Russiske styrker bryter gjennom de ukrainske forsvarslinjene -Ukraina trenger flere soldater

Uten at NATO går inn med både bakkestyrker og luftstyrker for å stoppe russerne vil løpet snart være kjørt for det ukrainske forsvaret. Etter at Russland har innledet første fase av det som ser ut til å være en offensiv med sikte på å skape en buffersone og befri Kharkiv har den ene ukrainske landsbyen etter den andre falt. “De ukrainske styrkene som mangler alt av utstyr kan lite gjøre for å stoppe russerne. Ukrainske styrker har forlatt flere posisjoner og ukrainske kommandanter sier oppgitt at “russerne bare spaserte rett inn uten å møte motstand.

Samtidig meldes det at ukrainske soldater i stadig større antall nå overgir seg til de russiske styrkene. De som overgir seg redder i hvertfall sine egne liv og blir ført i trygghet til Russland. De ukrainske styrkene opplever nå en desperat mangel på nær sagt alt som trengs for å kunne kjempe. De har lite ammunisjon, artillerigranater er mangelvare og det er altfor få soldater. Litt for mange kammerater har falt i krigen og de vet at regime i Kiev ikke sier sannheten når det gjelder tapstall. Russland presser på i flere områder langs hele frontlinjen. Målet for Russland er åpenbart å skape en solid buffersone mellom russisk territorium og de ukrainske styrkene. Dernest er målet åpenbart å slå kloa i Ukrainas nest største by, Kharkiv. Når den biten av operasjonene er over er neste mål Odessa og deretter befri områdene langs Svartehavskysten frem til Transnistria.

Hvorvidt russerne så vil gå etter Kiev er et åpent spørsmål. Dersom russerne ønsker å oppnå målet med å denazifisere Ukraina som de sier, vil også måtte gå mot Kiev. Imidlertid tror flere eksperter at Putin håper at presset fra et nederlag i Kharkiv og Odessa vil tvinge det sittende regimet i Kiev til å tenke på kapitulasjon og at regimet i Kiev blir erstattet av en pro-russisk regjering. I såfall har Russland oppnådd alle sine mål med den spesielle militæroperasjonen. NATO er slått tilbake. De nynazistiske kreftene i Ukraina er fordrevet, freden kan igjen senke seg over et forpint folk.

Nærmer seg et “realitetsøyeblikk” for NATO”

NATOs pride hær hyller regnbuen

De vestlige støttepakkene til Kiev regimet vil ikke være nok til annet enn å forsinke den russiske fremrykkingen, men vil ikke kunne hindre at Russland vil vinne krigen. For Stoltenberg, Macron, Biden og de andre ledere for NATO landene må det være ydmykende å se at russerne smadrer alt militært leketøy de har sendt til Ukraina. Skattebetalere både i Europa og USA burde være rasende over at de sittende regimer i NATO land har kastet bort hundrevis av milliarder av kroner på å hjelpe et korrupt regime i Kiev som har ofret mer enn en halv million menneskeliv på en meningsløs krig med Russland. For NATO kryper et “realitets øyeblikk” nærmere og nærmere. De må enten leve med ydmykelsen og tapet mot Russland eller ta valget om en direkte konfrontasjon med den russiske føderasjonen. Vi får håpe og be om at NATO landene tar det riktige valget og velger å leve med ydmykelsen. For befolkningen i Ukraina må det være langt bedre å leve under en Moskva-tro regjering i fred og trygghet, fremfor for å ofre hus, hjem og endog livet for et meningsløst NATO prosjekt.

18 tanker om “Russiske styrker bryter gjennom de ukrainske forsvarslinjene -Ukraina trenger flere soldater

  • Ja. Min magefølelse er at NATO ikke har mot eller vilje til å gå til full krig mot Russland over Ukraina. NATO har aldri måttet kjempe mot land som er tilnærmet jevnbyrdige militært.
   NATO vet at Russland er den nasjon som har flest atombomber, som har hypersoniske missiler NATO ikke har.
   I tillegg er det ikke spesielt stor krigslyst i befolkningen i Europa for en storkrig med Russland. Folk i Europa er ikke med på politikernes galskap. Norge er annerledeslandet. Her er folk fullstendig oppslukt av det bildet msm gir av konfliktene. Fullstendig hjernevasket så her er det mange “Birgirèr og Torsteiner som ønsker en tredje verdenskrig.
   Mange er konforme og tror narrativet den statsfinansierte pressen formidler. Tenker på jødehat og russerhat.

