Pastor Paul Begley om krisen i Midtøsten og Syria konflikten: Russland har beseiret USA i Midtøsten

8 år med Barack Obama bak roret har ikke ført til noe annet enn lidelse og død for hundretusener av mennesker. Nå er Russland i ferd med å rydde opp i kaoset Barack Obama og Hillary Clinton har etterlatt seg   Russland er i ferd med å beseire de forente stater i kampen om Midtøsten, slår pastor Paul  Begley fast i sin siste video. Etter 8 år med Barack Obama med makten, etterlater han seg et Midtøsten i kaos.  Han etterlater seg en katastrofe, skapt av hans egen administrasjon og nå må Vladimir Putin og Russland rydde opp,” slår pastor Begley fast

Ingen kan si at Barack Obama har fått utrettet noe positivt med sine åtte år i presidentstolen. Et Midtøsten i kaos og krig er resultatet av hans store utenrikspolitiske prosjekt som ble kalt “den arabiske våren” er nå gått rett vest i det president Assad er i ferd med å vinne krigen over de forskjellige terrorgrupper som har vært involvert i det vestlige forsøket på å styrte president Bashar Assads regime. Som kjent har USA og Vesten tungt vært involvert i den syriske krigen gjennom å støtte forskjellige opprørsgrupper som “den frie syriske arme” eller “Al Nursa fronten” både med våpen og penger. Alt dette har vært spilt møye og bortkastede ressurser, og selv ikke store ord kan dekke over Obama administrasjonens fiaskoprosjekt i Midtøsten og Russland tegner til å bli den som må rydde opp i kaoset Obama administrasjonen har etterlatt seg.

Det er nå Vladimir Putin og Russland som seiler opp til å være den toneangivende aktøren i Midtøsten fremover. Mens Barack Obama og tidligere utenriksminister Hillary Clinton nå forlater arenaen i skam, ser vi at det er i ferd med å tegne seg et nytt Midtøsten. Et Midtøsten som etter all sannsynlighet vil være formet av alliansen mellom Russland, Iran, Hizbollah og det syriske regimet. Mens USA og Barrack Obama har vist seg å være en lite troverdig alliert, har Vladimir Putin og Moskva demonstrert for alle, at de er en troverdig alliert som ikke skyver vekk sine partnere slik de tidligere herskere i Egypt, Jemen og Tunisia fikk oppleve. Den som kanskje fikk oppleve det største sviket fra sin allierte, var den vestlig orienterte Hosni Mubarak som ble styrtet med amerikansk hjelp. “Barack Obamas arabiske vår og demokrati, har ikke gjort noe annet enn å skape “Midtøsten madness” sier pastor Begley i klippet under.

Den syriske regjeringen ved hjelp av Iran, Hizbollah og Russland vil om få dager ha fullstendig nedkjempet opprørstyrkene som enda holder deler av Aleppo. I realiteten er Aleppo falt eller vil falle før Donald Trump overtar makten. “Det er over, det er over, Russland har vunnet, og igjen har Vladimir Putin utmanøvrert Barack Obama på verdens-arenaen, militært, økonomisk, diplomatisk, åndelig og på alle måter,” slår pastor Begley fast. “Det hadde aldri vært en borgerkrig i Syria dersom ikke Barack Obama og Hillary Clinton hadde oppfordret til det,” sier Paul Begley videre.

Hva blir det vi vil huske Barack Obama for?

Selv om Barack Obama ennå ikke har forlatt Det Hvite Hus kan vi allerede nå fastslå at Obama administrasjonens Midtøsten politikk har vært stor fiasko. Den arabiske våren og demokrati-bevegelsen man søkte å skape, har i realiteten blitt et blodbad som har ført til hundretusener av døde. På hjemmefronten kan han heller ikke sies å ha skapt en positiv forandring. Aldri tidligere i amerikansk historie har det vært flere hjemløse og fattige enn det er nå, og de eneste som virkelig kan juble for å ha fått en seier, er homofile og lesbiske som nå kan inngå ekteskap. En viktig milepæl i Barack Obama’s presidentskap har vært innføringen av “Obamacare” som har blitt en svært kostbar affære som også Donald Trump har sagt han vil omgjøre. Dersom Trump holder sitt valgløfte og omgjør “Obamacare” må vi faktisk konkludere med at Barack Obama, tross sine 8 år i Det Hvite Hus, ikke har fått utrettet noe positivt som vil stå som hans ettermæle. Riktignok fikk han en Nobels fredspris, men egentlig for hva er spørsmålet vi må stille. Har han skapt fred siden han fikk denne gjeve prisen som er blitt forringet? Dersom man spør den jevne mann eller kvinne i Midtøsten vil svaret bli nei. Barack Obama har ikke skapt fred, snarere tvert i mot, og det vi ser nå fra Syria, er ikke annet enn russisk opprydning etter kaoset Barack Obamas politikk har skapt.

 

 

2 tanker om “Pastor Paul Begley om krisen i Midtøsten og Syria konflikten: Russland har beseiret USA i Midtøsten

  1. Obamas politikk har skapt kaos og det virker som han er bestemt på å gjøre mest mulig skade før han avslutter, ikke minst i Midtøsten og i forholdet til Russland.

Det er stengt for kommentarer.