Prest falt død om foran en sjokkert forsamling -Vi vet aldri når vårt siste sekund er kommet

https://www.youtube.com/watch?v=wpDFQ9yeETQ

En katolsk prest står og preker foran menigheten som forsøker å lytte til det som viser seg å være prestens siste tale noensinne. Etter at presten faller om løper folk frem for å hjelpe. I forsamlingen begynner noen å synge en hymne, mens man forsøker å gjenopplive presten. Men det er for sent. Hans liv var kommet til sin ende: Og et råd til oss alle må være; “Søk Herren mens han finnes, kall på ham den stund han er nær! ”

Denne debatten har gått over streken med personangrep og bruk av karakteristikker som er uverdige. Derfor stenges saken for kommentering

183 tanker om “Prest falt død om foran en sjokkert forsamling -Vi vet aldri når vårt siste sekund er kommet

 1. Tid og uforutsett hendelse rammer oss alle, sier Skriften. Hvem som vil få en oppstandelse og ”arve jorden” vet bare Kristus på vegne av sin Far.
  Villigheten til å frelse jorden viste Gud ved å ofre den han elsket høyest – sin sønn – ikke seg selv.

  Det er derfor Kristus som også vil administrere oppstandelsen av de døde i tusenårsriket til nytt liv som mennesker. Sammen med sine salvede ”adopterte halvsøsken” av tidligere kvinner og menn. Disse vil ”bli Kristus lik” og gifte seg med ham i åndelig forstand i det himmelske bryllupet. De salvede skal ikke gifte seg med Jehova Gud, men med Kristus. Derfor kaller Bibelen dem for ”bruden”. Det er fordi de må underordne seg Kristus som en gift kvinne må på jorden.

  Dette vil ikke finne sted før etter førti års gjenoppbygging av jorden og de siste av de 144000 salvede er opprykket til himmelen. I oppstandelsen på jorden vil også røveren som hang ved siden av Kristus få en ny sjanse som jordboer.

  Han ble lovet et paradis – have –og etter førti års gjenoppbygging vil haven hans være bragt i orden etter Harmageddon. Engler og overlevende mennesker har ryddet opp. Etter oppstandelsen ”av rettferdige og urettferdige” vil alle mennesker igjennom en tusenårig prøvetid før det evige livet er beseglet.

  10
  9
  • Mener du denne planeten som vi bor på nå skal gjenoppbygges? Det står da at det skal komme en ny himmel og ny jord.

   8
   9
  • Kjell; jeg vet at du har vist i handling og i proklamasjon, at takhøyden skal være høy på søkelys.
   Men, er det greit at Jehovas Vitner og representantet for andre falske religioner skal få spy ut sin vranglære her?

   8
   10
  • Ja. En ny himmel og en ny jord betyr at det skal komme en ny, rettferdig menneskehet med en ny rettferdig regjering til å styre over dem.

   Bibelen er full av symbolspråk. ”Himmel” betyr her regjeringer som i dag hersker over jorden. Det er flere åndelige himler. Paulus snakket jo om ”den tredje himmel”.

   Men ”himmel” i dette tilfellet representerer ikke Guds himmel der Han bor. Han ødelegger ikke sitt eget bosted der det ikke er noe galt. Det er denne verdens onde regjeringer ”som er spart til ilden” – ødeleggelse. Guds rike er ”den nye himmel” som skal sørge for det Bibelen lover – ”alle tings gjenopprettelse”. Et paradis som motsvarer Edens have”.

   ”Jorden” betyr her den onde menneskeheten:
   ” Og hele jorden hadde ett tungemål og ens tale”. (1. Mosebok 11:1)
   Dette betyr ikke at Galdhøpiggen snakket, men ”jorden” her symboliserer menneskeheten. Derfor sier Jesus:

   “Lykkelig er de milde for de skal ARVE JORDEN”.

   Gud er ikke lik onde mennesker uten selvkontroll, går ikke løs på døde ting i blindt raseri. Nei han fjerner det som trenger å bli fjernet – de onde.

   10
   6
  • Ja få denne Josef bort! Korsfest de som har andre meninger enn oss!

   11
  • Du har kunnskap om veldig mye og svarer meget vennlig tilbake til dine debattanter. Du har svar på det meste og er reneste vismannen, det virker endog som du har ” lukket munnen ” på flere med dine intense bibelkommentarer. Du har en psykologisk måte å debattere på som jeg finner underlig. Hvorfor bruker du ikke ditt rette navn f.eks. når du påstår du er utvalgt som en av 12 til styre verden? Jeg bruker initialer, men jeg påstår ikke å være noe jeg ikke er.

   5
   1
  • Jeg lurer av og til på hva slags mennesker som mener at alle andre enn dem selv skal brennes kontinuerlig i et norrønt helvete for å pines i all evighet. Hva slags ubarmhjertig gud er det som virker tiltrekkende på mennesker og trossamfunn som mener slik sadisme og grusomheter er greit for de som ikke mener det samme som dem selv. Kan det kanskje være en gud hvis navn begynner på S mon tro..?

   2
   4
  • Den siste kommentaren din virker avslørenende og det ser ut som larven er i ferd med å klekkes.

   5
   3
  • Til BT. Jeg er absolutt INGENTING. Kun “en pust i en nese”. Det er imidlertid DERFOR Gud utvelger den enkelte:

   “26 For legg merke til eders kall, brødre, at ikke mange vise efter kjødet blev kalt, ikke mange mektige, ikke mange høibårne; 27 men det som er dårlig i verden, det utvalgte Gud sig for å gjøre de vise til skamme, og det som er svakt i verden, det utvalgte Gud sig for å gjøre det sterke til skamme, 28 og det som er lavt i verden, og det som er ringeaktet, det utvalgte Gud sig, det som ingenting er, for å gjøre til intet det som er noget, 29 forat intet kjød skal rose sig for Gud.” (1. Kor. 1:26-29)

   Ingen er frelst før i regnskapets time. Derfor sier Paulus:

   ” 13 Brødre! jeg tror ikke om mig selv at jeg har grepet det. 14 Men ett gjør jeg: idet jeg glemmer det som er bak, og strekker mig ut efter det som er foran, jager jeg mot målet, til den seierspris som Gud har kalt oss til der ovenfra i Kristus Jesus” (Fil. 3:13,14)

   Men det jeg skriver er ikke mine ringe ord, men Guds sannhet. Det er derfor mange ikke vil like det. Akkurat som med de første kristne. Hvorfor tror dere både Jesus og mange av apostlene ble forfulgt og drept? Fordi de var så godt likt..?

   Så tenk ikke på den ringe “Josef”, men tenk på det Gud sier som jeg fremholder for dere. På den nye jord vil det åpnes nye brev og bøker om det som hender nå og det nye som skal skje.Så vend om til sannhet og rett. Da vil det gå dere vel. Lev vel.

   3
   3
  • Din hersketeknikk med å be andre som ikke er enig med deg om og vende om, harmonerer ikke med en kommentar der du mener ulike meninger er berikende og at du også muligens har noe å lære. Du virker bastant i det meste og svarer ikke på det jeg spurte deg om, men kommer heller med en lang avhandling med bibelvers. Dette er i grunnen veldig likt måten JV kan svare på.

   3
   2
  • Sitat BT: ”Den siste kommentaren din virker avslørenende og det ser ut som larven er i ferd med å klekkes.”

   ”Der oversettere skriver ”evig pine” står det egentlig det greske ordet kolasis, som rett oversatt betyr ”everlasting cutting off” – evig avskjærelse fra livet.

   ”Ildsjøen” symboliserer utryddelse ettersom intet kjød kan leve i en ildsjø.

   Ordet helvete kommer fra den norrøne mytologien med Tor og Odin der dødsgudinnen Hel straffet. Helviti betyr ”Hels straff”.

   Der altså kristenheten vender seg til norrøn mytologi og skriver ”helvete” i sine oversettelser a Bibelen, står det i grunnteksten Gehenna. Gehenna var søppelplassen nedenfor Jerusalem der man holdt ilden ved like ved hjelp av svovel av hygieniske årsaker.

   Så når Jesus dømte fariseerne til Gehenna, mente han at de ikke var mer verd enn å ligge på søpla. Altså til evig utslettelse ved ild.

   3
   3
  • Sitat BT: “Din hersketeknikk med å be andre som ikke er enig med deg om og vende om, harmonerer ikke med en kommentar der du mener ulike meninger er berikende og at du også muligens har noe å lære.”

   Så Jesus og apostlene drev med hersketeknikk da de ba alle om å vende om?

   Jeg forstår deg dit hen at du ikke har noe standpunkt. Jeg foretrekker folk med et standpunkt som kan debatteres.

   3
   3
  • Har jeg nevnt helvete i denne artikkelen? Hvordan kan du svare meg på noe jeg ikke har skrevet i akkurat denne artikkelen. Det virker som du holder på å miste grepet når du svarer på noe helt annet og endog beskylder meg for at den Gud jeg tror på er satan. Huff, for en luguber avslørelse du er i ferd med å gjøre. Din ” godhet ” viser nå sitt sanne ansikt.

   3
   2
  • Grunnen til at du ikke kan debattere med meg, er nettopp at jeg har et standpunkt. Hvilket standpunkt er det jeg ikke har? Du kan ikke svare på det jeg spør deg om, dermed har jeg ikke noe standpunkt, og da vet ikke du lenger hva du skal svare og velger deg en annen som du kan vinne over på din side.

   2
   3
  • Det er mine åndelige standpunkter du opponerer. Men aldri med Bibelen i hånd. Hva du eller jeg mener er totalt uinteressant. Det er Bibelen som er fasiten for kristne.

   3
   1
  • Bare det faktum at BT omtaler andre mennesker som “larver” viser at han ikke er i nærheten av kristendommen og dens frelse.

   3
   2
  • Du må slutte å kaste stein i glasshus, du setter diagnoser på meg fordi jeg stiller deg et spørsmål du IKKE KAN svare på, og beskylder meg for at satan er den gud jeg tror på. Opponerer mot dine åndelige standpunkter? Hvem er du? Er ikke det litt farlig at du fordømmer min tro på Jesus som kalte meg. Bruker det billedelige uttrykket at ” larven er i ferd med å klekkes ” som en hersketeknikk på at jeg har kalt deg en larve. Du prøver deg på en spansk en i håp om å gi meg dårlig samvittighet, slik at du kan få rett. Finner din lære tvilsom, også hvordan du responderer. Ikke at jeg nødvendigvis er et bedre menneske, men det prøver jeg heller ikke å gi meg ut for.

   3
   3
  • Har aldri stilt noen psykiatrisk diagnose på deg. Fordi jeg ikke er lege kan jeg ikke vite om du er psyk og har heller ikke interesse av dette. Mitt kall er kun at forkynne. Svar du på mine bibelske standpunkter med Bibelen i hånd så får vi se. Ikke min skyld at du får dårlig samvittighet. Men det skal du være glad for. For det betyr jo i alle fall at du har en samvittighet som kan bli dårlig i blant.

   3
   1
  • Du vrir på alt som skrives av de som ikke skriver deg etter bokstaven. Det er forresten ånden som gjør levende, bokstaven slår ihjel. Alt godt ønskes deg og takk for debatten.

   3
   3
  • Jeg ønsker også deg at du til slutt finner sannheten og får leve i under Kristi styre på den nye jord der rettferdighet bor.
   Vennlig hilsen Josef, Jesu bror

   3
   2
  • Tror det er mange som ikke skjønner hva de trykker på om det er likes eller ikke likes.
   Dette Josef skriver er bare JV sin lære . Bare vranglære.
   Så dette er ikke noe å trykke likes for.
   Kanskje søkelys burde revurdere dette.

