Rett på sak: Vandrepokalen havner på hylla for

“Politisk utydelighet ble Kristelig Folkepartis bane. Partiet har falt fra 12,4 prosent av velgerne i 2001 til 4,2 prosent mandag. To av tre KrF-velgere er blitt borte på 16 år.
Svært mye av svikten er en følge av partiets utydelighet. KrF er partiet som har uklarhet som politisk hovedlinje. Ingen vet hvor Hareide hopper. Vi tviler ikke et øyeblikk på at KrF΄ere er bibelkyndige, men Jesu ord i Bergprekenen, Matteusevangeliet 5.37 har de hoppet over. Der befaler Mesteren folk om å «La et ja være ja og et nei være nei! Det som er mer enn dette, er av det onde»” skriver Ragnar Larsen i et innlegg i sin spalte “Rett på sak”. Ragnar Larsen er tidligere redaktør for Haugesunds avis

Bak i kulissene aner vi Kjell Magne Bondeviks hånd

Men Kristelig Folkeparti tar ikke Mesterens ord til seg om å være klar og tydelig. Partiet dyrker uklarheten. Det liker ikke velgerne. Andre partier som ble borte i tåka i valgkampen, ble også ille tilredt at velgerne. Partier som var tydelige – som Senterpartiet og SV – gjorde det godt. Velgerne kunne forholde seg til dem. Folk visste hva de sto for. Kristelig Folkeparti er et borgerlig parti og har deltatt i alle borgerlige regjeringer siden partiet ble stiftet. Det eneste unntaket er dagens regjering.
Partiet var med i den Høyre-ledede Syse-regjeringen i 1989-1990, men senere vokste det frem en sterk motvilje mot Høyre – så sterk at Høyre ble satt på gangen da Kjell Magne Bondevik ga landet en borgerlig regjering i 1997. Fire år senere dannet Bondevik sin andre regjering. Da hadde Senterpartiet satt seg selv utenfor, og Høyre var ikke til å komme forbi som regjeringspartner. Men Bondevik og Valgerd Svarstad Haugland lot sjelden anledningen gå fra seg til å polemisere offentlig mot Høyres kjernesaker som skattelette og næringsutvikling.

FrP er blitt selve Dyret
Senere er det Fremskrittspartiet som er blitt selve Dyret i KrF΄s åpenbaring. Ved all tanke på Frp går KrF i vranglås. Frp får forklare selv hva partiet står for, men i denne spaltists hode er Frp et kristenkonservativt parti med sterke nasjonale overtoner. Hvis oppblåste statsbudsjetter fortsatt er et sosialdemokratisk kjennetegn, er partiet også sosialdemokratisk. Ingen bruker andres penger med så stor iver som Siv Jensen.
Det er dette partiet som har skapt blokkering i KrF-hodet. Det er ikke måte på hvor uspiselig partiet er. Vel er det så at Sylvi Listhaug følger Jesu befaling om å tale i klartekst, men hun står nå ikke for noen annen asylpolitikk enn Stortingets flertall.
I Knut Arild Hareides hjemkommune Bømlo gikk partiet tilbake 6,4 prosentpoeng og har nå bare halvparten så mange velgere som i 2001. Høyre økte velgertilslutningen med 4,8 prosent mens Frp holdt stillingen. Det sier mye om KrF΄s aktuelle posisjon i partiets kjerneområder. Svikten er enda større i andre kommuner i de distriktene hvor kristenfolket stiftet KrF. I Kvinnherad er tre av fire KrF-velgere forsvunnet på 16 år. Spørsmålet er om KrF kjenner betydningen av Bibelens fortelling om skriften på veggen.
Kristelig Folkeparti er selve rundbrenneren i norsk politikk. Partiet flørter med alle, bortsett fra Frp og ytre venstre. KrF gjør hva som helst for å komme i posisjon, bare ikke Frp er med. Det er selve maktbegjæret som er KrF΄s drivkraft når politikken er tømt for innhold. Partiets grunnsyn er et forsvar for det livslange ekteskap. Selv går partiet derimot fra fang til fang og fra seng til seng – bare det gir politisk nytelse.
Kristelig Folkeparti ter seg som en politisk vandrepokal, som velgerne etter neste stortingsvalg setter på hylla som landsomfattende parti – for godt.

