President Putin: vestlige etterretningstjenester var involvert i terrorangrep i Russland

Vestlige etterretningstjenester var og er dypt involvert i ukrainske terrorangrep inne i Russland, sier den russiske presidenten onsdag. Etter at Russland iverksatte sin spesielle militæroperasjon i Donbass regionen i Øst-Ukraina har det vært en rekke terrorangrep på russisk jord. En russisk militærblogger ble i helgen drept i en bombeeksplosjon på en kafe i St Petersburg og tidligere i vinter ble flere sivile drept da ukrainske nasjonalister angrep gikk til angrep på sivile i en russisk grenseby i Bryansk regionen. I tillegg har også vestlig etterretning vært involvert i terroraksjoner mot russisk infrastruktur. Blant annet skal USA og Norge ha samarbeidet om sprengningen av Nord Stream gassrørledningen i september i fjor. Det har også vært fremsatt påstander om at andre kan ha stått bak, men dette er lite sannsynlig og må anses som vestlig disinformasjon. Så langt ser det ut som om Seymour Hersh avsløringer virker mest troverdige.

President Putins anklager mot vestlig etterretning kommer samtidig som forholdet mellom Russland og det tidligere USA allierte Saudi-Arabia blir bedre og bedre. Onsdag la den russiske krysseren Admiral Gorshkov til kai i Saudi-Arabia for første gang på flere tiår. Dette illustrerer det gigantiske paradigmeskiftet vi ser i Midtøsten. USAs posisjon blir mer og mer svekket, mens Kina og Russland syntes å erstatte den mangeårige amerikanske dominans i regionen. “Vestlige etterretningsbyråer hjelper Kiev med å forberede terrorangrep i nye russiske regioner, sa president Vladimir Putin på et møte i Sikkerhetsrådet. “Det er all grunn til å hevde at potensialet til tredjeland, vestlige etterretningsbyråer er involvert i forberedelsene til slike sabotasje- og terrorangrep,” sa han videre. Den russiske presidenten sa videre at “Fienden bruker sin uferdige undergrunn til å skremme folk, inkludert ulike nynazistiske og radikale grupper. Her må det handle tøft og effektivt,” understreket Putin . Han krevde også at propagandaen til nynazistene og deres beskyttere må bli sterkt undertrykt, og at løgner og forfalskning av fakta må bli avslørt, gjengir RIA Novostovi.

Viseutenriksminister Ryabkov: Vesten i “het krig” med Russland

“Vestlige land forsyner Ukraina med våpen og penger og er dypt involvert i den ukrainske krigen,” sier viseutenriksministeren i den russiske føderasjonen, Sergei Ryabkov i følge Topwar. “Til dags dato har vi gått inn i en fase med het konflikt med USA. Vi er vitne til dette landets direkte involvering i en hybridkrig med Russland på ulike fronter. Så vi kan trygt fastslå det faktum at når det gjelder skala, er formene for denne krigen rett og slett mer utfordrende enn det den kalde krigen var. Samtidig uttrykte diplomaten beklagelse over den økte praten om faren for en atomkonflikt. Ifølge ham oppfører de amerikanske “motstandere” seg ekstremt arrogant og kynisk, og slår stadig ut mot Moskva for angivelig å ha brukt “atomutpressing”, selv om Russland tvert imot hele tiden understreker at i en atomkrig kan det ikke og bør ikke være noen vinnere, noe som betyr at utløsningen rett og slett er uakseptabel. Ryabkov sa videre at USA og Europa her “leker med ilden”.

 

3 tanker om “President Putin: vestlige etterretningstjenester var involvert i terrorangrep i Russland

 1. Babylon (USA) og dypstatsskjøgen er involvert i alt av ondskap.
  Derfor skal Guds folk fryde seg når Babylon går under.
  Skjøgen i åpenbaringen er USA alle skjøgers mor

  • Knut Helge
   Det er begynnelsen til skjøgens fall vi nå ser.
   Skjøgen er en del av Sodomasystemet som skal dømmes med ild.
   Skjøgen har sine døtre, det vil si mennesker som støtter denne Babylonske hore som USA er. Kom ut av henne mitt folk.
   Snart er det for sent.
   De hellige vil glede seg sammen med Guds engler når USA rammes av Guds dom. Mange av skjøgens døtre vil stå i undring når Babylon dømmes. USA er overgitt til sine lyster.
   De har en dement hersker i Joe Biden og han leder nasjonen videre inn under vreden. Våkne Knut Helge, Våkne

Det er stengt for kommentarer.