   3
   5
  • Skjønner at du har lest en del i Guds Ord, Josef. Men hvor tro er du egentlig mot Ordet? Holder du deg til Ordet alene?
   For det er enkelte ting som du sier som jeg ikke har lest noen sted.

  • Guds Ord advarer sterkt mot dem som forvrenger Guds Ord og går utover Kristi lære.
   Dem som taler skal tale som Guds Ord sier.

 2. For å utdype min kommentar:
  Det er forvirrende tider. Når mennesker som er søkende, tvilende, undrende kommer innom søkelys, syns jeg det er meget uheldig at det de opplever er en person som skriver noen ørkesløst lange avhandlinger, pyntet med bibelsitater, men som vi som har litt bibelkunnskap ser er vranglære.
  At et JV får boltre seg på søkelys, er for meg uforståelig?

  6
  2
  • Er enig med deg at disse lange avhandlingene i et kommentarfelt rett og slett ikke passer. Har man behov for å skrive lange avhandlinger, bør man vel opprette sin egen blogg og skaffe seg tilhengere. Det virker som det er det som er intensjonen i dette tilfelle, selvom det er mulig å ta feil.

   7
   2
  • Så det er din definisjon på hva et kommentarfelt bør inneholde som er fasiten? Jeg kan ikke noe for at dere ikke klarer å svare ut i fra Bibelen. Slik var det også på Jesu tid. Til slutt ble tilhørerne så bitre at de drepte ham.

   3
   3
 3. Jepp, BT: Jehovas Vitser har benyttet julehøytiden, når vi andre mer eller mindre “slumrer”, til å forsøke å “kuppe” søkelys!

  5
  2
  • Det er en mulighet, uten at man kan være helt skråsikker. Har ikke opplevd makan til intens bibelsitering.

   5
   2
  • Nå har jeg forkynt hele mitt voksne liv, så julen er nok ikke noe spesielt for meg.

   3
   4
 4. Når enkelte ser sine åndelige standpunkter truet uten at de kan svare er det velkjent almennpsykologi at de går løs på personen. Det ser jeg gang på gang her. Angst er hovedårsaken til aggresjon. Derfor har det frie ordet alltid vært den styrende majoritetens største frykt.

  Bare vent til det er myndighetene som går løs på dere og bokbålene med bibler lyser opp himmelen. Da skal dere minnes at det var akkurat det samme dere bedrev. Og Gud vil ikke høre på hyklere.

  Carl Gustav Jung sa det slik: ”Den som skal yte motstand mot den organiserte masse, må i seg selv være like godt organisert som massen.” Han forsto poenget. Men for den sanne kristne er det Guds ånd som hjelper til å avsløre feighet og frykt for andres meninger.

  ”Sannheten skal frigjøre dere”, sa Kristus. Så frigjør dere derfor fra frykt og feighet.

  3
  8
  • Nå begynner dine kommentarer å bevege seg i den retningen der din sårbarhet viser seg. Du beskylder meddebattanten for personangrep og setter diagnoser for å prøve og vippe en av pinnen. Det du prøver på med din kommentar er en ufin manipulering der du prøver å psyke/trette ut den du debatterer med. Dette vitner ikke om gudsfrykt i det hele tatt, men heller en form for hersketeknikk som ikke sømmer seg i det hele tatt.

   8
   2
  • Almennpsykologi gir ingen diagnoser. Almennpsykologi gjelder deg og meg – oss alle. Dersom det er psykiatri du mener er det andre som bedriver dette mot meg. Eller som deg – kaller meg for en larve som klekkes. Dette viser at du ikke har noen kristen personlighet. BT.

   3
   6
  • Det er nok ingen her som opplever at sine åndelige standpunkter er truet, av dine lange og meningsløse utlegninger.
   Men, vi vet av erfaring at det er nytteløst å gå i diskusjon med et Jehovas Vitne! Derfor er det ingen som gidder å kaste bort tiden på å svare deg. Det eneste man vil oppnå er at serverer enda en tallerken med en grøtete og smakløs religiøs suppe.
   Har selv hatt mange vitner på døren opp gjennom årene. Leste en bok skrevet av et ex-vitne, som fortalte en del om hvordan håndtere dem på best mulig måte. Den kunnskapen, kombinert med god bibelkunnskap, gode talegaver har gjort at jeg har punktert dem fullstendig når de har vært her.
   Han siste som var her, gikk herfra blek i ansiktet med en liste han hadde skrevet, med spørsmål til lederskapet i menigheten, som han lovet å komme tilbake til meg med svar på. Har aldri sett ham igjen, og det er minst 5-6 år siden:-)
   Ingen andre har heller kommet, så de har nok fått streng beskjed om å ikke gå på denne adressen:-)

   Angst er forøvrig ikke hovedårsak til aggresjon. En person som har et angstanfall, enten det er generalisert angstlidelse, panikkangst eller sosial angst, vil normalt aldri opptre aggressivt.

   6
   1
  • Ansgar Brautende: ” Derfor er det ingen som gidder å kaste bort tiden på å svare deg.”

   Pussig. men så mye tid dere bruker på å “svare” meg med personangrep, kunne dere heller brukt 1/10 av tiden med å vise til bibelske motargumenter. Så den løgnen kjøper jeg ikke.

   3
   5
  • Ansgar Braut: “Han siste som var her, gikk herfra blek i ansiktet med en liste han hadde skrevet, med spørsmål til lederskapet i menigheten, som han lovet å komme tilbake til meg med svar på. Har aldri sett ham igjen, og det er minst 5-6 år siden:-)”

   Også blek i ansiktet da gitt. Ja det skjønner jeg etter hvordan du behandler andre. Det har du forresten bedt om unnskyldning for tidligere, men det var kanskje pro-forma?

   Nei, når Vakttårnvitnene forlot meg var det etter å ha blitt behandlet på en verdig og medmenneskelig måt med mat, drikke og bibelske samtaler.

   3
   5
 5. Det er en reell fare for at denne nettsiden er i ferd med å utslette seg selv av en person som opererer med dekknavn – og hevder han er ” i sannheten “. For meg innebærer sannheten at man har mot nok til å bruke eget navn : I pressekretser er det en god regel som sier at ” det man ikke kan sette sitt navn under ; skal man heller ikke skrive “.
  Eller : Er hensikten med alle disse avhandlingene nettopp å ødelegge ” Søkelys ” ?.
  Det mener jeg vil være synd.

  7
  2
  • Jeg har ikke en krig mot kjøtt og blod, men mot ondskapens åndehær i himmelrommet.

   3
   5
  • Hvis det er en trøst ” Josef “, så har alle som har tatt imot Jesus den samme kampen.

   8
   1
 6. La oss få denne Josef kastet ut så vi kan krangle videre med JK Christensen uten at slike bibelsprengte mennesker som Josef får forstyrre oss med alt gudesnakket.

  14
 7. Jeg ønsker også deg at du til slutt finner sannheten og får leve i under Kristi styre på den nye jord der rettferdighet bor.
  Vennlig hilsen Josef, Jesu bror

  7
  4
 8. Hva skjer med et menneske som denne presten når det dør? Den greske filosofen Platon postulerte at alle mennesker har en udødelig sjel noe kristenheten har adoptert.

  Det er samme feiltanke som ligger til grunn for betydningen av Jesu død. ”Han led døden i kjødet men ble levendegjort i ånden”, sier grunntekstene. For tenk om Jesus fikk en oppstandelse som menneske. Da ville han jo tatt bort verdien av sitt offer som oppfylte Adams død og Moselovens ”like for like, liv for liv”.

  Men Jesus kunne etter sin oppstandelse gå rett i gjennom låste dører, så han måtte ha fått en oppstandelse som den ånd han var før han kom til jorden. Sitt jordiske liv har han for all fremtid gitt som offerdød, og det kan ikke tas tilbake.

  Så når han viste seg etter sin død i menneskeskikkelse, så materialiserte han seg slik en åndeskapning kan. Prinsipielt det samme som englene gjorde da de viste seg for mennesker, eller som de onde englene gjorde før Noahs tid der de endogtil fikk barn med menneskenes døtre.

  Så hva med oss andre dødelige? Jo, de salvede hellige må også dø for å komme hjem til himmelen. Dette er de 144000 kvinner og menn som Bibelen snakker om. Disse kommer rett til himmelen etter sin død. Men hva med alle de andre menneskene? Jo, for det første er de ”den store skare av alle raser, folk, ætter og tunger” som får overleve Harmageddonslaget om kort tid. Alle de øvrige som dør må ligge i Guds minnegraver frem til paradiset er reorganisert på jorden. Da vil det komme ”en oppstandelse av rettferdige og urettferdige“ som blir gjenskapt til liv på jorden.

  De rettferdige er alle de som har trodd på Gud opp i gjennom tidene, mens de urettferdige er de som aldri har fått høre budskapet og som får en ny sjanse. På slutten av tusenårsriket vil alle disse menneskene stilles overfor en ny prøve, før de som klarer det erklæres rett til evig liv.

  Men inntil videre er døden den fienden som menneskene må tåle. Døden sier Bibelen følgende om:

  ” For alle dem som lever, er det håp; for en levende hund er bedre enn en død løve; 5 for de levende vet at de skal dø, men de døde vet ikke nogen ting, og de får ikke lenger noen lønn, for minnet om dem er glemt.” (Forkynneren 9:4,5)

  Døden er altså ikke-eksistens. Og vi glemmer de døde bak oss i tur og orden. Men det gjør ikke Gud. Han lar alle som er i minnegravene få en ny sjanse. Hvilken barmhjertig Gud Han er!

  8
  6
 9. Josef; Jeg vet ikke hva du sikter til med at jeg skal ha bedt om unnskyldning?
  Når det gjelder BT og larven; her står vi overfor to muligheter:
  1. Du har Asperger Syndrom e.l, og forstår ikke ordspill?
  2. Det var en ondskapsfull hersketeknikk?

  Jeg ser at du fekter i øst og vest, bibelsitatene har blitt erstattet av usakligheter og oppgulp. Du brenner lyset i begge ender…

  14
  6
  • 22/12/2017, kl. 08:49 sa Ansgar Braut på Søkelys:

   ”Og jeg har ingen problemer med å innrømme at jeg kan gå over streken selv.
   Selv vil jeg ta min del av ansvaret for en god og saklig debatt, og tenke meg nøye om hva jeg skriver.”

   Dette kaller jeg å beklage oppførsel du selv mener er ”å gå over streken”. Men det var kanskje bare tomme ord?

   Ellers er det vel verd å merke seg at jeg omtales som et dyr og jeg gis psykiatriske diagnoser. Den rettsindige leser vil her trekke den korrekte slutning at “Ansgar Brautende” er like lite lege som kristen.

   Et godt kristent tre bærer ikke slike frukter. Så sannelig sier jeg deg “Ansgar”:

   Vend om og bli en kristen. Da er du hjertelig velkommen til evig liv på den nye jord.

   7
   7
  • ” Bibelen er full av symbolspråk “, sitat Josef! Her klager “Josef ” over at han blir omtalt som et dyr, altså larve som han sikkert mener. ” Larven er i ferd med å klekkes “, er et symbolspråk på at læren til denne mannen er i ferd med å avsløres som samme lære JV har. Han viser da til at symbolspråk er noe som tydeligvis bare han har lov å definere. Jeg har ikke sagt at du er en larve, så vet du det.

   Når du er så flink å omgjøre mye av skriften i symbolske vendinger, da går man utifra at du er såpass inni den symbolske verden at du forstår hva man mener. Kan jeg spørre deg om du tror at det finnes et helvete under jorden?