Skrevet av Ragnar Larsen

6 tanker om “Rett på sak: Vandrepokalen havner på hylla for

 1. Vi som står på utsiden og beskuer det hele har ofte fasitsvaret. I denne forbindelse, når det gjelder Kristelig Folkeparti, kan de enda redde stumpene.

  Det gjøres ved å bite i det sure eplet og gå inn i regjering i sammen med Venstre, Høyre og Fremskrittspartiet.

  Men nå det gjelder andre kristne partier, bør de finne fram til et gammelt og solid parti, som Kristent Samlingsparti. Det partiet, som undertegnede var med i en gang, har gått av nye ledere. De gamle er uegnet til videre styring og bør byttes ut. Da hadde vi hatt 2 kristne aktive partier til neste stortingsvalg, Kristelig Folkeparti og Kristent Samlingsparti.

  Men problemet er at det er få som ønsker å å underordne seg under andre, de stifter like godt sitt eget parti, og resultatet blir deretter…

  http://www.evangeliekirken-arendal.no

  • Den teorien din deler jeg ikke ubetinget. Hareide er revet mellom fløyene i eget parti. Personlig tror jeg at KRF hadde fått betydelig større oppslutning om de var tydelige på at de ville regjere med SP og AP, og da ville de også fått mer gjennomslag for egen politikk; bistand, rettferdig fordeling, søndagsstengte butikker, restriktiv alkoholpolitikk osv.
   At Ragnar Larsen bettakter FRP som et kristent-konservativt parti, undergraver mannens troverdighet. Det er hverken noe kristent eller noe konservativt med FRP.
   Liberalisme, populisme, grådighet og egoisme har intet med konservatisme å gjøre.

 2. FrP er vel heller et ultra-liberalistisk parti som vil ha, som alle frie stater har, et mye mindre statlig regulert samfunn der man selv tar ansvar for sine egne handlinger. Det vil si en mye mindre regulert alkohol, media, eiendoms og bedrifts marked der mennesket står i fokus og ikke samfunnet styrt av byråkrater.
  Det der med innvandrings politikken er noe som de slenger ut til mindre begavede folk. For eksempel bussjåfører i Arendal som kommunen har erstattet med noe mer intelligent. Dvs blikkbokser med et par ledninger stikkende ut av dem.

  Ellers er Kristent Samlingsparti og KrF like sosial-demokratiske som resten av partiene. Det er forbudspartier, alle sammen. Man må ha sertifikat hvis man stikker en tur på do nå og statlig regulert fordøyelse. Hvis man ikke har de papirene i orden, ligger man tykkt ann… Noe jeg har da jeg stikker på do.

 3. Dette var en feilaktig vurdering.
  Både Kjell Magne Bondevik og Knut Arild Hareide har hatt en stø og sikker kurs med krf.
  Det er ikke fronte egen politikk, men utøse hat, eder og galle over FRP.
  nei, det er KRF sitt hat imot FRP som nesten har tatt kvelertak på dem selv.
  På mange måter kan en si at KRF har falt for eget tak, eller feiltak ? trist ?

 4. Fr. Hareide har en ryggrad som kokt spaghetti der hen Pride-marsjerer under homoflagg mens hen slikker et livsfarlig islam opp etter ryggen samtidig som hen bannlyser Sylvi Listhaug sammen med hele kobbelet av ateistiske venstreradikale kristendomshatere.

  Hareide er selve grunnstenen for avvikling av kristendommen i Norge. Nå får hen KrF’s siste fireårige dans i manesjen før det er slutt for partibrus med kristendomssmak og blir trolig den nyttige idioten som baner veien for sosialistene og gir Støre den siste sjansen til å notere “statsminister” på CV’en. Dette mens alle vet at en av sosialismens grunnteser nettopp er at “religion er skadelig opium for folket” og må bort.

Det er stengt for kommentarer.