På åndelig kundalini party med Donnie Baez i regi av Visjon Norge

Norske ungdommer er ikke ukjente med “houseparty”, forskjellige rusmidler og dop. Imidlertid, nå kan man oppleve det samme i regi av Donnie Baez som her leder et såkalt “houseparty” hvor en flokk  mennesker er samlet i et privathjem hvor kundalini-kraften eller åndelig dop flyter fritt. Her er hyl, skrik, sanseløs skjelving og alt det man vanligvis forbinder med kundalini-kraft. Donnie Baez som i følge seg selv er en profet har en rekke ganger blitt presentert på  TV Visjon Norge. Baez har høstet omfattende kritikk på grunn av et straffbart forhold som fant sted for noen år siden.

“Denne direktesendte filmen la Dionny Baez ut på sin offentlige Facebook-side i helgen, og er filmet «backstage» hos TV Visjon Norge (med deler av Visjon Norge-ledelsen som aktører). Skummelt,” skriver Cecilie Erland som har delt videoen. Se galskapen

130 tanker om “På åndelig kundalini party med Donnie Baez i regi av Visjon Norge

 1. Hele denne gjengen av antikristne showartister og rockemusikanter Søkelys skriver om viser at Djevelen er desperat. Alt fra langhårete, tjafsete utseende idoler som forfører en bedratt ungdom til pengesugende demonister gjør det klart at vi lever på slutten av endetiden. Guds og Jesu dag er nå innen rekkevidde.

  Helveteslærere, treenighetsutopister og “udødelig-sjel”-fantaster vil snart få anledning til å møte for Guds åsyn på den ytterste dag. Det blir regnskapets time for alle “som gjorde urett”.

  11
  11
  • Hva heter du? Ditt stygge språk og dine holdninger er en demons uttrykk!

   Du skjuler deg bak Bibelen. Du kaller deg Guds Ord. Du har en frekkhet som kjennetegner en antikristelig ånd!

   14
   9
  • Hva heter du? Jeg vet du ikke heter Sebastian, Jan Kåre. Du er en mann med mange alias.

   Det er ikke din kropps navn jeg spør om. Du som jeg spør om navnet til, husk at du fikk din endelige dødsdom da Kristus ble naglet til korset og stod opp fra det døde den tredje dag!

   Du håner og spotter Guds barn, men det er det eneste du kan gjøre! Jesus vant og jeg har vunnet!

   https://bibelogtro.wordpress.com/2014/12/23/mordersken-jael-et-framtidsbilde-pa-jesu-seier-over-satan-og-antikrist/

   7
   1
  • Sebastian, aka Jan Kåre Christensen. Ditt innlegg ble akkurat moderert fordi det inneholder meningsløse personangrep og heller ikke dreier det seg om Visjon Norge og det som er tema i saken.

   3
   2
  • Hei Bibelen. Jeg oppfatter vel mer at du virker litt desperat.
   Du bruker harde ord, ord som fullstendig har mistet sitt innhold fordi du misbruker dem.
   Gud kan bruke den Han vil, selv en rockeartist, og slik du sprer rundt deg med veldige ord, blir det latterlig.

   1
   2
  • Du er virkelig på villspor når det gjelder musikk. Det er greit å ikke like en bestemt type musikk. Selv hører jeg ikke på rock og forstår ikke hvordan noen kan syntes slik musikk er fin. Men det får være opptil hver enkelt. Jeg ser av ditt innlegg “Bibelen” at du sitter fast i falsk lære. Vranglære kalles det du fremmer.
   Trist at du sitter fanget i falsk lære med å forkaste hva Bibelen lærer om Gud. Sørgelig. Håper du våkner opp og får øynene opp for sannheten. La dem som liker slik musikk få ha den i fred. Å kalle det antikrist og demonister viser hvor langt du har beveget deg bort fra Guds Ånd og Jesu lære.
   Til Richard: Vi liker ikke samme musikk…jeg foretrekker mer klassiske salmer og sanger fra bedehuset, men du må jo få lov til å kose deg med musikk du selv liker og som du opplever har gitt deg noe.

 2. “My people are destroyed for lack of knowledge” ( Hosea 4:6a )

  Kunnskap om dette uvesenet “kundalini” må til…
  Den som kjenner Ordet ser at det som foregikk på Visjon Norge med den selvoppnevnte profeten, ikke er fra Herren Jesus Kristus, men fra Lysets Engel, Lucifer – eller Djevelen om du vil…
  Spådomsånder og andre djevler herjer vilt om dagen, da den onde vet hans tid er kort. Be om at Herren Jesus Kristus gir deg gaven til å skille på ånder, og du vil holde deg på rett veg – Gud velsigne deg som ønsker Sannheten!

  https://youtu.be/2r5fMUct_co

  https://youtu.be/LpQ_hXJqmMQ

  https://youtu.be/fPkpyrwvNVk

  https://youtu.be/JlOiyUYIOZY

  • Vil bare benytte anledningen å advare mot Rodney Howard-Browne som visstnok skal sendes fra Visjon Norge i november-18.

   Klart, liker du “show og underholdning, tegn og under presentert i lysets engel sitt navn”, er det bare å se og la seg underholde…

   …men det Rodney Howard-Browne kommer med har ingenting med evangeliet i 1 kor 15:1-4 å gjøre –
   Husk, det er mange “jesuser”, men kun èn Herre Jesus Kristus.

  • Du har helt rett i at nordmenn, og for den saks skyld europeere, i all hovedsak har NULL peiling på hva som står i Bibelen. De fleste tenker at Jesus er en snill og god Kardemomme-figur. Men da må man undersøke hva Gud mener er “snilt”. De som tar for seg Bibelen vil nok raskt skjønne at menenskelig snillhet ofte er ren ansvarsfraskrivelse, mens Guds rettferdighet er basert på prinsipper, normer og kristne lover som avstedkommer konsekvenser om de brytes med vitende og vilje.

   Noen linjer er redigert bort da de inneholder unødvendige personangrep, ei heller omhandler det tema for saken.
   Red

   Bibelen sier at “Han forkaster Israel fordi de er uten kunnskap”, “som holder sin eier i live”. Resultatet av dette ser vi nå i det norske samfunnet rundt oss der ALT er greit. Snart blir nok mennesker også viet til dyr av en eller annen prest, slik en mann i USA hevdet var rett. Han ville gifte seg med hesten sin.

   Herfra og inn til Guds inngripen vil vi være vitne til de mest bisarre hendelser. Da gjelder det å beholde balanse og selvkontroll. Sanne kristne er IKKE av denne verden. Men enn så lenge er vi i verden. Og det er noe helt annet.

   3
   5
 3. Ref kommentar fra “Bibelen” og “Sebastian”, så har jeg noen vers om deres framferd:

  “Mange falske profeter skal stå fram, og de skal forføre mange. Og fordi lovløsheten tar overhånd, skal kjærligheten bli kald hos de fleste”

  Deres kalde framferd, beviser heller det motsatte av hva dere selv påstår. Den Hellige Ånds frukt er full av all godhet og kjærlighet, og går hånd i hånd med ordet. Hva slags lovløshet har dere tillatt i deres hjerte, siden dere tilsynelatende er frakoblet til vintreet? Dere fremstår som rent menneskelige, kjødelige…

  “Richard er en antikristelig narr, det er sikkert” “han er på fortapelsens vei”. Sterke ord, nå må du bevise din påstand.

  “hvis vi vandrer i lyset … da har vi fellesskap med hverandre”

  10
  2
  • Innlegget er slettet.

   NOK er NOK! Innlegget er moderert da det er krenkende mot en navngitt person.
   Hva mener du om det du ser i videoen? Om det denne saken handler om?
   Red

   4
   7
 4. Til : Richard og Claudia

  Satan prøver å ødelegge denne gode nettsiden. Til dette benytter han seg av disse utbryterne fra JV. Det virker som det er om lag 10 personer fra denne sekten som opererer aktivt her under ulike dekknavn.

  • JV klarer ikke ødelegge denne nettsiden, Ture.
   Bare la dem skrive, ikke les det. Her inne kan de lese mye bra 🙂
   Noen har skrevet stygt til deg Ture. Det er ikke pent. Gå til Jesus med det. Tilgi, og du kjenner glede.
   Alt godt.

 5. Dionny Baez har vist gang på gang at han klarer seg helt uten sin bibel.
  Vi klarer oss IKKE uten Guds Ord. Forførelse. Jeg har ikke ord.
  Det er i hvert fall godt vi kan se noen møter fra Evangeliesenteret med folk som både leser fra sin Bibel og forteller hvordan Jesus har reist dem opp. Dette må J.V få med seg og prøve å finne sannheten. Og fortsatt har vi heldigvis fine programmer med Rita Åsen i “Pottemakernes hus” fra Flekkerøya.

  • Det har jeg skjønt. Det er en grunn til at det er slik. Foreldre, beste- og oldeforeldre har levd nær Jesus og vært eksempler for barna. Lært den unge den vei han skal gå.

   Det er selvfølgelig viktig med mødrene, men noe som snakkes lite om er hvor viktig det er at fedrene står tydelig opp for Jesus i familien sin -og ellers. Husker ikke hvor jeg leste det, men spesielt for døtrene avgjør dette med faren sin deres videre vei i livet.

  • Du er inne på noe viktig Hannah. Å være far er ikke alltid så enkelt, men utrolig viktig at vi som fedre tar i et tak og er gode rollemodeller for våre barn.

   Jeg er så heldig å få være en del av sanggruppen Frihals og å få være ambassadør for Norea IG deres prosjekt Troens Menn.

   https://www.frihals.no/

  • Så bra!!
   Norea har sendt mange gode programmer. Håper de fortsatt vil sende på V.Norge. Fikk sett litt av programmet med Fri Hals på V.Norge, da kan jeg se resten på Norea. Takk for du sa fra 🙂 Det var bra! Til Ture og alle dere andre, dere må se det 🙂

 6. Jeg skjønner ikke hvorfor dere gidder å svare på denne personasjens provoseringer, dere kjenner igjen ånden som hans ord er båret av etter 2 – 3 setninger.

  Så slutt da å lese mer av innlegget hans og ikke la dere provosere av ham, la ham nå surre rundt i sin egen lekegrind.

  Fall ikke for fristelsen til å bruke negative ord om denne personasjen for djevelen er den beste på stygge og negative ord.

  Overse ham fullstendig for vedkommende er som et barn, og vil bli lei til slutt hvis ingen bryr seg.

  Og True det vikker som om det er 10 personer, men det er bare 1 stk. med et utall nick, og strør om seg med likes eller ikke likes, ettersom det passer.

  Mvh RJ

 7. RJ
  Ja , vi burde overse dem totalt disse JV-erne. Men det er ikke bare EN : Kjell sjekket for få dager siden ; da var det 6 av dem som var aktive akkurat da. Men det er denne eks-journalisten – som visstnok bor i Flå i Hallingdal – som er deres ” hærfører “. Han har hatt mange dekknavn ; nå er det ” Bibelen ” , tidligere Josef osb…
  Trolig er disse utbrytere fra JV ; men sitt tankegods har de fra vranglæren til denne sekten : Fins ingen fortapelse , ingen tre-enig Gud , Jesus bare en engel og Harmageddon som de stadig truer oss andre med.

 8. Richard
  Det er ikke tvil hos meg at du er en sann Guds mann. Det vi har hatt av små kontroverser ; er på det mer praktiske plan : Hvordan man materielt skal forberede seg til trengselstiden. Jeg har bare forsøkt å skildre hva jeg har gjort – så er det opp til den enkelte hva vedkommende vil gjøre.

  Når det gjelden denne sekten , så fremstår flere av dem som direkte vonde mennesker. De har jo truet meg med døden – og nå sist at jeg trenger psykiater. Personen som kaller seg Bibelen / Josef , har som standard-formulering : Jeg har ingen helsefaglig bakgrunn ; derfor kan jeg ikke svare deg…

  Snakk om å latterliggjøre sin neste. Men både du og jeg bruker vårt rette navn : Det har disse sekt-medlemmene slett ikke mot til !

  6
  1
  • Hei Ture!

   Takk for fine ord! Jeg har selv mange blandede erfaringer med Jehovas Vitner. Jeg har vært i diskusjon med mennesker som oppfører seg som direkte drittsekker og som utgir seg for å være JV. Ikke sikkert at de er JV selv om de utgir seg for å være det. Jeg diskuterer/drøfter en del med en JV på min egen nettside Bibelogtro. Han er fin å skrive med og oppfører seg respektfullt. En mann som på tross av å være en tilhenger av en teologisk kortslutning også tenker selv.

   Den personen vi er under angrep av her er straffedømt. Han oppfører seg vemmelig mot alle som ikke tror det samme som ham. Jeg er faktisk 100% sikker på at denne personen er kontrollert av en ond ånd. Dette har jeg aldri sagt om noe menneske før. Denne personen er tvers igjennom ond. Men, jeg tror det er denne vemmelige ånden vi opplever. Onde ånder besetter kropper som åpner opp for en antikristelig holdning. Selv om vi ikke alltid tenker over det så er besettelse ikke så uvanlig som vi skulle tro.

   Vi ser i videoklippet i denne sak at dersom kunnskapen er lav og man slipper til fremmede åndskrefter, er det fare på ferde.

   Ture, både du og jeg skal ikke frykte disse. Når Gud er for oss, hvem kan da være mot oss? Vi skal tale strengt til fremmede åndsmakter, vi skal løfte høyt Åndens sverd, som er Guds Ord. Det er Åndens sverd som vi går i krigen med.

   Samtidig har Hannah rett. Vi skal tilgi, selv de som vil oss vondt, som håner oh spotter oss fordi vi har Jesus i hjertet!

   Ønsker velsignelse over deg og dine Ture.

   -Richard

   4
   3
 9. Selv om det er “out of topic” så har diskusjonen både her og i andre artikler dreiet seg om utseendet til personer for å kunne bedømme om de er kristne eller ikke. For å forstå Bibelen når det gjelder slike ting som menn med langt hår, damer tildekket hår, smykker, juveler må man ha kunnskap om hva det virkelig snakkes om. Kan ikke gå inn i dybden nå, men Bibelen må leses og forståes som en helhet. Derfor er det farlig å ta enkeltvers uten videre til inntekt for et syn/påstand.

  Her er et eksempl på hva Bibelen sier om utseendet og rett hjertelag:

  Men Herren sa til Samuel: «Se ikke på hans utseende og høye vekst, for jeg har forkastet ham. Her gjelder ikke det som mennesker ser. For mennesker ser det som øynene ser, men Herren ser på hjertet.» (1. Sam 16:7)

  1
  1
 10. Paul Håkon, her er vi på linje. Det er også mange herlige sanger i sangboka “Sildig Regn”, som Maran Ata benytter, og som pinsemenighetene brukte før. Det er sanger med dybde og fylde, tydelig innblest av Ånden?

  • Du mente vel at pinsemenighetene tidligere brukte Maran Ata sangboken?

 11. Hannah. Han ble lei av å kalle seg Josef. Han drømmer fortsatt om å styre i sitt harmageddon, som han påsto skulle komme i slutten av mai 2018.

  1
  1
 12. Mener du at han ikke engang kommer til å svare meg?
  Det var jo et enkelt spørsmål.

 13. Dette er rett og slett blasfemi : Kalle seg selv med Guds eget navn JHVH

  4
  2
  • Vedkommende har ikke lest:

   Du skal ikke misbruke Herren din Guds navn, for Herren lar ikke den som misbruker hans navn, være skyldfri.

   Det samme har Jehovas vitner heller ikke skjønt.

   De skjønner heller ikke at: Herren din Gud, er en nidkjær Gud.

   Vi som mennesker skal ha age og frykt for Hans navn og Guds Ord.

   Mvh RJ

   2
   1
 14. For en ailien som meg er det altid mye rart å lese her. Jeg har snakket med jehovas vitner i timevis og syntes det er utrolig lærerikt. Det er som å fange fisk med fingrene. De prøver hele tiden å glippe unna. Men siden de har et forhold til Bibelen er det noen ganger mulig å stenge dem inne i en blindgate. Har faktisk greid det noen ganger. Og i tillegg til å være godt kjent i Bibelen hjelper det å kjenne litt til historien deres.

  For historien om jehovas vitner er svært lærerik den også. Fremveksten av forskjellige slike trossamfunn har ofte mye til felles. Og når man først blir seg slike ting bevisst er det ikke så vanskelig å identifisere fenomener og utviklingstrekk i mange av de etablerte trossamfunnene rundt oss i dag som virker ganske betenkelige. Ofte begynner det med at den åndelige kraften blandt de etablerte troende svekkes slik at det blir lett å markedsføre seg som den “spesielle profeten” som har den helt spesielle “innsikten”.

  Det største problemet er at alle bare fokuserer på symptomer og konsekvenser av frafall. Ingen ønsker å forstå de virkelige problemene. Hva som helt i utgangspunktet setter i gang prosesser som til slutt ender med fordervelse. For dette er alle de “små syndene” som alle hengir seg til. “Små synder” som man bare må se gjennom fingrene med for ikke å fremstå som “lovisk” eller “gammeltestamentelig” ol. Føler meg alltid litt uvell når jeg tenker på det.

  Tror det var en westernartis som sang “I wont leave this life alive”. Personlig har jeg innsett at den eneste måten jeg kan overleve som troende på, i litt overført betydning, er å gjøre som alle de som dro ut i ødemarken og levde på gresshopper og honning.

  Når jeg nå skulle til å avslutte kom jeg til å tenke på noe David Wilkerson ofte fortalte. Det var en misjonær som kom hjem etter en lang tjeneste så full av ånd og åndskraft at alle hennes barnebarn ville bli misjonærer. Men vel hjemme gikk det ikke så lang tid før tv’n og andre verdslige ting tok mer og mer av hennes tid. Og etter noen år ble hun en dvask dame med ett sinn forurenset av verdslig påvirkning. Og alle barnebarna mistet all tro. Ikke bare på sin bestemor, men på hele kristendommen.

  1
  1
 15. Dette bibelverset passer godt til det som skjer i videoklippet:

  Isaiah 2:6
  6 For Du har forkastet Ditt folk, Jakobs hus, fordi de er fylt av det som kommer fra Østen og tyder tegn slik som filisterne, og de har fellesskap med de fremmedes barn.