   4
   1
 1. Det er pussig at det blir kalt for russehat om man fordømmer Russlands angrepskrig mot Ukraina. Uavhengig om man er enig eller ikke enig med de styrende i Ukraina, så er det jo innlysende at det er Russland som er angriperen. Mange Ukrainske flyktninger bor i min nærhet, og de har flyktet fra krigen som Russland har startet.

  • Russerne startet ikke denne krigen, denne krig ble startet ved at USA støttet statskupp i Ukraina, til fordel for en russer fientlig kup regjering, så var det en lav bluss konflikt inntil den eskalerer i februar 2022, ved at Russland gikk inn i Ukraina, og de hadde god grunn til å ikke drøye lenger ved å gå inn , akkurat som Israel må gå inn i Gaza nå , for å beskytte sine statsborgere og hevde sin rett til eksistens.
   Apropo angreps krig , hvor mange land har ikke USA ødelagt med angreps krig , under dekke av å fremme demokrati?? Vi har sett det i Irak, vi har sett det i Syria m.f. og hvor er disse landene nå ? Hvor mye har de ikke måtte lide pga ett grådig USA?

   USA blir som trollet i de 3 bukkene bruse , nå prøver de seg på den største bukken , og vi vet alle hvordan det ender.

   2
   4
  • Feil. USA startet krigen gjennom å gjennomføre et kupp for ti år siden. Dette gav nazistene i Ukraina vind i seglene slik at de gikk til aktiv krig mot de russisk-etniske som bodde i Øst. Det som nå er russisk territorium. Nazi-regimet i Kiev drev på med et folkemord i Donbass hvor befolkningen ved folkeavstemming med stort flertall stemte for å bli en selvstendige i forhold til Kiev-myndighetene.
   Etter åtte år med krig som dypest sett Vesten og NATO stod bak, ba befolkningen i folkerepublikkene Luhansk og Donets Russland om hjelp. Den russiske dumaen besluttet så å svare ja på bønnen om hjelp og Putin som folkevalgt president forsøkte først å få til forhandlinger med Vesten og Ukraina, noe Stoltenberg og Biden avviste. Når Russland så at NATO ville ha krig, gikk de inn og iverksatte en spesiell militæroperasjon for å hjelpe befolkningen i Donbass som ba om hjelp. Så ble det en ny folkeavstemming og befolkningen i aktuelle områder sa entydig ja til å bli innlemmet i Russland.

   2
   3
 2. Russland vil ta heile Ukraina. Det er målet.
  Rune Lye må gjerne tru på løgna om at angriparen er Nato eller USA. Russland er heller ikkje fornøygd om dei skulle vinna i Ukraina. Då er det fleire land som vil føla seg usikre.
  Nato har vore naive og trudd på desse russarane.Russarane er kyniske og grådige.
  Difor har NATO vakna skikkeleg og forstått at dei må rusta opp. Det er dei sjølve som må kjempa mot den stormannsgalne Putin.
  Nato prøver i det lengste å unngå krig, men som sgat mange gonger. Dei har ikkje noko val. Putin kan berre stoppast med makt.

  5
  1
  • Vi får håpe Russland tar hele Ukraina. Det er nødvendig for å få denazifisert Ukraina fullstendig.
   Men hva syntes du Torstein om at Ukraina har satt den israelske sangeren Eden Golan på sin drapsliste?
   Syntes du det er bra at denne jødiske kvinnen er ei Ukraina ønsker å ta av dage?
   Støtter du den anti-israelske juntaen som styrer Ukraina?
   Syntes du det er bra at Ukraina stemte i mot en resolusjon i FN som fordømmer forherligelse av nazisme?
   Eller støtter du Ukraina også her.
   Jeg skjønner personlig ikke logikken i at dere støtter et så åpent antisemittisk land som Ukraina er blitt.

  • Når mennesker er fylt av russofobi og russerhat spiller det ingen rolle hva Ukraina gjør og hvem de setter på sine drapslister.
   Støtten til å krige mot Russland er større enn kjærligheten de sier de har til Israel.
   Derfor vil Torstein og Birgir ikke svare på hva de mener om at Eden Golan er satt på Ukrainas drapsliste.

   1
   3
 3. Jeg er redd hvorledes en del «kristne» hyller Russland og «ønsker» Russland skal ta hele Ukraina. Tror mine ukrainske venner er forferdet over å høre slikt fra kristne..Men putt meg ikke inn i båsen med fanatiske NATO tilhengere som provoserer Russland. Som kristne bør vi holde oss langt bort fra å sette vårt håp til verdslige nasjoner. Vårt håp er til Jesus Kristus.

  • Fortell dine ukrainske venner at når Russland er ferdig med jobben, så kan de leve i fred og ro uten skadelig LGBTQ propaganda.
   De slipper å bli badet i smuss fra avgrunnen og deres barn slipper å vokse opp med kjønnsforvirring, et femtitalls kjønn å velge mellom,, deres barn slipper regnbue-indoktrinering i skole og barnehage.
   De vil slippe å feire trans synlighetsdagene, pride måneden og de kan tilbe Gud og de kan holde fast på de gamle kristne familieverdiene. De slipper å bli en vasalstat til Babylon den store skjøge og bli likedannet med Sodoma og Gomorra.

   1
   3
  • De fleste Kristne i Norge hyller ikke Russland eller forguder Putin! Der tar du fullstendig feil! Kjente Høyre Sionister i Kristen-Norge som Bjarte Ystebø,Finn Jarle Sæle og Vebjørn Selbækk kritiserer Russland & Putin! MIFF er ikke Pro Russia! Har nevnt dette før her!

   2
   2
  • Eivind Fagerheim:

   Jeg håper og tror at kristne i Norge har hodet godt nok skrudd på til å forstå alvoret i konflikten.
   Problemet som har oppstått er jo at medias vinkling på saken, hvem som drar i trådene og den historiske siden av konflikten ikke blir servert nøytralt for oss å analysere. Det trengs litt initiativ og det har ikke mange tid eller ork til, og da baserer mange seg på det de tror er informasjon fra en mulig tidliger “nøytral presse”
   Det er ingen kristne (med Jesus som forbilde) som ønsker en eneste ukrainer død, eller et Ukraina jevnet med jorden. Det man ser er at flere og flere veier fakta opp mot hverandre og ser at det er så mange faktorer som spiller inn og avgjørelser tatt utenfor vår virkelighet at man må sortere totalen og ser hva som er minst ødeleggende.
   Alt er på ingen måte bra med Russland, men enda mindre er bra med Ukrainas styresett og maktmennesker. Og det er slik i krig, uten at jeg er for det på noen måte, at det er en tapende part av to.
   Det er spennende å lese Russlands historie mtp. Tsar-mordet i 1913. Dette var åndelig betinget allerede da for å destabilisere Russland da de ikke var interessert i de samme målene som de andre regjerende storfamilier. Det er dette som skjer i dag også, men det forkles i en verdslig kledning så det er mer legitimt å få godkjent krigføringen for å styrte Russland og fortsette byggingen av et imperie for det vi kjenner som antikrist. I dag er vesten, som er i moralsk forfall i ekspressfart, og Russland de som holder igjen for dette. Igjen, dette er ingen forsvarstale for alt det groteske som skjer, men vi som kristne bør ha en forståelse om at det som skjer i åndeverden manifesteres fysisk her på jorden. Og vi lever i en verden som ligger i det onde. Så fokuset skal være på Jesus. Han frelser oss ut av de verst tenkelige situasjoner mens denne verden fortsetter i sitt vante. Så er det misjonsbefalingen som gjelder og vi har en oppgave å få så mange som mulig til himmelen, ikke endre denne verden.
   Dette ble mye🙂

   1
   1
 4. Huttetu.

  Skremmende å lese alle her som hyller nedslaktningen av hundretusener, hyller utslettelsen av byer og landskap og hyller raseringen av verdensøkonomiien – kun for at diktaturer skal få plage gode medmennesker i navnet til en usynlig stormgud fra oldtiden.

  Slik overtro og hatpropaganda er verken privat eller uskyldig. Det er giftig sadisme. Intet mindre.

  Verden har nok å streve med av sekulære politikere som forakter fremmede, forakter fakta og forakter alt som ikke tjener dem selv. Vi trenger virkelig ikke religiøs galskap i tillegg til den ideologiske.

  Så flere her må skjerpe seg i sin åndelige krig mot folk, fornuft og frihet. Ikke all overtro er bare latterlig. Giftig dumskap som pakkes inn som hellig og guddommelig er og blir giftig dumskap. Personlig tro er ingen unnskyldning for terror. Hellig overbevisning styrter tårn og bomber sykehus.

  Skjerp dere.

  😵‍💫😵‍💫😵‍💫

  4
  1
  • Aril:
   Hva i konflikten mellom Russland og Nato/Ukraina mener du er, som du nevner:
   -“diktaturer skal få plage gode medmennesker i navnet til en usynlig stormgud fra oldtiden.”
   -“religiøs galskap i tillegg til den ideologiske.”
   -“åndelige krig mot folk, fornuft og frihet. Ikke all overtro er bare latterlig. Giftig dumskap som pakkes inn som hellig og guddommelig er og blir giftig dumskap. Personlig tro er ingen unnskyldning for terror. ”
   Hva er din objektive og dokumenterte mening om denne konflikten?
   -Er Ukraina et bedre sted for mennesker enn Russland? I så fall hvordan?
   -Er alle som utfører avskyeligheter i Russland og Ukraina fanatisk religiøse? Om ikke, hva er drivkraften til ikke-religiøse til å utføre folkemord og andre motbydelige handlinger?
   -Skjuler alle forbrytere seg bak dumheten ved religiøsitet?
   -Må man være enig med en part i en krig uansett?
   -Må man utbasunere hat mot andre på nett fordi man er uenig i en konflikt?
   -Er ditt hat mot kristne bedre en andres hat?
   -Hvor mange kristne har vært med på å lage krig i verden i dag?
   -Hvilken folkegruppe er det som det myrdes flest av i løpet av et år?
   -Hva med Jesu budskap er det som oppfordrer til hat?
   -Hvor har du begrunnelsen til at alle troende er farlig for denne verden?
   -Har noen av dine forbilder en religiøs overbevisning du ikke har sett? Og hvem er eventuelt disse?
   Nyt sola som Gud har skapt for at vi alle skal kunne leve.

   2
   1
  • Aravana.

   Jeg hater ingen, og en fornuftig diskusjon er selvsagt nyttig.

   Men jeg misliker sterkt hets av medmenneskers uskyldige annerledeshet. Og som den utadvendte personen jeg er, klarer jeg ikke la være å påpeke den livsfarlige galskapen i å mene at pride er verre enn angrepskriger og folkemord.

   Jeg burde selvfølgelig tie i denne mikroskopiske forsamlingen som kun fungerer som indremedisin for de mest konspiratoriske av de overtroiske. Men underholdningsverdien her er avhengighetskapende 🙂

   😘😘😘

  • Aravna!

   …For å være tydeligere:

   Hensynsfull overtro som ikke ødelegger samfunn eller går ut over noen, har selvfølgelig mange gode kvaliteter!

   Jeg skjærer altså ikke alle over én kam når jeg kritiserer den farlige teologien i visse innlegg og kommentarer her.

   Jeg tror kanskje Bibelens påfallende dikotomi (svart-hvitt-tenkning) gjør at de ivrigste lekfolkene her tenker altfor enkelt om den kompliserte, nyanserte og utfordrende virkeligheten?

   Selvfølgelig er ikke alle religiøse dumme eller farlige. Det samme gjelder politikere, kvinner, menn, og alle andre grupper.

   Det er flere fornuftige stemmer her og mange kloke tanker og synspunkter. Men det er sannelig også mye toskeskap. Det er den jeg kommenterer.

   😘😘😘

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *