Senator Ted Cruz og Lindsey Graham vil stevne inn Twitter CEO Jack Dorsey til høring i senatet etter at Twitter sensurerer folk som deler Biden-kritisk New York Post artikkel

Senator Ted Cruz og senator Lindsey Graham vil stevne inn Twitter-CEO Jack Dorsey til en høring i Senatets Judiciary Committe. Det vil bli holdt en avstemning i senatet førstkommende tirsdag om hvorvidt Twitters CEO Jack Dorsey vil bli stevnet til en høring i Senatets justis-komite. Dersom Ted Cruz og Lindsey Graham får det som de ønsker, må Twitters- CEO måtte møte i en høring neste fredag. Bakgrunnen for at republikanske senatorer går til dette skrittet, er det faktum at Twitter og dels også Facebook så til de grader er involvert i valgkampen -på demokratenes side, gjennom utstrakt bruk av sensur for å kneble og hindre folk fra å dele viktig informasjon.

Det er Daily Caller og Fox News som i kveld melder dette. Dersom forslaget blir vedtatt vil Jack Dorsey bli gjenstand for grundig utspørring om hvorfor Twitter så til de grader undertrykker og sensurerer røster og informasjon som går på tvers av deres egen politiske agenda.

5 tanker om “Senator Ted Cruz og Lindsey Graham vil stevne inn Twitter CEO Jack Dorsey til høring i senatet etter at Twitter sensurerer folk som deler Biden-kritisk New York Post artikkel

 1. Det er vel en mulighet for at det ikke vil komme noe ut av dette heller. Lov og rett gjelder ikke lenger. Det som skjer i USA nå minner veldig om tiden før Hitler kom til makten. Mange var entusiastiske og nazistene tok alle midler i bruk. De ganske få som forstod hva som skjedde kunne ingen ting gjøre. Noen advarte men de ble gjerne sendt til konsentrasjonsleire etter at nazistene fikk full kontroll.

  I Tyskland hadde de gestapo og mange andre etrettningsvirksomheter som registrerte alle mulige “samfunnsfiender”. I dag har vi google, facebook og lignende overvåkningsvirksomheter. De er åpenbart med på å undergrave de vestlige demokratiene. Men hvor mange tar egentlig konsekvensen av dette????

  Det kan lett gå med USA og resten av den vestlige verden, som det gjorde med det gamle Israel. Når mange nok vender Gud ryggen kunne ingen ting redde dem. Årsaksforholdene ligger på et åndelig plan.

  Mange snakker om bønn men hva ber man om? Er det noen som gjør noe i praksis? Jeg tror ikke tusenvis av intetsigende politisk korrekte taler i lukkede forsammlingslokaler vil gjøre noe som helt. Ei heller tror jeg millioner av passive tilhørere vil gjøre noe fra eller til.

  Det interessante er hvor alvorlig situasjonen egentlig er. Ser vi begynnelsen på slutten? Er vi i en slik prosess på noen tiår som førte frem til 2.vk? Eller kan vi stå forran en plutselig omvelting slik som kommunistrevolusjonen i Russland og mange andre land?

 2. Lov og rett? ?

  Meg bekjent er Twitter og Facebook private selskaper som selv får bestemme innholdet på sine plattformer uten innblanding fra myndighetene.

  Og så står du fritt til å bruke disse plattformene, la være, bruke en konkurrent eller etablere en konkurrent.

  Det er vel heller der myndighetene blander seg inn som minner om Hitler og nazi Tyskland.

  1
  3
  • Nazismen var nettopp et privat initiativ. Mange mennesker slo seg etter hvert sammen. Noen ble med fordi de var onde. Andre ble bedratt.

   Problemet oppstår når mektige institusjoner gjør krav på å styre sannheten slik det passer dem og stenger ute eller angriper alle som peker på hva de gjør.

   Dette er så utrolig tydelig idag. “Aldri mer” sa man etter nazitiden. Men dette har nok de fleste glemt.

  • Postmann:

   Så du mener myndighetene skal bestemme hva f.eks aviser skal publisere?

   Det høres rimelig totalitært ut. Selskaper må få kunne stå fritt til å bestemme sitt eget innhold.

   Skal du trekke dette langt nok så vil jo denne type tenkning bety at f.eks myndighetene skal kunne tvinge Norge IDAG eller visjon Norge til å sende propaganda for abort eller rettigheter for homofile fordi det er «sensur» å nekte det.

   1
   1
 3. 17/10/2020, kl. 11:04 sa Roperid:

  Postmann:

  Så du mener myndighetene skal bestemme hva f.eks aviser skal publisere?

  Det høres rimelig totalitært ut. Selskaper må få kunne stå fritt til å bestemme sitt eget innhold.

  Skal du trekke dette langt nok så vil jo denne type tenkning bety at f.eks myndighetene skal kunne tvinge Norge IDAG eller visjon Norge til å sende propaganda for abort eller rettigheter for homofile fordi det er «sensur» å nekte det.
  sitt slutt.

  Aviser må gjerne få lage sitt eget innhold og hvis noen vil helle rottegift på en flaske og selge den med en brusettikett, så må dette få skje i yttringsfrihetens navn. Noe annet ville vært sensur. Ingen har krav på å få vite om noe er løgn eller sannhet.

  La oss ha Joseph goebbels som var redaktør for “Der Angriff”, Julius Streicher med “Der Sturmer” og frie medier som f. eks Volkicher Beobachter som gode eksempler på ekte yttringsfrihet.

  Det russiske kommunistpartiets Pravde må være det beste forbildet for norske medier. De får hundrevis av millioner fra politikerne for å bruke trykkefriheten til å tale deres sak. Sovjettiden var en glanstid for slik trykkefrihet.

Det er stengt for kommentarer.