Russisk media raser mot NATOs opptrapping i Øst -frykt for omfattende krig mellom Nato og Russland

Tror NATO vil bruke øvelsen som et røykteppe for en ny ukrainsk offensiv for å ta tilbake tapte områder i Øst-Ukraina Militæralliansen NATOs opptrapping og putin-krigstyrkeoppbygging i Øst-Europa provoserer Russland kraftig. I en rekke russiske medier spekuleres det nå på om Nato har fiendtlige motiv og russiske aviser er ikke videre imponert over NATOs forklaring på å ruste opp i Øst. At det vil komme et russisk svar på den omfattende militære opptrappingen fra NATOs side, er mer enn sikkert. Blant enkelte kristne spekuleres det på om NATO er i ferd med å kaste Europa inn en storkonflikt med Russland. Allerede den 17 juni kom Putin med en skarp advarsel til en gruppe utenlandske journalister som var tilstede i etterkant av et møte i  Saint Petersburg International Economic Forum. Den russiske presidenten etterlot ingen tvil om at han mener verden er på en kurs som kan lede til atomkrig. Og all skyld ligger hos NATO som nå ruster kraftig opp rett under Vladimir Putin og Russlands nesehår.

NATOs kraftige opprusting i Øst-Europa er ikke akkurat klok politikk. Selv om Stoltenberg og andre vestlige ledere sier de ønsker konstruktiv dialog med Russland, er det ikke tvil om at den kommende NATO øvelsen ved den russiske grensen og utplasseringen av nye NATO styrker i Polen og de baltiske land russland-krimprovoserer Russland kraftig. Ikke på flere tiår har forholdet mellom Vesten og Russland vært dårligere enn nå, og etter at Russland først annekterte Krim og deretter ble involvert i en krig som ennå pågår i den østlige del av Ukraina, har forholdet mellom Vesten og Russland vært iskaldt. I realiteten er vi nå inne i en kald krig -selv om vestlige politikere prøver å stresse det motsatte. I hele Øst-Europa pågår det nå en massiv militær opprustning -og store mengder våpen sendes nå til Polen for å bli forhåndslagret i tilfelle krig med Russland. Både Polen og de baltiske stater som har vært underlagt Moskva frykter nå at Russland skal angripe, mens i Russland er det enkelte som frykter at NATO skal angripe Russland. Alex Jones og Infowars er kanskje ikke det mediet som blir tatt best i mot blant alle oss som er påvirket av våre vestlige journalisters vinkling av virkeligheten. Likevel har Alex Jones i Infowars en rekke gode poeng i videoen under. Sannheten er den at Putin rett og slett advarer vestens ledere, som nekter å høre på fornuft, kanskje fordi de har en agenda med dette vi ikke kjenner. Her er Alex Jones og det er overraskende at ikke vestlige media rapporterer tydeligere hva den russiske presidenten prøver å kommunisere til oss

https://www.youtube.com/watch?v=RMMscY7Btus

Kristne som følger situasjonen som er i ferd med å bygge seg opp mellom Øst og Vest er minst like urolig som Alex Jones. Profeti granskeren Steven Ben Nun som står bak “Israeli News live” har lenge vært i Øst-Europa og har flere ganger rapportert om den militære oppbyggingen som finner sted med grensene mot Russland. “Er atomkrig nært forestående?” spør Steven Ben Nun og en rekke andre røster snakker nå om en mulig krig med Russland. Mange kristne profetigranskere ser en tredje verdenskrig som en nødvendig preludium til Jesu gjenkomst, og kan hende det vil bli Vesten som manipulerer den frem på grunn av den massive gjelden som tærer Europa og USA. Det historisk lave rentenivået og veksten i gullprisene illustrerer at mange er urolige for fremtiden rent økonomisk, og derfor søker sikkerhet i gull og statlig garanterte obligasjoner, selv med nærmest intet i rente. Jesus var helt tydelig på at krig skulle være et av tegnene som vitner om at han snart komme tilbake igjen. Vi lever nå i en tid hvor den kristne kirke flommer over at falske profeter og lærere som roper velstand og lykke, som sier “fred og ingen fare” til sine tilhengere og som spår gode dager og omfattende vekkelser i de siste tider.  Disse profeter for de gode tider bryter klart og tydelig med mønsteret som fulgte Herrens sanne profeter i GT, og vi lar profeten Jeremia beskrive den profetiske virksomheten til Guds sendebud: ” De profeter som har vært før meg og før deg fra fordums tid, de profeterte mot mange land og mot store riker om krig og ulykke og pest. (Jer 28,8) Profetens oppgave er ikke å løpe rundt med sukkersøte lykkebudskap og fortelle hele verden å mye penger man kan gjøre på Gudstroen. De sanne Guds profeter snakket mot store riker, snakket om krig, ulykke og pest, -og selv om mange kristne ønsker å høre sukrede budskap om velstand og materielle ting, er slike budskap ikke noe de får fra Guds profeter.