 16. Fang i vei Prepper!

  “Det er alltid spennende når den falske kristenheten avslører at de kjenner til at Guds navn består av tetragrammet – konsonantene – JHVH – som uttales Jehovah eller Jahveh.

  For det pussige er at de hevder Jesus er Gud selv, som del av det trehodede trollet som den romerske keiser Konstantin fant det opportunt å utnevne med simpelt flertall ved kirkemøtet på Ikea i år 325 fvt.

  Men det høres ingen protester mot at telefonkatalogen i Spania er fylt opp av abonnenter ved navn Jesus. Så da er disse navnkristne kanskje ikke så sikre på at Jesus er Gud likevel..? Ingen blasfemi da kanskje..?”

  1
  1
  • Din beskrivelse av treenighetslæren er fullstendig absurd og på sidelinjen av hva kirkefedrene lærte om Guddommen. Din beskrivelse av kirkemøtet i Nikea er historisk ukorrekt og så til de grader bygd på myter.

 17. Prøver å forstå hvorfor de i Visjon Norge ikke ser at de er på villspor.
  Men det skal jo bli slik i de siste tider…. Jeg kjenner sorg.
  Kanskje noen av dem har forsøkt å si fra uten at det har hjulpet og bare gått derfra?
  Den beste musikeren/sangeren i husbandet er ikke der lenger.
  Skulle ønske de spilte sangene hans snart igjen. Det var sterke sanger om Jesus.
  (Det blir nye videoklipp fra Visjon Norge på mandag hvis det er som jeg tror.
  Orker ikke se mer på Y.Tube)

  • Jeg fikk en profeti over Norge, som var profetert 12.8.18 av ei kvinne på et bønnemøte i går. Hun var vilt begeistret for denne profeten og hadde vært på konferanse i Visjon Norge og hørt han nylig. Er dere sikker på at han er en vranglærer?

  • Det er veldig tydelig at dette er andre krefter og av en annen Ånd enn Den Hellige Ånd. Han kan selvfølgelig si og proklamere noe som er på linje med Bibelen. Det som gjør meg forskrekket er at kristne ikke klarer å skille mellom kundalini ånden og den rene Hellige Ånds kraft vi leser om i Skriften. Slik vi ser i videoen er definitivt ikke Den Hellige Ånds verk.
   Det er svært lett å bli forført av dette og jeg har ikke tall på de profetier over Norge -som ikke har slått til, som jeg har hørt opp gjennom årene.
   Det er altfor lett å fremme noen ord og si at det er en profeti over et land.
   I trosbevegelsen var slike profetier helt vanlig kost, men ingen stilte spørsmål når vekkelsen eller åndens regn ikke falt.

 18. FALLET

  Det er snart ingenting igjen av kristenheten. De er bare ”kristne” i navnet. Ja de fleste har bare glemt å melde seg ut.

  Tilbake er da et synkende antall sektrelaterte fanatikere som forveksler sann kristendom med bajasaktige eventer som tilfredsstiller deltakernes behov for sirkus og følelsesrus. Det skrikes og skråles og deltakerne slenger seg rundt på gulvet mens høy demonisk inspirert musikk ofte serveres av utøvere som bestreber seg på å se mest mulig uflidd og skremmende ut.

  Enhver likevektig normal person ser straks at det her dreier seg om stakkars menneskebarn som er blitt narret. Dette blir om mulig enda tydeligere når grådige pengeholere til slutt setter kronen på svindelverket og i full offentlighet avkrever stakkarne pengene deres også.

  For en mentalt avbalansert kristen er det heller ingen tvil om hvem som står bak denne åndelige villfarelsen – Satan Djevelen og hans hær av demoner.

  Det blir ikke vanskelig for ”dyret” – nasjonenes eliter – ”å kle denne skjøgen (falsk religion) naken og brenne henne opp med ild” når tiden snart er inne.

  2
  1
 19. Det svaret er mest sannsynlig langt unna. Han har ALDRI klart å svare på enkle spørsmål.

 20. JHVH skrev: “Det er snart ingenting igjen av kristenheten.”

  Hvis man ser anntall jhovas vitner opp mot anntall kristne i verden blir Jehovas vitner helt mikroskopisk og i et historisk perspektiv har de bare eksistert en veldig kort stund. Likevel går de rundt og tror at de er de eneste “ekte kristne”.

  I Russels tid var de bare noen ganske få som kalte seg “bibelstudenter”. De var mest opptatt av å tidfeste når forskjellige profetier skulle gå i oppfyllelse. Russel “profeterte” med hundre prosent sikkerhet at enden skulle komm i 1914. Folk solgte alt de hadde, gav opp jobber og bare satte seg ned å ventet. Men det var med Russels profetier som med alle andre falske profetier. Ingen ting skjedde. Året etter døde frimureren Russel. Kanskje ble det for tungt å leve med tanken alle menneskene han hadde narret ut i elendighet?

  Den som egentlig startet jehovas viter var Rutherford. Han så potensialet i boksalget og stadig nye tidfestelser av dommedag. Og for hver gang han satte en ny dato ble det skrevet nye bøker. Et stort anntall jehovas vitner ble truet med “harmagedon” hvis de ikke gikk fra dør til dør og solgte bøker. Lenge var begrepet jehovas vitner synonymt med kolportører. Pengene strømmet inn og Rutterford kjøpte cadilacer og store mengder brennevin. (han ble alkoholiker) Han bygde også en praktvilla “til Moses og Elia” som snart skulle komme tilbake. Men selvfølgelig flyttet han inn selv. Villaen står den dag i dag som et monument over en av verdens fekkeste religionsstiftere.

  Slik startet det. Slik kom det hele i gang. Jeg har ofte beundret jehovas vitners tro som kan ha en slik tro på alkoholikeren Rutherford. En slik tro på at han skulle være den eneste i verdenshistorien som kunne åpenbare hva Bibelen egentlig sa. For det gjorde han krav på.

  De store personlighetene opp gjennom historien, de som gav sine liv for å bringe evangeliet ut i verden, man kunne ramse opp veldig mange av dem. Millionene som heller valgte døden enn å frasi seg sin tro på Jesus, De feide Rutherford bare ned i den store sekken som inneholdt “djevelens barn”. “For hans gud var jo så god”.

  • Det er om lag 11.000 personer i Norge som tilhører sekten Jehovas Vitner. Dette skulle bli 0,2 % av befolkningen. På denne nettsiden skulle man tro at JV har en oppslutning på 60-70 % i Norge. Da kan man spørre : Det må være noe spesielt med Søkelys som tiltrekker seg disse såkalte vitnene – har de ikke sin egen nettside der de kan boltre seg og fortelle hverandre at det IKKE fins noen evig fortapelse – stikk i strid med Yeshuas egne ord ?

  • Hvor utgangspunktet er galest, blir titt resultatet originalest, skrev hin Ibsen i 1867 i Peer Gynt.

   Prepper har tydeligvis et behov for å kategorisere sine medmenneskers tilhørighet. Det er han ikke alene om på Søkelys. Desverre bommer han denne gangen også. Jeg har aldri tilhørt vakttårnvitnene. Jeg ser på deres ledelse som motbildet til fariseerne. På samme vis ser jeg på kristenheten som “filistrene”.

   Vakttårnet har forlatt Jehovah for lenge siden. Kvinnene taler i menigheten. De er NGO’er i det samme FN de ber andre forlate. De tar blod mens de hevder det motsatte. De bare deler opp blodet i sine enkelte bestanddeler og tar de hver for seg. Erytropoietin, gammaglobulin, albumin etc glir greit ned – bare ikke samtidig. De er blitt mesterhyklere og “sier en ting mens de gjør en annen ting”. Presis som fariseerne.

   At et samfunn av troende derimot er få i antall er derimot fullt ut i samsvar med Bibelens profetier. _Mon jeg finner troen i det hele tatt,postulerte Jesus og understreket at bare få skulle gå på den smale sti. “Det blir bare få mennesker tilbake”, heter det profetisk.

   Vi som skriver her tilhører kun en menighet – “menigheten av de hellige”. Vi skriver over alt og forkynner ordet for alle før enden slik Bibelen krever av oss. Om noen vil lytte er ikke vårt ansvar. Men som Bibelen sier om starten på den store trengsel: “Da skal de vite at en profet har vært midt i blant dem”.

  • Du har mye rett i dette. Rutherford og andre av toppene i JV sekten omtalte jo kristne som en del av “svineklassen”. Vakttårnselskapets forakt for kristne kjenner ingen grenser. Takk for ditt innspill.

  • Hvorfor utgjør vakttårnvitnene motbildet til fariseerne? Jo fordi ”de sier en ting og gjør noe annet” – akkurat som forbildet.

   De har rett når de ”påkaller JHVH’s navn”. ”Hver den som påkaller Guds (Jehovah’s/Jahveh’s) navn skal bli frelst, heter det både i GT og NT.

   Og ikke bare det. Jesus sier: ”..idet dere døper dem til Faderens, sønnens og den hellige ånds navn”. Faderens egennavn er Jehovah/Jahveh og sønnens egennavn er Jesus Kristus.
   Det er stort sett bare vakttårnvitnene som gjør dette. ”Herren” er en tittel og ikke et egennavn. Dette gjør dem til åndelige jøder. Men dessverre er deres ledelse kuppet av falske salvede. Dette samsvarer godt med Jesu ord om at den ”tro og kloke tjeneren” kunne bli ond.

   I dag er det lett å se at dette stemmer. Vakttårnets ledelse jobber aktivt for Satan Djevelen og hele organisasjonen rystes av pedofilisaker. Mye av dette diskuteres på inkognito.org, der mange av kommentatorene dessverre er blitt ateister av sine opplevelser.

  • Heldigvis har Skaperen en utvei også for vakttårnvitnene. “Alt som før er skrevet er skrevet til oss til hvem de siste tider er kommet”, sier skriftene.

   Og vi husker da Adonja ville gripe makten imot Jehovahs vilje. Rett før han og prestene førte ham til stedet der han skulle salves påvirket Gud hele folket og gjorde at de i stedet gikk over til Salomo. Slik ble Adonja (VT’s styrende råd) forkastet og Salomo (andre Josef-liknende salvede) gitt herredømmet i siste øyeblikk.

   Da skal de som har satt seg selv i ledelsen bli lik de som ble kastet ut av bryluppet fordi de manglet bryllupsklær mens de skar og gnisset tenner blant de forkastede.

   Det blir en “thousand percent relief” for de stakkars vitnene som er narret, og de vil også bli frelst.

 21. Denne mannen som kaller seg profet ; heter vel Dionny Baez. Jeg har fulgt med på TV Visjon Norge de gangene han har vært ” på lufta ” der.
  Det fremkommer overnaturlige hendelser under møtene hans i Norge. Jeg har undret meg over følgende : Han går ned i salen til en vilt fremmed person , og forteller helt konkret om begivenheter i denne personens liv. Samtidig blir det stadig understreket at herr Baez aldri tidligere har hatt noen kontakt med vedkommende på forhånd. Om dette er korrekt ; så er disse seansene av overnaturlig karakter.

  Da kommer neste spørsmål : Hvor henter han disse overnaturlige opplysningene fra. Er det fra Vår Herre ( DHÅ ) eller en annen ånd ? Jeg vet ikke svaret.

  Under hans siste møte her i Norge , skulle han profetere om vårt lands fremtid.

  Her ble det mye pusting og pésing og ” ull ” : Men nevnte olje og finanser som man visstnok fikk problemer med i 2018.

  Så avsluttet han som vanlig med appell om å gi penger til Tv Visjon Norge ; og kom også med konkrete beløp.

  • Spådomsånder er ikke uvanlige…Se på Lisa Williams, hun taler rett inn i andres liv uten engang å ha sett vedkommende…

   Dette er ikke noe spesielt for de som har den gaven.

   DHÅ derimot, er en Trøster, en gentleman, ville aldri latt noen verken bli blottlagt, eller satt i forlegenhet ved obskøne bevegelser…

   …noe å tenke over.

 22. JHVH skrev:
  “Prepper har tydeligvis et behov for å kategorisere sine medmenneskers tilhørighet.”

  Dette gjør du vel selv ved å kalle deg selv JHVH og bruke ord som jehova. Et ord som ble til fordi man ikke kunne hebraisk.

  JHVH skrev:
  “Vi som skriver her tilhører kun en menighet – «menigheten av de hellige».”

  Det er mange som kaller seg “hellige” men med mange forskjellige utgangspunkt. Du strør om deg med ord som “filistere”, “fariseere”, “trehodet troll” osv. Men det er jo ikke godt å si hva du selv tror på. For hvis du ikke tror på Guds Messias, veien sannheten og livet, så tror du i hvert fall ikke på Bibelen. Eller eventuellt så gjør du som jehovas vitner har laget sin egen en religion. Og i stedet for å markedsføre denne religionen for det den er så forsøker man og overbevise folk om at Bibelen egentlig er feil og at den i virkeligheten handler om denne nye religionen. Mange sekter benytter denne metoden.

  Vi som tror på Bibelen tror at den som fornekter Jesus og spotter Den Hellige Ånd er på vei mot fortapelsen. Slik Jesaja skriver i Jes 63,10.

  • Pass deg nå prepper. Han sitter i det nye Jerusalem og dømmer. Han er, har han selv sagt, en av de 144000 utvalgte av Israels 12 stammer.

 23. Prepper: “Dette gjør du vel selv ved å kalle deg selv JHVH og bruke ord som jehova. Et ord som ble til fordi man ikke kunne hebraisk.”

  Jeg benytter JHVH fordi det jeg sier er sitater og klare forståelser fra Bibelen – Jehovahs ord. Mange benytter samtidig selvmotsigelsen JAHVEH og JEsus.

  Man kan godt si JAHVEH. Men da må man være konsekvent og også si JAsus, JAremia, JAsaja etc. JA… må da utgjøre prefixet i uttalen av JHVH. Sier man JAHVEH men JEsus blir dette helt feil. Alle sier JEsus, og da er
  JEhovah korrekt. JEsus betyr jo JEhovah er frelse.

  Jeg tror JEsus er VEIEN – ikke målet. Målet er Jehovah som JEsus selv ba til. Derfor er det mange her inne som har laget sin egen religion – ikke jeg. Jeg tror på Jesu klare ord når han sier at “Faderen er STØRRE enn jeg”. Ikke lik.

  • ” Jeg bruker jhvh fordi det jeg sier er sitater fra Bibelen”
   “Jeg tror på Jesu klare ord…”

   Løgn. Tidligere har du sagt det er pga Johan, Viktor osv.
   Lyver, OG sier du tror på Jesu klare ord.

  • Fortsatt ingen substantiell kunnskapsbasert kritikk. Kun følelsesmessig utbrudd som avvergemekanismer mot å få sin mangel på nøyaktig kunnskap avkledd.

   Hannah tar mannen og ikke saken. Dette er alltid trist å være vitne til.

   Repetisjonsøvelse:

   A) Jesus er VEIEN – ikke målet. Det er det Jehovah Faderen som er. En sønn er IKKE sin egen far.

   B) Sier man JAhveh, må man si JAsus. Sier man JEsus, må vokaliseringen av prefixet referere til JEhovah. Alt annet blir irrasjonell inkonsekvens.

 24. Jehova sa: “Man kan godt si JAHVEH. Men da må man være konsekvent og også si JAsus, JAremia, JAsaja etc. JA… må da utgjøre prefixet i uttalen av JHVH. Sier man JAHVEH men JEsus blir dette helt feil. Alle sier JEsus, og da er
  JEhovah korrekt.”

  Hvorfor i all verden må man det? Vet du hvordan Jesus uttales på hebraisk, gresk og norsk? Eller arameisk? Var det noen som brukte ordet “jehova” for “jehovas vitner” tok det i bruk?

  1
  1
  • Joda, vi vet at Jesu navn på hebraisk var JEHOSHUAH, hvilket betyr “JEhovah er frelse”. Det medfører følgelig en grammatisk konsekvens at prefixet (forstavelsen) er lik og samme i både Guds navn OG Jesu navn. Alle forsøk på å tilbakevise dette er i strid med filologisk viten og snarere knyttet til følelsesmessig religiøs dogmatikk. Bedre lykke neste gang “prepper”.

  • Det ser ut for meg som om du er så opptatt av å være jehova at du ikke ser den innkonsekvente logikken i det du skriver.

   Jeg anntar problemet med din teologi ligner på jehovas vitner’s vranglære. Den kom opprinnelig fra “de siste dagers hellige”. De gjør krav på å kunne definere Gud på samme måte som man beskriver ett menneskelig individ.

   I dag har vitenskapen kommet ganske langt på mange områder. Det de ser er at vår opplevelse av tid og rom ikke på noen måte sier noe om den virkelige virkeligheten. Og hvis man tror at Gud har skapt alt sammen så vil man forstå at vi ikke har noe som helst grunnlag for å forstå noe som helst om Guds vesen, om Den Hellige Ånd eller Guds Sønn.

   Spørsmål: Tror du Gud var avhengig av å finne en masse grus og stein for å lage jorden? Eller skapte han det av ingenting?

 25. JHVH skriver: “Følelsesmessig utbrudd”. Kanskje det.
  Hvis jeg ikke følte noe når du lyver, så hadde jeg ikke vært på vei til himmelen.

  • Hannah: “Hvis jeg ikke følte noe når du lyver, så hadde jeg ikke vært på vei til himmelen.”

   Jeg er redd ditt mulige håp om evig liv er knyttet til et opphold på jorden. Da kan du oppnå fullkommenhet, aldri bli syk lenger og glede deg sammen med de øvrige menneskene rundt deg som priser Jehovah og Hans sønn Kristus. Du er hjertelig velkommen dit Hannah, men da må du vende om.

   MVH. JHVH,
   som står klar til å hjelpe deg.

  • Huff, evig liv her på jorden, nei jeg skal til himmelen JHVH og har allerede sikret meg billett.

  • Selv sier jeg heller som Paulus:

   “Jeg sier ikke om meg selv at jeg har grepet det, men jeg strekker meg ut etter det som ligger foran”.

   Jeg jager mot målet, men vet som skriften sier at “den som holder ut helt til enden skal bli frelst”.

   Du vet Kjell – det hjelper ikke med billett alene. Du må komme deg på det riktige toget også. Dumt å havne i bergen om du skal til Trondheim…

 26. Prepper: ” Spørsmål: Tror du Gud var avhengig av å finne en masse grus og stein for å lage jorden? Eller skapte han det av ingenting?”

  Fint at du spør Prepper. Still spørsmål. Det er det du lærer av. Det har jeg selv gjort.

  Bibelen forteller at ”Gud er lys”. Lys er fri energi som har en hastighet på +/- 300 000km/sek. I denne hastigheten postulerte Einstein at tid ikke eksisterer. Loven om massens og energiens bevarelse slår fast at ”energi ikke kan ødelegges”. Det betyr at Gud alltid har eksistert og at han ikke er bundet av tid.

  Ser vi for oss at Han benyttet litt av sin frie energi til å generere et big bang oppstod følgende: Under hydrogenbombe-eksplosjoner har vi sett at det oppstår en viss mengde masse – bunden energi.

  Vårt synlige univers består av bunden energi = masse. Vi vet også at slik masse ikke kan oppnå lyshastigheten uten at massen går i oppløsning og konverterer til fri energi. For heller ikke masse/bunden energi kan forsvinne. Den går bare over i fri energi.

  MEN, massens betydelig saktere hastighet enn lysets kreerer tid. Tid er nemlig ulik hastighet. Vi som derfor består av masse reiser ”kun” rundt solen i +/- 100 000 km/t, og snurrer rundt oss selv i +/- 1500 km/t. Vår saktere hastighet enn lyset gjør altså at tid oppstår. Dette kan vi erfare ved å observere ”rødforskyvningen” – fri energi – med Hubble-teleskopet- den øvrige bakgrunnsstrålingen som forsvinner i fra oss i betydelig større hastighet enn massen – universets stjerner og planeter, galakser og galaksehoper.

  Følgelig skapte Jehovah Gud masse av litt av sin egen energi. Deretter utvidet han skaperverket sitt med sofistikerte detaljer – som deg og meg. Den vitenskaplige bevisføringen for dette serverer jeg gjerne til deg på et nytt fat. Men for de fleste er det nok greit å få det i små porsjoner som man tygger godt.

  • Jeg tør legge til at masse (bunden energi) og lys (fri energi) er ekvivalenter og har en dualitet som utgjør to sider av samme sak.

   Dette er bevist i cyklotronen ved CERN i Sveits (=partikkelaksellerator) der man har oppdaget at den innerste kjernen i atomet er bølgebevegelser og ikke spesifikt masse/bunden energi.

   Vi er derfor ekte barn av Jehovahs egen frie energi.

  • Bare svada.

   Det eneste som betyr noe er å kjenne ham som er fra begynnelsen av. 1 Joh 2:14

   Joh 17:3
   Og dette er det evige liv at de kjenner deg, den eneste sanne Gud, og ham du har utsendt, Jesus Kristus.

   Mvh RJ

   2
   1
  • Jeg forstår at dette er komplisert materie å annamme RJ. Men fordi Bibelen sier “Gud er LYS”, vet vi samtidig at Han ikke er bundet av “tid”. Han har følgelig ingen begynnelse. Tid eksisterer ikke i lysets hastighet.

   “Han som er fra begynnelsen av” er Guds sønn Jesus – den første Gud skapte i fordums tid. HAN har en begynnelse. men ikke Gud Jehovah.

  • Saken dreier seg ikke om du vet av Jesus

   Spørsmålet er om du kjenner Jesus?

   Mvh RJ

  • Du hevder å kjenne Jesus.

   Hva sier Jesus til deg om den oppførselen du har på dette forumet?

   Mvh RJ

  • Tenker du på den Jesus som flettet seg en pisk av oksehud, veltet bordene og kastet folk ut av tempelet..?

  • Ja, nettopp den samme Jesus, som er beskrevet igjennom hele Bibelen.

   Hva sier Jesus til deg om din oppførsel her på dette forumet?

   Mvh RJ

  • Han sier at jeg befinner meg blant ulver, men at jeg tross dette ikke har noe å frykte. Det er mitt inntrykk også.

  • Ble det litt for vanskelig for deg å svare nå?

   Det er en av to årsaker til det at du får problemer til å svare på dette spørsmålet.

   Enten så kjenner du ikke Jesus, og har ingen kontakt med Ham!

   Eller så kjenner du din egen oppførsel, og er for feig til å svare ærlig på dette spørsmålet!

 27. Her kommer denne Hallingdølen med mer av sin kvasi – fysikk . Direkte feil : Lysets hastighet er ikke + / – 300.000 km / t . Lyshastigheten er alltid under 300.000 km / t.
  Men forklar denne formelen : c = lambda x f

 28. JHVH Mener du fortsatt at verdens undergang blir i utgangen av mai 2018?

 29. John Viktor. Tror vi er litt utenfor Dionny Beaz nå.
  Jeg skal for alltid være med Herren.1.Tess.4:16-17.
  Gud har kontroll. Det du må vite helt sikkert for at du ikke skal gå fortapt
  er om du har tatt imot Jesus som din Frelser. Vi kristne har alle lest om en ny himmel og en ny jord 🙂
  Hilser deg med en Y.Tube video. YHWH Josh Garells.
  Og Revelator Josh Garells.

 30. Denne Hallingdølen har vel like lite greie på fysikk som han har på teologi. Han svarer ikke meg ; når jeg viser til enkle formler når det gjelder lysets hastighet / bølgelengde / frekvens. Videre viser han til resultater ved den underjordiske kanalen som er bygd i Sveits for å måle en del fysiske faktorer. Her kan jeg fortelle at mitt eldste barnebarn har vært på dette stedet – og studert resultatene av disse målingene .
  Altså : Denne Hallingdølen har svar på disse vanskelige fysiske problemene – som de fremste fysikere i verden ikke har svar på – uten den minste greie på fysikk.

 31. ” Vi skal være tjenere for dere ikke herskere ” skriver Hallingdølen her.
  Ja , det stemmer nok med hans tidligere uttalelser der han forteller oss at han er en av de 12 som skal styre hele jorden. PÅ spørsmål fra meg hvilken del av jorden han skal styre ; er svaret at han ikke vet dette. Når jeg spør om den 11 andre også holder til i Hallingdal ; så svarer han ikke.

 32. Einstein skapte begrepet “spacetime” men han innså at det var med dette som med så mye annet. Det viser oss bare hvor lite vi forstår. Og dette er mitt utgangspunkt. «Tro» handler om å tro på det som står i Bibelen selv om ikke alt kan forstås. Bibelen er den eneste kilden til kristen tro. Reviderer man den, eller forståelsen av den, lager man en ny religion.

  Men først litt om jehova og Jesus. Navnet Jesus for Guds sønn står i en navntradisjon som strekker seg helt tilbake til da han gikk på jorden. Det uttales forskjellig på forskjellige språk men relaterer seg til Bibelens Jesus. Da navnet «jehovas vitner» ble laget ble hebraisk regnet som et utdødd språk. Det var først senere Jehuda rekonstruerte språket for moderne bruk. Og ingen vet noe om hvordan ordene ble uttalt da tekstene i GT ble nedskrevet. Jehova kan sies å være en antatt uttale med engelsk sleng. Dvs en helt ny navntradisjon skapt av og for jehovas vitner. Og bare som et eksempel: Uttal ordene Geir og geit. Hvorfor uttales g’en i det ene og ikke det andre? Er det riktig eller galt? Eventuellt hvorfor?

  I Rom 8 skriver Paulus bla dette om Ånden:
  Slik skulle lovens krav bli oppfylt i oss som ikke lar oss lede av vår onde natrur, men av Ånden.
  Men de som lever etter Ånden, er opptatt av det som hører Ånden til.
  Men dere er ikke i den syndige natur; dere er i Ånden, så sant Guds Ånd bor i dere. Den som ikke har Kristi Ånd, hører ham ikke til. Dersom Kristus bor i dere er nok kroppen død på grunn av synden, men ånden er levende fordi dere er rettferdige for Gud. Han reiste Jesus opp fra de døde, og dersom hans Ånd bor i dere, skal han som reiste Kristus opp, også gi deres dødelige legeme liv ved den Ånd som bor i dere osv.

  Hva sier dette om Ånden? Tydeligvis noe helt annet for deg enn for meg.

  Og om Jesus:
  Mika 5: Men du, Betelehem, Efrata, den ringeste blandt ættene i Juda! Fra deg lar jeg komme en mann som skal være hersker over Israel. Han har sitt opphav i gammel tid, han er fra eldgamle dager.
  Og Jes 9: For et Barn er oss født, en sønn er oss gitt. Herreveldet er lagt på hans skulder, og hans navn skal være Underfull Rådgiver, Veldig Gud, Evig Far og Fredsfyrste.

  Det finnes flere slike skriftsteder om Jesus. De siste i Johannes åpenbaring hvor de eldste kaster seg ned og tilber Lammet. Selv om Jesus som menneske var et menneskelig individ var likevel han og Faderen ett. Hvorfor? Fordi det står i Bibelen. Take it or leave it. Det er med dette som med spacetime, sorte hull og varmehull. Matematikken viser det. Vi kan godta det, men ikke forstå det fullt ut.

