Russiske styrker står foran en stor seier -Den største forsvarsfestningen til ukrainerne i Donbas kollapser

Russiske styrker står foran en stor seier da informasjon fra fronten tyder på at det ukrainske forsvaret i byen Bakhmut har kollapset etter 3 måneder med harde kamper. Vi minner om at russerne allerede kontrollerer avfallssorteringsanlegget som ligger på den sørlige grensen til Fedora Maksymenka Street i Bakhmut. Byen Bakhmut (Artyomovsk) er av strategisk betydning for både Ukrainas væpnede styrker og den russiske føderasjonens væpnede styrker, siden den er det viktigste transportknutepunktet i Donbass.

«Russerne rapporterer at den ukrainske 58. brigaden trekker seg tilbake ettersom den har lidd store tap. Den har mistet over 50 % av sine styrker. Men, og spesielt enhetene til PMC Wagner har lidt store tap i området. Det største problemet for ukrainerne ligger i det vestlige Bakhmut. Russerne angriper fra fire punkter som vist på kartet under. De tyngste kampene finner sted øst for Opytne hvor ukrainerne prøver å slå tilbake uten å lykkes,» rapporterer WarNews 24/7. Det har i de siste dagene blitt spredd en rekke videoer på russiske telegramkontoer som viser hvordan de ukrainske styrkene blir tatt ut i sine skyttergraver av russiske jagerfly som angriper nærmest 24/7. Det skal være enorme tap og noen av videoene er grusomme og se på. Likene av ukrainske soldater og leiesoldater fra Polen og Vesten ligger strødd etter den russiske bombingen av posisjonene. Ifølge bekreftet informasjon har ukrainerne virkelig bedt om forsterkninger i Bakhmut. De kjemper en blodig kamp for å holde byen ettersom temperaturen i området er minus 6 grader Celsius og russerne forbereder sitt siste angrep.

Det ukrainske forsvaret i Bakhmut kollapser

Russiske medier melder at ukrainsk forsvar begynner å kollapse i Bakhmut (Artyomovsk). Kampene om denne byen har pågått lenge, men nå har nedtellingen begynt. Hele denne tiden ble forsvaret i Bakhmut og dens omgivelser holdt av den 58. separate motoriserte infanteribrigaden til Ukrainas væpnede styrker. I midten av mai startet russiske styrker en offensiv mot Bakhmut via Popashnaya. Tidligere, ute av stand til å motstå presset, trakk ukrainske tropper seg tilbake fra Popashnaya til Bakhmut.

Så, under en skur av artilleriild og luftangrep fra de russiske luftstyrkene, mistet Brigadens 15. separate motoriserte infanteribataljon halvparten av personellet i løpet av timer. 1. august begynte kampene i forstedene til Bakhmut, som da hadde blitt til et sterkt befestet område. Til dags dato har russiske styrker klart å rykke dypt inn i forsvaret av ukrainske tropper i området til landsbyen Ivangrad etter å ha krysset Bakhmutka-elven, nær landsbyen Opytnoe. Nå omkranser russiske styrker byen fra sør, bak fiendens linjer. Den 58. ukrainske brigaden har lidd store tap, over 50 % av personellet. Ifølge russerne henvendte soldater fra brigadens 13. og 15. motoriserte infanteribataljon seg til kommandoen til Ukrainas væpnede styrker med en forespørsel om å raskt sende hjelp, ellers vil de ikke holde byen. I tillegg begynte ukrainerne, som innså alvoret i situasjonen, å overføre fra Kiev den 241. territoriale forsvarsbrigaden til Bakhmut, men det er for sent. Ukrainerne er i ferd med å gå på et stort og definitivt nederlag i Donbass, og ennå har russerne ikke satt inn sine 300 000 ekstramobiliserte. Putin og hans styrker er i ferd med å vinne en svært viktig seier i krigen i Donbass. Hvordan krigen utvikler seg når russerne setter inn de 300 000 mobiliserte gjenstår å se. Flere tror at Moskva også vil åpne en ny front fra Hviterussland og gå for Kiev.

Facebook Comments

1 tanke om “Russiske styrker står foran en stor seier -Den største forsvarsfestningen til ukrainerne i Donbas kollapser

 1. Kjell, dette er på grensa til det komiske.
  I alle artiklane dine har du så lyst at russarane skal knusa desse ukrainarane.
  Diverre er det ikkje slik.
  Putin har sett inn ein masse folk i kampen. Dei vert kanonføde. Dei aller fleste av dei opplever dette som heilt meiningslaust. Det einaste dei ynskjer er å få koma heim til familien og at krigen kan ta slutt.
  Det vert ein stor belastning for oss alle. 35000 nye ukrainarar kan koma hit neste år.
  Men det er vår kristne plikt å hjelpa dei så godt me kan. Så får me håpa overgriparen Putin snart ligg i grava. Det hadde vore ein stor lettelse.

  4
  1

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *