Penge-galoppen -en kveld foran tv skjermen og Visjon Norge

gud-vil-rikdominnlegg: Jeg har nettopp sett reprisen av Studio direkte fra i går kveld. Innledning med   Sten Klevås-Olsen med en kvinnelig medhjelper. Han fortalte om månedens innsamlingsaksjon som de har kalt ‘Skatten i himmelen’. Sten leser fra Matt. 9, 19-21. Samle dere ikke skatter på jorden……Han sier videre at innsamlingen vil starte i Bergen i Credo kirken. (Dette må ha blitt spilt inn tidligere). Over til Credo kirken. Der står ekteparet Hanvold med en liten innledning nede i kulissene før møtet kommer igang. Forteller om stor forventning til kvelden. Sang og presentasjon av Todd White.

Over til call senteret i Drammen. Olsen forteller at aprils innsamlingsaksjon foregår denne uka, men at det var så viktig å vise møtene fra Bergen med Todd White, at de har valgt å sende møtene i sendetiden til Studio direkte. Opplyser om at callsenteret likevel er åpent, folk må ringe inn gaver og annet. Etter møtet i Bergen vil callsenteret komme tilbake, og da med finske Gloria Beckman som vil være der for å hjelpe til med innsamlingen. Apold  leser igjen fra Matt. 6, 19-21 om skatten i himmelen. Oppfordrer til å gi. Dersom du blir partner vil du få en gave. Er du allerde partner og øker beløpet med kr 200 og mer vil du få en cd. De som gir kr 2000 og mer vil få en bok.

todd-whiteDet var bra forkynnelse av Todd White. Underlig å se en taler uten plettfri skreddersydd dress og statussymboler som dyre klokker og ringer. Veldig ‘casual’ kledd i fargerik skjorte som du ikke forbinder med siste mote. Lange rastafletter.
Forteller at livet er Jesus, ikke det jordiske her. Et stykke ute i talen siterer han Matt. 6, 19-21, men presiserer at at han ikke leser skriftstedet i innsamlingsøyemed. Han sier derimot at Gud ikke trenger pengene dine. Ikke et eneste ord om å gi eller ‘så inn’ i hele talen.Tankevekkende tale, det er tydelig at dette er en mann som kjenner Jesus. Så dukker Hanvold opp igjen bak i salen og sier at vi har hørt om frelse og hvordan Gud tar tak i folk, og at det har noe med farskjærligheten å gjøre.

Over til callsenteret. Og her begynner moroa med Geir Apold og Gloria Beckman. Gloria, på dårlig engelsk og med Apold som tolk (jeg har valgt å oversette slik hun sier det, så det golder haltende norsk). Her er oppskriften på hvordan man ‘lopper’ folk for penger. Det er ikke første gangen dette ‘radarparet’ fronter innsamlinger. Gloria innleder med å si sier at hun spurte Gud om hun skulle reise fra Finland for å delta i innsamlingen, og Gud sa; reis! Gloria har fått et ord fra Herren. Hun sier Gud ser etter vår trofasthet i hele vårt liv, og at han ønsker å strekke oss etter større tro og gjerninger. ‘Tro det han har lagt i hjertet, ta et steg i tro’. Hun viser til Heb. kap 11 og nevner troshelter i bibelen som Gud talte til; Abraham, Noa, Abel, Sara. ‘Mange trosmennesker som aktiviserte seg selv ved Guds ord. Gud gir ordet, vi tar det og handler på det og Gud er den som gir kraft til å gjøre det’.

Hun sier videre: ” I dag på veien hit (fra Finland) til Norge ba jeg; Herre, Herre, ønsker du å utfordre mennesker her i Norge, Sverige, Danmark og så videre, og Gud er en Gud som ønsker å utfordre oss. Han ønsker å strekke oss, få oss til å vokse, få mer tro, mer kraft i 1000-LAPPER+SCC-AIPub-G-Tittel-AFT23196Han til å forstå at hvis han sier noe, så vil jeg ved tro være lydig’.’Og jeg så en visjon, eller hva skal jeg si – i min ånd. Jeg spurte Gud: hva vil du jeg skal si til folket? Vil du at jeg skal gi en utfordring? Og Herren sa ja. Da så jeg en mynt og i denne mynten, en ganske stor mynt, var det tallet 50. Og så rullet denne mynten bort til noe gull, akkurat som en gullgate og der smeltet den. Og jeg fikk en tanke at Herren ønsket å utfordre mange av dere til å ta dere av hans forretninger i Visjon Norge, og Herren utfordrer mange av dere til å gi 50.000 kroner. Jeg så mynten 50 og den smeltet i gull. Så dette taler til meg at i evigheten har det noe med deg å gjøre, når du gjør det’. ‘Han taler til ditt hjerte, og du vet, jeg takker Gud for Visjon Norge. Dette er tv stasjonen som Han har startet her med en innfødt (en nordmann). Gud valgte han og vi må ære, må du vite, den kapasiteten i han, hva Han har lagt i han for å drive tv stasjonen dag for dag, år etter år.

