SIAN medlem Dan Eivind Lid funnet død i Suldalen i Kristiansand -politiet etterforsker saken som drap -PST koblet inn

En mann i 40 årene bosatt i Suldalen i Kristiansand ble lørdag funnet død. Politiet karaktereserte først dødsfallet som “mistenkelig”. Søndag morgen blir det meldt at det er en sentral skikkelse i Stopp Islamiseringen av Norge som er funnet død, og man mistenker nå drap. Under en pressekonferanse søndag uttalte politiadvokat Henrik Bjugan Hegdahl at politiet gjennomfører en bred etterforskning, har flere spor som er aktuelle og at de har anmodet Kripos om bistand. Den avdøde som ikke ble identifisert av politiet vil bli obdusert så raskt som mulig. Politiet ser alvorlig på saken og vil sette inn store ressurser for å finne eventuelle gjerningsmenn. En rekke medier har likevel valgt å offentliggjøre at det er SIAN medlemmet Dan Eivind Lid som skal være offer for det politiet tror er en kriminell handling som medførte Lids død

Det er uklart hvem som står bak et eventuelt drap og om det henger sammen med mannens engasjement i den anti-islamistiske organisasjonen. Det er nettsiden Resett som søndag formiddag melder at den avdøde er Dan Eivind Lid. Imidlertid spekuleres det nå på om Norge med dette har fått sitt første drap knyttet opp mot aktivisme mot islamiseringen av Norge. “Dan-Eivind Lid, facebookvenn av meg og sentral i Sian, synes å være drept. Politiet etterforsker nå. Har vi fått Norges første drap av en islamkritiker?” -spør Rune Asgeir Madsen, som var Facebookvenn med den avdøde. Blant mange spekuleres det nå på om hans aktiviteter i den islamkritiske organisasjonen kan ha gitt ham fiender på den politiske venstresiden eller i muslimske miljøer som ikke tåler motstand. “Nå må alle sentrale medlemmer av SIAN få politibeskyttelse 24/7 siden dette drapet kan bety at “noen” har startet en prosess med å gå løs på ett og ett sentralt medlem av SIAN. Hvem “noen” er er det enkelt å forestille seg, og vi får virkelig håpe at politiet gjennomfører en grundig etterforskning og finner de skyldige i saken,” skriver James Hansen. “Det kan være risikabelt å fronte SIAN. Men, dette kan vel også ha private koblinger,” skriver SIAN medlemmet Reidar Kjetilsen. “Man kan jo spørre seg selv om det nå er regjeringens handlingsplan mot muslimhets som bærer frukter. Å fjerne alle islamkritikere vil jo gjøre det utrolig mye lettere å etterleve denne planen,” skriver signaturen Thomsen i kommentarfeltet på nettsiden til Resett. I følge flere medier skal politiet i Kristiansand ha orientert PST og KRIPOS -i det man anser som et drap. Politiet har så langt ingen holdepunkter for å si at drapet er politisk motivert. Politiet er i en innledende fase av etterforskningen og har derfor ikke annet enn hypoteser å jobbe ut fra.  Suldalen ligger ca 3 km nord for Kristiansand sentrum og har i de senere år blitt et område bebodd av familier med lav inntekt og er et multikulturelt område hvor det bor mange innvandrere.

 

7 tanker om “SIAN medlem Dan Eivind Lid funnet død i Suldalen i Kristiansand -politiet etterforsker saken som drap -PST koblet inn

 1. helt usannsynlig at det er noen fra venstresida som står bak. Har aldri skjedd før og passer ikke inn ideologisk. Er jo selvsagt umulig å si hva en sinnsforvirret person kan ha gjort.

  Km være en islamist, men i 99% av tilfellene hvor høyreekstreme blir drept er det gjort av andre høyreekstreme, eller andre kriminelle de har samarbeidet med og fått en konflikt.

  So, f.eks hadelandsdrapene.

  2
  6
 2. Narko kriminalitet er vel motivet for drapet da narko og gangster virksomhet er det vanlige i SIAN og høyre ekstreme miljøer.
  Det er noe som historien har vist oss her i Norge og i utlandet. I tillegg har vi smugling av sprit og hjemmebrenning som er en kjent SIAN aktivitet.

  6
  3
 3. Da er det blitt som forventet. Islamistene Erna Solberg har importert på Frps vakt har tatt med seg sin drapskultur fra de islamistiske paradis de har reist fra.
  Jihad i Norge er fremtiden.
  Ingen vil være trygge.

  Det er farlig å kritisere islam.
  De er voldelige.

  Man blir løper stadig større risiko for å bli drept.

  Jo flere muslimer , jo mer islam.
  Erna vil bare importere flere.

  Hun vil ikke fordømme henrettelser på Norske , som blir drept av fundamentalistiske muslimer

  5
  3
 4. Dersom dette skulle vise seg å være et religiøst motivert drap så vil det gi næring til ytterligere avsky for denne såkalte “religionen” islam her i landet. SIAN gjør uansett en imponerende jobb for å stoppe fremveksten av det forferdelige islam her i Norge.

  4
  3
 5. Det har ingen hensikt i å spekulere hvem og hva som er motivet for drapet. Forhåpentligvis vil politiet finne ut hvem som har gjort dette, og få vedkommende stilt for retten og dømt.

Det er stengt for kommentarer.