsvar med Bibelens apostelbegrep. Det blir derfor temmelig bedragersk når NAR hevder at de skal gjenopprette aposteltidens tilstander i vår tids menigheter. I virkeligheten er deres lære om apostler en konstruksjon. La oss fortsette med vår presentasjon av bevegelsen.”

  https://www.foross.no/aktuelt/nar-en-ny-apostolisk-reformasjon-2/

Det er stengt for kommentarer.