Regimet i Kiev avviste et irakisk fredsintiativ -Irak tilbød seg å forhandle frem en slutt på krigen

Regimet til Volodymyr Zelenskyj har avvist et irakisk forslag om en slutt på krigen i Ukraina. Irak har holdt seg nøytral i forhold til den pågående krigen og tilbød regimet i Kiev om å fungere som en fredsmegler mellom Russland og Ukraina. Dette ble blankt avvist av utenriksminister Dmytro Kuleba som representerer regimet i Kiev. “Når de vil ha fred, oppfører de seg ikke slik Russland gjør. Hun vil ha krig. Vi trenger én ting: at Russland aksepterer et enkelt faktum. Det er at hun fører krig og at hun må trekke troppene sine fra vårt territorium,” sier den ukrainske utenriksminsteren.

Ukraina har som mål å gjenerobre de fire regionene i Donbass som Russland har annektert og samtidig jage Russland ut av Krim. Ukraina er instruert av Washington til å fortsette krigen til siste slutt. Irak er den syvende staten som de siste månedene har tilbudt sine tjenester som mekler for forhandlinger for å stanse krigen i Ukraina.  Tidligere ble det tatt fredsinitiativer i Kina, De forente arabiske emirater, Egypt, Brasil, India og andre land. Kiev-regimet, støttet av Washington, avviste imidlertid alle disse forslagene, og mente at hele verden bare skulle akseptere Kievs betingelser.

Én tanke om “Regimet i Kiev avviste et irakisk fredsintiativ -Irak tilbød seg å forhandle frem en slutt på krigen

  1. Vesten vil selvsagt ikke ha fred. De har jo utstedt arrestordre på Putin via den internasjonale straffedomstolen. Hvor skal Putin da reise for å underskrive en fredsavtale?

    Våkn opp folkens! Dette er Vestens krig for å bli kvitt Putin slik at de kan etablere en ny verdensordning gjennom et reformert FN.I mellomtiden er Russland den gode fiende som tar oppmerksomheten bort fra globalkuppet.

    Derfor narret de Putin til å gå inn i Donetsk og Donbass for å beskytte den russiske befolkningen der mot Zelenskis nazi-Azov-bataljoner som drepte 14000 russere før invasjonen. Noe slikt hadde USA heller funnet seg i. Det betyr ikke at Putin er noen go’gutt. Men den største skurken er USA og EU.

    6
    2

Det er stengt for kommentarer.