Gratis buss til håpets festival med Franklin Graham

Dette kan bli en storsamling som landet ikke har sett maken til siden Billy Graham-aksjonene i 1955 og 1978, sier Sørensen, som er leder av hovedkomiteen for festivalen. Franklin Grahams far, den legendariske evangelisten Billy Graham, talte til tusener på stadionmøter i Oslo begge gangene. Ifølge NRK samlet han hele 40.000 mennesker på Ullevål Stadion i 1955. Dette var trolig norgeshistoriens største kristne møte. Nå er det Franklin som er leder for Billy Graham Evangelistic Association, og han går i farens fotspor med store kampanjer. I Oslo tar arrangørene mål av seg om å fylle de 6.000 sitteplassene i Oslo Spektrum slik at flest mulig får høre evangeliet. De ønsker å mobilisere folk fra hele Norge, og de er villige til å strekke seg langt for at det skal skje, melder avisen Norge i Dag

I følge avisen vil man sponse busser – Hvert sted der noen vil satse på å samle folk til en buss, får utgiftene til bussturen fullt ut dekket av «Håpets Festival», kan Sten Sørensen fortelle. Sørensen håper festivalen kan få evighetsbetydning for mange mennesker. Oslo-besøket blir evangelist Franklin Grahams eneste kampanje i Europa dette året.

– Han reiser verden rundt og forkynner Bibelens enkle evangelium på en klar og sentral måte, og møtene vil bli en fin anledning til å invitere med seg ikke-kristne familiemedlemmer, naboer og venner, sier Sørensen.

Komitelederen er begeistret over hvor mye Graham vil satse for å få spredt budskapet, og han håper mange vil tennes lokalt, slik at det blir fulle busser på veiene til hovedstaden denne helgen. Arrangørene håper at muligheten til å få satt opp gratis buss vil føre til at mange vil satse konkret på å mobilisere folk til å bli med.

– Både enkeltmennesker og menigheter kan bare sette i gang, opplyser Sørensen, som kan fortelle at flere allerede har satt i gang med å kartlegge interessen for å bli med på busstur fra sine steder.

– Det er et unikt tilbud for å få folk til å komme. Vi i arrangement-komitéen håper dette følges opp slik at venner, naboer, kjente og slekt inviteres. Vi vil nå ut til det brede publikum, sier han. Forarbeidet til festivalen er godt i gang. Nylig skrev Norge IDAG om «I am Andrew»-kurset, et evangeliseringskurs som handler om å mobilisere folk i lokalmenigheter rundt omkring til å be for sine ikke-troende venner og slektninger og invitere dem med seg på festivalen. Navnet på kurset henviser til apostelen Andreas i Bibelen (Andrew på engelsk), som tok med seg sin bror Peter til Jesus.

Sørensen kan også fortelle at Billy Graham-organisasjonens massive internasjonale bønnenettverk vil mobiliseres til å gå i forbønn for Norge og for festivalen i Oslo.

– De siste ukene før festivalen, mobiliseres et stort bønneengasjement som vil omfatte ti millioner mennesker. Dette blir mer enn en stor opplevelse. Tenk bare på hvilken makt det er i bønn. Det vil merkes når ti millioner går sammen i bønn, sier Sørensen.

I tillegg til at Franklin Graham forkynner evangeliet, vil en rekke kjente artister delta med sang og musikk på festivalen.