 33. Johan H Viktor, du sier fortalte oss i går at du befinner deg blant ulver.
  Stusset du ikke over at du ikke fikk beskjed om å ta Guds fulle rustning på?
  Hvor henter du rustningen?

  1
  1
  • Foreløpig er jeg ikke spist opp av hverken ulver eller trehodede troll så det er åpenbart at rustningen er på plass.

  • Jeg viser deg med glede hvor i Bibelen du finner rustningen.

   Efeserne 6:

   “11 Ta på Guds fulle rustning, så dere kan stå dere mot djevelens listige knep. 12 For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet. 13 Ta derfor på Guds fulle rustning, så dere kan gjøre motstand på den onde dag og bli stående etter å ha overvunnet alt. 14 Stå da fast! Spenn sannhetens belte rundt livet og kle dere i rettferdighetens brynje, 15 stå klar med fredens evangelium som sko på føttene. 16 Hold alltid troens skjold høyt! Med det kan dere slukke alle den ondes brennende piler. 17 Ta imot frelsens hjelm og Åndens sverd, som er Guds ord.

   Legg merke til våpenet – åndens sverd – som er Guds ord Bibelen. Kjenner du ikke den er du forsvarsløs mot ulvene.

  • 1)Spurdte deg ikke hvor JEG finner den. (bibelversene lærte jeg meg som ungdom)
   Men har DU funnet den? Den må tas på.

   2)Du nevner tilslutt Bibelen. Hvis Guds Ord er levende for deg, så ble du vel litt glad for bibelversene jeg ga deg? (Det handlet jo om at når han rykker Hannah opp i skyen, så slipper Han meg ikke ned igjen på det Han reddet meg fra)

   3
   1
  • Om du påkaller Jehovahs navn slik Bibelen foreskriver OG i tillegg har fått et himmelsk håp så vil Han hente deg opp. Men ikke for å komme unna Hans vidunderlige skaperverk jorden, men for at du som ånd skal jobbe sammen med Jesus for å restituere og rehabilitere jorden og menneskeheten.

   Guds rike er en regjering av 144000 tidligere kvinner og menn som skal besørge “alle tings gjenopprettelse”. Da vil som Bibelen lover menneskene leve i fred, “det skal ikke fødes barn til en brå død”, “kornet skal bølge over åsene” og jorden skal bli gjenopprettet som det paradiset som gikk tapt i Eden da de første menneskene gikk bort fra Gud.

   Et ukjent antall av menneskene vil også overleve Harmageddon som mennesker og utgjøre den nye førstegrøden på jorden. Så kommer oppstandelsen av de rettferdige og de urettferdige. Og etterhvert vil jorden atter yre av liv.

   Jorden har ikke gjort noe galt. Det er menneskene som ødelegger den. Derfor heter det: “Gud skal ødelegge DE som ødelegger jorden” – IKKE selve jorden.

   Jehovah lar seg ikke pille på nesen og lar sitt verk ødelegge av Satan og hans jordiske drabanter. Akkurat nå er det et universelt stridsspørsmål som går på hvilken rett Gud har til å eie og styre himmel og jord. Dette stridsspørsmålet har tatt 6000 år, men når utfallet blir endelig klart vil de siste tusen år av den 7000-årige hviledagen benyttes av Guds sønn og hans rike til å føre alt tilbake til fullkommenhet.

   Når Gud således etter de 7000 år avslutter hviledagen vil Jesus si til sin Far: “Nå overlater jeg skaperverket tilbake til deg Pappa. ALT er nå like fullkomment som da du begynte hvilen. Som du vet var det et lite intermesso i løpet av din hvile, men det er tatt hånd om.

   Genialt!

  • Hanna Du kommet sannsynligvis ALDRI å få svar på spørsmålet ditt. Det er FOR ENKELT, og han virker å være VAKSINERT mot å gi SVAR. Du får bare utenomsnakk.

   2
   1
  • Ja Birgir, jeg ble litt sliten av ham nå, han skuffet.
   Får ta en pause fra Johan Viktor…. Men vil kanskje savne ham..
   Søkelys har vært tålmodig med oss.
   Johan Viktor sa at jeg var ulven.
   (Da er han Rødhette. Han er flink med eventyr)

 34. SVAR TIL PREPPER:

  A)
  ”Vær ikke dårer, FORSTÅ hva som er Guds vilje”, sier Bibelen.

  B)
  UANSETT hvilke vokaler man setter inn mellom konsonantene i tetragrammet JHVH må man være konsekvent med hensyn til videreføringen av sitt valg. Ettersom JEhoshuah, JEshuah eller JEsus alle betyr ”JEhovah er frelse” må man følgelig være konsekvent med å benytte vokalen E både ved uttale av tetragrammet OG sønnens navn. Alt annet er filologisk vranglære.
  C)
  Bibelen benytter begrepet ”ett” om Faderen og sønnen. Ubefestede sjeler tror på vranglærere som påstår at dette betyr at de er ”en”.
  Dette skjønner vi er helt galt når vi sjekker hvordan ordet ”ett” benyttes andre steder i Bibelen. Den gifte mann og kvinne er ”ett kjød”, og ”disiplene skullevære ett liksom sønnen og Faderen.”

  Fostandige mennesker som har ÅNDEN skjønner greit at dette ikke betyr at verken mann og kvinne eller disiplene er ”en” person, en toenighet eller en flerenighet eller like i myndighet. De er selvstendige enkeltpersoner med individuelle ståsteder.

  Så hva betyr da ”ett”? Jo selvfølgelig at de nevnte entiteter er enige og i trosmessig og moralsk i harmoni med hverandre. De er ikke splittet slik kristenheten er.

  D)
  Betydningen av ordet gud er en overmenneskelig entitet. En person som har makt over mennesker. Det benyttes i Bibelen eksempelvis om menneskelige dommere.

  På vårt språk benyttes ogfte versal – stor bokstav – for å skille ut eksempelvis en gud fra Gud selv. Slik praksis finnes IKKE i bibelens grunntekster. At Kristus har makt over mennesker er bibelsk korrekt. Han er følgelig en gud. At dogmatiske oversettere setter i versal i omtalen av Jesus som Gud og ikke gud har likevel intet språklig fundament. Det er et dogmatisk valg.

  E)
  Det Bibelen forteller oss er imidlertid at JEsus MIDLERTIDIG er gitt all makt over den øvrige skapningen for å rydde opp etter verdens opprør mot sin far JEhovah.

  Når denne jobben er fullført skal han atter overgi sin makt til sin far og underordne seg ham.

  1.Korinterbrev 15:

  25 ”For han skal være konge helt til Gud har lagt alle fiender under hans føtter. 26 Den siste fienden som blir tilintetgjort, er døden. 27 For alt la han under hans føtter. Når det står alt, er det klart at Gud er unntatt. Det er jo Gud som legger alt under ham. 28 Men når alt er underlagt ham, skal også Sønnen selv underordne seg Gud, som har lagt alt under ham, og Gud skal være alt i alle.”

  F)
  Hva vakttårnvitnene, pinsevennene, mormonerne eller katolikkene mener må du ta opp med dem. Mitt kall er å fremføre hva bibelen sier.

  2
  2
  • Virker som han bruker samme sammensurium av en bibeloversettelse som en viss straffedømt blogger bruker for å rettferdiggjøre at han lever ut synden sin. Og nå sitter hallingdølen og regjerer i sitt ugudelighets rike. Hans harmageddon var som kjent i utgangen av mai 2018.

 35. Dionny Baez er ifølge seg selv profet.
  Mandag kommer Brian Guerin på visjon Norge.
  Matt.7:16 sier at vi skal kjenne dem på fruktene. Og Gal.5:22:
  Men Åndens frukt er:

  KJÆRLIGHET
  GLEDE
  FRED
  LANGMODIGHET
  VENNLIGHET
  GODHET
  TROFASTHET
  SAKMODIGHET
  SELVTUKT.

  Tror ikke vi kan bli minnet for mye om dette. Det er lett å bli forført.

  2
  1
 36. Kristenfolket tar i de som oppadgiftede som kristne med silkehansker, mens de som lever som homilie eller lesbiske som kristne med jernhansker, selv om Guds ord sier at begge deler utelukker til Guds rike!

 37. Om DU har lest gjennom alle disse 104 kommentarene : Som omhandler alt fra lysets hastighet til de 12 påståtte himlene – har du da blitt oppbygget i din kristne tro ? Kanskje vi skulle droppe alt dette og høre på Yeshua : – Den som ikke tar imot Guds Rike som et lite barn ; skal ingenlunde komme inn i det ! Små barn driver ikke med denne formen for korrespondanse.

  6
  1
 38. Når jeg leser i Det nye testamente ; prøver jeg å forstå og etterleve de anbefalinger Yeshua kom med til oss mennesker. Han sa bl.a. ; Frykt ikke !
  Videre ble HAN spurt om endetiden : Da ba HAN oss studere profeten Daniel ; og forstå det vi leser der.

  Således har jeg tatt disse Hans ord på alvor og grundet på de konkrete opplysninger som profeten Daniel gir oss lesere – i mer enn 30 år. Da gjør jeg nøyaktig det Yeshua ba oss om. Min konklusjon om Yeshuas tilbakekomst til Oljeberget har du sikkert lest før. Videre har Torstein Langeseter gått helt andre veier i Bibelen. Det er bare ett års differanse mellom våre konklusjoner – og dette bør være innenfor ” feilmarginen “.

