Se NRKs Brennpunkt om Jehovas Vitner

Foto fra NRKs dokumentar omkring Jehovas Vitner

NRK Brennpunkt følger opp sin dokumentarserie der det rettes et kritisk søkelys på Smiths Venner, Jehovas Vitner og om en uke Guds menighet i Lofoten. Alle de tre bevegelsene blir ansett som mer eller mindre lukkede sekter. I dokumentaren møter vi tidligere Jehovas Vitner som forteller om sitt tidligere liv i Vakttårnorganisasjonen. Imiderltid er det lite nytt i det eksmedlemmene og de utstøtte forteller. Det mest oppsiktsvekkende er at Rikets Sal i Ski menighet faktisk går til søksmål mot en utstøtt som selv gikk til retten for å få opphevd utstøtelsen.

Det er ytterst tragisk å høre hva de utstøtte eller “ekskluderte” forteller om. Se dokumentaren her: https://tv.nrk.no/serie/brennpunkt-guds-utvalde/sesong/1/episode/2/avspiller

 

Facebook Comments

6 tanker om “Se NRKs Brennpunkt om Jehovas Vitner

 1. Komisk hvordan oppegående voksne med en viss grad av sekulær utdannelse kan tro på en usynlig Gud som ier umulig å bevise. Enten de er bibelstuderende, russisk-ortodokse eller frikirke-bablere.

  Sektenes krangling om absolutt alt er i hvert fall tegn på en guddom som ikke er særlig god på kommunikasjon.

  ?

  2
  6
  • En usynlig Gud som er umulig å bevise? Du har jammen ikke sett deg i speilet. Det skal være visst. Prøv det, og du vil se et tydelig BEVIS på en “usynlig” og AKTIV Gud. Gud har jo skapt deg.
   Ta en titt ut i naturen. Enda et BEVIS på en “usynlig” og AKTIV Gud. Han har jo skapt naturen.
   Enda et BEVIS på en “usynlig” og AKTIV Gud er ISRAEL. Hvordan kunne det landet eksistert uten en EKSISTERENDE og LEVENDE Gud?

   4
   1
 2. Jaja, menigheten fikk det norske rettssamfunnets medhold. Denne nettsidens redaktør tror verken på Bibelen, dens strenge krav til utstøtelse eller norsk rett. Det er jo tydelig hvem Gud støtter. Du får ta deg en trøstebolle Kjell når du taper USA også. Tihii..

  3
  3
 3. Jeg vet en del om sekter og jeg vet en del om NRK. Ut fra NRK’s ideologiske grunnlag er det naturlig å tro at slike program bare er en del av en prosess for å undergrave trosfriheten og religionsfriheten.

  Personlig kan jeg ikke forstå at sekter er noe stort problem. At man mister noen bekjente når man bryter ut er så sin sak. Og at folk mer enn gjerne beklager seg over noe de ikke liker er heller ingen hemmelighet. Men jeg kan tenke meg mye som er verre enn dette.

  Alle de problemene man kan oppleve i en estrem sekt kan man oppleve i mange andre sammenhenger også. I politiske partier, i familier, ikke minst i muslimske samfunn og faktisk i vanlige trossamfunn.

  Slike fenomener er universelle. Men med en gennerell tilnærming av slikt ville NRK-sosialistene lett peke på seg selv og sin tilknytning til ytterste venstre. Og ikke minst det ekstreme konformitetskravet bland journalister. Disse overgår alle sekter når det gjelder mobbing av avikere.

  Det farligste for troende er når de blir lurt til å spille på samme banehalvdel som de som sine fiender. Dette var en vesentlig årsak til at den kommunistiske revolusjonen kunne gjennomføres i Russland. Nazistene kalte det for “spill i negativt rom”.

  Faktum er at hvis man tror på Bibelen så vil de automatisk kunne bli et offer for det neste NRK-programmet. De vil alltid finne noen “insidere” som ønsker å fortelle hvor grusomt det er. Enkelte innspill i diskusjonene på søkelys kan si mye om det.

  Og så er det med dette som vi ser i USA. De ansvarlige for demokratiets sammenbrudd er de som har finannsiert de mediene som sensurerer og manipulerer folk flest. Slik var det i Tyskland før krigen også. Hvis de nazivennlige mediene hadde blitt boikottet ville ingen ha visst hvem Hitler var idag.

  Jeg frykter for fremtiden. Jeg tviler på at noe kan stoppe antikrist nå.

 4. Det er veldig merkelig. man kan like, eller ikke like en sekt, eller menighet. Men det er i alle fall ikke NRK som har definisjonsmakten. Om en menighet, eller en pastor opererer utenfor NRK sitt skjema, eller struktur, ja, så kan det likevel hende at disse menigheter og pastorer er akseptert av Den Allmektige Herre.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *