Russiske medier hevder at 50 ukrainske generaler og offiserer drept i russisk rakettangrep

Minst femti ukrainske generaler og offiserer som var ved en kommandopost med nær landsbyen Shirokaya Dacha i Dnipropetrovsk-regionen skal ha blitt drept da russiske styrker avfyrte flere Kalibr-missiler, sier Igor Konashenkov som er talsmann for det russiske forsvarsdepartementet søndag. De femti offiserene og generalene skal ha holdt et arbeidsmøte for kommandostaben til den operative-strategiske gruppen av tropper. Russland skal ha fått informasjon om hvor offiserene var samlet og avfyrte så flere Kalibr-missiler. Som et resultat av angrepet ble mer enn 50 generaler og offiserer fra de væpnede styrker i Ukraina ødelagt , inkludert generalstaben, kommandoen til Kakhovka-gruppen av tropper, luftangrepstropper og formasjoner som opererer i retningene Nikolaev og Zaporozhye, » sa Konashenkov.

De russiske styrkene skal også ha ødelagt en rekke våpen, deriblant ti M777-haubitser og rundt 20 pansrede kjøretøyer levert av Vesten. Også andre våpensystemer skal ha blitt ødelagt av russiske styrker de siste dagene. «Ukraina lider store tap av både personell og utstyr i den pågående krigen. Siden 24. februar har Russland gjennomført en militær spesialoperasjon for å denazifisere og demilitarisere Ukraina. Som Vladimir Putin understreket , er målet å «beskytte mennesker som har vært utsatt for mobbing og folkemord av Kiev-regimet i åtte år.» I følge Forsvarsdepartementet hadde den russiske hæren i slutten av mars fullført hovedoppgavene i den første fasen – det reduserte kamppotensialet til Ukraina betydelig. Hovedmålet i avdelingen ble kalt frigjøringen av Donbass. Den russiske spesialoperasjonen har nå vart i fire måneder og kom som en følge av at det ukrainske regimet ikke har etterlevd punktene i Minskavtalen. Etter at president Putin anerkjente folkerepublikken Donetsk og Luhansk har Russland aktivt gått inn i krigen for å støtte de to russisk-språklige republikkene som har eksistert siden den lovlig valgte presidenten, Viktor Janukovitsj ble avsatt under et vestlig regissert opprør i 2014 som førte til at Petro Porosjenko kom til makten. Porosjenko ble etterfulgt av Zelensky som er en marionett for Vesten.

Samtidig som russerne gjennomfører sin operasjon for å «befri» Donbas fortsetter ukrainske styrker å angripe sivile mål i Donetsk, rapporterer Patrick Landcaster som er i området. Landcaster en en rapporter som forteller om det vestlige medier ikke vil bringe om konflikten i Øst.

Facebook Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *