Pastor skutt og 25 kristne menighetsmedlemmer kidnappet av islamister i Nigeria

Tjuefem medlemmer av menigheten ” New Life for All Church” i landsbyen Dantsauri i Katsina staten i Nigeria er blitt kidnappet av islamister. I tillegg ble pastoren for menigheten skutt og skadd i angrepet som var rettet mot kirken. De muslimske angriperne skjøt tilfeldig rundt seg og traff pastor Haruna i hånden. Fem kvinner som var tilstede i gudstjenesten ble kidnappet. I tillegg ble flere andre bortført under angrepet og politiet sier at tilsammen ble 25 kristne bortført. Ni personer skal ha klart å rømme. Det skal ha vært både barn og unge blant de bortførte. Den kristne menighet i Nigeria er under en vanskelig trengselstid og i 2022 ble 5014 kristne drept for sin tro skyld i Nigeria. I snitt betyr det at ca 14 troende blir drept for Jesu navns skyld hver eneste dag.

Angrepene på kristne i Nigeria ser ut til å fortsette i 2023. Daglig blir kristne angrepet og drept for sin kristne tro i det afrikanske landet -og blant norske kristne er det lite oppmerksomhet omkring martyrkirkens lidelser i Afrika. Her i Norge er kristen media som Dagen fullt opptatt med å angripe avisen Norge i Dag og anklagene mot den kristne avisen formelig hagler fra Vebjørn Selbekks blekke. Norge i Dag forsøker å imøtegå anklagene i et oppslag de har kalt “Dagen på krigsstien igjen”  og på Dagens Facebookside fortsetter de tradisjonelle anklagene. Norge i Dag har skrevet et tilsvar til Dagen som Dagen nekter å publisere i sin helhet. “Almedal i Dagen skriver i sitt brev til oss at våre svar ikke vil bli trykket i sin helhet i Dagen. Det kan bety at svarene bare vil bli brukt slik at de passer inn i det feilaktige narrativ som Dagen forsøker å skape,” skriver Anita Apelthun Sæle i et svar lagt ut på Norge i Dag. Det tragiske er at mens kristne i mange land er under økende forfølgelse -er Dagen først og fremst opptatt av å beskyte konkurrende kristne medier med tungt artilleri.

 

2 tanker om “Pastor skutt og 25 kristne menighetsmedlemmer kidnappet av islamister i Nigeria

  1. Jeg ber til Gud hver dag at Han må beskytte de kristne i Nigeria, samt andre land hvor det er forfølgelse av de kristne,

    • Har du noen gang sett Birgir Hermansen som er op krigsstien noen gang vise empati til kristne som ble forfulgt og drept?
      Jeg har ikke noensinne sett at Birgir har kommentert tragedien som Guds folk opplever i verden. Jeg har spurt med om hudfargen er det som avgjør hvorvidt vi skal engasjere oss når kristne blir martyrer.

Det er stengt for kommentarer.