Sammenlignet Jesus og profeten Muhammed, -tiltalt for “skjerpende religiøs ordensforstyrrelse”

Den britiske gatepredikanten Mike Overd blir tiltalt for å ha krenket den offentlige ro og orden ved å sammenligne Jesu perfekte liv med muslimenes Muhammed -må møte i retten før nyttår

Mike-OverdMens den militante amerikanske ateist-organisasjonen Freedom From Religion Foundation (FFRF) forsøker å jage bibelkunnskap og kristendom ut av amerikanske skoler, går britisk politi nå til sak mot den britiske gateforkynneren Mike Overd.  (foto Facebook) Den britiske gateforkynneren som blir forsvart av “Christian Legal Center” vil bli straffeforfulgt for påståtte “skjerpende religiøse ordensforstyrrelser”. Anklagene kommer etter klager til politiet i Taunton om at gateevangelist Mike Overd skal ha gjort sammenligninger mellom Jesu perfekte liv og islams falske profet Muhammed.

Politiet har informert den tidligere fallskjermjegeren at påtalemyndighetene vil ha han straffet for tre lovbrudd knyttet opp mot paragraf 5 som blir brukt i forbindelse med offentlig uro og ordensforstyrrelser. En politisersjant gav for en tid tilbake et intervju med BBC og lokale aviser hvor han oppfordret byens innbyggere til å filme evangelistens forkynnelse for på den måten å finne noe å anklage ham for. Også lokale næringsdrivende ble oppfordret til å ta filmopptak av gateforkynneren for å kunne bevise eventuell krenkende forkynnelse. Mike Overd insisterer på at sammenligningen mellom Jesu perfekte liv og det liv Muhammed levde ikke ble fremsagt på en hatefull måte.

Muhammed giftet seg med ei småjente

“Det jeg holdt var rett og slett en enkel sammenligning basert på det faktum at den muslimske profeten giftet seg med ei 9 år gammel jente (Noe som i vår tid ville gjort at Muhammed hadde blitt ansett som pedofil) -Det var ikke noe hatefullt mot muslimer i det jeg forkynte, da dette var kort og godt forkynnelse av evangeliske sannheter,” sier Overd i en kommentar til kristne medier. -Nylig trådte en muslimsk mann til mitt forsvar da jeg preket på gata utenfor en butikk og en lokal handelsmann skrek mot meg.”Den muslimske mannen oppfattet ikke det jeg sa som støtende fordi han viste at jeg forkynte det jeg tror på uten hat. Jeg har denne hendelsen på video og jeg har også videobevis fra den hendelser som har ledet frem til denne rettsforfølgelsen av meg,” sier den britiske gateforkynneren som vil måtte møte for retten på slutten av året.

Tony Miano arrestert

Også den velkjente gateforkynneren, tidligere politimannen og forkynneren Tony Miano tony-mianosom har vært på flere Norgesbesøk i forbindelse med den årlige “Tilbake til Guds Ord konferansen” som finner sted i januar på Holmavatn leirsted i Rogaland er blant dem som har møtt britiske myndigheters økende fiendtlighet overfor kristne forkynnere. Bildet er fra Tony Mianos arrestasjon i London i 2013. Miano ble da arrestert for å ha forkynt hva Bibelen sier om homofili.