   8
   5
  • Under jorden finnes bare fjell og magma. Odin og Tors Helviti er en overlevning fra hedensk lære som bare delvis måtte vike for Kvitekrist for å roe ned den gamle norrøne kulturen.

   Helveteslæren er også en naturlig følge i andre kulturer . Da Platon fant opp den udødelige sjelen, kom noen på at det oppstod et problem med de onde som jo følgelig heller ikke døde. Da fant de opp Hell og Hölle for å bli kvitt de onde på et egnet sted.

   4
   7
  • Det som er skremmende med deg, er at du nærmest har satt deg til dommer over hvem som er frelst og ikke frelst. Såvidt jeg vet, er det Gud som er i dommersetet når det gjelder dette.

   18
   4
  • Da kommer neste spørsmål. Hvordan definerer du skriftstedet ” For hvert kne skal bøyes i himmelen, på jorden, og under jorden! Hva og hvem befinner seg under jorden?

   10
   3
  • “Under jorden” ligger alle de døde. Det har du sikkert lagt merke til på gravlundene. De som døde som rettferdige vil få en oppstandelse til nytt liv på jorden. Disse vil straks de er oppstandne bøye kne i takknemlighet.

   Dette er så sikkert at man kan si det om dem allerede nå.Det gjelder alle henfarne med et jordisk håp. Også de førkristne, fordi “ingen steg opp til himmelen før han som steg ned”.

   Hyggelig at du viser slik interesse for bibelforståelse BT. Bare spør i vei du..

   5
   6
  • BT: ” Det som er skremmende med deg, er at du nærmest har satt deg til dommer over hvem som er frelst og ikke frelst”.

   Jeg dømmer ingen enkeltperson. Jeg bare fremholder de to mulighetene som finnes – evig liv eller evig død. Det er opp til den enkelte å vende om – eller forlate det evige livet.

   Når Bibelen sier ”den som synder den skal dø”, glemmer mange oversettere at grammatikken står i en form som egentlig betyr: ”Den som fortsetter å synde, den skal dø”, ”Den som praktiserer synd den skal dø” og altså en som synder med vitende og vilje.

   For slike svinner håpet om evig liv, og det er rett av oss å advare disse:

   ” 18 Når jeg sier til den ugudelige: Du skal visselig dø, og du ikke advarer ham og ikke taler og advarer den ugudelige for hans ugudelige ferd for å holde ham i live, da skal han, den ugudelige, dø for sin misgjernings skyld, men hans blod vil jeg kreve av din hånd. 19 Men når du har advart den ugudelige, og han ikke vender om fra sin ugudelighet og fra sin ugudelige ferd, da skal han dø for sin misgjernings skyld, men du har reddet din sjel.” (Esekiel 3:18,19)

   Vi er altså FORPLIKTET til å advare, ellers mister vi selv livet.

   6
   7
  • Josef, Asperger er ingen sykdom, men et syndrom…En av mine nærmeste har Asperger, og jeg tar meg nær av at du kaller det en psykisk sykdom.
   Håper det var av uvitenhet!

   6
   1
  • Det er HELSEPERSONELL som diagnostiserer Aspberger. Tilstanden er oppkalt etter en LEGE.

   Asperger syndrom er en nevropsykologisk utviklingsforstyrrelse.
   Tilstanden hører inn under autismespekterforstyrrelsene (“autism spectrum disorders”), også kalt gjennomgripende utviklingsforstyrrelser. Asperger syndrom blir ofte sett på som en høyt fungerende form for autisme.

   3
   4
 10. Filmen er et godt eksempel på mangel på kunnskap om hjerte-lunge-redning. Det er også en gammel film, så det er mulig at kunnskapene på den tida var så som så. Her burde man startet med HLR med det samme det ble konstatert at vedkommende ikke pustet og det ikke ble funnet puls. 30 dype brystkompresjoner med en frekvens på 100 per minutt, og 2 innblåsninger. I dag er hjertestartere et godt hjelpemiddel, men man må likevel starte med HLR og utføre det i noen minutter før hjertestarteren er klar til å støte.

  Kan dere ikke HLR bør dere melde der på kurs med det samme. Det er livsviktig kunnskap.

 11. En flokk med ateister klarte ikke å la en “March for Jesus” gå i fred i USA. Som vanlig tåler ikke venstreradikale maskerte ateist-feminister at andre stemme enn deres egne skal høres. Desverre for anføreren fikk hans provokative angrep på glade mennesker en brå slutt. Det minner oss om hvor raskt også denne verden vil ta slutt:

  https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=rcaDO7SY4-4

  7
  6
 12. Et direkte spørsmål til “Josef ” :

  Satan , eller Djevelen , har sin egen logo eller symbol . Hvordan ser dette ut ?

  • Satan Djevelen omtales som ”DRAGEN”. Dyret med to horn som talte på vegne av dragen er Anglo-Amerika – det syvende og siste av de syv bibelske verdensrikene.

   Sammen med de øvrige nasjonene – de ti horn – har de dannet et bilde av dyret – FN. Gjennom FN vil disse nasjonsdyrene enes om å gå til krig mot lammet – Kristus ved hans jordiske salvede. Det starter med at man gjennom FN blir enige om å forby all offentlig religion world wide.

   Dette vil Jehova ved Kristus legge nasjonene i hjertet å utføre. I virkeligheten dreier det seg om begynnelsen på domsavsigelsen over BÅDE falsk religion OG nasjonene.

   Etter dette vil Dragen – Djevelen – bare ha sin arrestasjon i vente og ikke slippes løs før en kort gjesteopptreden etter tusenårsriket før han avlives for godt.

   5
   7
 13. Jeg vet ikke hva Josef prøver på her på Søkelys, men jeg har en mistanke om at mannen prøver å få makt. Det er fornøyelig å lese hvordan han opphøyer seg selv, hvordan han tillegger seg egenskaper som han opplagt ikke har, og hvordan han dømmer mennesker som er uenig med han til fortapelse. Vi vet at det kan gå litt rundt i hodene til enkelte kristne som skaper seg storhetstanker om sin egen betydning, og det skal ikke mye til for å forstå at det må være noe alvorlig galt her. Når vi pirker borti overflaten ser vi tydelig hva som bor i han. Det er så langt fra det han påberoper seg å være. Herskemetoder i kombinasjon ev bibelsitater er en dårlig blanding som lett gjennomskues. Trist at en som kaller seg kristen kan bli så forkvaklet.

  16
  5
  • Han sier han har gått fra dør til dør i flere år. Det er vel stort sett JV/adventistene og mormonerne som er/har vært flittig til å gå på dørene. De har visst sin egen oversettelse av bibelen også hvis jeg ikke tar feil.

   9
   4
  • Tanken på at han er en av de 24 eldste i Åpenbaringen taler i beste fall om en frodig fantasi. Hvorfor han kommer med tøvet er et mysterium.
   Problemet, for han, er at hans øvrige «undervisning» forsvinner i tåka når man har hans vrangforestilling som bakteppe.
   Jeg vil tro han er en ex JV. Kastet ut pga egne storhetstanker.

   16
   3
  • T.O. Josef vet ikke hva løgn er for noe, og han vet ikke hva tilgivelse er for noe.

   13
   4
 14. Presten i dette tilfellet fikk erfare den adamittiske død – følgene av at Adam og Eva valgte å stjele frukt fra ett av de to trærne Jehova Gud eide i Edens have. Et fullkomment menneske forventer Gud fullkommenhet av. Derfor dødsstraff. Adam og Eva begynte derfor som ufullkomne å dø langsomt.

  Adam ble 930 år, etter som 1000 år er en grense Jehova har satt for ufullkomne menneskers maksimale livslengde. Lever mennesket lenger enn tusen år erklærer Jehova dem rett til evig liv – så fremt de ikke synder forsettlig. Derav rett til evig liv etter 1000-årsriket.

  Tusenårsriket er en mellomperiode der menneskene fortsatt til en viss grad er dekket av Jesu beskyttende tilgivelsesparaply. Men etter Harmageddon er ikke adamittisk død tilgjengelig lenger – den død det er en oppstandelse i fra. Da vil praktiserende grove synder også medføre død, men nå er det snakk om den evige død – ”to ganger død, opprykket med rot” – som Adam, fariseerne og de som dør i Harmageddon er rammet av.

  Etter de tusen år står menneskene atter på egne ben og enhver grov kriminalitet blir møtt med evig død. Alt er da gjenopprettet og vi kan litt frimodig og humoristisk tenke oss Jehova avslutter sin hviledag med følgende ord:

  -Åhh, det var godt å ta en hviledag. Hvordan står det til med mitt skaperverk kjære min sønn?

  -Akkurat like fullkomment og fredelig som da du startet hvilen Far. Ja – du vet jo det var et lite intermesso med noen bråkmakere her mens du hvilte men det har jeg tatt meg av og ordnet opp i. Så nå som du har avsluttet hvilen kan vi kanskje fortsette å skape liv i hele universet slik du snakket om..?

  -Ja, la oss sette i gang kjære gutten min…

  4
  8
 15. Josef opptrer nå også som en slags spesialist i autisme og psykiatriske sykdommer.
  Asperger Syndrom er like lite en sykdom som det Downs er det! At det er en psykiater som setter diagnosen er helt naturlig, da pasienten ofte har sammenfallende symptomer med forstyrrelsen ADHD, psykiatriske sykdommer innenfor spekteret av ulike personlighetsforstyrrelser. I tillegg vil en person med AS ofte ha tilleggslidelser som angst og depresjon!

  Hvem skulle ellers skille disse ulike syndromene, psykiatriske lidelsene og forstyrrelsene fra hverandre, og gi personen en korrekt diagnose(r), dersom det ikke var en psykiater?
  Forskjellen på AS og andre forstyrrelser og lidelser innen psykiatrien er at AS ikke kan behandles med medikamenter!

  Jeg anbefaler deg, Josef, dersom du ikke har kunnskap om et tema, så la vær å si noe om det….Eh…når jeg tenker meg om, så vil det medføre at du må slette omtrent alt du har skrevet her på søkelys!

  11
  5
 16. De fleste mennesker vil få en oppstandelse og en ny sjanse til liv som mennesker på den nye jord. Det er bare de som har spottet Guds sannheter som får slippe et liv de selv var så i mot. De dør i Harmageddon for evig og vil for en gangs skyld gjøre noe fornuftig – gjødsle markens ville vekster med seg selv.

  Menneskene kan derfor glede seg til å treffe sine kjære bakover i tid på den nye jord. Oppstandelsen vil skje velordnet – de siste (som døde) skal bli de første (til oppstandelse) slik at de alltid vil møte noen de kjenner igjen.

  Oppstandelsen starter en gang etter førti år inn i 1000-årsriket, når engler og overlevende mennesker har ryddet opp i alt kaoset etter Harmageddon.

  Tenk hvilken stor glede det vil bli å møte sine avdøde kjære. For ikke å snakke om å treffe sine genetiske forfedre og høre dem fortelle om deres liv. De som tar dem i mot kan på sin side fortelle dem om det storslagne håpet om et evig liv de nå kan få vite om og lære alt om.

  Så alle som nå lever og helst vil slippe opphold i det sorte hullet i bakken sammen med biller og mark, har en strålende mulighet til å ta imot frelsen, overleve Harmageddon og få et evig liv under paradisliknende omstendigheter.

  This is an offer You can’t refuse…

  6
  7
 17. Det er interessant at forskere på menneskekroppen kommer til den konklusjon at mysteriet ikke er at et menneske skulle kunne fortsette å leve evig som ung, men mysteriet er dødsmekanismene.

  Alt ved den menneskelige kroppen ligger egentlig vel til rette for at kroppen skulle kunne fortsette å leve uten stans. Alle kroppens celler er regenerert -fornyet – etter rundt syv år, frem til tyveårene. Selv hjerneceller har det vist seg regenererer seg selv.

  Men så begynner cellene å regenerere saktere og saktere for til slutt ved alders ende stanse helt opp. Dette tåler ikke kroppens vitale indre organer og døden inntreffer. Dessuten er ufullkomne legemer svært utsatte for angrep av mikrober som på sin side gjerne overtar hele kroppen i sitt selvmordsangrep på oss.

  I nye verden vil Kristus på vegne av Jehova sørge for at telomerene ikke systematisk faller av kromosomene i cellene og fremskynder død og alderdom. Telomerer er gode indikatorer på aldringsraten.
  Det er snakk om bunter av DNA som finnes på slutten av kromosomene i alle celler som hjelper til med å beskytte, kopiere og stabilisere kromosomendene.
  De har blitt sammenlignet med plastikktuppen på skolissene, fordi de hindrer kromosom-endene i å bli frynsete og klistre seg til hverandre.

  Dette er piece of cake for Skaperen å fikse når Hans tid er inne for det. Bibelen lover oss derfor at ”ingen borger skal si jeg er syk”, ”det skal ikke fødes barn til en brå død”, ”ingen skal løfte sverd mot en annen” og ”kornet skal bølge over åsene”.
  Når menneskene igjen får stabilt unge kropper vil også deres til dels forvirrede sinn leges. Dette er et løfte fra himmelens og jordens Skaper, og det er Hans sønn Kristus som skal gjennomføre all legedom ved hjelp av sine 144000 brødre.

  Den Store Legen Jehova gir oss derfor et svært godt tips:

  ”Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer ut av Guds munn”. (Matteus 4:4)

  Så jeg gir dere følgende medisin på blå resept:

  Les Bibelen hver dag! Så vil for de fleste krangel og ondskap forsvinne fordi Guds strålende løfter er så overveldende at en hver latterlig disputt blir for intet å regne.

  6
  11
  • “”Mennesket lever ikke av brød alene, men av hvert ord som kommer ut av Guds munn”. (Matteus 4:4)”
   Gå DU og gjør likeså, så vil du KANSKJE få noe visdom. For ALT du har prestert på denne bloggen, er selvopphøyelse og skvalder. Verre lapskaus enn det du sauser isammen, skal man leite lenge etter.

   10
   5
  • Har du hørt slikt vås?? Hvor har du dette fra? Kapittel og vers Takk?? Neivel..regnet med det: at dette bare er fantasiene og vrangforestillingene til en stolt, selvopphøyende syk mann.?

   15
   5
  • «….som skal gjennomføre all legedom ved hjelp av sine 144000 brødre.»

   Hva er dette for noe sludder! Hvor i all verden har du fått det fra, Josef?

   8
   2
 18. ”For meg er døden en vinning”, sier Paulus. Dette var selvsagt fordi et annet himmelsk liv ventet ham.

  Det er dermed ikke sagt at alle mennesker ser så positivt på å skulle dø. De aller fleste mennesker som lever i dag ser slett ikke frem til å skulle dø dersom helsen er rimelig intakt. Tvert om gjør de fleste seg store bestrebelser for å opprettholde sitt nåværende kjødelige liv.

  Dette viser at disse menneskene ikke har noe kall eller håp om liv i himlene, men naturlig nok ønsker seg fortsatt tilværelse her på jorden sammen med sine kjære. De er altså ikke født på ny i sitt indre.

  Det er ikke noe galt med det. Disse har om de er ydmyke og vil det, et vidunderlig håp om en evig tilværelse på planeten jorden med unge, sterke kropper og fredfylte sinn.

  Men verken salvede med himmelsk håp eller den store skare av mennesker med jordisk håp har noen rett til å avslutte sine egne liv selv. Mennesker som ikke kan gi liv kan heller ikke ta liv – ei heller sitt eget. Gud derimot kan ta liv, ettersom Han også evner å gi liv.

  Hvor herlig det er for kristne mennesker at det livet som nå for mange kan fortone seg ugunstig, snart skal avløses av et nytt og varig bedre alternativ – enten vi skal til himmelen eller for de som skal bebo jorden i all fremtid.

  Hallelujah!

  6
  9
 19. Når jeg leser her inn så blir jeg forundret over så mange misliker denne Josef, og egentlig med god grunn.

  Så hvorfor ikke bare ignorer ham, og ikke kommentere hans skriverier.

  Da blir han lei til slutt skal du se, når ingen vier ham noen oppmerksomhet.

  Mvh RJ

  11
  8
  • Han har muligens en tilhengerskare av noen som også er JV, som trykker tommel ned til absolutt alt andre skriver som motargument uansett hva det er.

   10
   5
 20. Hvor vidunderlig det er å forkynne det gode budskap om at Gud Jehova har latt sin enbårne sønn (båret frem av en) gjøre vei i vellinga for Guds skaperverk og gi oss en ny sjanse til evig liv etter at Adam og Eva fratok oss den første.

  Hvilken rolle spiller det da for en sann kristen om en demoninspirert, ond verden rundt oss bjeffer litt. Nei det er vi lovt av selveste Jesus selv mange steder. Det viktige når man vandrer mellom slike åndelige synkeminer er å feste blikket mot målet og gå rett frem uten å kikke seg til høyre eller venstre.

  ”Svarer du dåren etter hans dårskap blir du ham lik”, advarer Bibelen. Så til alle dere her som vil ut av dødens nedarvede favntak er det bare en ting å si:

  Lytt til alle argumenter, hold det opp mot Bibelens løfter og lev etter Guds milde ord. Da kommer du i betraktning når Jesus på vegne av sin Far Jehova oppfyller sitt løfte:

  ”Lykkelige er de milde, for de skal arve JORDEN”. (Jesus i Matteus 5:5)

  6
  8
 21. La eder ikke hisse opp av brushanen Josef.

  Han er bare en ung mann som etter et par år på dørene til folk med Vakletårnet, og etter å ha sammen med andre Vakletårnet budbringere, blitt jaget nedover gatene av kattunger hvis mødre mener at dette er god trening for å jage mus og ekorn, nå har funnet ut at han kan presentere Vakletårnet sitt budskap her inne. Det er ingen kattunger her og alt er derfor trygt.

  Han er kanskje irriterende. Men vi har alle vært selvsikre brushaner. Det i vår uskyldige ungdom da alt var enten svart eller hvitt.
  Så bare vær robust og blås litt på hans Vakletårnet budskap slik vi kristne alltid skal. Så skal vi se at kanskje at han kommer til vett og den kristne tro.

  Men moro er det å se en slik hane bruse voldsomt med fjøra. Morsomt for oss som har vett, en kristen tro og en moden alder.

  15
  9
  • Knut. Jeg tror faktisk Josef er en eldre mann. En mann som er sykelig opptatt av endetiden og som lever og ånder for det han kaller Harmageddon.
   Han legger opp til å bli mostsagt, for da påstår han seg å være forfulgt på lik linje med Kristus, noe han anser som en ære. Det er faktisk viktig at han kan kalle seg forfulgt, for med hans logikk er det beviset på at han har rett. Ved skrivingen på Søkelys «kvesser han åndens sverd», som han selv sier. Det vil si at han utmanøvrerer enhver med sin bibelkunnskap. I virkeligheten kommer han med et sammensurium som slett ikke stemmer med bibelen. Spesielt ille er hans utlegninger om endetiden. Her er det mye som han har diktet opp.

   11
   7
 22. Å elske sin neste som seg selv innebærer at man også elsker seg selv. Det er et fantastisk bud Bibelen gir oss! Om vi så bare streber etter dette høye målet vil vi kunne si: Døden, hvor er din brodd? (1. Kor. 15:55).

  I verset foran skriver Paulus: ” Da oppfylles det ord som er skrevet: Døden er oppslukt til seier.” De sanne kristne har tilgang til en av åndens frukter – TRO.

  Så tror vi at Jehova Gud har sendt sin sønn Jesus til soning for våre synder ved å dø og oppfylle loven om ”like for like, liv for liv” – ja da vet vi at vi ikke behøver å frykte den døden vi arvet etter Adam og Eva.

  Så vi kan ikke si at vi elsker vår neste om vi ikke også elsker oss selv. Vår kjærlighet til livet gjør oss vanligvis glade og lette til sinns. For glede er også en av åndens ni frukter. Dette gjør at vi heller ikke sørger slik som hedningene gjør. Den kristne VET at han/hun skal få møte sine kjære igjen om man holder ut helt til enden.

  Og enden er i sikte som aldri før. Innen kort tid vil verdensbegivenhetene begynne å rulle og Bibelens profetier går i en siste oppfyllelse. Så opp med hodet du som sørger!

  Døden er selvsagt ingen jubeldag for jordmennesker, men når mennesker etter et mer eller mindre langt liv dør, så har de ofte også hatt anledning til å legge en varig grunnvoll for sin mulige oppstandelse til det som Jesus lovte:

  ”Salige er de saktmodige, for de skal arve jorden.” (Matteus 5:5)

  8
  5
  • «Og enden er i sikte som aldri før. Innen kort tid vil verdensbegivenhetene begynne å rulle og Bibelens profetier går i en siste oppfyllelse.«

   Det var da veldig som det haster, Josef. Overlat ting til Gud. Slapp av i Gudbrandsdalen og nyt at solen har snudd. Gi slipp på den syke tanken om at du er en av Åpenbaringens personer. Gud har kontrollen. Han greier alt så bra uten din hjelp. Han har intet behov for at du skal styre jorden. I mellomtiden bør du snakke med en person du har tillit til og som kan hjelpe deg. Alt godt for det nye året.

   10
   7
  • Josef. En ting er i alle fall sikkert. Du tilhører ikke den kategorien. Du er ute etter å opphøye deg selv, og du vet hva bibelen sier om slike?

   14
   7
  • Fariseerne og de skriftlærde brukte også bibelvers for å prøve og fange Jesus med ord. De skriftlærde kjente godt til hva som sto skrevet i Guds ord, mulig de kunne det meste på rams, akkurat slik som du. Du bombarderer de du svarer og debatterer med med bibelvers.

   Hvem er det du skal omvende her? Du har funnet en plattform på nettstedet Søkelys, der er det endel kristne og andre som debatterer/sier sin mening over artikler som legges ut. Du fører en aggressiv form for debatt, der du legger ut i det vide og brede om DIN lære. Du bruker bibelvers i alt du kommer med og opptrer som ” prinsessen som ingen kunne målbinde “. Er det ikke på tide å innse at kristne ikke tror på læren til JV…

   13
   3
 23. Det avsluttende temaskriftstedet for denne tankevekkende artikkelen om prestens død har sin opprinnelse i Jesaja 55:6:

  ” Søk Herren mens han finnes, kall på ham den stund han er nær!”

  Et godt valgt skriftsted. Men det bør legges til at i de tidlgste grunntekstene står det ikke “Herren” – adonaj. Men det står “Søk JHVH…”

  Bibelen er krystallklar på at det ikke vil gå bra med den som legger noe til eller trekker noe i fra Guds ord. Å frata Faderen Hans egenvalgte navn er i alle fall ikke noe jeg tar sjansen på.

  Derfor siterer Jesu apostler Joel når de skriver: “Hver den som påkaller Jehovahs/Jahvehs navn skal bli frelst”.

  De som ber bør vende sin bønn til Jehovah/Jahveh og avslutte bønnen med “i Jesu navn amen”. Da viser vi at vi verdsetter det offer Jesus ga oss – sitt jordiske liv.

  • Feil, Josef: Det står ikke en advarsel om at det skal gå ille dersom noen legger til eller trekker fra noe i Bibelen.
   Det står imidlertid det i Åpenbaringsboken, og da må vi forholde oss til at det er den boken det advares mot å trekke fra eller legge til.
   Noen tenker på Bibelen som en bok, men den er jo som kjent en samling av 66 bøker!

   Jehova eller Allah, har det til felles at de er avguder: førstnevnte skapt at den onde sekten Jehovas Vitser og den andre er en ørkendemon.

   Vi kristne sier og skriver Gud!

   VIKTIGST, Man, blir ikke frelst av å påkalle Guds navn(og slett ikke Jehovas), men JESU NAVN:

   Apg:

   21 Og hver den som påkaller Herrens navn,
   skal bli frelst.
   22 Israelitter, hør disse ord! Jesus fra Nasaret var en mann Gud utpekte for dere gjennom de mektige gjerninger, under og tegn som Gud lot ham gjøre blant dere, og som dere selv kjenner til. 23 Han ble utlevert til dere slik Gud på forhånd hadde bestemt og visste om, og ved hjelp av menn som ikke kjenner Guds lov, naglet dere ham til korset og drepte ham. 24 Men Gud reiste ham opp og løste ham fra døden

   2
   3
 24. NB! Her er det mye Bibel referanser. Har inntrykk av at mange av dem som sender innlegg til Søkelys, synes det kan være litt kjedelig med Bibel-sitater – synes det er mer spennende med menneske tanker og teorier. Men håper likevel noen tar seg tid til å lese dette:

  Paulus sier om Kristus Jesus:

  Han som gav sig selv for våre synder for å fri oss ut av den nærværende onde verden efter vår Guds og Faders vilje

  Dette er det tydelig vis noen som prøver å så tvil om:

  Jeg undrer mig over at I så snart vender eder bort fra ham som kalte eder ved Kristi nåde, til et annet evangelium, skjønt der ikke er noget annet; det er bare nogen som forvirrer eder og vil forvrenge Kristi evangelium. (Galaterbrevet)

  Men dette kan få katastrofale følger:

  Men selv om vi eller en engel fra himmelen forkynner eder et annet evangelium enn det som vi har forkynt eder, han være forbannet! Som vi før har sagt, så sier jeg og nu igjen: Om nogen forkynner eder et annet evangelium enn det som I har mottatt, han være forbannet! (Galaterbrevet)

  Paulus sier om noen forkynner et annet evangelium enn det han, Titus, Silas, Timotius o.s.v., har forkynt – ja da skal han være forbannet. Ja, selv om det skulle være en engel som åpenbarer det, så skal han være forbannet.

  Paulus er hedningenes apostel og i den henseende fått åpenbart hemmeligheten «om husholdningen med den Guds nåde som er mig gitt for eder». (Efeserbrevet)

  Mig, den aller ringeste av alle hellige, blev denne nåde gitt å forkynne hedningene evangeliet om Kristi uransakelige rikdom, og å opplyse alle om hvorledes husholdningen er med den hemmelighet som har vært skjult fra evige tider i Gud. (Efeserbrevet)

  Vis tjener jeg er blitt efter den Guds husholdning som er mig gitt iblant eder, det vil si å fullføre Guds ord, den hemmelighet som har vært skjult fra alle tiders og slekters opphav, men nu er blitt åpenbaret for hans hellige, for hvem Gud ville kunngjøre hvor rik på herlighet denne hemmelighet er iblant hedningene, det er Kristus iblant eder, håpet om herlighet. Og ham forkynner vi, idet vi formaner hvert menneske og lærer hvert menneske med all visdom for å fremstille hvert menneske fullkomment i Kristus. (Kolosseerbrevet)

  Legg merke til at det ikke er i oss selv vi er fullkommene, men i Kristus. Dette blir sagt flere steder i Paulus sine brever og særlig blir det skrevet om dette i Korinterbrevet:

  Men av ham er I i Kristus Jesus, som er blitt oss visdom fra Gud og rettferdighet og helliggjørelse og forløsning, for at, som skrevet er: Den som roser sig, han rose sig i Herren!

  Det er av Gud vi er i Kristus Jesus, ikke av oss selv. Det er Kristus som er vår rettferdighet. Det er Kristus som er vår helliggjørelse. Det er Kristus som er vår forløsning og det er Kristus som er vår visdom. Derfor kan vi ikke rose oss av noe i oss selv, men bare av hva vi er i Herren.

  Evangeliet om den stilling vi har fått av ren nåde fra Gud, er det noen som prøver å forvrenge og skape forvirring om. Det er om disse Paulus sier vil være forbannet.

  12
  5
  • Det er ikke kjedelig med bibelsitater, det et hvordan man bruker bibelvers for å sette andre fast og ut av spill. Det er ikke bra å bruke bibelvers for å kneble andres meninger. Det er bra å kunne henvise til Guds ord, men hvis du leser hvordan bibelvers brukes mot andre fra Josef, så oppfattes det at han formidler hvor dårlig det står til med de som ikke er enig i hans tolkninger.

   8
   5
 25. Jesus sier først om Lasarus at han ikke var død, men at han sov:

  ” Dette talte han; og derefter sier han til dem: Lasarus, vår venn, er sovnet inn; men jeg går for å vekke ham. 12 Disiplene sa da til ham: Herre! er han sovnet inn, da blir han frisk igjen. 13 Jesus hadde talt om hans død; men de tenkte at han talte om almindelig søvn. 14 Da sa Jesus rent ut til dem: Lasarus er død.” (Joh. 11-11-14)

  Med det mener han at selv om Lasarus var fysisk død, hadde han en oppstandelse i vente som annullerte døden. For Lasarus’ del kom oppstandelsen til nytt jordisk liv meget raskt når Jesus ropte på ham og vekket ham opp fra de døde. Han hadde ligget død så lenge at det allerede luktet av ham i det varme klimaet, så at han var fysisk død var det ingen tvil om.

  Men det er interessant at Jesus selv ikke så på den adamittisk nedarvede døden som siste reis, men som en symbolsk søvn det er mulig å komme tilbake til livet på jorden i fra. Dette er da også brorparten av menneskehetens eneste håp. Et fremtidig liv på en paradisisk ny jord der rettferdighet bor.

  7
  1
  • Ikke helt enig i dette.
   I Filippinene står det :
   Men vi har vårt hjemland i himmelen. Derfra venter vi også Herren Jesus Kristus som frelser.

   Vi har ikke vårt hjemland på jorden, men i himmelen.

   Og i Tessalonikerne:
   For Herren selv skal komme ned fra himmelen med et bydende rop og med overengels røst og Guds basun, og de døde i Kristus skal først oppstå. Deretter skal vi som lever, som er blitt tilbake, sammen med dem rykkes i skyer opp i luften, for å møte Herren. Trøst da hverandre med disse ord.

   8
   5
  • Ja de salvede hellige har sitt håp knyttet til himmelen og skal derfra styre over jorden. Men de må jo ha noen å regjere over. Og det er flertallet av menneskene. De fleste har et jordisk håp.

   Legg merke til at NT skriver om “de hellige, OG de som tjener de hellge”. Altså 2 klasser.

   GT ble skrevet for å komme frem til Kristus. NT er skrevet hovedsakelig om og til de salvede med himmelsk håp. Men enkelte passasjer omtaler de med jordisk håp.

   Når regjeringen av de himmelske er funnet og beseglet vil Harmageddon og den nye jord komme. Der vil de overlevende og alle de oppstandne menneskene få en ny og tredje paktsbok mellom Gud og menneskene. Dette er ikke lenge til Oddbjørn.

   Det er svært hyggelig at du er interessert i Bibelen og skriver om din tro.

   7
   2
  • PS. Det er derfor Jesus presiserer i den svært viktige Bergprekenen:

   “Salige er de saktmodige, FOR DE SKAL ARVE JORDEN”.

   Mens for de himmelske sier han i samme preken:

   “Lykkelige er de fattige i ånden, FOR HIMMELRIKET ER DERES”.

   Andre oversettelser sier i stedet:

   “Lykkelige er de som er klar over sitt åndelige behov, for himlenes rike er deres”. Etter manges skjønn en mer presis og fyldestgjørende oversettelse.

  • Josef skriver til Oddbjørn:

   Det er svært hyggelig at du er interessert i Bibelen og skriver om din tro.

   Her er nok et eksempel på en manipulativ hersketeknikk,…

   7
   6
 26. jeg har fulgt litt med på komentarene her på søkelys. noen skriver litt om bibeln, og denne josef skriver også om bibeln men de som er sinna på han svarer bare med dødsdomm over han ute å vise til noen steder i guds ord. de kaller han ond og dom og sjuk men selv veit de ikkeno. feige og sinna passer de helt på dem som dømte jesus les heller i bibeln før dere åpner kjeften og dømmer andre så får vi se hva dere har a fare med ære ikke mer enn det onde pjattet dere har vist til nå ståre sanli dårli til i den leiern

  12
  8
  • Ikke bry deg om slike Lise. Deres sinn er dessverre fylt med uvitenhet og de går løs på andre akkurat på samme måte som mange gikk løs på Jesus – med personangrep, ukvemsord og diagnoser.

   Men Bibelen har de ikke peiling på. Derfor tyr de til verdens eldste grep – mobbing. Deres skråsikre fordømmelser øker proporsjonalt med uvitenheten deres og avslører hvilke motiver som rir dem.

   Så bare fortsett du å lese kommentarene til de som setter Kjell Andersens interessante nyhetsartikler inn i et bibelsk perspektiv. Og gjør som jeg – hopp bukk over de bjeffende, kunnskapsløse mobberne som herjer denne ellers flotte nettsiden. De er bare redde innerst inne og når argumentene uteblir dukker hån og aggresjon opp til overflaten. Egentlig er det bare synd på dem.

   Ikke sett din lit til noen men døm selv hva du mener er bibelsk riktig. Til syvende og sist er det din frie vilje som bestemmer.

   9
   2
  • Det er mange her med stor bibelkunnskap, men har det egentlig noen hensikt å møte Josef med bibelord? Han hører uansett ikke på det andre sier.

   10
   7
  • Jeg er helt sikker på at Kjell kan bekrefte at kommentaren fra “Lise” er skrevet fra en VPN. Og jeg tror det har vært mange slike pålogginger denne julen. Hvordan skulle ellers Josef ha fått sine “likes”, dersom han ikke gikk inn på søkemotoren “Tor” e.l, og gav dem til seg selv?
   For det er ingen andre som støtter ham….

   Jeg er så sikker på at “Lise” er Josef, ta jeg er villig til å vedde en blodoverføring til ham, dersom jeg tar feil:-)

   14
   8
 27. Det finnes noen som er villige til å gå så langt i sin falskhet at de tror de kan trekke fra eller legge til direkte i Guds ord i Bibelen alt etter som det passer dem selv.
  I Åpenbaringen 22 – sist i Bibelen -heter det følgende:

  ” Om noen legger noe til, skal Gud legge på ham de plager som det er skrevet om i denne bok; 19 og om noen tar bort noe av ordene i denne profetiske bok, da skal Gud ta fra ham hans del i livets tre.”

  For de forfalskerne som tror dette bare gjelder Åpenbaringen kan de slå opp i 5. Mosebok 4:2:

  ” Dere skal ikke legge noe til det jeg befaler dere, og ikke trekke noe ifra, men holde de budene fra JHVH deres Gud som jeg gir dere.

