Russlands militære: Minst 30 000 ukrainske soldater er utslettet i krigen -Russland erkjenner å ha 1350 døde soldater

Ukraina skal i følge det russiske forsvaret ha mistet rundt 30 000 soldater i kamp og Russland skal langt på vei ha knust både det ukrainske flyvåpenet, luftforsvaret og marinen. Siden den russiske spesialoperasjonen begynte for en måned siden har det ukrainske forsvaret mistet rundt 30 000 soldater og de militære styrker i Donbass regionen er redusert med mer enn 25 prosent, sier den russiske militærsjefen og sjefen for den russiske overkommandoen Sergey Rudskoy.

Ved oppstarten av vår militære spesialoperasjon i Ukraina hadde Ukrainas væpnede stryker sammen med nasjonalgarden 260 200 soldater i aktiv tjeneste. Etter denne måneden med fiendtlighet har Ukraina mistet omtrent 30 000 av sitt personell. Minst 14 000 av disse er tatt ut for godt, mens 16 000 er påført skade, sa den russiske generalen. I Donetsk regionen fortsetter styrkene til folkerepublikken Donetsk og avnazifisere området og minst 60 ukrainske soldater skal ha blitt drept det siste døgnet. Selv hevder folkerepublikken at de har mistet sju tjenestemenn det siste døgnet i kamp med soldater fra den nynazistiske Azov militsen. Hvor mange russiske soldater som er falt i krigen er ukjent, britisk etterretning anslår 40 000, men Russland selv opererer med 1350 falne og nesten 4000 skadd. Dette i følge de siste tall fra det russiske forsvaret.

Én tanke om “Russlands militære: Minst 30 000 ukrainske soldater er utslettet i krigen -Russland erkjenner å ha 1350 døde soldater

  1. Krigen i Ukraina er vel den krigen i nyere tid som best viser hva krig virkelig er. Mennesker dør i tusenvis og generalene snakker om døde og skadde mennesker som om det var poengsummen i et spill. Menneskeliv er fullstendig underordnet de millitære resultatene. Jeg tror Putin er akkurat som Hitler. På en kommetar om at det døde veldig mye tyskere på østfronten svarte Hitler: “Det er dette vi har våre unge menn for”. Putindiktaturet har blitt like sykt som nazityskland.

Det er stengt for kommentarer.