Kristen-radio på buss: Sivilombudsmannen vil ikke ta i saken og mener at saken hører hjemme i domstolen

Sivilombudsmannen har avvist å behandle blogger Jan Kåre Christensens klage på diskrimineringsnemda kjennelse som slo fast at Christensen ikke ble utsatt for religiøs diskriminering av sin arbeidsgiver Unibuss. “Jeg har nå kjørt buss her i Oslo siden 2005. jeg har kjørt buss forbilledlig, mens ledelsen i Unibuss har gjort det motsatte. De har bl.a. Norges historiens verste korrupsjons sak imot seg, og det forteller vel mer enn ord hvem som har «drite på draget»? Ser tilbake på at Unibuss burde heller gått i seg selv, og prøvd å rette opp i egen brøde for her er det mye grums og dårlig arbeid å ta tak i. Men de forfølge meg til de grader, for å ha spilt kristne radioprogrammer,” skriver Christensen på egen blogg

Sivilombudsmannen ville med andre ord ikke ta i saken og henviser Christensen klage til en eventuell domstolbehandling. Dersom Christensen blir oppsagt på grunn av dette, er det en sak for arbeidsretten som må ta stilling til om Christensen eventuelt er usaklig oppsagt. Les hele saken fra Christensens blogg her

5 tanker om “Kristen-radio på buss: Sivilombudsmannen vil ikke ta i saken og mener at saken hører hjemme i domstolen

 1. Hvorfor skifter han ikke jobb ?

  Det er da ingen laks eller torsk som klager på salmesang på volumknappen 11 når han kjører fisk fra Kirkenes til Madrid.
  Han kan til og med synge med i salmene. Han kan også blogge og holde den daglige kontakten med Kjell og annet innavl fra sin gode trailer som har det aller siste i kommunikasjons utstyr.

  Saken er enkel…… Han skifter bare jobb. Selv idioter forstår dette.

  6
  4
  • Poenget er at Unibuss diskriminerer. Ingen klager på muslimer som tar pause på bønnetepper, i bønn til en avgud som ikke finnes, midt i arbeidstida. Noe som faktisk forstyrrer og forsinker turen. Mens kristen fokynnelse ikke tolereres.

   Kan være enig i at det hadde vært lettere å ha på radioen i en trailer enn en buss. Men skal Christensen være nødt til å tilpasse seg arbeidsplassen, skal jammen muslimene det også. Hvis ikke, får de finne seg en annen jobb.

   Jeg støtter Christensen fullt og helt i denne saken, da han blir mobbet og trakassert for sin tro.

   3
   2
  • Hva beviser har du for at din gud eksisterer mens islamittenes gud ikke eksisterer ?

   1
   5
  • Anonym
   Dette er kun og alene kristendomsforfølgelse.

   2
   1
 2. Kaller personalsjefen sin for psykopat og kverulant!
  Nå skal ikke jeg mene noe om hvorvidt Christensen har en god sak i utgangspunktet i en rettssak i arbeidsretten.
  Jeg tror Christensen ikke er utsatt for religionsdiskriminering -selv om han får klager fra passasjerer på høylydte kristne programmer.
  Det er mye som ikke er sagt om denne saken i Søkelys.
  Christensen har lenge vært en plage for arbeidsmiljøet i Unibuss både i administrasjonen og blant kolleger.
  Han oppforer seg dårlig, tror han er bedre enn andre, er veldig arrogant og tar seg til rette på mange områder. Jeg er også sjåfør og har sett hvordan Christensen bruker bussens vaskehall til å vaske private biler, og han har meget dårlig humør og psyke med seg. Dette gjør at arbeidsmiljøet er forsuret og anspent, kolleger tør ikke si i fra om Christensens oppførsel av redsel for å bli hengt ut som mobbere, psykopater og løgnere på hans blogg. Derfor jatter de med Christensen for å unngå å bli angrepet offentlig.
  Når Christensen skriver dette om vår personalsjef “Ingen tar affære og lar han fremdeles holde på som en psykopat og kverulant, er helt, helt utrolig! Dette er Norge 2020, eller Nord Korea?!?!” -så er det nok et punkt som vil kunne felle Christensen i en sak i arbeidsretten. Flere av oss kolleger av Christensen har oppfordret ledelsen til å si opp Christensen nettopp fordi han ødelegger arbeidsmiljøet og skaper disharmoni på arbeidsplassen.
  Dette med klager for radio er bare et av mange punkt Unibuss har mot Christensen og nå som han offentlig omtaler en navngitt sjef som kverulant og psykopat, viser han at han ikke er interessert i å medvirke til at det blir en god stemning på arbeidsplassen. Når man tar i bruk slike skjellsord mot personalsjefen forsterker det bare det negative inntrykket som vi har om Christensen.
  Vi oppfordrer vår arbeidsgiver til å si opp Christensen og ta vare på alt Christensen skriver -og Unibuss vil uten tvil vinne frem i Arbeidsretten

  5
  1

Det er stengt for kommentarer.