  Det er slike ting vi bl.a . bør diskutere på en kristen nettside som denne ; mener jeg.

  2
  1
  • En annen viktig anbefaling som Yeshua kom med – og som jeg leste i gammel Bibel-oversettelse : – Vær i mig og la mine ord bli i Eder – så be om hva I vil og I skal få det.
   Min konklusjon : Om du greier å være i Yeshua og Hans ord blir i deg : Så skjer akkurat det som du ber om ! Hver eneste kveld ber jeg om å være i Ham og hans ord i meg. Det er denne første delen som er meget vanskelig og nærmest umulig for oss syndige mennesker. Den andre delen er enklere : Hans ord finner du ved å studere Det nye testamente.

   Men greier DU å oppfylle begge delene – så har du enorm kraft i dine bønner !

   3
   1
 39. Ler meg skakk!

  “Alle være gode og onde og gjøre godt og ondt, men for at et godt menneske skal gjøre ondt, trengs religion.”

 40. MODNE KRISTNE OG ÅNDELIGE SPEDBARN

  Når Bibelen taler om at vi må bli som barn igjen betyr ikke det at vi ikke skal bruke hele vårt arsenal av logikk og erfaring til å forstå Guds hensikter.

  Jesus benyttet denne illustrasjonen for å vise viktigheten av ikke å være fastlåst i dogmatikk slik jødene dessverre var. Jesus kom med noe nytt, noe de fleste jødene avviste fordi de heller ville beholde sine gamle tradisjoner.

  Kallet til himmelsk liv i Guds regjering gikk først ut til jødene, og hadde de tatt i mot hadde alle de 144 000 vært etniske jøder.

  Et barns store fordel er at det tar i mot ny input i hjernen uten at gamle fordommer prompte avviser det nye. Der blir det liggende til alder og opparbeidet visdom endelig kan evaluere det. En fastspikret voksen ateist vil umiddelbart avvise et utsagn om evig liv. Det har ingen erfart så det er umulig, tenker han eller hun.
  Hjernens nevroner er jo konstruert slik at ny input straks evaluerer ved å sammen likne med tidligere akkumulert kunnskap. Et barn derimot tar ydmykt imot ny kunnskap for fremtidig evaluering.

  Den modne kristne derimot blir beskrevet av Paulus i Hebreerbrevet kapittel 5:

  ”12 Etter så lang tid burde dere selv være lærere, men dere trenger noen som på nytt kan lære dere det første og grunnleggende i Guds ord. Dere er blitt slike som trenger melk, ikke fast føde. 13 For den som lever av melk, er et spedbarn og forstår seg ikke på budskapet om rettferdighet. 14 Men fast føde er for de fullvoksne, de som ved å bruke sansene har øvd dem opp til å skjelne mellom godt og ondt.”

  Alt har altså sin tid. På søndagsskolen serveres åndelig melk, mens ekte, modne kristne bør få i seg fast føde. Ellers forblir de uvitende spedbarn.

  Studium av jødenes åpenbaringsbok i profeten Daniel er ikke barnemat. Men Bibelen sier at “HELE skriften er inspirert og nyttig”.

 41. Ja, Ture her er du ved kjernen av troen, det å ha samfunn med Jesus. Det å kunne bo i Jesus å ha fortrolig samfunn med Ham.

  Det er ikke så lett som det høres ut som.

  Det står skrevet:
  Men den som holder seg til Kristus, blir én ånd med ham. Dette er det Ordet beskriver som: Å kjenne Ham som er fra begynnelsen av.

  Det er så enkelt og samtidig så vanskelig, at få er det som finner veien inn til Jesus hjerte, og blir en ånd med ham.

  Veien går igjennom tid, mye tid sammen med Jesus og ydmykhet, der DHÅ får sønderknuse vår ånd.

  Da er det tid for å oppgi alle våre meninger, tanker, kjepphester, og det vi før har ment, trodd og lært om Den Allmektige,

  For det største problemet vi kristne har, er å ha gjort oss opp en mening om hva, hvem og hvordan Gud er.

  Uten engang å ha vært i nærkontakt med Ham.

  For vår Gud er først og fremst: Hellig!

  Mvh RJ

 42. Jehova skrev: UANSETT hvilke vokaler man setter inn mellom konsonantene i tetragrammet JHVH må man være konsekvent med hensyn til videreføringen av sitt valg.

  Igjen, hvorfor det? Hebraisk skriftspråk hadde ikke vokaler da dette ordet ble nedskrevet. Det ser ut som om du er mest opptatt av å ha rett. Hvis alle hadde vært så konsekvente som du sier man skal være så hadde vi ikke snakket norrønt i dag. Vi hadde kanskje snakket urgermansk.

  Jehova skrev: Bibelen benytter begrepet ”ett” om Faderen og sønnen. Ubefestede sjeler tror på vranglærere som påstår at dette betyr at de er ”en”.

  Paulus sier det slik:

  Han er den usynlige Guds bilde,
  den førstefødte, som står over alt det skapte.
  For i ham er alt blitt skapt,
  i himmelen og på jorden,
  det synlige og usynlige,
  de som troner og de som hersker,
  både makter og myndigheter –
  alt er skapt ved ham og til ham.
  Han er før alle ting,
  og alt består ved ham,
  han er hodet for legemet, som er kirken.
  Han er opphavet,
  den førstefødte av de døde,
  så han i ett og alt kan være den fremste.
  Det var Guds vilje å la
  hele sin fylde ta bolig i ham,
  og ved ham forsone alle ting med seg selv,
  alt i himmelen og på jorden,
  da han skapte fred ved hans blod, på korset.

  Jehova skrev: Hva vakttårnvitnene, pinsevennene, mormonerne eller katolikkene mener må du ta opp med dem. Mitt kall er å fremføre hva bibelen sier.

  Vel.. . Du minner meg enda en gang på hvor håpeløst det er å få folk til å forstå selv de mest selvfølgelige ting.

  Antagelig har mange noe å lære av det som skjedde i Wales for litt over hundre år siden. https://no.wikipedia.org/wiki/Vekkelsen_i_Wales

  Det handler om Ånd. Uten den blir det bare tørre ord som ingen bryr seg om.

  • Sitat prepper: “Det handler om Ånd. Uten den blir det bare tørre ord som ingen bryr seg om.”

   Bare falske kristne omtaler Guds ord som tørre og hevder at ingen bryr seg om dem. Sanne kristne derimot elsker Guds “tørre” ord. De falske vil heller ha show, sirkus og dundrende musikk mens de ruller rundt på gulvet i demonisk rus. Det har Søkelys stadige eksempler på.

  • “Bare falske kristne omtaler Guds ord som tørre og hevder at ingen bryr seg om dem.”
   Det svaret beviser at den tørre, falske JHVH ikke har forstått noe som helst av det prepper skrev, og det avslører hans manglende åndelighet.

 43. TIL OLE ”PREPPER” OLSEN

  (For ettersom navn ikke er så viktig å uttale korrekt gjør det vel ikke noe om også jeg bare kaller deg et eller annet?)

  Han er den usynlige Guds bilde,

  (JA, EN SØNN OG DERVED LIK SIN FAR SLIK DU ER)

  den førstefødte, som står over alt det skapte.

  (JA, HAN ER FØDT, MENS HANS FAR IKKE HAR NOEN BEGYNNELSE. ETTERSOM HAN ER FØDT FØRST ER HAN ODELSGUTT OG STÅR FØLGELIG I RANG OVER RESTEN AV SKAPERVERKET I HENHOLD TIL JEHOVAHS ODELSLOVER.)

  For i ham er alt blitt skapt,
  i himmelen og på jorden,
  det synlige og usynlige,
  de som troner og de som hersker,
  både makter og myndigheter –
  alt er skapt ved ham og til ham.

  (JA JESUS VAR MED OG SKAPTE RESTEN ETTER SIN EGEN FØDSEL/SKAPELSE. GUD SA:-LA OSS SKAPE MENNESKER I VÅRT BILDE.. GUD SNAKKET IKKE MED SEG SELV.)

  Han er før alle ting,
  og alt består ved ham,

  (JA, ETTERSOM HAN ER DEN FØRSTE GUD FØDTE/SKAPTE MÅ HAN NØDVENDIGVIS VÆRE FØR ALLE OSS ANDRE.)

  han er hodet for legemet, som er kirken.
  Han er opphavet,
  den førstefødte av de døde,
  så han i ett og alt kan være den fremste.

  (JA, SOM MANNEN ER HODE FOR KVINNEN ER KRISTUS HODE FOR SINE BRØDRE SOM SKAL ARVE RIKET SAMMEN MED HAM.JESUS SKAPTE OSS SAMMEN MED SIN FAR.)

  Det var Guds vilje å la
  hele sin fylde ta bolig i ham,
  og ved ham forsone alle ting med seg selv,
  alt i himmelen og på jorden,
  da han skapte fred ved hans blod, på korset.

