Saken om norsk barnevern og bortføringen av Bodnariu barna er “huge” eller enorm i Romania

bodnariu-sakenRumensk delegasjon i Norge TV2 hadde fredag i sin 1830 sending et innslag om de massive demonstrasjonene mot det norske barnevernet som nå pågår i Romania. TV2 kunne fredag fortelle at en delegasjon fra rumenske myndigheter nå er i Norge for å samtale med norske myndigheter om saken. I Rumensk presse har saken vakt enorm oppsikt og et av intervju-objektene i TV2s nyhetssak ble spurt hvor stor saken var i Romania og kun et ord ble brukt: “Huge”. I Romania har reaksjonen på norske myndigheters håndtering av saken ikke bare nådd pressen, men den er også løftet opp på politisk nivå. Blant norske kristne er det nå økende støtte til familien og en av dem som også har kastet seg inn i saken, er pastor Jan Aage Torp i Oslo kirken, her avbildet sammen med Titus Corlatean, senator,og tidligere rumensk utenriksminister som leder den rumenske delegasjonen til Norge. (foto med tillatelse fra Transformational)

bodnariuDen triste saken om hvordan det norsk barnevernet  “kidnappet” eller fratok familien Ruth og Marius Bodnariu deres fem barn har skapt sterke reaksjoner blant kristne verden over. Fredag kunne TV2 nyhetene fortelle at en rumensk politisk delegasjon nå besøker Norge for å ta opp Bodnariu saken med norske myndigheter. Saken omkring den kristne familien som tilhører pinsebevegelsen ble først kjent i den internasjonale kristne presse og omtalt i flere kristne medier som en sak om kristen indoktrinering. Søkelys var tett etterfulgt av debattnettstedet “SpikersCorner” det første norskspråklige mediet som omtalte saken, og møtte mye motbør og kritikk. De to avisene Vårt Land og Dagen fulgte deretter opp samtidig som de internasjonale reaksjonene og demonstrasjonene til fordel for familien har spredd seg i en rekke land. I Romania har saken fått massiv oppmerksomhet og rumenske politikere engasjerer seg nå sterkt i saken. I en rekke land er det økende kritikk mot det norske barnevernet som stadig er gjenstand for kritisk kritikk i internasjonale media. Mens kristne verden over samler seg i solidaritet med familien, har lederrådet i den norske pinsebevegelsen anført av Sigmund Kristoffersen så langt ikke strukket ut en hånd til familien. I stedet kommer de med en uttalelse som langt på vei dolker familien i ryggen. Svært mange mennesker er oppbrakt over hvordan barnevernet har behandlet denne familien og informasjonen spres å deles gjennom ulike kanaler som TV, aviser, radio, Facebook og You Tube. Historien som fortelles er denne (se video)

https://www.youtube.com/watch?v=mzNN8OI6lYk

Det finnes nå et stort antall videoer på You Tube som tar opp situasjonen og kristne i ulike sammenheng uttrykker støtte til familien. Også her i Norge har saken gått fra å være omtalt på denne relativt ukjente nettsiden, til å bli en sak både NRK og TV2 nå har omtalt.

Eskalerer demonstrasjonene mot barnevernet

Samtidig som den rumenske delegasjonen nå er i Norge er det planlagt å trappe opp demonstrasjonene mot norske myndigheter i en rekke land og det er håp om at denne saken kan få en ordning som gjør at de kidnappede barne blir tilbakeført til foreldrene. Å ta barna ut av sin naturlige kontekst, splitte opp familien og plassere barne i fosterhjem kan være et enormt overgrep mot barna og etter å ha sett at norske myndigheter fører en asylpolitikk som innebærer at barnefamilier i et stort antall kastes ut av landet og selv barnefamilier med spedbarn har av norske myndigheter blitt sendt ut av landet til en ukjent skjebne uten at barnevernet har grepet inn for å trygge barna. De omfattende demonstrasjonene i inn og utland vil fortsette inntil barna er gjenforent med sine rettmessige foreldre, og vi tror at det er nødvendig å ha et kritisk søkelys på barnevernet i årene som kommer. Videoen nedenfor viser noen av de demonstrasjoner som har vært avholdt hittil og flere vil følge. Denne saken er ikke over før de fem barna er gjenforent med sine foreldre.