  Og i 12:32:

  ” Alle de bud jeg gir dere, skal dere legge vinn på å leve etter. Du skal ikke legge noe til og ikke trekke noe fra.”

  I Matteus 15: 6-9 omtales denne praksisen med å finne opp nye læresetninger av Jesus selv:

  ” Altså har dere satt Guds ord ut av kraft av hensyn til de reglene dere har overtatt. 7 Dere hyklere! Jesaja profeterte rett om dere da han sa:
  8 Dette folk ærer meg med leppene,
  men hjertet er langt borte fra meg.
  9 De dyrker meg forgjeves,
  for det de lærer, er menneskebud.»

  Klarere kan det ikke sies. Og ikke nok med det. De har faktisk også fjernet JHVH’s navn over 7000 ganger i sine ”oversettelser”.

  Både Peter og Paulus siterer Joel og sier: ”Hver den som påkaller JHVH’s navn skal bli frelst.”

  Hvordan skal det gå med de som forfalsker Bibelen og endog underkjenner det navn som Faderen har gitt seg selv? Lykke til sier jeg…

  12
  1
  • Jeg husker en jeg traff ute i tjenesten for Gud som insisterte på at noe av det jeg sa ikke stod i Bibelen. Han ba meg først vise meg hvor det stod. Så spurte han meg om å få holde Bibelen min slik at han så det selv. I det han hadde fått Bibelen rev han ut siden skriftstedet stod på og sa:

   -Nå står det ikke lenger i din Bibel, før han stakk inn og gjemte seg.

   10
 28. uavhenig på hvem man var så hadde Jesus altid en tone som var direkte, og sannferdig til mennesker Han talte med , Hvordanvi.opptrer i.vår arena om؟det er ute blan4 mennesker eller her inne har en betydning for oss selv og for andre mennesker, det man.sår ut det høster man, la ikke pennen.eller tungen bli.et våpen for å sverte andre la det heller bli till oppbyggelse og lærdom slik at velsignelsen kan komme begge tilgode det onde gror når man bruker ord som er usømligt, la Guds ord v ære den som taler høyest og ikke la kjødet styre våre behov og lyster så det behager det onde, bygg opp hverandre med visdom fra Herren isteden da bærer det frukt som gir næring til hjerte og sjel

  11
  • Jesus repliserte på ulike måter avhengig av hvem han snakket til. MEN han henviste nesten alltid til Bibelen:

   “Det står skrevet”, sa han og “det står atter skrevet”.

   Grunnen er åpenbar, fordi han også sa : “Lær av meg”.

   Hva den lille Josef måtte mene privat er helt uinteressant for en som søker sannhet. Det er hva Guds ord sier som betyr noe. Akkurat som Jesus praktiserte.

   12
   1
  • Hvert ord som kommer framenneske visdom har betydning for oss oss selv og for andre og det som er fr a Guds visdom bygger opp mennesket det kommer an på hjertet som hører

   5
   6
  • ” Mang en vei tykkes en mann rett, men enden på det er dødens veier.” (Ordspråkene 16:25)

   ”Det er JHVH’s velsignelse som gir rikdom.Eget strev legger ingenting til.” (Ord 10:22)

   12
  • Jesus satt på plass vranglærere, å påstå at han er en av 12 som skal styre jorden er ikke annet enn vranglære. Dette har han ikke bibelsk belegg for såvidt jeg har lest og er noe JV sannsynligvis har i sin lære. Det er jo 144000 av JV som skal til himmelen, er ikke dette vranglære, så vet ikke jeg.

   9
   2
 29. Til de som irriterer seg over at jeg skriver ofte og mye her på Søkelys kan jeg “trøste” med at det gjør jeg også over hele nettet. Mangfoldige tusenvis av kommentarer er det blitt.

  At intensiteten øker nå skyldes det enkle faktum at vi nærmer oss enden i hurtigtogsfart. Forbildet finner jeg i Bibelen der israelittene skulle innta Jeriko:

  ” 3 Nå skal alle stridsmennene gå rundt byen én gang hver dag, og det skal dere gjøre i seks dager. 4 Sju prester skal gå foran paktkisten, hver med et bukkehorn. Den sjuende dagen skal dere gå sju ganger rundt byen, og prestene skal blåse i hornene. ” (Josva 6:3,4)

  Jeg tror vi nå er helt på tampen av denne gamle ordningen og øker tempoet til “syv ganger rundt byen den syvende og siste dagen”.

  13
  • Esekiel 2:6,7:

   ” De er jo en trassig ætt. 7 Du skal tale mine ord til dem enten de vil høre eller ikke; for de er trassige.”

   Esekiel 3:18,19:

   ” 18 Hvis du ikke advarer den ugudelige når jeg sier til ham at han skal dø, hvis du ikke taler til den ugudelige og advarer ham mot hans onde ferd, så han kan berge livet, da skal han dø for sin misgjerning. Men deg vil jeg kreve til regnskap for hans blod. 19 Men hvis du har advart den ugudelige og han likevel ikke vender om fra sin gudløshet og sin onde ferd, da skal han dø for sin misgjerning. Men du har berget livet.”

   Romerne 15:4:

   “For alt som før er skrevet, det er skrevet oss til lærdom”.

   Spør i vei du, det er derfor jeg er her til tjeneste for dere.

   12
   2
  • Har du bipolar lidelse, og er inne i en manisk eller hypomanisk episode?

   9
   12
  • Vi skjønner jo at du kjenner til en god del psykiatriske begreper Ansgar Braut. Så du skulle vel ikke tilfeldigvis….

   2
   1
 30. Josef : Om jeg har tolket deg rett , så tror du at det såkalte “Harmageddon” kommer i mai 2018. Du vet trolig også datoen i mai måned – siden du er en av de 12 som snart skal styre hele jorden ?

  15
  13
  • “…de ulærde og ubefestede tyder vrangt, som de og gjør med de andre skrifter, til sin egen undergang.” (2.Peter 3:16)

   14
   2
 31. Jeg må rette en stoor takk til alle de som her på forumet driver personforfølgelse, fjern-diagnostisering og sjikanering av meg. Jeg har nevnt det for flere av mine venner og mine bibel-argumenter har gitt en kraftig økt publisitet rundt Guds ord Bibelen blant disse.

  Troen er jo forskjellig hos den enkelte, men den minsker ikke akkurat i mine kretser når de selv ser at våre motstandere ikke eier ett eneste bibelbasert argument, men henfaller til hånsord, spott og psykiatri. Dette er svært trosstyrkende for dem.

  Derfor ber jeg dere på mine knær; Fortsett som dere stevner, for som de som fotfulgte apostlene og ropte og skrek, så er dere perfekte i rollen som deres motbilde. Jeg kunne ikke fått en bedre reklame for sannheten om jeg så hadde betalt First House for det. Takk, takk, takk, og hallelujah.

  16
  8
  • Ja for en gangs skyld er jeg enig med deg Josef. Hadde bare denne subbegjengen som svarer deg hele tiden skjønt dette.

   5
   4
  • 12 ganger har “Josef” gått inn på Tor-søkemotor for å gi seg selv “likes”
   Sykelig?

   10
   5
  • Ansgar er tydeligvis synsk. For en kranglebøtte! Ikke rart han legger seg med alt og alle der han ferdes. Bare slå opp navnet på Google. La han og JKC trives sammen i et lukket rom.

   4
   3
  • Å Se på seg selv, er vel noen enhver som bør gjøre. Vi er alle Guds barn, Gud elsker alle like mye, ingen har noe forskjørs rett i forhold til den nåde Gud har gitt hver enkelt av oss. Det hjertet er fullt av taler munnen oftes, Fruktene ser man på treet utfra hvordan man hoverer eller er ydmyk i sin ferd. Respekt er et ord som lite blir brukt her inne, Gud vet hvem vert enkelt menneske er, og hvis noen tror at noen er bedre en andre her inne så må man begynne å grave litt i seg selv, vi alle har våre laster på hver vår måte, og det vet Gud veldig Godt, og derfor er det viktig å erkjenne sin svakhet for da virker Guds nåde uendelig større i våre hjerter. Dette er ingen forfølgelse, for den som virkelig blir forfulgt er den som er der ute, det som skjer i dette rommet har en liten betydning for almenheten. Dette er et forum man deler av seg og av den visdom Gud har gitt oss, og er man uenige så trenger man ikke å ty til dårlige verbale angrep til enkelt menneske, det skal man holde seg tilgode for. Er man en ambassadør for Jesus så sår man ut av det gode foråd man har, og er man uenige så kan man forklare hvorfor man er uenige på en konstruktiv måte med Bibel vers. og om tolkningene er forskjellige så betyr det heller ikke at en av tolkningene er feil, men man har et annet bilde av det som står. men om det rokker med sannheten i Guds ord så må man få visdom fra Ånden til å se og forstå med hjertet. og i verste fall kan man legge fra seg sit våpen, som er pennen i denne setningen, og be over de ord slik at sannheten i de ord kan bli synliggjort for vårt hjerte. Vi er alle mennesker som er på vei, og hvorfor bruke negativ energi på hverandre. man kan heller be for hverandre, der er det ordet sier.

 32. Kjell, du burde gripe inn her nå. Har du overlatt Søkelys til ” Josef “? Han har gått for langt her, det han holder på med er regelrett ikke greit i det hele tatt.

  14
  7
  • ” Husk det ordet som jeg sa til dere: En tjener er ikke større enn sin herre. Har de forfulgt meg, så vil de også forfølge dere.” ( Joh. 15:20)

   ” Yppersteprestene og fariseerne kalte da rådet sammen til møte og sa: Hvad skal vi gjøre? …….48 Lar vi ham holde ved således, da vil alle tro på ham:” (Joh. 11:47)

   ” Fra den dag av la de råd op om å slå ham ihjel.” (Joh. 11:53)

   7
   2
  • Dere må mangle noe. Denne Josef skriver jo mer hver gang dere angriper hans person. Mangler dere bibelkunnskap nok til å svare han så klapp heller igjen. Kom heller på pinsemøter og lær for ærlig talt – dere dummer dere ut for all verden.

   5
   1
 33. Tross all støyen fra nett-trollene rundt min ondskap og psykiatriske tilstand har denne interessante saken fra Kjell Andersen om prestens plutselige død på scenen gitt mange mye å tenke på.

  Jesus skiller akkurat nå fårene fra geitene og selv en rimelig rettsindig ateist klarer nok å skille snørr og barter når han er tilskuer til hvem av partene som har en kristen adferd og ikke. Alt i aalt et godt vitnesbyrd.

  5
  2
 34. Et forslag til Kjell/moderator, kan ikke du lage tråder slik at det blir lettere å se hvem som skriver hva og til hvem, og at trådene får en hedding.

  Så kan du gjøre det slik at bare registrerte brukere, kan skrive her og at uregistrerte brukere stenges ute. For det foregår en del juks her inne.

  Så kan du bruke en teller for å se hvor mange som er innlogget til en hver tid, og hvor mange som har registrert seg.

  Så bør du stenge muligheten til å gå inn på mobilen for å gi seg selv «likes»
  For å demonstrere denne muligheten så vil jeg gi meg selv 30 «likes»

  Mvh RJ

  34
  • Oi, så det er sånn det fungerer. Visste ikke man kunne kommentere uten e-postadresse.

  • Kjell.
   Jeg er enig om at alle som skriver her registrerer seg med fullt navn, når de er født,adresse og mobil.
   Da blir det slutt på Personer som vil ødelegge søkelys.

   2
   3
  • Ingen kan ødelegge Søkelys andre enn de som ikke vil la Bibelen ha siste ord i striden – tilhengerne av ekkokammer.

