Per Haakonson “Kristne kan ikke forestille seg at Bibelen kan bli en forbudt bok”

Kristne kan ikke forestille seg at Bibelen kan bli en forbudt bok. De vil ikke vite av at det er en konflikt mellom Bibelen og de verdier som det norske samfunn bygger på.
Stig Magne Heitmann tar for seg hele Bibelen og halve kirkehistorien f ør han i nest siste avsnitt kommer til saken. I Vesten er deler av Bibelen å betrakte som «hatlitteratur» (Dagen 18.12.20). Ja, dette er hva flere av oss i lang tid har prøvd å få frem, uten å få nevneverdig gehør. Kristne kan ikke forestille seg at Bibelen kan bli en forbudt bok. De vil ikke vite av at det er en konflikt mellom Bibelen og de verdier som det norske samfunn bygger på, skriver Per Haakonsen i et innlegg publisert i avisen Dagen

Men gjennom lang tid har det skjedd en ideologisk ensretting fra ledende politikere, media og akademia. Folket skal oppdras til å tenke annerledes enn før. Det gjelder især familie- og samlivsspørsmål. Tradisjonelle kristne verdier og holdninger blir motsagt i så stor grad at vi som kristne nærmest fremstår som samfunnsfiender. Dette har Dagen også gitt uttrykk for.

På lederplass skriver avisen: «At kristen samlivsetikk ikke bare marginaliseres og ristes på holdet av, men at den anses som uønsket, farlig og skadelig, ja, rett og slett som hatkriminalitet.» ( 11.02.20)

Det utenkelige kan skje også her i landet. Lovverket ligger allerede ferdig. Det er ingenting formelt i veien for at forfølgelsen kan starte i morgen.

Diskriminerings- og likestillingsloven forbyr all krenkende tale hva blant annet angår kjønn, seksuell orientering, tro og livssyn.

Og det nye og helt avgjørende; det er ikke uttalelsen i seg selv som er avgjørende men hvordan andre mennesker oppfatter den. Det er altså nok at et menneske føler seg krenket.

Stortinget har i disse dager skjerpet disse bestemmelse ved også å nedfelle de i straffeloven. Det betyr at det vanke både bøter og fengsel for de som ikke vokter munnen sin.

Ikke alle har tenkt igjennom hva dette i sin ytterste konsekvens kan bety. Hvis vi med Bibelen i hånd går i rette med «menn som driver skammelig utukt med menn» så er det å forstå som krenkende tale overfor de homofile. For ikke å snakke om når Bibelen taler om helvetes ild og evig fortapelse som dem som ikke bekjenner Jesus Kristus.

Det er bare spørsmål om tid før forherdelsen er kommet så langt at folk flest trekker den slutning at de ikke vil høre den slags tale. I virkeligheten blir ikke Bibelen oppfattet som et evangelium og et frelsesbudskap, men som en fornærmelse mot folk flest.

De verdier vi finner der, blir en krenkelse av våre holdninger og vår måte å leve livet på. Da er det kort vei til å forby denne boken. For folk flest blir et forbud en meningsfylt handling.

Den norske kirke har forstått hvor det bærer hen. Her har all tale om synd, dom og fortapelse for lengst opphørt.

I en kristendomsfiendtlig tid har den funnet den gylne middelvei mellom nesten noe og ingenting. Kirken skulle ha vært alle de troenes skjold. Men i stedet har den overgitt seg til fienden. Dette er en del av det tragiske bildet vi ser i dag.

Men Stig Magne Heitmann har en trøst til oss alle.

Jesus ble korsfestet og alle apostlene så nær som en, mistet livet. Det er tydeligvis denne fremtiden han ser for seg. Han kan ha mer rett enn han selv aner.

Skrevet av Per Haakonson Ås

2 tanker om “Per Haakonson “Kristne kan ikke forestille seg at Bibelen kan bli en forbudt bok”

 1. Haakonson har helt rett. Mange kristne er som strutsene. Begraver sine hoder i sanden og tror msm fremfor bibelen. Derfor er det intet anskrik eller opprør når verden overtar makten over kirken.
  Mange kristne orker ikke ta inn over seg den enorme konflikten som er mellom vår tids ugudelige etikk og de tradisjonelle kristne verdiene. Dersom de må velge hvem de vil lyde eller følge, velger de myndighetene som ALLTID skal lydes og følges.
  Derfor er Guds kirke døende i Norge.
  Våkne opp!

  3
  1
 2. “Men Stig Magne Heitmann har en trøst til oss alle.”

  Dette skjønte jeg ikke. Hva er trøsten til Heitmann?

Det er stengt for kommentarer.