“Profet” Frankline Ndifor proklamerte helbredelse over Corona-syke tilhengere -døde selv av viruset han angivelig kunne kurere

Den selvutnevnte profeten Frankline Ndifor i Kingship International Ministries i Kamerun var blant dem som har trodd på “the power of I AM” og at sykdom lett lar seg fordrive ved ganske enkelt å proklame at den og den er helbredet, døde lørdag etter å ha blitt smittet og rammet av Corona viruset. Den selvutnevnte profeten og tidligere president-kandidaten i Kamerun og leder for Kingship International Ministries døde lørdag, bare fire dager etter at han selv la hendene på og proklamerte helbredelse over dusinvis av Corona-syke tilhengere. Profetens dødsfall skapte så mye kaos at det tok politiet flere timer å hente ut kroppen til den avdøde fordi hans familie og tilhengere var samlet for å proklamere hans oppstandelse fra døden

Måtte sette inn politiet for å hente ut liket av den avdøde profeten. Familiemedlemmer og tilhengere ville ikke frivillig gi fra seg kroppen til den avdøde da de var samlet for å be om og proklamere oppstandelse fra de døde.

Rigobert Che, en av pastorens etterfølgere sa til Voice of America at det var forrige onsdag at Ndifor hadde lagt sine hender og proklamert helbredelse over flere dusin medlemmer som var diagnostisert med Corona viruset. Nå som Ndifor er død er det flere av dem som ble helbredet av profeten som frykter for at helbredelsen de fikk ikke virker. “Dette er en pastor som har lagt sine hender på de syke og hevdet at han kunne kurere Covid-19” sa Che. “Dersom du, personen som hevder at du kan helbrede Covid-19 nå er død av sykdommen, hva med alle de andre som er smittet av viruset? Nå som han (profeten) er død, aner ikke alle dem han la sine hender på om de vil bli helbredet eller ikke,” fortalte Che videre. I følge avisen Cameroon Tribune skal profeten ha vært syk i uker før sin død, men han nektet å søke legehjelp før tidlig lørdag morgen da symptomene fullstendig slo ham ut. Han skal da ha ringt til et lokalt medlem av regionens helsemyndigheter som ba han ta kontakt med lege. Men da legen ankom profetens millionvilla befant Frankline Ndifor seg i koma og var i realiteten død. Doktor Gaelle Nnanga sa til VOA at Ndifor døde mindre enn uke etter at han ble diagnostisert med Coronaviruset.

Lege ble oppringt lørdag men kom for sent

Foto av Frankline Ndifor of Kingship International Ministries Facebook/Kingship International Ministries

Doktor Nnanga skal ha blitt oppringt lørdag av bekymrede kirkemedlemmer, men da legen og hans team kom frem til profetens bopel, hadde Ndifor alvorlige pusteproblemer, var bevistløs og skal ha dødd mindre enn ti minutter etter at legen kom. I følge lokale myndigheter skal Ndifors tilhengere ha nektet å godta at deres profet ble erklært død, og både legen og det medisinske teamet ble jaget bort av tilhengere som trodde at deres profet bare var borte for en åndelig retreat med Gud. Lokalt politi brukte flere timer på å få overtalt medlemmene til å gi fra seg liket, da de selv forventet og ba om at profeten skulle oppstå fra de døde, Ndifor var en velkjent tros og helbredelsesforkynner som kom på sjuende plass under presidentvalget i Kamerun i 2018. Den 39 år gamle tros og helbredelsespredikanten skal ha fått 23687 stemmer under valget i 2018. I forkant av sin død hadde han flere ganger bedt og lagt hendene på syke som fryktet at de var smittet av viruset. Dermed kan pastoren som selv trodde han kunne kurere Covid-19 selv ha smittet folk med viruset. Offisielle myndigheter reagerer sterkt på at det ble nødvendig å sette inn politiet for å hente ut den døde kroppen. På tross av at sunne og solide teologiske retninger har drevet med sunn misjonsvirksomhet i Kamerun i mange år, har likevel usunn velstands og trosforkynnelse fått et feste i det afrikanske landet.