Våpenhvilen er over, Israel sier Hamas brøt sine forpliktelser gitt til USA og FN

Siste nytt: Våpenhvilen i ferd med å smuldre opp, israelsk soldat kidnappet av Hamas da terrorgruppen brøt våpenhvilen etter en time

hamas-terror

En høytstående israelsk embetsmann sier at “koordinator av statlig virksomhet i de okkuperte områdene, Generalmajor Yoav Mordechai skal ha kontaktet FN-utsending Robert Serry og informerte ham om at Israel for sin del anser at den humanitære våpenhvilen er over. Det var den libanesiske  Al Mayadeen som først skal ha rapportert at Egypt ikke ville ta i mot den israelske delegasjonen for våpenhvilesamtaler mens Times Of Israel melder at det er den palestinske delegasjonen som har fått beskjed om at de er uønsket.

Fredag formiddag har det rast harde kamper mellom stryker fra Hamas og Israel og begge parter beskylder hverandre gjensidig for å ha brutt våpenhvilen som er i ferd med å smuldre opp. Samtidig er Israels mareritt blitt virkelighet da en israelsk soldat mest sannsynlig er tatt til fange. I følge IDF var en 23 år gammel israelsk soldat som ble tatt til mark-regevfange samtidig som to israelske soldate ble drept i det palestinske angrep. I følge Mark Regev etterlevde det israelske forsvaret våpenhvilen, men etter en og halv time ut i våpenhvilen angrep Hamas israelske soldater og drepte to og tok en til fange. “Forsikringer fra Hamas er verd ingenting,” sier den israelske talsmannen Mark Regev i en kommentar til at Hamas igjen valgte å bryte våpenhvilen. “Våpenhvilen er brutt, skutt i stykker av Hamas,” sa Mark Regev til CNN. Det var torsdag kveld at amerikanske myndigheter kunne offentliggjøre at partene hadde blitt enig om en 72 timers humanitær våpenhvile og at begge parter hadde lovet å etterleve den. Men et løfte fra Hamas er verd ikke verd papiret det er skrevet på. “Dette er en veldig farlig eskalering,” sier Mark Regev som er talsmann for den israelske statsministeren.