Pastor for USAs mest “mandige” kirke trakk seg etter å ha blitt stanset for fyllekjøring

Bar besøk endte i arresten etter at ledende pastor for “Ignite Church” i Joplin, Missouri ble tatt for fyllekjøring

igniteHeath Mooneyham, som er pastor for Amerikas mest “mandige” kirke har trukket seg fra tjenesten etter å ha blitt arrestert for å kjøre i alkoholpåvirket tilstand. Den 36 år gamle pastoren hadde vært ute på bar og tatt seg noen drinker, før han satt seg i bilen for å kjøre. Turen endte med et møte med politi og den berusede pastoren ble pågrepet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand. Under søndagens gudstjeneste stod en angrende og tatovert pastor frem og leste opp en ferdigskrevet beklagelse for forsamlingen samtidig som han bekjentgjorde at han trakk seg.

Med dollarsedler som bakgrunn var det en angrende pastor som søndag trakk seg fra lederskapet i det som er blitt kalt “Amerikas mest mandige kirke. “Mine handlinger og oppførsel har ledet til sorg og skuffelse både for min familie, Ignite Church og for befolkningen i Joplin. Og  for dette er jeg virkelig lei meg,” sa den 36 år gamle pastor Heath Mooneyham, som både ledet og grunnla menigheten. Nyheten om pastorens fyllekjøring har blitt omtalt i en rekke sekulære medier hvor reaksjonene ikke akkurat har vært veldig milde. Videoen nedenfor viser en angrende synder som forteller at han blant annet har brukt alkohol for å falle i søvn og at han beklager og tar ansvar for sine handlinger.

https://www.youtube.com/watch?v=Mf6ED4GMz1A

 

Én tanke om “Pastor for USAs mest “mandige” kirke trakk seg etter å ha blitt stanset for fyllekjøring

 1. (gjeeesp)
  Slikt skjer jo hele tiden…

  Det jeg skulle ønske det var mer fokus på var de bakenforliggende syndene. For det vi hører om i slike tilfeller som dette er vel nesten alltid det som skjer i siste stadie på vei bort fra Gud.

  De virkelig farlige syndene er de man kan lever med over tid. I praksis alt som fortrenger eller hindrer kommunikasjonen med Gud. Enda farligere er det når slike synder blir så vanlige at de kan eksponeres helt fritt uten at noen i det hele tatt ser dem. Da kan hele kulturer gå i oppløsning og bare forsvinne i historien.

  Akkurat i dette tilfellet tror jeg det kunne være den samme synden som Peter falt i når han ville “dø med Jesus”. Han la mer vekt på sitt eget vett og sin egen “kjøttkraft” enn på sitt behov for å bli ledet av Gud.

  I mange av de områdene som i dag domineres av muslimer stod en gang kristendommen svært sterkt. Hva skjedde?

  Det kan vi lese om i Bibelen. Men det meste av det som står i den blir tolket inn i tradisjoner og strømninger i tiden.

  En av de absolutt nifseste syndene jeg kan tenke meg er sosiale og kollegiale bindinger. Tror Jesus hadde disse i tankene når han av og til skapte sener blandt de “mest respektable” i samfunnet. Han merket nok konformitetstrykket. Han følte nok forventningspresset fra de som var “mest ansett”.

Det er stengt for kommentarer.