“As I Lay Dying” vokalist innrømmer å bløffet kristne musikkfans om at de var et “kristent” band

Tim Lambesis, vokalist og grunnlegger av rockebandet “As I Lay Dying” var egentlig ateist men valgte å fremstå som kristen for å selge plater til kristne fans

tim_lambesisAs I Lay Dying” vokalist og frontfigurTim Lambesis som nylig ble dømt til fengsel for å ha forsøkt å hyre en leiemorder til å drepe sin fraseparerte kone har innrømmet at han og bandet har lurt fansen til å tro at de var kristne i den hensikt å selge musikk til et kristent publikum. “Sannheten er at jeg var ateist,” sa den fengselsdømte musikeren til Alternative Press. “Faktisk var jeg ikke det første medlemmet men det tredje som droppet kristentroen, og de siste som ikke hadde droppet troen, sluttet å snakke om det og jeg er ganske overbevist om at også de har droppet den,” sa Lmbesis i intervjuet.

Det var hans fraseparerte kone som i skilsmissepapirene fortalte at Lambesis hadde forlatt troen og blitt ateist. Lambesis som nå kaller seg ateist forklarte videre at han vendte seg bort fra kristendommen da han tok hovedfag i religionsstudier. “I prosessen med å lambesisforsvare min tro, begynte jeg å tenke på at andre synspunkter stod seg sterkere en mine. Det ene synden ledet til den andre og hans forkastelsen av Kristus ble en begrunnelse for hans handlinger. “Den første gangen jeg bedro min kone hadde jeg min egen tolkning av moral som var praktisk for meg,” forklarte den fengselsdømte vokalisten. “Jeg følte meg mindre skyldig dersom jeg tenkte: -ekteskapet er ikke en reell institusjon fordi kristendommen og Gud ikke er en realitet. Ekteskapet er ikke noe annet enn et dumt stykke papir produsert av regjeringen. – Men likevel fortsatte vokalisten å fremstå og bekjenne seg som en kristen og det samme gjorde også de andre i bandet, dette bare for å kunne selge plater til kristne musikkelskere.

-Jeg husker vi var på en kristen musikkfestival hvor en intervjuer ville at en av gutta i bandet skulle dele sitt kristne vitnesbyrd, jeg frøs nærmest fast og lot en av de gutta i bandet som ennå var kristne ta seg tid til å svare på spørsmålene, sier Lambesis som husker at de etterpå lo av det hele fordi det var komisk og vanskelig å håndtere. “Når ungdommene ønsket å be sammen med oss etter at showet var slutt, pleide jeg å si: “Um bare sett i gang og jeg lot dem be og sa bare amen. Hvis det å legge hånda mi på deres skuldre gjorde at de følte seg bedre gjorde jeg gjerne det og hvis noen ønsket at jeg skulle om noe konkret, svarte jeg bare at jeg ikke likte å be høyt, men jeg skal nevne det inne i bussen,” forklarte Lambesis som la til at han under tiden i “As I Lay Dying” forstod at det var mange band som hevdet å være kristne men som var på samme måte som dem selv.

https://www.youtube.com/watch?v=DLCXj_0EmDs

Turnerte med “kristne band” som ikke er ekte kristne band

“Vi har turnert sammen med mange “kristne band” som ikke akkurat er det de sier seg å være,” sa Lambesis videre. “I løpet av de 12 årene jeg dro rundt med bandet så vil jeg kunne si at av 10 kristne band er bare ett av dem virkelig kristne band, mens de andre “faker” sa Lambesis. Etterhvert som han begynte å falle dypere inn i synden, spurte vokalisten sin personlige trener på et lokalt treningsstudio om han viste om en leiemorder som kunne fikse hans kone. Den personlige treneren varslet så politiet og Lambesis ble kjapt pågrepet og satt i varetekt etter at en sivil politimann spilte rollen som leiemorder og fikk kontanter og detaljene som behøves for et leiemord. I mars i år  ble As I Lay Dying vokalisten dømt til seks års fengsel.

Bløffet kristne

Det var helt nylig at Lambesis stod frem med sannheten om sin ateisme og at masken bandet har hatt på, egentlig har vært for å selge plater. Mange kristne foreldre har tenkt: “Ja, du kan kjøpe en “As I Lay Dying” CD siden de er et kristent band, og de tenkte aldri en gang på å sjekke tekstene,” sa Lambesis som la til:  “når man forandrer livssyn og tro, skylder du fansen å være ærlig.”

 

6 tanker om ““As I Lay Dying” vokalist innrømmer å bløffet kristne musikkfans om at de var et “kristent” band

 1. 1 Johannes 2:19

  De er gått ut fra oss, men de var ikke av oss. For hadde de vært av oss, så ville de ha blitt hos oss. Men det skulle bli åpenbart at ikke alle er av oss.

 2. Bjørn, det heter på fruktene skal treet kjennes, og i dette og mange lignende band er det åpenbart lite Jesus og mye falskhet. Bare å lytte tjue sekunder til den gruppa gjør at man kan konkludere at Guds ånd ikke rører det i det hele tatt. Dette er fremmed ild på Guds alter til de grader. Mange av vår tids kristenrockere er slett ikke kristne og disse ødelegger omdømmet for de få av kristne musikere som elsker Jesus. Disse finnes men disse har et liv i overensstemmelse med det eksempel Kristus gav oss til liv og levnet.

 3. ok søkelys,kan du da nevne noen “lignende band” som er ekte for Jesus?

  • Vel kanskje ikke helt i den sjangeren som As I Lay dying representerer, slikt gir meg frysninger rent åndelig, men det finnes faktisk noe bra “kristenrock” også da. Jeg har nå vært på konserter hvor artistene faktisk har et helt hjerte for Kristus og som ønsker at Kristus skal bli opphøyd gjennom det de sier og gjør. (Noe man merker på frukten og atmosfæren) En av dem jeg opplever er av en karakter som er verd å nevne er Darrel Mansfield, en annen John Sclitt. Men du verden, ingen av disse produserer på langt nær slikt støy.

 4. Hei OleJon
  Noen rockeband og artister gjør nok det. Andre bruker slikt som image uten å mene noe annet med det enn at de selger plater. Jeg har ingen holdepunkt for å påstå at kristne rockeartister bedriver magi. Enkelte artister har nok åpenbart valgt et kristent marked da det er noe lettere å slå seg frem som kristenrock enn i den sekulære bransje som er mye større. Imidlertid vil jeg ikke skjære alle kristne rockeartister over en kam. Vi må se på fruktene og spørre: Har de åndens frukter i livet? Er de opptatt av Kristus og ønsker at Hans navn skal bli spredd til menneskene eller er gamet bare å bli populære, selge mest mulig CDer og ha flest mulig fans. Jeg syntes den kristne artisten Steve Camps kall til reformasjon av den kristne artistverden er et viktig dokument:
  “A call for REFORMATION in the contemporary Christian MUSIC INDUSTRY: BY STEVEN JOHN CAMP” http://www.wphafm.org/107Theses.htm

Det er stengt for kommentarer.