Russland med omfattende militært angrep på Ukraina

Russland har nå satt i gang et omfattende militært angrep på Ukraina. Russiske styrker angriper nå Ukraina med full styrke fra fronter på alle sider av landet. Det har også vært luftangrep mot Kyiv, ifølge det ukrainske innenriksministeriet. Det russiske militæret er allerede dypt inne i Øst-Ukraina i utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk, og torsdag morgen har de innledet en invasjon i fullskala fra minst fem fronter:

Det meldes om luftangrep en rekke steder, også i hovedstaden Kyiv.
I nord-øst blir den viktige grensebyen Kharkiv nå angrepet, og i byen Cherniv, rett nord for Kyiv meldes det om russiske militærkjøretøy.
Fra vest har russiske stridsvogner i morgentimene rullet inn over grensen fra Hviterussland, og ukrainske grensevakter melder om skuddveksling.
Den ukrainske grensevakten skriver på Twitter at russiske militære kjøretøy også bevegde seg ved den annekterte Krim-halvøya.
Fra sørøst blir byer som Mariupol og Odessa også angrepet.
Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba meldte på Twitter klokken 04.55 at Putin har startet enn fullskala invasjon av Ukraina.

– Fredelige ukrainske byer er under luftangrep. Dette er en angrepskrig. Ukraina vil forsvare seg selv og vinne. Verden kan og må stoppe Putin. Tiden er inne for å handle, skriver han.

VGs team i Kyiv var omkring klokken 06.20 norsk tid ute på gaten i Kyiv. Politiet kjørte rundt med en provisorisk ropert for å be folk ute i gaten komme seg inn i bomberom.

Én tanke om “Russland med omfattende militært angrep på Ukraina

  1. Enten er det en deltidskrig – ellers så er det en fullskala krig. Interessante tider. Spørsmålet er hva det blir ut av alt dette. Om de amerikanske styrkene ikke møter opp – eller om de møter Russerne i kamp, tror jeg NATO/USA vil tape. Og det vil få større konsekvenser – da jeg tror at Kina ønsker å nedkjempe USA – også Russland. Kanskje krigen til slutt vil komme på amerikansk jord.

Det er stengt for kommentarer.