Jeg er sikker på at du vet at blant mange kristne tv kanaler, så er denne veldig spesiell fordi denne kanalen er, jeg tror, etter Jesu hjerte. Taler ut sannhet, rett fram og gir kraft. Så Herren trenger denne kanalen’. ‘Geir, en dag fikk jeg en tanke at vi som er kristne, vi må ta vare på Guds pengeanliggende her på jorden. Og Gud lønner oss for det. Han ser at vi er trofaste tjenere. Men finanser i Guds rike er i våre hender, i dine hender og i mine
hender. Og det skjer ut fra vår vilje. Er vi villige til å lyde eller nekte å adlyde Gud? Og en klok kristen er den som elsker Han. Han/hun er lydige mot Han. Og det gir en god preacher-devilsamvittighet, inne i hjertet, og vi kjenner oss bra fordi vi har gjort det han har bedt oss om å gjøre. ‘Du vet, det finnes en kvinne. Herren vil helbrede magen din. Din mage er vond og oppsvulmet. Det har vært slik lenge. Men i Jesu navn proklamerer jeg at du vil bli totalt helbredet. I Jesu mektige navn. Amen’. ‘Og jeg har også fått et ord for en eldre kvinne. Du er trist fordi du ikke har mann eller barn, og du er trist fordi tiden du skal gå til himmelen er kommet svært nær. Du har levd det meste av livet. Du er gammel og du har tenkt på hva du skal gjøre med dine eiendeler, din leilighet. Så jeg tror at Herren taler til deg at du skal testamentere dem til denne tjenesten (Visjon Norge) og du vil få skatter i himmelen’ ‘Og etter som vi samler inn penger her så kan alle gi noe. Alle kan være med! Halleluja! Og enhver krone er talt av Gud. Og Gud er den som skal lønne deg tilbake, til deg og til meg ut fra arbeidet vi gjør. Amen’.

Skrevet av BE

14 tanker om “Penge-galoppen -en kveld foran tv skjermen og Visjon Norge

 1. Slikt blir det nå falske forkynnere får kontroll. TV Visjon Norge er åndelig søppel stort sett. Nei takke meg til et godt bedehusmøte med solid forkynnelse

  • Vet ikke det. De har jo hatt overføringer fra Strandebarm prosti. De oppfyller vel alle kriteriene for et godt bedehusmøte. 1. En glissen forsamling på maks 20 stykker 2. Alle ser sørgelige og triste ut. 3. Taleren ser svært alvorlig ut, og trekker ikke på smilebåndet en eneste gang 4. Ingen tar noensinne imot Jesus på et slikt møte.

   https://www.youtube.com/watch?v=fo0TUHUVuV8

  • Du misforsto(merkelig nok); et av kriteriene var at det skulle være FÅ møtedeltakere!

  • Kanskje det du kaller en glissen forsamling bringer flere mennesker til frelse enn disse supermøtene som bare fyrer opp under folks begjær om rikdom.

  • Helt enig; En gylden regel er at “jo færre på et møte, jo flere blir frelst”!

  • Folk oppsøker ikke lenger møter for å bli frelst.. Denne ideen er en foreldet myte. Det er nok blitt slik at møter er for de troende til oppbyggelse og formaning og trøst, det er bare sporadisk at ikkekristne kommer til møter for å bli frelst. Det er noe som hører fortiden til.
   Den ideen mange ennå har, er at menighetslokalet også er en fiskedam hvor ufrelste fiskes inn.. Menighetslokalet er nok heller stedet hvor kristne (store og små flokker) samles for å bygges opp på sin hellige tro..for deretter å gå ut på fiske -der de ikketroende er.
   Det er bare unntaksvis at ikkekristne kommer på kristne møter, kanhende dersom de blir invitert med personlig av noen -men da er de som regel allerede på kroken og møtet er det siste puff. Jeg har vært på haugevis av vekkelsesmøter i forskjellige sammenhenger -hvor man inviterte den troende forsamling til frelse -og det ble ikke den store suksess.
   Nei- skal man se mennesker bli frelst og finne livet i Kristus, må man nok følge Jesus modellen som er “Gå derfor ut og gjør alle folkeslag til disipler”
   Nytter lite i vår tid og rope “kom på møte-kom til oss og bli frelst”

   Når du angriper små forsamlinger er det jo en ting som er klart og som du kanskje ikke ser. Mange bedehus og menigheter har små forsamlinger fordi de geografisk er plassert i mindre bygder hvor det ikke bor mange mennesker.

 2. Forstår ikke helt at Apvold ikke får vondt i magen av å stå ved siden av og tolke en slik opplagt falsk profetinne som Gloria Beckman.

 3. Bra undervisning av Glory. Vi skal ikke være så redde for å gi, har vi ikke stort sett litt mer enn nok i dette landet…

  • Flott, Kristofer. Tar du utfordringen? ‘Så inn’ 50.000 kroner. Da støtter du en god sak.

 4. Lurer på om pastor Sten Sørensen i Lyngdal blir begeistret over å bli forvekslet med Sten Klevås-Olsen. Ille nok at Gloria fra Finland ikke snakker helt flytende engelsk selvsagt, men når artikkelforfatteren ikke klarer å skrive hennes navn riktig og i tillegg forveksler navn, så bør kanskje B.E. legge hele skrivevirksomheten på hylla.. For spørsmålet blir da om man med slik lemfeldig omgang med navn i det hele tatt har gjengitt noe som helst riktig?

  • Commentator, jeg beklager. Fant ut i ettertid at det var Sten Klevås-Olsen. Sorry for Gloria også. Det gikk litt fort i svingene.

Det er stengt for kommentarer.