Omfattende søk etter de tre kidnappede guttene på åttende dag

Operasjon Brothers Keeper: Israelske soldater gjennomsøker hus etter hus i Hebron i søket etter de tre guttene og deres kidnappere

idf-leterDen pågående israelske militæroperasjonen som har som mål å finne de tre kidnappede tenåringsguttene som forrige torsdag ble kidnappet pågår med uforminsket styrke. Fredag møtte den israelske statsministeren foreldrene til de tre tenåringsguttene Eyal Yifrach, Gil-Ad Shaer og Naftali Frenkel som ble kidnappet forrige torsdag kveld av det man tror er terrorister tilknyttet den palestinske terrororganisasjonen Hamas. Både EU og USA har fordømt kidnappingen som ennå er hovedsak i israelske media. Store militærstyrker søker hus til hus i Hebron området, sier israelske tjenestemenn og man antar at kidnapperne ikke har lykkes i å flytte de tre kidnappede ut av territoriet.

Den israelske operasjonen for å finne de tre bortførte har fått kodenavnet “operasjon kidnappet2Brothers Keeper” og målet med den pågående operasjonen er både å finne de tre guttene, men samtidig også redusere Hamas innflytelse og terror-infrastruktur på i områdene som er kontrollert av den palestinske selvstyremyndigheten under president Mahmoud Abbas ledelse. Abbas har flere ganger kritisert kidnappingen av de tre og selvstyremyndighetene sies å samarbeide med Israel om finne de tre. Hamas som på sin side ikke har tatt på seg skylden for kidnappingen, har likevel lovprist kidnappingen og også fordømt selvstyremyndighetene på Vestbredden for å samarbeide med Israel i søket, Dersom den israelske antagelsen er rett befinner de tre guttene seg ennå i Judea og Samaria da man tror at man har forhindret at de er blitt flyttet til Gazastripen. Fra Gazastripen har det parallelt med det israelske søket vært avfyrt nærmere tjue raketter mot det sørlige Israel som har svart på angrepene ved å angripe terrormål på Gazastripen. Tidligere fredag avfyrte terrorister på Gazastripen to raketter, men begge disse falt ned på palestinsk område.