  (JA ETTERSOM ET FULLKOMMENT MENNESKE MÅTTE DØ FOR Å OPPFYLLE GUDS GRUNNLOV OM LIKE FOR LIKE, LIV FOR LIV, PÅTOK ODELSSØNNEN SEG Å KOMME TIL JORDEN SOM MENNESKE VED AT GUD LOT MARIA INSEMINERE. HENNES UFULLKOMNE RESSESIVE EGG BLE OVERSKYGGET AV EN FULLKOMMEN, DOMINANT SÆDCELLE OG RESULTATET BLE ET FULLKOMMENT MENNESKE. VED SÅ Å DØ OPPFYLTE JESUS GUDS RETTFERDIGE GRUNNLOV SLIK AT HANS FAR, LOVGIVEREN JEHOVAH KUNNE OPPHEVE LOVEN SOM SLO OSS I HJEL. NÅ LEVER VI DERFOR UNDER NÅDEN.

  • Jesu rolle som odelsgutt underordnet sin Far beskrives meget treffende i 1.Korinterbrev 15:

   25 ”For han skal være konge helt til Gud har lagt alle fiender under hans føtter. 26 Den siste fienden som blir tilintetgjort, er døden. 27 For alt la han under hans føtter. Når det står alt, er det klart at Gud er unntatt. Det er jo Gud som legger alt under ham. 28 Men når alt er underlagt ham, skal også Sønnen selv underordne seg Gud, som har lagt alt under ham, og Gud skal være alt i alle.”

 44. Noen som kaller seg bibelen skrev:
  TIL OLE ”PREPPER” OLSEN

  (For ettersom navn ikke er så viktig å uttale korrekt gjør det vel ikke noe om også jeg bare kaller deg et eller annet?)

  Er du enda en som må mates med teskjeer?
  I ditt eksempel oppgir du noe som kunne oppfattes som et falskt navn. Et navn blir falskt hvis konteksten gir inntrykk av at det peker på noen andre eller noe annet enn det som det vil være naturlig å tro. Jeg er jo anonym. Dette gjelder uavhengigi av uttale. Uttalen av et navn er både språkelig og kulturelt betinget. De som jobber med lingvistikk vet at noen folkeslag ikke en gang er i stand til å uttale lyder som andre bruker i dageligtale.

  Din argumentasjon minner meg litt om EU’s demonstrative promotering av at de skal oppheve konsekvensen av “den babelske forvirring” og fullføre byggingen av det babelske tårnet som skal nå helt opp til himmelen.

  Men ellers.. .
  Siden jeg aldri har vært en del av noe trossamfunn har jeg problemer med å forstå hva denne diskusjonen egentlig handler om. Den minner meg også om at det å bli en del av et trossamfunn er lite fristende. Verdens mest intelligente forskere vet at de praktisk talt ikke forstår noen ting. Guds Ord som står over alt det skapte sier også dette. Gud skapte alt det vi ikke fatter omfanget av. Enda mindre vil vi være i stand til å fatte hvordan han selv er. Men det Bibelen sier er at vi kun skal tilbe Gud med stor G. Eller “Jeg er”. Og etter x anntall gjennomlesninger av Bibelen har jeg innsett at Den Hellige Ånd ikke kan skilles fra Gud selv. Vi kan lese om den gjennom hele Bibelen. Men vi skal ikke tilbe Den Hellige Ånd som Jesus sendte til de som tilhører ham. Ånden bor jo i dem! Jesus derimot har fått gudommelig status. Derfor er Faderen og Sønnen ett.

  Veldig mange sekter og veldig mye vranglære har fulgt i kjølevannet av at noen har gjort krav på å forstå noe mer enn det Bibelen sier. Når noen setter frem påstander eller krav om å forstå noen som ikke går klart frem av skriften skjer det samme igjen og igjen. De er for stolte til å innse sine begrensninger og synker dypere og dypere inn i sin egen påståelighet og krav om å “forstå allt”. Til slutt blir de varianter av fariseere som kunne hele skriften utenatt, men ikke kjente Gud.

 45. ”Prapper” affiseres av at noen kaller ham ”Ole Prepper Olsen” og mener det er falskt. Hvorfor det? Dersom han ikke bryr seg om uttalen av Guds egennavn Jehovah/Jahveh så må han da sannelig tåle at andre bryr seg katten om rett uttale av hans nick. Bordet fanger Prepper.

  Han må kalle Gud hva han vil for meg. Jeg bare påpeker ”med teskje” at det må være samsvar mellom JEhovah/JAhveh og JEsu/JAsu navn idet Jesu/JAsu navns prefix reflekterer prefixet i JEhovahs/JAhvehs navn. Sier han JAhveh, må det bli JAsus og sier han JEsus må det bli JEhovah. Ettersom han sier JEsus (=JEhovah er frelse) må det nødvendigvis bli JEhovah.

  Følger han denne anerkjente regelen innen all filologi, må han benytte hvilke vokaler han vil å fylle ut tetragrammet med.

  • Det er frelsen fullstendig uviktig hvordan navn uttaled. Det eneste jeg trenger er å ha Jesus Kristus som Herre og Mester i livet mitt. Det er det eneste som gir mening med livet. Det er det eneste som gir frelse.

  • Så navnet Jasus er like greit? Ok, deg om det.

   Det viktigste Jasus var opptatt av var hans Far. Derfor bønnen Fader VÅR – helliget vorde DITT NAN! Hvorfor ikke kalle Ham Jens om navn ikke har betydning? Nei, fordi Moses fikk vite dette navnet for å SKILLE Ham fra de andre gudene.

   Og nettopp derfor får ikke kristenheten LOV av Jehovah til å benytte Hans navn. Det er forbeholdt Hans eiendomsfolk. Gud skulle nemlig i endetiden “samle et folk for sitt navn”. Så får de andre kalle på sine mange “guder og herrer”.

   Jasus er “veien”, og de som går på en vei er på vei til et mål. Sanne kristnes mål er ikke Jasus, men Faderen Jehovah.

  • Her er du nok helt på jordet Birgir. Flere steder i Nytestamentet siterer Paulus og andre det gamle testamentet. I Joel 2:32 heter det: “Hver den som påkaller JHVH’s navn skal bli frelst.” Paulus siterer dette skriftstedet i Romerbrevet 10:13. men du vet kanskje dette bedre enn den gudinspirerte Paulus Birgir…? HVOR trist du kommer til å bli når du oppdager at du er narret trill rundt!

  • Da sa Peter til dem, fylt av Den Hellige Ånd: Folkets rådsherrer og Israels eldste! Når vi i dag blir forhørt på grunn av en velgjerning mot et sykt menneske, og skal svare for hva han er blitt helbredet ved, så la det være kunngjort for dere alle og for hele Israels folk, at ved Jesu Kristi, nasareerens navn, han som dere korsfestet, han som Gud reiste opp fra de døde – ved ham står denne mannen helbredet for øynene deres. Han er den steinen som ble forkastet av dere bygningsmenn, men som er blitt hjørnestein. Og det er ikke frelse i noen annen. For det finnes ikke noe annet navn under himmelen, gitt blant mennesker, som vi kan bli frelst ved.
   Apostlenes gjerninger 4:8‭-‬12
   Se hvor SANT det er.

  • Det er her du tar HELT FEIL Birgir. “Det er ikke gitt noe annet navn UNDER HIMMELEN/ BLANT MENNESKER enn Jesus Kristus. Jehovah Gud bor ikke eller befinner seg ikke UNDER HIMMELEN, og Han er heller ikke noe menneske.

   Derimot har Han sendt sin sønn Jesus Kristus som menneske til oss “under himmelen” for å gi sitt liv. Dette betyr selvsagt at det ikke finnes noe annet menneske enn Jesus Kristus som har løskjøpt menneskene på vegne av Gud.

   Selv retter Kristus ALL sin oppmerksomhet mot sin Far Jehovah Gud. Både i Fadervor og et utall andre steder i Bibelen. Der ser du hvor lett det er å misforstå hva som egentlig står. Men flott at du er interessert i Guds ord. Fortsett med det, så finner du kanskje sannheten til slutt før det er for sent.

  • Stakkars forførte sjel. Må Herren se i nåde til deg. Vend om før det er for sent.

 46. Birgir
  Å diskutere tro og kristendom med disse JV-utbryterne ; er det samme som å diskutere med veggen. Man blir like klok av det !
  Forhåpentligvis er de kanskje klar over selv at det er ren vranglære de serverer :

  – det fins ingen evig fortapelse ; stikk i strid med Frelserens egne ord

  – Yeshua har de degradert til bare en engel

  Viser du frem et kors : Vil de nok legge på sprang !

 47. baron Wedell-Wedellsborg i Dansk Adelsforening, sa jo det, at adelige hadde mye ballesvette da.

  Og en gang Geir-Arne og jeg, dreit utenfor birkebeinerhytta, sa Geir-Arne at jeg stinka ballesvette.

  Så den her ballesvetten har fulgt med meg hele livet ( eller noe i den duren)

  Og da hadde jeg krav på en tittel, helt fra den tida da (slik jeg ser det)

  Så da kanskje jeg skal kalle meg (Baron Bååt-Adeler) Erik Gjedde-Gyldenstjerth.

  Eller Erik Gjedde (baron Løvenbalk-Adeler).

  Eller Erik Adeler (baron Bååt-Gjedde)

  Bare noe jeg tenkte på

  Men men

Det er stengt for kommentarer.