Tekst: Kjell Andersen

 

10 tanker om “Saken om norsk barnevern og bortføringen av Bodnariu barna er “huge” eller enorm i Romania

 1. Her viser Pastor Torp seg som den kristne lederen med stor l, som han er. Han er en betydningsfull skikkelse i det kristne miljøet, som påvirker i viktige saker i såvel innland som utland.
  Dette står i grell kontrast til den stakkarslige Jan Kåre Christensen, som ikke benytter et minutt av dagen til gode formål, men bare til negative aktiviteter på nettet, som å sjikanere flotte kristne mennesker som Pastor Torp og hans vakre unge hustru.
  Heia Torp, Må Gud velsigne deg og din hustru:-)

  • Jan Aage har engasjert seg i denne saken og andre tilsvarende saker. Som pastor har han et allsidig engasjement i alt fra misjon til dette. Det kan jo hende at Christensen har en side i sin virksomhet vi ikke kjenner som er prisverdig, eksempelvis deler ut mat til Oslos fattige eller noe slikt. Hvis det er tilfelle er det jo prisverdig

  • Kjenner man Jan Kåre rett, er det mer sannsynlig at han stjeler mat fra de fattige enn deler ut mat til de fattige.

 2. Pastor Jan- Aage Torp har noen viktige bemerkninger i sin blogg “Ødeleggelsen av en rumensk-norsk familie” om barnevernets nye prinsipp.

  “I bunn og grunn gjelder dette ideologi. I 2012 mottok Jens Stoltenbergs regjering en rapport om det biologiske prinsippets anvendelse innen barnevernet fra et utvalg ledet av den kjente barnepsykologen Magne Raundalen, som fastslo at Barnevernet bør forlate «det biologiske prinsipp» i omsorgen av barn, og at normen er blitt at Barnevernet kan overta retten til barna. Dette er uhyrlig!”

  http://www.dagbladet.no/2012/02/24/kultur/kronikk/debatt/debattinnlegg/biologisk_prinsipp/20389100/

  https://torpblog.wordpress.com/2016/01/07/odeleggelsen-av-en-rumensk-norsk-familie/

 3. Det norske Barnevernet har også fått sin negative omtale i Sveits. For de av dere som kan tysk, her et innlegg i en av de største webportalene i Sveits som gir sterk kritikk av hva som er blitt gjort mot familien Bodnariu. Jeg lurer på hva det norske barnevernet tenker om at de får en slik enorm reaksjon fra utlandet…..

  http://www.livenet.ch/themen/gesellschaft/ethik/285809-tausende_protestieren_gegen_kinderschutzkidnapping_in_norwegen.html

  • Ja, hva tenker et norske barnevernet om selv og barnets beste, når de blir omtalt som Gestapo av rumensk poliker(e)?

   “– Gestapo-metoder fra barnevernet”

   “De to politikerne understreker at også Romania har et forbud mot bruk av fysisk straff i barneoppdragelsen.

   – Grunnleggende er lovverket det samme hos oss som i Norge, sier senator Ben-Oni Ardelean til Dagen.

   – Problemet er hvordan det norske barnevernet forstår og iverksetter lovverket. I denne saken framstår barnevernet i Norge som et Gestapo-system, sier Ardelean. – Det kan du sitere meg på, understreker han.”

   http://www.dagen.no/Nyheter/sterk-kritikk/%E2%80%93-Gestapo-metoder-fra-barnevernet-297679

  • OBs! Vi må regne med at barnevernet på spørsmål om dette vil si: “ingen kommentar, vi viser til taushetsplikten” Denne familien skal være glade for at de har noen rumenske myndigheter som står opp for dem. Det er veldig tydelig at denne saken har avslørt en skyggeside med Norge, -og siden vi liker å fremtre internasjonalt som et perfekt glansbilde blir vi som nordmenn nærmest oppbrakt over at noen i det hele tatt våger å stille kritiske spørsmål eller pirke bort i vårt selvgode og i våre egne øyne pekfekte system.

Det er stengt for kommentarer.