   ” for våre stridsvåben er ikke kjødelige, men mektige for Gud til å omstyrte festnings-verker, 5 idet vi omstyrter tankebygninger og enhver høide som reiser sig mot kunnskapen om Gud, og tar enhver tanke til fange under lydigheten mot Kristus”.
   (2. Kor. 10:4,5)

   3
   2
 35. Kom igjen, godtfolk.

  Når dere blir møtt med en hedning fra Vakletårnet må dere forsøke å overbevise han at han tar feil og at han er på vei mot evig fortapelse. Det hjelper ikke å gi han diverse diagnoser for da bare spiller dere på lag med Vakletårnet og dets hedenske tolkning og forkynnelse av Bibelen.

  Vakletårnet er uansett i ferd med å falle i grus da den hedenske menigheten nå strider seg i mellom og med politiet om deres incestiøse behandling av deres barn. Eksemplarer som vi ser radbrekke Bibelen her blir etterhvert like skjeldent som ei høne med tannverk.

  Men som kristne er det deres kall å vise denne hedningen fra Vakletårnet som her “misjonerer” her inne isteden for på dørene til folk at han tar feil og at han på dommens dag vil bli evig fortapt uansett om hvor hellig han mener han er.
  Så sett i gang og frels denne hedningen fra evig fortapelse. Og slutt med diagnoser og skrik etter moderator. Man behøver ikke å dra til Papua New Guinea for å frelse hedninger. Man kan gjøre det her inne med denne hedningen fra Vakletårnet.

  3
  5
  • Foreslår at du gjør det Knut. Vis denne eldste i Åpenbaringen relevante skriftsteder så det fyker rundt øra på’n.

   1
   4
  • Endelig et fornuftig ord fra “Knut”. Så kjør i vei folkens! Jeg gleder meg! Hva med deg først ut Knut? Be my guest…

   6
   2
  • Akkurat. Skriftstedene uteblir i vanlig stil. Hvorfor ble jeg ikke overrasket?

   6
   4
  • Det dere hedninger ikke forstår at det er en stor forskjell mellom Ingrid Espelid Hoviks kokebok og Bibelen.
   Man beviser overhodet ingenting med å komme med bibelsitater like lite som man beviser at man er en god kokk ved å lese ut en oppskrift fra Ingrid Espelid Hoviks kokebok.
   Det er noe du som en hedning fra Vakletårnet ikke forstår og aldri vil forstå med mindre du omvender deg.

   Bibelsitater i seg selv er noe alle kan sitere. Selv Satan kan det. Men det gjør ikke Satan og en hedning som deg selv fra Vakletårnet til en kristen. For mener du virkelig at Satan er kristen når han ramser opp bibelsitater ?

   Det som gjør en kristen er hvordan man bruker bibelsitatene i sitt eget liv. Og her som hedning fra Vakletårnet forstår du overhodet ingenting, Josef. Din opptreden i Søkelys er alt annet enn kristen og dine bibelsitater har du helt tatt ut av sin sammenheng før du leverer dem.
   Din omtale av deg selv kommer fra en hedning i Vakletårnet og ikke fra et kristent menneske.

   Så ja, bare siter Bibelen du. Du og Satan er like gode i dets henseende. Men det gjør ikke dere kristne.

   3
   5
 36. Det har blitt ganske utrivelig på sidene her etter at Josef startet med å spy ut skriftsteder. Det skorter ikke på skriftsteder vi kan gi tilbake, men å bruke tid på en mann som tror han skal styre jorda er bortkastet tid.
  Jeg vil oppfordre moderator til å stenge sidene for denne personen.

  5
  5
  • Sitat: “Det skorter ikke på skriftsteder vi kan gi tilbake.”

   Pussig, det har jeg ikke lagt merke til…:=)

   6
   5
 37. Kjell Andersen må gjøre hva han vil med sin flotte private nettside. Men hadde jeg vært dere hadde jeg heller begynt på et Bibelkurs for å bli kjent med ”åndens sverd som er Guds ord”.

  Dette er vel ment, men det er den eneste veien til mer kunnskap som gis via Guds ånd når Gud ser at dere gjør dere iherdige bestrebelser for å lære Ham å kjenne.

  Det meste mange av dere er opptatte med er å finne ut hvem jeg er, hvor jeg bor eller hvor psykisk syk og ond jeg er. Hva blir det neste? Min storebror Kristus kalte de demonbesatt. Jeg bare nevner det…

  6
  3
  • Satan og dere hedninger fra Vakletårnet klarer også å lese og sitere fra Bibelen. Men som hedning fra Vakletårnet har du helt mistet poenget med å være kristen. Et livssyn og livsstil du ikke forstår i din iver etter å bevise din rett og å opphøye deg selv til noe langt bedre enn en hedning fra Vakletårnet.

   Som hedning fra Vakletårnet kjenner du ikke den sanne Jesus Kristus og Bibelen. Noe du har bevist i denne tråden.
   Vend om.

   7
   5
  • Klarer man ikke å nå opp til andres nivå er det vanlig å forsøke å trekke den andre ned på sitt eget lave nivå. Eller hersketeknikk som det heter. Hvor blir det av skriftstedene o Rabbi..?

   6
   5
  • Takk for din kommentar som beviser at du som hedning fra Vakletårnet ikke kjenner Jesus Kristus og Bibelen.
   Jeg er ikke det minste interressert i å delta i din hedenske selskapslek. Så du kan leke videre i din hedenske verden. En type selskapslek som Satan selv utfordret Jesus til å delta i men som Jesus klokelig trakk seg fra. Og jeg følger Hans eksempel.

   5
   5
  • Dette sier mannen som nettopp for noen minutter siden oppfordret til å svare meg med bibelske skriftsteder. Det hele er nå så patetisk at jeg ikke vet om jeg skal le eller gråte.

   6
   4
  • Og som hedning fra Vakletårnet lyver du når du blir møtt med motforestillinger. Slik du gjorde nå om meg. Hedninger fra Vakletårnet blir alltid fortalt av deres ledelse at det er bra å lyve til kristne. Noe du gjorde når du skrev “oppfordret til å svare meg med bibelske skriftsteder.”
   Så her er du tatt i løgn, Josef.

   5
   5
 38. Alvorsord :
  Denne nettsiden er basert på inntekter fra reklame. Da er det nok slik at antall besøk på siden fører til mer penger for Søkelys. Det er ingen tvil om at dekknavnet Josef har ført til at mange besøker siden – trolig også JV-er som trykker ” tommelen opp ” i sin anonyme tilværelse.
  Jeg har fått mer enn nok av denne Josef – og kan føre til at flere av oss forlater Søkelys for alltid.

  3
  5
  • Nye tomme trusler har kommet fra Ture Andersen “på vegne av flere”. Hvor mange ganger denne gestalten har “meldt flytting” vet han snart bare selv. Men hver gang er han tilbake rett etterpå. Går det an å stole på en slik entitet?

   5
   4
 39. Ja, Josef : Du stempler meg med flere dårlige karakteristikker ; men jeg gjentar bare to enkle spørsmål til deg som anonym :
  – er du den samme personen som kalte seg ” Sadoks sønn ” på denne nettsiden for en tid tilbake ? Jeg er klar over at du nå benytter en annen IP-adresse.
  Etter eget utsagn er du en pensjonert journalist bosatt på Flå i Hallingdal.
  – Sadoks sønn fortalte oss at han IKKE var et menneske. ER du et menneske?

  1
  5
  • Ingen andre karakteristikker enn at du stadig vekk lyver og sier du er ferdig med Søkelys. Dette er jo en alvorlig synd etter som bevisste “løgnere skal ikke arve Guds rike”.

   Ingen andre har bedt deg slutte. Bli voksen Ture og delta heller aktivt i debatten. Du har jo tidligere vist at du vet mye om det du uttaler deg om innen militærkunnskap. Stå på Ture. Så lenge det er liv er det håp.

   5
   1
  • Hei Ture. Ja, Josef er Sadoks sønn. Det ser du av måten han skriver på og ikke minst innholdet.

   3
   5
  • Ikke bry deg Ture, det spiller ingen rolle hvem eller hva har er. Håper du ikke tar deg nær av hans karakteristikker av deg.

   3
   5
 40. Josef , du kaller meg en løgner i stedet for å svare på to svært enkle spørsmål ;

  – er du den samme som “Sadoks sønn” ? Ja eller nei
  – er du et menneske ? Ja eller nei

  Du påstår jo selv å være i sannheten !

  3
  7
  • Ture..Josef er syk. Det viser de aller fleste av hans innlegg. Ingen kristen snakker slik, og ingen troende påstår å være en av de 24 eldste…dette gjør bare en oppblåst falsk profet, som også er psykisk syk.

   3
   7
 41. TIL PINSE-PASTORER OG ANDRE KLERIKALE PRELATER!

  Håper ikke dere tar det ille opp, men en relativt kort periode som kommentator på Søkelys har sjokkert både meg, min hustru og mine venner. Vi trodde ærlig talt at dere var vel bevandret i Bibelen og at vi kunne finne glede i hverandres trosoppfatninger med Bibelen som fasit. Som i denne tråden om døden.

  Det var et sjokk å se at så få i hjorden deres egentlig har lest Bibelen. Det er klart at når hjorden ikke finner svar å gi, så blir de først frustrerte og deretter irritable og sinte. De fleste har jo ikke peiling!

  Et velment og inderlig ønske fra vår side er at det blir litt mindre pengegnål og skrik og skrål og litt mer bibellesning. Det er aldri ansporende selv for oss som går fra dør til dør først å måtte lære beboeren hva han tror på. Dernest å vise han at det er galt for så først etter alt dette å lære ham sannheten.

  Kunnskapsnivået i dag rundt Guds ord er mer som et sort hull. Derfor ber vi dere heller avstå fra neste luksusbil eller luksushus og heller bevilge litt av kollekten til bibelopplæring blant fårene. Det ville gjøre også vår jobb adskillig enklere.

  Lykke til
  Mvh. Josef & co

  6
  4
  • Satan er også godt bevandret i Bibelen. Like godt som deg. Men det gjør ikke dere til kristne. Det er det man gjør som gjør en til kristen samt at man underkaster seg Gud. Noe du og Satan ikke gjør.

   2
   4
  • Sitat “knut”: “Jeg er ikke det minste interressert i å delta i din hedenske selskapslek. Så du kan leke videre i din hedenske verden. En type selskapslek som Satan selv utfordret Jesus til å delta i men som Jesus klokelig trakk seg fra. Og jeg følger Hans eksempel.”

   Nye løgner fra “knut” også. Mannen som nettopp trakk seg fra debatt med meg. Selvkontroll er en av åndens ni frukter “knut”. Begynn der du… DA kanskje du følger Jesu eksempel!

   5
   2
  • Det utrolige med dere som taper alle debattene med denne fyren er at dere aldri lærer. Dere går på trynet gang på gang, men går i samme fella hele tiden. Her er det åpenbart behov for flere med en kristen hånd å holde i. Kom til Filadelfia i Drammen der det er bønneuke 8. – 12. januar så skal vi be for dere.

  • Snakker meg om å lage masse kvalm…Grunnen til at vi ikke gidder å kaste bort tiden på å svare deg med bibelsitater, er at Jehovas Vitser ikke er mottakelige for det. Og du har en måte å være på, som fremstår manisk!
   Dessuten svarer du ikke på spørsmål. Er du et JV? Har du vært et JV? Hvordan blir man frelst?
   Det er mange her inne som har meget god bibelkunnskap, inklusiv meg selv, men til deg klarer jeg foreløpig kun å finne et passende bibelbers.
   Matteus 7,6

   Håper snart at Kjell kommer hjem fra sin velfortjente juleferie, og får ryddet opp i dette.

