Sammen mot Islamsk Stat -Russland og Frankrike finner sammen

putin-hollandeEtter at Barack Hussein Obama fortsetter å signalisere en godt fordekt uvilje mot å trappe opp angrepene på Islamsk Stat, meldes det tirsdag kveld at Russland og Frankrike nå ser ut til å finne sammen i krigen mot den brutale ekstremist gruppen som nå omtales som terrorgruppen IS. Både president Putin og den franske presidenten har i de siste dagene trappet opp retorikken mot den islamske staten. Fredag ble minst 129 mennesker drept i et terrorangrep i Paris og 31 september ble et russisk fly med 224 mennesker ombord skutt ned av terrorister tilknyttet den såkalte islamske staten.

Mens både Russland og Frankrike allerede har trappet opp luftangrepene mot mål anonymoustilknyttet den islamske staten, har også hackergruppen Anonymous satt i verk sin egen cyberkrig mot islamsk stat på nettet. Et stort antall Twitterkontoer tilknyttet IS er enten sperret eller tatt ned. I følge ulike anslag er mellom 4000 og 6000 Twitterkontoer allerede være hacket eller sperret. – Vi er muslimer, kristne, jøder… vi representerer alle raser, land, religioner og etniske grupper….Vi vil jakte dere, stenge deres sider, kontoer, mail og eksponere dere, og fra nå av blir det ikke noe trygt sted for dere på nett. Dere vil bli behandlet som et virus, og vi er medisinen,” gjengir TV2 fra meldingen fra hackergruppen. Det var lørdag kveld at den verdensomspennende hackergruppen erklærte krig mot IS etter at terrorgruppen gjennomførte en av de største terroraksjoner i Europa i nyere tid.

En ondartet kreftsvulst som må bekjempes

islamsk-statDen islamske staten (IS) har gjennom lang tid forårsaket død, terror og lidelser både mot kristne, sekulære og annerledestroende muslimer i regionen. Som en ondartet og svart svulst har IS eller terrorstaten stadig bredt seg ut i Syria og Irak, og organisasjonen har også assosierte tilhengere på Gazastripen og i SInai. Etter at en koalisjon ledet av Barack Obama har drevet halvhjertet bombing av Islamsk Stat over det siste året uten at dette har svekket den islamistiske gruppen nevneverdig. På tross av slik bombing har organisasjonen ikke blitt nevneverdig svekket og har i høst gjennomført en rekke dødelige terrorangrep både i Tyrkia og Beirut. Imidlertid er det de siste to angrepene som har krevd mer enn 350 liv som danner bakteppet for samarbeidet og felles koordinasjon mellom Russland og Frankrike over militæroperasjonene i Syria og Irak.I de siste dagene har både russiske og franske fly gjennomført massive luftangrep mot ulike ISIS mål i Syria og det er ventet at disse trappes opp ytterligere i dagene som kommer.

Obama hva nå?

obama-golfSelv om Obama og den amerikanske utenriksministeren stadig gjentar at IS er noe som må bekjempes, sier virkeligheten at USA ennå ser ut til å holde fast på sin gamle tese om at man først må skape en politisk enighet om Bashar Assads skjebne og så komme til en felles forståelse med de mange forskjellige Jihadist-gruppene som opererer i Syria for å styrte president Assads regime. Som kjent har både Moskva, Iran og ikke minst Hizbollah stått last og brast med Assads regime gjennom den snart fem år lange krigen. Dersom Obama skal vente på en samlet allianse av arabiske stater med tildels svært motstridende interesser i konflikten, risikerer vi ytterligere år med halvhjertede bombing som ikke fører noe steds da en slik politisk løsning virker å være utopia. Det er kanskje derfor også Frankrike ber EU-landene om hjelp til bistand i kampen mot Den islamske staten (IS) i Syria og Irak, fremfor å aktivere paragraf fem i Nato-pakten

– Frankrike kan ikke opptre alene på denne arenaen, sa Le Drian i et møte med
paven-tredje-vk-tv2europeiske kolleger i Brussel tirsdag formiddag. Frankrike skal tirsdag legge fram en offisiell begjæring om å aktivere EUs sikkerhetsgarantier. Det innebærer at landet ber om militær bistand fra medlemslandene. Den franske presidenten søker nå å danne en bredest mulig koalisjon for å knuse IS for godt, og en felles allianse mellom Russland og Frankrike kan være et viktig skritt på veien for å uskadeliggjøre den islamske staten i størst mulig grad. En slik koalisjon kan kunne omfatte 42 stater hevder kilder gjengitt av pastor Paul Begley som anslår at hans kilde har 95 prosent korrekt informasjon. Sjekk ut hva Paul Begley sier han har hørt av “ord på gata”.

https://www.youtube.com/watch?v=tQNQyyik6sM