Profetiene om tredje verdenskrig

En av vår tids mest kjente norske profetier, er historien fra 1968 fra en gammel troende søster i Herren. Denne troende ble angivelig vist av Herren hva som ligger foran, og hennes profetord ble formidlet videre til Emanuel Minos. I denne kvinnens budskap lød det en advarsel om den tredje verdenskrig: ” Folk fra fattige land kommer til å strømme til Europa. De kommer også til Skandinavia og Norge. Det blir såpass mange av dem at folk kommer til å mislike dem og være harde mot dem.
De vil bli behandlet slik som jødene før krigen. Da er målet for våre synder nådd, het det blant annet i kvinnens profeti: Den neste setningen var ennå mer dramatisk: “Jeg får ikke se det, men du får se det. Da plutselig kommer Jesus igjen, og den tredje verdenskrig bryter løs. Det blir en kort krig. Alt av krig som jeg har opplevd før er bare en lek i forhold til denne, og den kommer til å avslutte med en atombombe. Hele kvinnens profeti kan leses her. Steven ben Nun i Israeli News Live er blant dem som ser faren for at en krig mellom Russland og NATO kan være like rundt hjørnet, og videoen under er hans siste oppdatering som  har spørsmålet: “Er en kjernefysisk krig nært forestående?”

Tvilsomt men mulig

Selv om det strider mot all sunn fornuft at NATO vil utløse krig med Russland, er det neppe særlig lurt at Vesten og tråkke Russland for mye på føttene. Selv orde “opprusting” i militær sammenheng betyr i realiteten å gjøre seg mest mulig forberedt på krig. Hvorfor skal Vesten angripe Russland? Jeg vet egentlig ikke. Kanskje det ligger økonomiske motiv bak? Kanhende det er noe Vesten blir dradd inn i av en mektig himmelsk hånd. Alt jeg vet er at disse tider hvor frafallet råd i kristenheten, hvor synden florerer i blant oss, og hvor likegyldighetens ånd får tatt tak i stadig flere, og det jeg vet er å holde meg til Ordet. I Ordet står det klart og entydig om krig og uro i de siste tider. Kanskje alt dette som skjer i Russland og Øst-Europa ikke fører til noe annet enn ord og retorikk. Kanskje også dette glir over -som en krise som aldri kom. Dog tror jeg fullt å fast at Skriftens Ord er sanne, også de om krig, ulykke og pest. Jeg tror vi lever i en tid hvor alt bare vil bli mørkere og mørke og stadig mer syndig og frafallent. Jeg tror at det bildet av virkeligheten, passer best med den virkelighet vi ser i dag i verden. Krig, krig, terror og krise. Fremtiden er i Guds suverene hånd. I Ordet har han sagt oss hvordan det skal bli, og vi som kjenner Guds Ord og tror på det helt og fast, vi holder oss til Jesus i disse tider med krig og rykter om krig: “Og vær ikke motfalne og redde for de rykter som høres i landet, om det i et år kommer et rykte, og derefter i et annet år et annet rykte, og om det råder vold i landet, og hersker reiser sig mot hersker.” (Jer 51,46)  For aldri glem, det er Gud som har det avgjørende ordet. Intet skjer utenom hans vilje og plan.

 

2 tanker om “Russisk media raser mot NATOs opptrapping i Øst -frykt for omfattende krig mellom Nato og Russland

Det er stengt for kommentarer.