Omstridte forkynner i gang i Visjon Norge regi i Smiths Venners lokaler

apostel-profet

Kommanderer vonde knær og dårlige hofter og bli gode, tradisjonelle helbredelser i regi av trosbevegelsen, mye Endorfiner løst ut mandag kveld

Den kontroversielle apostelen og profeten Guillermo Maldonado sparte ikke på løftene om helbredelser og mirakler da han ankom Norge. Imidlertid var det første Maldonado gjorde da han entret podiet i Smiths Venners lokale var å invitere til dans. Lokalet så ut fra tv bildene forholdsvis fullt ut og vi antar at flere tusen mennesker deltok på åpningsmøtet i regi av Jan Hanvold og TV Visjon Norge. Møtene med den omstridte apostelen som ankom Norge i eget jetfly blir tv sendt via Visjon Norge.

Allerede tidlig i hans forkynnelse forstod vi raskt hvor dette bar hen. Gud er en Gud som ikke nøyer seg med enkens skjerv men en Gud som krever det beste. Det er lovens vei mann-kreftden amerikanske forkynneren proklamerer og i bytte med våre penger kan vi få miraklene selv om predikanten understreker at dette ikke er å kjøpe mirakler, selv om det praksis betyr det samme. Mirakler og penger og atter penger henger tett i hop i forkynnelsen og under innledningen av seansen ble selvfølgelig penger samlet inn. Både cash og kredittkort er gangbar mynt og du må gi med forventning, sier Hanvold som med dette introduserer nok en gribb i det religiøse teater Visjon Norge er eksponent for. Jan hanvold trives åpenbart godt i lag med den tvilsomme apostelen som en rekke ganger har blitt avslørt som bløffmaker. I følge tallene de selv opererer med er det rett over 2000 tilstede i lokalene til Smiths Venner i Vestfold. Under møtet mandag kveld hevdet en rekke mennesker å bli ha helbredet fra begrenset hørsel og bildet viser hvordan apostel  Guillermo Maldonado forbanner kreft i en eldre og angivelig kreftsyk mann oppgitt av leger. “Jeg kommanderer kreft og alle sykdomsånder og gå i Jesu navn,” skriker Guillermo Maldonado i kjent stil. Hittil har miraklene som man hevder ha skjedd vært lite imponerende og dem som har fulgt eksempelvis programmene til Benny Hinn, Peter Popoff eller andre tradisjonelle trosforkynnere, har apostel Guillermo Maldonado lite nytt å by på. Med andre ord, lite nytt under solen i stevnehallen til den religiøse sekten Smiths Venner. Og i morgen fortsetter det hele og forkynneren lover “Fire of God” til dem som dukker opp.

7 tanker om “Omstridte forkynner i gang i Visjon Norge regi i Smiths Venners lokaler

 1. Jeg hørte på sendingen i går og dette er forferdelig. Det verste er at kristenledere som ble intervjuet etterpå uttalte: “Utrolig opplevelse, kjempesterk forkynnelse, sang himmelen ned over oss” (Sten K. Olsen), “Sånn som kristenlivet skal være. Herlig å få det demonstrert. Vi tror på en ny tid for Norge. Han har noe spesielt, en salvelse og troen, og ikke minst demonstrerer han Guds rike. Det er ikke bare en teori” (Per Haugan). “Dette er det vi ønsker” (pastor i pinsemenigheten Betel i Enebakk). ” Introduksjon til en ny tankemåte for kristennorge generelt og hele Norden. Det er en ny tid, noe nytt kommer” (Winnsnes).

  Ja, det kommer noe nytt. Forførelse og velstandsforkynnelse. Det som Jesus advarer mot, falske profeter med tegn og under, og som Jesus sier han ikke kjenner.

 2. Det er merkelig hvordan man kan høre det samme og samtidig høre to forskjellige ting. Det er flott når det forkynnes så direkte at Gud er Skaperen, Jesus er frelseren og Den Hellige Ånd er kraften.

  I og med at jeg ikke klarer helt å se hva som er så forferdelig:
  Hvilke spesielle ting er det du reagerer på? At det er tegn og under, at Gud kan gjøre overnaturlige ting og hjelpe folk? Eller er det noe annet? Kanskje formen du ikke liker, eller musikken?

  • Pussig at en “revisor” kan sitte oppe to netter på rad til klokken halv tre og poste innlegg på søkelys, og nå også benytte “arbeidstiden” på dette?:-)
   Og vi ser jo nå, enda en gang, hvorfor du tok deg nær av de økonomiske realitetene som ble avslørt rundt Hanvold, i og med at du er en svært trofast “Hanvold-fan”….:-)

   Men, når det er sagt, så er jeg delvis enig med deg her. Jeg opplever at mange her ser “spøkelser ved høylys dag”, når det skriker om seg om falske forkynnere og profeter. Jeg så på i går selv, og kan ikke si at jeg ble rystet av det jeg så! Men, noen av “miraklene” var litt tynne. Som hun dama, som først ble presentert som et STORT MIRAKEL, som satt i rullestol. Så kom det frem at hun hadde sittet der litt av og til, de siste par ukene….:-/

  • Fint andre avsnitt.

   Første avsnitt er sikkert festlig ment. Men tidspunktene handler vel utelukkende om min personlige døgnrytme de siste to døgnene, og ikke om yrke. Pauser hører meg bekjent til i alle yrker. Det er vel heller ikke avslørt noe så vidt jeg har fått med meg, annet enn at det er kommet med masse spekulasjoner som statistisk sett sannsynligvis er helt feil. Det KAN selvsagt være rett, hvilket vel nettopp er definisjonen på spekulasjoner.

   Men som sagt fint andre avsnitt som jeg er enig i, jeg ser ikke hva som er så ille med det som skjer på de møtene.

  • Det er flott med tegn og under, Kristofer. Det som man reagerer mest på er deres forkynnelse om økonomi. Finner du det rimelig at Gud skal øse ekstrem velstand over deg og meg som bor i et av verdens rikeste land og har alt, mens mange kristne andre steder i verden lever i ytterste fattigdom, forfølgelse og til og med blir drept for sin tro på bestialsk vis? Synes du det høres greitt ut at en forkynner står fram og sier at du og jeg må være klare for å motta gaver fra de ugudelige. Tror du virkelig på en forkynner som sier at en person kan dukke opp for å gi deg og meg en bil, eller en forretning? Jeg vil kalle dette en falsk profet, men kanskje du mener at dette er bibelsk forkynnelse.

 3. Jeg anmoder om at vi forsøker å være saklige i debatten! Kristoffer er sin fulle rett til å forsvare Jan Hanvold og Visjon Norge. Vi er et nettsted som må tåle at mennesker ser forskjellig på ting, og en sunn saklig debatt kan føre til at vi forstår hverandre bedre. Selv om vi skulle være uenige er det viktig å ha respekt for hverandre. Jeg har vært på slike møter tidligere Kristoffer og ble ikke imponert, men jeg håper selvfølgelig at folk fikk hjelp av dette. Spesielt denne eldre mannen med kreft. Jeg håper virkelig han får leve og at han blir bra. Når det er sagt skal vi ikke undervurdere manipulasjonens og de psykiske mekanismer som eksisterer i slike møter, mennesker har forventninger og sammen med våre følelser kan det utløse endorfiner -som får mennesker til å føle seg bedre. Men igjen, jeg oppfordrer folk til å ha respekt for andres synspunkter selv om man er brennende uenig.

Det er stengt for kommentarer.