   1
   1
  • Jeg melder meg ut av søkelys, inntil jeg vet at Kjell er tilbake.

   Josef; Du er VIRKELIG en satans tjener?

 42. Jehovas Vitner
  I dag var jeg på handletur i bygdebyen Knarvik. Da jeg kom hjem igjen ; satt det to personer fra Jehovas Vitner i min stue – min kone hadde invitert dem inn. Vi hadde samtale over en time – jeg prøver å behandle alle personer med respekt. Disse to hevdet at det IKKE fins noe helvete – de som ikke kommer til Paradiset ; er borte for alltid uten plage eller pine – mente de. Jeg protesterte heftig på dette , og tok fram Jesu egne ord om evig pine… Da tok de fram Johannes åpenbaring , og mente at denne apostelen hadde en helt annen oppfatning om dette.
  – Har dere rett , sa jeg , så er det bare å leve livet for fulle mugger og synde – det er intet helvete å frykte.
  Disse to ( mor og sønn ) visste intet om denne Josef som bor i Hallingdal.

  2
  1
  • Fortapelse er fullstendig tilintetgjørelse. Gud har ikke et sted der personer som ikke tror på Jesu forsoningsverk skal brenne i all evighet. Det ser virkelig ut som enkelte kristne ønsker at ufrelste skal pines i evighet. Tenk hvis det gjelder din mor, din sønn, din tante, din bestefar. Mennesker som har levd etter sin samvittighet, gjort så godt de kunne, men ikke tatt imot Jesus som sin frelser. De skal altså pines i all evighet? Det skal altså være to separate verdener; en der kristne skal leve i glede og fred og en verden der de som valgte feil skal pines? Forferdelig å tro at vår Gud har planlagt noe slikt. Jorden skal renses og alt som ikke er av Gud skal brennes opp. Brennes opp! Når det er oppbrent eksisterer det ikke lenger.

   1
   2
  • Sitat Ture Andersen: “– Har dere rett , sa jeg , så er det bare å leve livet for fulle mugger og synde – det er intet helvete å frykte.”

   Ja dette var virkelig å sette halen på katten. Du skjønner det at vi som elsker Jehova og Kristus gjør det fordi vi er glade i vår himmelske Far og Hans sønn. Vi liker ikke å synde.

   Vi behøver ikke trues til å “elske” dem ved hjelp av tortur-represalier. Dette sier ikke lite om det skrekk-kabinettet store deler av kristenheten opererer i. Dere beskriver ikke Gud, men Satan.

  • Endelig lys i tunellen Ægir G. Det var Tor og Odin som opererte med dødsgudinnen Hels straff – helviti. Hverken Gud eller Kristus er mer
   ondsinnede enn Adolf Hitler og Josef Stalin til sammen.

  • Det brenner en evig ild.

   Mark 9:44-48 “der marken ikke dør og ilden ikke slokner”

   Så hvis det brennes opp og ikke eksisterer mer, hvordan kan marken fortsatt være der? Fordi den har evig liv??

 43. Når det gjelder denne prestens død så er det neppe noen bedre måte å dø på en å tale Guds ord til menigheten.

  Lykkelig er denne presten.

  Matt 24:45-47 45 Hvem er en tro og klok tjener, en som herren har betrodd oppsynet med de andre tjenerne, så han skal gi dem mat i rette tid? 46 Det er den tjeneren som herren finner i ferd med dette når han kommer tilbake. Lykkelig er han!47 Sannelig, jeg sier dere: Herren skal sette ham over alt han eier.

  Åp 14:13 Fra himmelen hørte jeg nå en røst som sa: «Skriv: Salige er de døde som dør i Herren, fra nå av. Ja, sier Ånden, de skal få hvile fra sitt strev, for deres gjerninger følger med dem.»

  Ja, sannelig ble denne Guds tjener tatt imot med åpne armer av Jesus når hans sjel og ånd entret himmelen. Nå er han i himmelen og fryder seg sammen med Jesus.

  Mvh RJ

  • Ja de salvede hellige skal til himmelen RJ ;

   Det er derfor Jesus presiserer i den svært viktige Bergprekenen:

   “Salige er de saktmodige, FOR DE SKAL ARVE JORDEN”.

   Mens for de himmelske sier han i samme preken:

   “Lykkelige er de fattige i ånden, FOR HIMMELRIKET ER DERES”.

   Andre oversettelser sier i stedet:

   “Lykkelige er de som er klar over sitt åndelige behov, for himlenes rike er deres”. Etter manges skjønn en mer presis og fyldestgjørende oversettelse.

   Du ser kanskje at det er to mulige destinasjoner her RJ?

 44. Ja, Josef , jeg får da sitere fra min Bibel ; Matteus 25:46 : ” og disse skal gå bort til evig pine , men de rettferdige til evig liv “. ( Jesu egne ord )
  Kanskje står det noe annet i DIN bibel ? Dette er helt klar tale fra Jesus – kan IKKE bortforklares.

  • Det er en god grunn til at Bibelselskapet har gått bort fra ordet “evig pine” i 1930-oversettelsen og siden har skrevet “evig straff”. Evig død uten håp om oppstandelse.

   Men også sistnevnte er feil fordi det i grunntekstene står “kolasis” – noe som betyr “evig avskjærelse” (fra livet). (engelsk; everlasting cutting off).

   Så grunnen til at presteskapene opp igjennom har benyttet “pine” er selvsagt at de ville true folk til avlat. “Når pengene i kisten klinger, straks sjelen ut av skjærsilden springer”.

   Flere andre skriftsteder viser klart at døden er ikke-eksistens. Det er Satan som har inspirert kirkenes mørkemenn til å la Gud fremstå som verre enn Heinrich Himmler.

   Jeg ville aldri la meg true til å følge en slik ond gud. Men fordi jeg vet det er Satan som styrer deg, skjønner jeg godt at du liker pisk og brennende trusler.

 45. Du får kalle meg hva du vil , Josef – du forteller at det er Satan som styrer meg. Jeg siterte fra Norsk Studiebibel fra 1998 , utgitt av Bibelforlaget A/S på Nesbyen.

  • Kolasis betyr ” avskjærelse”. Den bibelen du viser til er produsert av en kjent pinsevenn som har sin egen trosagenda om helvetesstraff.

   Andre verdenskjente filologiske oversettelser benytter “avskjærelse”. Det greske ordet kolasis har overhodet ingenting med pine å gjøre.

  • Matt 13, 38-40 gir svar.
   «Åkeren er verden. Det gode kornet er de som hører riket til, ugresset er de som hører den onde til. Fienden som sådde ugresset, er djevelen. Høsten er verdens ende, høstfolkene er englene. Og likesom ugresset blir sanket sammen og brent på ilden, slik skal det gå ved verdens ende: …»

   Klar tale; ugresset blir brent på ilden. Det brenner opp og blir borte for evig.

 46. Feil igjen , Josef : Denne bibeloversettelsen har to redaktører : Sigurd Grindheim og Norvald Yri . Den siste er dr. theol. og da regner jeg med at han behersker gresk bedre enn deg. Videre er han IKKE pinsevenn.
  Du slenger ut påstander i løse luften…..

  1
  1
  • “Frem til nå er det Bibelforlaget som står bak oversettelsen Bibelen Guds ord, som har stått bak utgivelsen av Norsk Studie-Bibel og Studieutgaven til Bibelen Guds ord. Kommentarene og studiemateriellet til disse to Studiebiblene er preget av et pinsekarismatisk ståsted, ikke minst Studieutgaven til Bibelen Guds ord. Den er direkte oversettelsen av Studiebibelen hvor pinseprofilen Jack Hayford er redaktør. Norsk Studiebibel bygger på forskingsarbeidet til Thoralf Gilbrant.”

   http://bjornolav.blogspot.no/2010/05/ny-norsk-studiebibel.html

  • Dr. theol er noe helt annet enn dr.filol. Dr. theol betyr at du er utdannet prest med et begrenset greskpensum. Dr. filol betyr at du er språkforsker. En god venn av meg er professor med doktorgrad i gresk ved universitetet. Så ordet kolasis kommer du ingen vei med Ture. Det betyr avskjærelse og ikke pine hva du enn påstår i din forblindelse.

  • Den som har Sønnen, har livet. Den som ikke har Guds Sønn har ikke livet.
   Den som ikke er i troen på Jesus Kristus er altså åndelige døde. Dem er adskilt fra livet i Gud.
   Livet er altså i Kristus, Han som altså er livet. Han er oppstandelsen og livet.
   Den annen død er altså ildsjøen.

 47. Nei , Josef : Dr. theol. Norvald Yri , som er en av de to redaktørene av Norsk Studiebibel , er langt fra å være noen pinsevenn. Jeg har lyttet en del til hans utlegninger – og han gjør det helt klart at han foretrekker barnedåp fremfor voksendåp – som pinsevennene forfekter. Yri har vært utenlands-misjonær i mange år.

  • 2. Peter 3,7 «Men de himler og den jord som nå er, har dette Guds ord spart til ilden; de holdes oppe inntil dommens dag da de ugudelige skal gå fortapt.»

   Ture. De går fortapt, brennes opp. Det står da klart!

  • Ture. Her er flere bevis på at de ugudelige ikke skal pines i evighet.
   Rom. 6,23 «Syndens lønn er døden, men Gudsrikets gaver er evig liv i Kristus Jesus»

   Joh. Åp. 20,14 «Og døden og dødsriket blev kastet i ildsjøen. Dette er den annen død: ildsjøen.

   Igjen, de ugudelige brennes opp. De utslettes.

  • Det må da gå ann diskutere uten å ty til ondskapsfulle eller syrlige karakteristikker eller hånende påstander og spørsmål.
   La dette være klart, det er i dag i kristenheten delte meninger om “evig pine” virkelig betyr at pinen skal vare evig, og enkelte teologer og lærde har også konkludert med at begrepet “evig frelse” ikke nødvendigvis betyr at tilstanden av frelse vil vare evig.
   Ergo kan folk dra nøyaktig det de selv ønsker opp av hatten (eller ut av bibelen) å snekre sammen dogmer som passer dem selv.
   Jeg valgte å stanse denne debatten her fordi jeg opplever at den blir preget av personangrep og en tone som ikke er grei.

 48. Du slurver fælt nå , Josef : En prest er utdannet teolog. En dr.theol. har tatt doktorgraden i teologi – som Norvald Yri.

 49. Det finnes et uttall forskjellige oversettelser av Bibelen. Og ofte er det oversetternes eget skjønn og religiøse ståsted som gir seg utslag i de enkelte skriftsteder.

  Det er derfor betryggende at det også finnes verdenskjente oversettelser basert på filologers – språkforskeres – omforente kunnskaper. Og ikke bare religiøse oversettere med sin egen agenda.

  Ett ord som nå er debattert er det vi finner i Matteus 25:46 –kolasis(kolasiß gresk). Det er absolutt INGEN disputt blant verdens filologer om at dette greske ordets etymologi innebærer ”straff” i fra rotordet ”avskjærelse” og at det ikke har noe med ordet ”pine” (βασανιστήριο – vasanistírio) å gjøre.

  Selv de fremste teologer og filologer ved Det norske Bibelselskap innså dette helt siden 1930-oversettelsen deres ble trukket tilbake og ny oversettelse ble utgitt der ordet ”pine” ble fjernet.

  At man ønsker seg at straffen var evig pine og ikke evig død og avskjærelse fra livet hjelper ikke på sannheten.

Det er stengt for kommentarer.