Pastor Andreas Hegertun med tiriade mot Donald Trump i innlegg i Dagen

De gamle garantistene for tydelige og bibeltro budskap er gått bort og selv pinsebevegelsens storstue, Oslo Filadelfia er nå blitt politisk og religiøst korrekt.

Oslo Filadelfia var en gang i historien pinsebevegelsens storstue hvor bibeltro predikanter som Emanuel Minos, Thoralf Gilbrandt og Morgan Kornmo stod som garantister for at budskapet som ble fremført hadde åndelig tyngde og gav mennesker håp og trøst. Men dette var mange år siden og etter at en ny skare av unge pastorer, deriblant Andreas Hegertun har overtatt plattformen er tydelighet blitt erstattet av politisk og religiøst korrekte budskap som verken har makt til å frelse eller sette mennesker i frihet. Andreas Hegertun hadde lørdag et innlegg i Dagen med overskriften “America first” som har skapt sterke reaksjoner blant dem som har tatt seg tid til å lese pastor Hegertuns politisk korrekte “religiøse frispark” som avdekker at vi i Hegertun har en pastor som er blåttlagt for all åndelig og profetisk åpenbaring.

Andreas Hegertun møter ikke uventet kritikk etter sitt religiøse frispark fra godstolen i sitt innlegg “America first”. Innlegget som kan leses i sin helhet her, starter med at hans sønn liker å bestille ting på nett fra Kina samtidig som Hegertun understreker sin politisk korrekthet med tiriader mot president Trump. “Jeg frykter at polariseringen skapt både av og rundt president Trump i USA gjør oss alle litt dummere. Ja visst kan det være irriterende og støtende med en amerikansk president som fremstår impulsiv og barnslig i sosiale medier. Det er i alle fall forstemmende å se lederen for den frie verden angripe den frie pressen og bidra til å relativisere sannhetsforståelsen hos mange mennesker. Bare for å nevne noe. Likevel, når Unicef måtte oppfordre norske foreldre til å tenke over hvordan man snakker om Trump fordi barna blir redde, har vi da mistet noen vesentlige proporsjoner?” spør Hegertun som beveger seg langt inn i konspirasjons-teorienes verden gjennom å indirekte hevde at USA ikke er et demokrati. “Det kommer dager etter Trump. Da vil USA fortsatt være et demokratisk og fritt land.” -skriver Hegertun som tydeligvis ikke har fått med seg at USA er et fritt og demokratisk land selv om pastoren åpenbart ikke liker den sittende presidenten.

Hegertun møter massiv kritikk fra leserne

Flere av Dagens lesere reagerer sterkt på hva den unge og umodne Oslopastoren lirer av seg og først ut er Henry Østhassel som skriver dette: ” Jeg hadde forventet noe helt annet av en pastor i en pinsemenighet enn denne forvirrede suppa. Har du enda ikke forstått at Donald Trump er et utvalgt redskap av Gud selv for vår tid? Har du virkelig aldri hørt profetiene om Donald Trump lenge for valget i 2016 – og at han også skulle sitte i 8 år. Dersom du Andreas Hegertun som pastor ikke tror på profetier bør du snarest finne noe annet å gjøre. Du sier at du frykter polariseringen skapt både av og rundt president Trump i USA gjør oss alle litt dummere. Ja, ja, der var mange andre som viste hvor dumme de var i 2016. https://www.facebook.com/liberalprivilegeusa/videos/2479753348946701/?v=2479753348946701 Polariseringen er det jo motstanderne som er årsaken til som ikke kommer over valgnederlaget i 2016. Og Donald Trump er hverken impulsiv eller barnslig i sosiale medier. Han er en dyktig strateg som gjør alle sine motstandere forvirret og usikre. En god forhandler skal være helt ubregnlig. Se bare hvorledes Donald Trump setter Kineserne på plass – og hvorledes han flyttet ambassaden til Jerusalen og godkjente Golan som en del av Israel. Og sann mine ord – i neste periode anerkjenner Donald Trump Judea og Samaria som en del av Israel – landområdene Gud har gitt til Jødene. Andreas Hegertun mener det er forstemmende å se lederen for den frie verden angripe den frie pressen og bidra til å relativisere sannhetsforståelsen hos mange mennesker. Frie presse??? Hvor blind kan du bli Andreas Hegertun? Trump avslører og angriper Fake News produsentene som hjernevasker massene til å tro grove løgner. I Norge anser jeg Norge IDAG, Resett, Document og HRS for å være den frie presse. Alle de andre er jo bare ekkokamre av venstreporienterte amerikanske Fake News medier – og som logrer med halen for den politiske korrekte eliten som gir de lydige barna søtsaker (pressestøtte) Oppegående mennesker skjønner hvorfor Unicef måtte oppfordre norske foreldre til å tenke over hvordan de snakker om Trump fordi barna blir redde – nettopp, årsaken er jo at Fake News Industrien har skapt et falskt skremmebilde av Donald Trump. Se bare på bildene de bruker – de styggeste de kan finne. Som når VG og Dagbladet for kort tid siden brukte samme stygge bildet – samme dagen. Slikt grums er det som fører til polariseringen,” skriver Østhassel videre

