Polske leiesoldater og ukrainske styrker i blodig sammenstøt med russisk-støttede separatister i Donbass

Vi har en ukontrollerbar eskalering i Donetsk ettersom de russisktalende, og russiske spesialstyrker som er med dem, ifølge russiske medier var involvert i kamper med to grupper ukrainske styrker på 10-12 personer, inkludert polske leiesoldater. I følge russiske medier skal minst to ukrainske regjeringssoldater være drept og tre skal være såret etter at russisk-talende styrker fra folkerepublikken Luhansk og russiske spesialsoldater kom over en gruppe ukrainske soldater som forsøkte å sprenge sylindere med klor i Gorlovka. Ifølge en kjent russisk korrespondent på stedet skjøt det ukrainske artilleriet mot jernbanenettet som forbinder Donbass med Russland. Flere jernbaneskinner ble påført skade viser videoer delt på Twitter.

Parallelt med at vi nærmer oss avslutningen av de olympiske leker i Bejiing, blusser kamphandlingene opp i det østlige Ukraina. Ukrainske myndigheter opplyser til det ukrainske nasjonale nyhetsbyrå at tre personer ble skadd i kamphandlinger det siste døgnet og avviser at ukrainske soldater ble drept. Mange tror at en russisk invasjon av Ukraina først vil komme etter at de olympiske leker i Bejiing er avsluttet. En større russisk militæroperasjon mot Ukraina vil ta fokus vekk fra Kina som nå kan sole seg i glansen av et velykket OL. Den storslåtte avslutningsseremonien som finner sted søndag vil i følge det enkelte hevder bli startskuddet til en omfattende russisk invasjon av Ukraina. Både Nato og amerikanske myndigheter har flere ganger hevdet at en russisk invasjon av Ukraina er nært forestående. I følge USAs president Joe Biden har Russland nå nærmere 190 000 soldater langs grensen mot Ukraina og skal vi tro de gjentatte påstandene fra amerikansk etterretning fortsetter Russland å sende styrker til områder nær den såkalte kontaktlinjen.

I følge russisktalende forsøkte “to grupper på 10-12 medlemmer av den ukrainske hæren å komme inn i Donetsk fra skogene i Gorlovka-regionen. Det oppsto kraftige sammenstøt der to mennesker ble drept og tre ble skadet. “Ukrainsk artilleri skjøt deretter mot jernbanenettet som forbinder Donbass med Russland,” sa Donetsk-talsmann Eduard Basurin. Donetsk-styrker lokaliserte ukrainerne i nærheten av landsbyen N. Zheleznaya Balka. I følge vår informasjon ville ukrainerne sprenge bokser med blekemiddel på bakken til et renseanlegg i nærheten av byen Gorlovka,” rapporter russiske nyhetsmedier om hendelsen.