Russland vil angripe militære våpenkonvoier på vei til Ukraina på NATOs territorium

En større og global konflikt mellom Russland og NATO vil kunne bli konsekvensen dersom Russland gjør alvor av trusselen om å angripe vestlige konvoier på vei til Ukraina på NATOs eget territorium. “Det har blitt slått alarm ved NATO-hovedkvarteret og i Washington ettersom en spesifikk melding har blitt sendt fra Moskva for «bombing av militær falanks selv innenfor NATOs territorium». Trusselen vurderes, og er, ekstremt alvorlig og er sendt separat, umiddelbart etter at Washington tidligere har bebudet at NATO og USA vil sendte tunge våpen, inklusiv jagerfly til Ukraina. Moskva har tidligere advart om at dette vil få globale konsekvenser.

Det er den russiske generaldirektør Andrei Kortunov, fra rådet for Russlands utenriksrelasjoner som er avsender av den russiske trusselen. Council on Foreign Relations medvirker til å utforme det som er Kremls utenrikspolitikk, og det er tvilsomt om Kortunov ville gi denne noten uten godkjennelse fra president Putin. Vi er trolig nå på siste nivå av de russiske advarslene overfor USA og NATO. Den vestlige verden har lover Ukraina store mengder tunge vestlige våpen og vi er kanskje kommet dit at Moskva ikke lenger tolererer den vestlige innblandlingen i krigen. Både Putin selv. tidligere president Medvedev og Sergej Rjabkov, viseutenriksminister, har i russiske medier snakket om mulighetene for den tredje verdenskrig. Også på russisk stats-tv har muligheten for en tredje verdenskrig over Ukraina-krisen blitt drøftet. Den russiske ledelse er fullt og helt klar over at de egentlig utkjemper en krig med Vesten i Ukraina. Ukrainske og vestlige leiesoldater kjemper med vestlige våpen og ammunisjon, gitt av NATO land og i tillegg vet den russiske ledelsen at britiske eksperter veileder og trener opp de ukrainske styrkene i bruk av nyere vestlige våpensystem. Droner er blitt en viktig del av krigen og hvem vet om de som styrer dronene sitter i Brussel, Pentagon eller Kiev?  “Sjokkert over krigstapene og mobiliseringen av tropper for et nytt slag i Øst-Ukraina, har Russland advart Biden-regjeringen om å slutte å levere avanserte våpen til ukrainske styrker eller møte “uforutsigbare konsekvenser” . Den russiske meldingen – en del av en rekke advarsler – ble inkludert i et offisielt protestnotat utstedt i USA tirsdag. Meldingen signaliserte Moskvas økende bekymring for at våpnene alvorlig hemmet Russlands militære kapasiteter,” gjengir WarNews24/7. Og samtidig hamrer russiske medier inn at vi nå befinner oss i tredje verdenskrig.

Én tanke om “Russland vil angripe militære våpenkonvoier på vei til Ukraina på NATOs territorium

  1. Om det skjer som overskriften skildrer : Så er gamle Norge også i krig – og blir satt på krigsfot. Det er artikkel 5 i NATO-traktaten som fastslår slikt.
    Skulle dette skjer : Så er det krigens lover som gjelder i landet vårt og kan få konsekvenser for oss innbyggere – herunder rekvirering av sivile kjøretøy. Sist vi var i en slik situasjon var i mai-dagene i 1945.

Det er stengt for kommentarer.