Thor Helge Ligård  Andreas Hegertun – Allerede i første setningen bommer du totalt – denne verden blir ikke bedre, hvis du synes det så oppholder du deg alt for mye i stua og leser MSM media fra godstolen istedenfor Bibelen – der står det at denne verden ligger i det onde. Denne verdens gud heter djevelen – viste du det? Hvis du trur det blir bedre i denne verden så er du allerede forført av djevelen, ute av stand til å se klart, noe dette Frisparket kan tyde på.
Stykke ditt forteller meg at du overhodet ikke har åndelig innsikt i hva som er i ferd med å skje i dette landet og i denne verden. Du gidder ikke engang gå ut å handle og få anledning til å være blant folk i deres hverdag – formidle og dele julens budskap på gater og streder, synes å være helt fjern for deg. Du sier ” Å sitte lunt og fredelig, fjernt fra kjøpesentre, snøslaps og parkeringsproblemer gir en mye bedre inngang mot juledagene.”Du pendler sannsynlig mellom godstolen og kontoret, og i ny og ned gjemmer deg ”bake en prekestol”for å lire av deg noen religiøse politisk korrekte prekener – eller skriver litt svada fra MSM media i noen ”kristne” blader.
Hva med de som trenger å høre om Jesus der ute og bli frelst, de som ikke har noe godstol, men ligger under ei bru julaften i le for vind og snøslaps – kanskje de hadde ønsket seg en julegave. Hvem vil gå for meg, sa Jesus…..
Det er jo overblikket og proporisjonene du har mistet, hva som skjer i riksrettsaken og hva som blir presentert av anklaget og løgn ser ut til å ha gått deg hus forbi. Denne rettsaken er en kamp mellom ”the deep state”og demokratiet i den frie verdens som er uten sidestykke – dette er være eller ikke være for demokratiet i den frie verden. Hva som kommer til å skje i 2020 i USA vil ha ringvirknnger langt ut over USA grenser, og langt inn i stuene og godstolene til slumrende ”kristne”Mat.25
Det er helt klart at Trump ikke har gått på søndagskolen, hverfall ikke i Filadelfia Oslo. Men han har vel gjordt litt positivt – selv om det ikke står i de MSM mediene du omgir deg med i godstolen. Det forundrer meg at du ikke har en positiv ting å si om Trump, men du har vel ikke fått med deg at han er første sittende president i Amerika som har talt og vær nylig med i anti abort marsjen i Washington?
Husk alternativet til siste valg i Amerika var Hillary Clinton som er for abort fram til og med 9ende måned. Du er taus om hva The Clintons har drevet med i Amerika – men det jo står ikke i MSM media. Håper ikke jeg har vekket deg fra søndagsluren,” skriver Ligård som her påpeker noe vestentlig

“Jeg klarer ikke med min beste vilje å forstå hva Andreas Hegertun vil fram til her i dette innlegget. Er det Trump sin skyld – at din sønn, vil bestille duppeditter fra Kina på internett? Trump har jo nettopp gått i bresjen for å stanse Kinas dominans på verdensmarkedet i netthandel? Du burde jo takke Trump – i så fall.
Når du blir eldre, Hegertun, så forstår du politikkens dynamikk på en annen måte. Det er tydelig at du er preget av en “light” universitetsundervisning og typisk norsk bedrevitende etnosentrisk tankegods.
Polarisering du beskylder Trump for, er ikke skyld i fattig og rik -problematikken i verden. Men det er nyliberalismen og globalismen som er skyld i den. Dette fenomenet har sitt utspring i Thacherismen og Reagenperioden i amerikanske politikk på 1980 tallt. Nyliberalismen (også EU- fire friheter) skapte og skaper store skiller og polariseringen begynte da. Trump jobber imot denne kapitalismen, Trump vil heller regulere markedet og børshaiene, og ha den gamle blandingsøkonomien. Han vil han bi-laterale avtaler mellom landene og gammeldags handel og regulering fra stat og myndigheter. Trump vil holde kapitalistene i ørene. Idag er det de 400 rikeste i verden som sitter på 85% av kapitalen, noe Trump jobber imot. Trump vil feks at USA skal eie sine egne bilfabrikker, som Chevrolet, – og ikke kineserne på børsen i USA.
Stadige fattigere grupper av arbeidere produserer varene våre og tjenestene våre, pga uregulert og rå kapitalisme på tvers av landene. Store multinasjonale selskap, uregulerte børser, og storbanker gjør at markedsøkonomien nå er utenfor alle lands kontroll. Jeg skjønner ikke hvem du vil boikotte i dette kompliserte systemet?
Trump er en leder som nettopp er imot – denne nyliberalismen og globalismen, og nettopp derfor er han forhatt blant world ecomomic forum, og de store rike finansmenn i verden. Soros, Gates, Rimi-Hagen, Røkke og Stordalen, det norske oljefondet, – ingen av disse store kapitalister liker Trump, – nettopp fordi Trump vil stoppe deres store finansmakt. Derfor vil Trump også stoppe Kinas store finansdominans.
Prøv å sette deg inn i ting før du gir deg av med store teorier i mediene.
Kristne i USA støtter Trump i titalls millioner, men Dagen, Hegertun og Selbekk vet tydeligvis bedre,” skriver Torgeir Tønnesen i sin kommentar til Hegertuns meningsløse svada.