Paul Begley: Det er galskap det som skjer i Ukraina -vil Ukraina iverksette en militæroperasjon for å ta tilbake områder i Øst-Ukraina?

Mens den vestlige massemedia er opptatt av politidrapene i Dallas og ukriana-war-preludemorgendagens finale i fotball-EM pågår det nå en massiv militær oppbygging av styrker i grenseområdene mellom Ukraina og Russland. I følge russiske medier sender det bilder og film av dusinvis av ukrainske panservogner som ruller mot grensene, og Russland skal ha svart med å stryke sine stillinger langs grensen. Det spekuleres nå på om Ukraina vil iverksette en militæroperasjon for å ta tilbake områder kontrollert av pro-russiske separatister, som er støttet militært av Russland. At denne fortsatte okkupasjonen provoserer regjeringen i Kiev kraftig har lenge vært klart, og selv om det eksisterer en skjør våpenhvileavtale mellom partene, er det jevnlige trefninger mellom ukrainske regjeringssoldater og opprørere

Mens vi her i Norge og Europa daglig får vår daglige dose av den vestlige propagandaen som fremstiller Russland som den aggressive part, mens NATO er de ansvarlige som søker dialog og konstruktive relasjoner med Russland, tegner russisk media et annet bilde av situasjonen. I russisk presse og TV blir bildet tegnet helt annerledes, Der fremstilles NATO som den aggressive part som stadig ruster opp, -og dermed utgjør en trussel for Russland.  NATO fremstilles som en truende fiende som nå er i ferd med å omringe Russland og slik tvinger Russland til å forsvare seg selv. Fra russiske TV:

Samtidig som russisk tv og presse tegner sitt fiendebilde av Amerika og NATO rapporterer flere kilder om at store mengder pansrede kjøretøy er blitt sendt til grensen mot de opprørskontrollerte områdene i Øst-Ukraina. Flere spekulerer på om det ukrainske militæret planlegger en større offensiv for å ta tilbake områder kontrollert av de pro-russiske opprørere. Dette vil kunne utløse en ny krig i det østlige Ukraina som mest sannsynlig vil involvere russiske styrker. Enkelte tror nå vi står foran en ny krise i Øst som vil kunne involvere NATO som nå styrker sitt militære nærvær i Øst-Europa. I videoen under snakker Steven Ben Nun som fortiden er i Praha i Tsjekkia om de ukrainske militære forberedelser til en mulig konflikt. Ben Nun tror det vi nå ser er preludiet til tredje verdenskrig. Haugevis av tanks sendes nå til grensen, sier Ben Nun som siterer russiske kilder. Det vi ser er forberedelser til krig og ikke til fred.

Steven Ben Nun som har en russisk født kone, har familie både i Øst-Europa og selv befinner seg i området hevder i sin video lørdag kveld at han har mange kontakter som informere ham om utviklingen. Dette er ikke for å skape frykt, men for å få nyheten ut og advare folket, sier den Messias-troende profeti granskeren i sin siste video. Vi i Vesten har som regel fokus på alt annet enn storpolitikk og hva som kan røre seg blant våre ledere, og vi stoler ofte blindt på hva regjeringen, EU og Obama administrasjonen sier om Russland. Den vestlige versjonen er at det er Russland som er problemet, mens USA og NATO er de snille guttene. Selv om ikke vi kan si noe sikkert, skal det ikke mye til for å flamme opp konflikten i Ukraina, og med ett er det full krig. Bare Gud kjenner hundre prosent sikkert morgendagen, men det er ikke vanskelig å se at noe er i gjære mellom Øst og Vest.

 

3 tanker om “Paul Begley: Det er galskap det som skjer i Ukraina -vil Ukraina iverksette en militæroperasjon for å ta tilbake områder i Øst-Ukraina?

 1. Ferske alvorlige nyheter:

  “NATO move near Russia, pre-war mobilization: Analyst”

  “(Front row, L-R) Lithuania’s President Dalia Grybauskaite, Polish President Andrzej Duda, NATO Secretary General Jens Stoltenberg, US President Barack Obama, Afghanistan’s President Ashraf Ghani and Afghanistan’s Chief Executive Abdullah Abdullah pose along with other leaders for a family photo during a NATO summit in Warsaw, Poland. (AFP photo) ”

  “Press TV has interviewed Bill Jones, a member of the Executive Intelligence Review in Leesburg, about NATO leaders agreeing to deploy thousands of troops in Poland and the Baltic states in a bid to strengthen the 28-nation alliance’s eastern borders in Europe against Russia.”

  http://www.presstv.ir/Detail/2016/07/09/474379/Russia-NATO-troop-deployment-Poland-Baltic-states-US-Crimea

 2. På vei mot …… Det Globale Nato

  “NATO to hold next summit at new Brussels headquarters in 2017”

  “NATO’s new HQ on the outskirts of Brussels is a futuristic glass-fronted building just across the road from its current nondescript offices, near the city’s airport.

  Costing about one billion euros ($1.2 billion), the new building will house all the NATO administrative apparatus, plus offices for the 28 member nations and the alliance’s partner countries.”

  http://timesofindia.indiatimes.com/world/europe/NATO-to-hold-next-summit-at-new-Brussels-headquarters-in-2017/articleshow/53135406.cms

Det er stengt for kommentarer.